Packa och åka hem

Idag är det dags att packa väskan och ta på sig uniformen och fara hem till London igen, ska flyga hela natten. Det är disigt och regnar här i Los Angeles idag, det är så skönt för nu kan jag ligga i sängen utan att känna mig alltför lat innan jag börjar jobba.

Jag längtar hem till Mark nu. Vi har ledigt hela helgen tillsammans och tänkte nog fara till Windsor, det är ju så mysigt där vid slottet och Themsen. Kanske vi kan hälsa på drottningen och Prince Charles. ;) Sedan ska vi träffa våra 'bästa' vänner Luke, Ness, Julie och Ben på Söndag. Håller tummarna på fint väder och en bra helg!

Ha en bra helg allihopa!

image272

In the Californian sunshine

Igår landade jag i Los Angeles International Airport. Blev skjutsad med bussen till vårt hotell som ligger vid Redondo Beach. Vi gick sedan efter en lång dag på flyget och satte oss i solnedgången på en uteservering och tog oss några drinkar.

Medan vi satt där sa en av tjejerna till mig att vi tar verkligen saker för givet här i livet. Medan vissa människor kämpar sig genom att överleva, för ha råd med räkningar och mat så shoppar vi vad vi än vill ha utan att bry oss. Vi går ut och dricker dyra cocktails och äter god mat. Medan andra drömmer om den där semesterresan en vecka om året så reser vi ständigt jorden runt och bor på lyxhotell. Hon sa att vad har vi att klaga på och att vi borde ta vara på det här livet! Hon sa också att när man vaknar på morgonen borde man vakna med ett leende och ta vara på dagen. Hur rätt har inte hon? :)

Så imorse vaknade jag med en förkylning. Men när jag tittade ut sken solen från en klarblå himmel och jag bara måste gå ut, tänkte jag. Kan inte sitta inne på hotellrummet hela dagen. Så jag gick ut i den varma solen och ner på stranden. Åh vad det var underbart! Där var det folk som cycklade, joggade, gick, åkte rollerblades, skateboard, folk som låg och solade sig, surfade och spelade beach-volleyball. Jag gick till en liten pir där jag satte mig och såg ut över havet och stranden. Sedan gick jag och köpte en frappuchino och bara njöt av solen. När jag gick tillbaka gick jag förbi alla strandhus där folk bara satt ute och solade sig, grillade och slappade på sina verandor.

Nu sitter jag ute på min balkong i eftermiddagssolen med ett glas vin och ser ut över båtarna, havet och gatan utanför. Jag skulle egenligen gå ut ikväll men jag ska bara ta det lugnt, köpa kinamat, titta på film och sitta här tills solen går ner över havet. Det är ljummet i luften och palmerna vajar i den svaga vinden. Livet är helt enkelt underbart!

Los Angeles påminner mig om det typ av liv jag vill ha en dag: att bo vid stranden i värmen och solen där varje dag är som en semester.

Bilder från Solberg

Här är några bilder från Solberg som talar för sig själva! :) Underbara minnen!

image260

image264

image265

image266





image271

Från Solberg till London

Nu är det Måndag och den underbara helgen i snön i Solberg är över. SNYFT!!!! Vi hade det så underbart härligt och det var segt att fara tillbaka till London igår kväll. Här i London är det vår i luften och 16 grader varmt!

Jag ringde nyss jobbet och fick veta att jag ska resa till Los Angeles imorgon. Mycket bättre än Bombai-resan som jag hade på schemat innan jag tog ledigt och for hem till Sverige. :)

Jag ska ladda ner bilderna från Solberg snart så ni får se vad härligt vi hade det när vi pimplade och åkte slalom.

Ps, Silvia (Jenny), du vet väl att JAG alltid har rätt, så lita på mig och inte på Evve! ;) He he.

Vem är Jenny Ersson?

Nu är det oficiellt, Jenny Ersoon heter numera Siliva Nystedt!

(Folk tycker mer att hon ser ut som Victoria Silverstedt ser ni, men jag tycker nog mer hon ser ut som Silvia Nordstedt jag.)

Bara så att ni vet! ;)

Hemma

Det finns inget som att vara hemma. Gårdagen spenderade jag hos mormor och farmor. Det blev en ovanlig eftermiddag i mormors kök, roliga pratstunder med Lena (medan vi brädde mackor till bibelstudiet), mormor och Evenlina (och Olle en liten snabbis).  Det var bl.a prat om all raggning som pågick i Finland förr i tiden när alla mina mostrar och morbröder var yngre och vi pratade om perfekta och inte lika perfekta familjeförhållanden och förhållanden i allmänhet och det blev inte en tyst en enda stund. Lena och jag forsatte surra hela vägen till Kvissle medan vi halkade runt på isen och förökte att inte bryta av svanskotan!

Idag var jag på kondis i bommen med Malin i flera timmar! Där blev det mycket prat om allt vi hade på hjärtat för den här gången (vissa stunder fick vi såklart viska ifall man kände nån nyfiken som var runtomkring) och som vanligt gick tiden för fort. Efter Malin farit åkte jag på Norell's och fick fråga om hur en pelagon såg ut så jag kunde köpa en till mormor. Det blev tulpaner till farmor och en blomma till mamma också på samma gång.

Efter det var det till att träffa Jenny och mormor. Evelina kom också och det blev mer surr där i mormors kök och jag fick reda på att det var visst inte bara förr i tiden man åkte till Finland för att ragga!!!!?!! Där var det Ewe som raggade för fullt i somras (visste du det Evis?) och Jenny som försökte smöra in sig hos karlar som redan hade tjejer!!!! Mitt i Övermark!! Kanske Jenny läst Malins blogg och insett att hon måste släppa till och leta den där romantiken som Malin la in bilder om? ;) He he. (Jenny, jag skojar bara....) Jag insåg plötsligt att om jag flyttat till Övermark (och handlat på Halpahalli istället för Primark!) skulle jag ha kunnat hitta mig en karl mycket mycket tidigare i livet.....

Fanny hade tydligen blivit inlåst i Övermarks räddningstjänst-bil också och det var visst huggormar runt hela stugan och de fick åka flyktingbåt över till Finland på kuppen! Ja ni, ni ser vad man missar när man inte bor här hemma längre....jag tror jag måste skynda mig att flytta hem, det händer mycket mer här i Njurunda och i Finland än vad det gör i resten av världen tror jag!

Kvällen tillbringade jag (efter att ha stalt till mig två pussar av Sebbe's lilla hallon-mun på vägen) med farmor hos pappa och Monica, det var god mat, pappas suveräna korvstroganoff och så trevligt att jag inte ville fara hem.....förrän farmor nästan höll på att somna vid bordet klockan 22.00! Oj.

Mark kom inte med planet hit ikväll som planerat eftersom British Airways hade ställt in flyget från London!! Jag är så arg, jag kan faktiskt inte minnas sist som British Airways hade ett flyg som kom i tid, och de flesta går tydligen inte ens! Det var dimma (säkert bara ett litet moln på himlen om jag känner till Heathrow rätt) så han kunde inte komma, stackarn. Han som tagit ledigt från jobbet ieftermiddag och väntat där i Heathrow i fyra timmar. Nu hoppas jag att han kan komma imorgon istället, om det inte kommer en liten regndroppe, för då stänger de nog igen hela flygplatsen igen.....

Jag längtar nu tills Solberg! Hoppas familjen Olsson/Nordström blir friska så att de också kan komma!

Godnatt

PS, Jag fått veta att det är flera än jag tror som läser min blogg, snääääälla kan ni inte lägga in en kommentar någon gång så jag får veta vilka ni är?

Karamell-kungen

-Bantar du just nu Lars-Evert?? Ropar jag från mitt rum.


-Näe, vaddårå? Har du varit på ICA och köpt godis nu igen? Säger Lars-Evert och skrattar.


-Jaaaaaa, jag var tvungen när jag såg det! Ropar jag medan jag skuttar in i köket med påsen i handen och ivrigt häller upp den i den största skålen mamma äger.


Lite senare sitter vi alla tre här hemma och proppar i oss allt! (Jag äter mest som vanligt)


-Och jag som inte skulle ha nåt! Suckar mamma.


-Åhhhh, vad fet jag är! Pustar jag medan jag proppar i mig lite mer.


Så ser en vanlig kväll ut här på Hemmanet, varje gång jag är hemma.


 Sverige vore inte Sverige om inte Karamell-kungen och ICA Nivrenahallen fanns.

Fredagen den 13:e??

Jag vaknar med en fruktansvärd migrän och tittar på klockan..... 4.30 på morgonen. Åh nej, får inte vakna än om jag ska orka jobba hela nästa natt. Tar två migräntabletter och somnar om....

Vaknar igen efter ett par timmar med ännu värre migrän så jag tar en riktigt stark tablett och somnar om....

Vaknar sedan till och från hela morgonen med migrän och mardrömmar. Jag drömmer att Mark lämnat mig och inte vill vara med mig längre. Usch. Jag får panik i drömmen och vaknar med en olustig känsla i kroppen.

Nästa gång jag vaknar har jag fått ett sms! Yes, hoppas det är någon som tänker på mig och kan göra mig lite glad. Men det är ett sms där jag får veta att någon har spridit ut något om mig där hemma som inte är sant! Det finns verkligen ingen sanning alls i detta och jag ligger där alldeles yr och med klappande hjärta. Helt plötsligt har jag sårat någon utan att ens ha gjort något!!!! Vad handlar det om? Hur kan folk hitta på saker helt ut ur det blå som inte alls är SANT??

Yr och ledsen drar jag mig ur sängen och in i duschen. Det heta vattnet svider på min kropp medan jag står där och funderar på varför den där människan hittat på sånt skit?

Efter duschen tittar jag på klockan och inser att jag måste skynda mig ut till affärerna om jag ska hinna med allt. Fönsterrutan är helt igen-immad och det ser svinkallt ut. Det ser ut som det snöar. Jag klär på mig tjocka tajts, jeans, UGG-boots, och flera lager med tröjor, jacka, handskar, halsduk och mössa. Nu kan jag verkligen inte frysa när jag går ut i den kalla Chicago-blåsten. Jag mår verkligen inte bra men det är några saker jag måste köpa.

Lite senare ute på gatan inser jag att det är riktigt VARMT och all snö har smält och plaskar när jag går. Mina beiga UGG-boots kommer att bli helt förstörda! Jag går ner Michigan Avenue och blir svettigare och svettigare. Jag kan inte sluta nysa och snoren rinner, nu har jag blivit riktigt förkyld också!

Jag köper kaffe och en sockerkaksbit och sätter mig i ett cafe. Det är tusentals människor ute och shoppar och det är trängsel överallt. Jag svettas ännu mer. Jag ger upp efter att väntat 20 minuter i en kö till en provhytt och skyndar vidare och uträttar alla mina ärenden. Tittar på klockan....åh himmel vad den är mycket, jag måste skynda mig tillbaka till hotellet om jag ska hinna med flyget hem! Ska jag ta en taxi?

Jag bestämmer mig för en rask promenad istället men medan jag halvspringer de 20 minuterna tillbaka till hotellet börjar det först ösregna och sedan HAGLA!! Stora hagelkorn som slår mig i huvudet och ansiktet! Mitt nytvättade hår är plötsligt smutsigt och blött och ligger slickad i ansiktet. Min jacka är dyngsur och mina UGG-boots har läkt så mina strumpor är dyngsura de med. (Jag tänker på hur jag ska fara till Sundsvall imorgon direkt efter jobbet så nu kommer alla mina blöta kläder ligga och mögla i resväskan i ca 30 timmar innan jag kan packa upp också! Typiskt!)

Jag står under ett tak en stund och ser en man, sjöblöt, försöka få en taxi men har ingen tur så den tanken måste jag ge upp.Jag springer tillbaka till hotellet, blöt, svettig och något sen. Måste nu duscha och tvätta håret igen, äta och packa innan jag ska jobba hela natten. Migränen blir bara värre och värre....

Är det Fredagen den 13:e idag? Man kan nästan tro det. Jag funderar på vad mer som kan gå fel idag? Håll tummarna för att min dag ska ljusna snart är ni snälla.

Memories in Chicago

Åh, det är så kallt här i Chicago! Hur kommer det sig att efter att ha växt upp med -30 grader kyla och snöiga vintrar så klarar jag knappt av att vara ute mer än två sekunder i nollgradig kyla utan att frysa ihjäl??!!!!

Här i Chicago är det snö, solsken och så otroligt kallt. Imorgon ska det bli mer snö och kanske -10 grader eller mer. Ska jag stanna inne i sängen kanske och bara beundra den frysta Lake Michigan från mitt rum på 37:e våningen eller ska jag våga mig ut?

Jag sitter och tittar ut genom mitt fönster på den underbara utsikten. Det är kväll och alla skyskrapare är upplysta, sjön frusen och snön glittrar där långt nere på gatan. Jag tänker på hur Chicago har blivit lite som mitt 'andra hem'. Jag är här nästan varje månad av ren slump och jag känner mig alltid så hemma när vår buss kör mot city och jag ser de igenkännane vyerna genom fönsterrrutan.

Jag minns när jag kom hit första gången med Rodney, runt år 1999 nångång. Hur det var December, svinkallt och allt var fruset. Jag minns hur vi stod där ute på Navy Pier och tog kort av isen och skyskraporna i bakrunden. Nästa gång jag kom hit var jag med Daniel och vinden susade genom staden, men det var April, vår och varmt. Vi åt frukost i en typiskt amerikansk diner och vi njöt av att promenera runt i timtals och ta in allt som har med Chicago att göra.

Jag minns när jag var här den trjedje gången (med jobbet denna gång) och lärde känna en av mina nu bästa vänner Amy. Vi shoppade, låg på stranden och solade i sommar-värmen och vi var på Salsa-klubbar och blev utslängda från en jazz-klubb! (Long story ;)

Efter det har jag varit här många, många gånger. Jag har alltid min lilla rutin. Jag går på den irländska baren och äter chicken wings med blue cheese sås och dricker Michelob Ultra med mina arbetskamrater. Nästa dag vill jag vara ensam och njuta av att vara här. Jag går och äter frukost på 'Corner Bakery' och jag vandrar längst Michigan Avenue. Jag går alltid in på precis samma affärer, alla mina favoriter affärer. Jag blir aldrig besviken.

Det känns nästan som jag bor här på deltid. Som om jag hör hemma. Det här är min lilla oas i allt resande, hit kan jag komma och vara hemma fast jag är så långt borta.


I love Chicago!



 

image259

Håller ni med?

Snart är det alla hjärtans dag.... och vilket tjat!! Jag sitter just nu och läser dagstidningen och den innehåller fullspäckade sidor på tips om vad man kan köpa till sin älskade. Alla på jobbet och alla här hemma frågar 'So, what are you doing for Valentines day??' Varje gång jag svarar 'Jag ska jobba', så blir de alldeles förtvivlade och suckar 'ohhhh really? what a shame!'

Men jag jobbar gärna! Jag måste säga att jag tycker alla hjärtans dag är en väldigt överdriven tradition som bara är bra för affärerna och restaurangerna. Det är för mycket press på alla dessa stackars pojkvänner som ska måsta försöka vara romantiska så att inte tjejen blir sur, och tjejer som springer och letar romantiska presenter och har så höga förhoppningar att det hela oftast slutar med besvikelse. Jag minns en alla hjärtans dag när jag och Daniel försökte gå ut och äta middag här i London bara för att det var alla hjärtans dag. Alla restauranger var antingen fullbokade (en sa att vi hade 30 minuter på oss att beställa och äta upp innan någon annan skulle ha bordet!!- Jätteromantiskt va?!!) och de hade gjort menyer som var helt hutlöst dyra motför vad de vanligtvis är. Vi hamnade till slut på Pizza Express och även där var det en trubadur som spelade väldigt irriterande romantisk musik över borden!

Varför kan man inte visa sin kärlek då det är mer oväntat och spontaniskt? Varför ska man måsta köpa dyra presenter bara för att det är alla hjärtans dag? Jag tycker dessutom det är en hemsk dag när man är singel och alla andra som har partners tjatar om det, och man känner sig riktigt misslyckad om inte inte dyker upp något kort i postlådan från någon hemlig beundrare! (Inte för att jag är singel nu, men i alla fall så minns jag hur det kändes!)

Som tur var känner Mark precis likadant, han är helt emot alla hjärtans dag! Puh!

Vi gick ut och åt igårkväll på en spansk tapas-restaurang. Vi träffades för att köpa nya glasögon till Mark och sedan hamnade vi på en pub och gick vidare till den här restaurangen. Det var romantiskt, jättegod mat, vi delade på en flaska vin och vi hade jättetrevligt! Mycket, mycket härligare än en påtvingad middag bara för att man 'måste'!

Vad tycker ni? Älskar man någon så kan man väl visa det varje dag istället på små, oväntade sätt som faktiskt betyder så mycker mer?!

En nästan helt vanlig dag i mitt liv....

Efter en underbar resa till Mexico (kändes som jag varit på semester!) bar det av hem till London igen....

En något trött och jetlaged Cilla klev upp i går, söndag morgon, och fick färdiglagad frukost av Mark. Sedan bar det av till centrala London i solskenet. En klarblå himmel och vårkänsla i luften, det var en underbar vårdag i London!

Men ingen dag kan väl vara helt perfekt....eller?

Dagen började med att vi inte kunde bestämma oss för om vi skulle ta bussen eller gå in till Hammersmith. Det blev till att vänta i 45 minuter på bussen eftersom jag vägrade gå (ni ser, Cilla får alltid som hon vill!) Men.... det kom flera bussar som inte ens stannade och släppte in oss för de var proppfulla! Vi var så arga att vi började skälla på varandra och jag var så arg, det bara kokade av ilska och jag önskade att alla busschaufförer i London skulle få något hemskt straff för att de är såna ignoranta idioter!

Hur som helst, efter vi gått hem och jag fått mig en kisspaus lugnade vi ner oss och tog nya tag. Bussen kom och vi klev av i Kensington High Street, gick och tittade lite i affärerna längst vägen, sedan tog vi en drink på en gammal mysig pub med utsikt mot gatan. Det blev sedan Starbucks kaffe Latte och muffins som picnic i Kensington Gardens med palatset som utsikt. Väldigt romantiskt....tills en fotboll kom flygandes, men som tur var för killen som sparkat den, lyckades den precis missa mitt huvud! (Annars hade han nog inte haft något huvud kvar själv!!)

Efter det ville jag njuta av att sitta vid en liten konstgjort sjö där i parken och titta på svanarna, men Mark var vid det här laget så kissnödig att han hade panik. Jag vägrade att leta någon toa just då så där blev det ganska sura miner tills han fick som han ville! (När jag vill gå på toa är det viktigt ser ni, men en kille ska väl kunna hålla sig?! Eller??) Han fick sin toa-paus tillslut men dock bara för att jag hittade en toa som låg där i galleriet där de filmat Bridget Jones 2, så något kul fick jag ut av kisspausen i alla fall! Efter allt drama, fortsatte promenaden genom parken, förbi Royal Albert Hall och genom Knightsbridge tills vi hamnade i Harrods. Vid det här laget var jag på riktigt bra humör och hoppades på att få en av de där gratis 'Crispy Creme' munkarna där inne!

.....ett par minuter senare var vi ute på gatan igen och den annars så (ganska) idylliska dagen var plötsligt avbruten av Mark's frustrerade, arga min! Han hatar affärer och han hatar 'crowds' (folksamlingar) så han var plötsligt riktigt sur efter trängseln där inne på Harrods och bara måste ut därifrån, att vi nästan välte omkull hyllor och knuffade omkull människor på vägen ut spelade tydligen ingen roll! Men det var faktiskt han som ville dit och se hur det såg ut så jag blev riktigt sur på honom, jag hade ju faktiskt gått dit bara för hans skull så han kunde väl vara lite tacksam?!

Efter några muttrandes ord och arga blickar blev vi sams igen och forstatte vår söndagspromenad.

Vi avslutade dagen med att vandra i solnedgången i Hyde Park och kollade in alla rollerbladers, fotbollsspelare, cyklister och breakdansare (!!) som roade sig i söndagssolen. Sedan satte vi oss och pustade ut i en underbar liten pub i Mayfair, i en av mina favoritställen i London, i ett litet square, gömt bland stadens allt buller ligger den här idyllen, fylld med små cafeer, restauranger och pubar.


Jag älskar London!

Något utmattade blev det lite senare friterad kyckling och pommes frites till middag i sängen innan Mark somnade helt utmattad.

image257

image258

Mexico!!

Jag är i Mexico City! And I love it!

Jag har alltid drömt om att få åka till Mexico, och här är jag nu, mitt i smeten, i en av världens största städer som tydligen har 23 miljoner invånare!

Igår tog vi en tur till Pyramiderna, de är 3000 år gamla, sedan åt vi mexikansk mat, drack tequila (med en sån där larv i som man ser på film!!!) och såg den mest kända katedralen här i Mexico, det var helt fantastiskt!

Idag blir det till att vandra lite runt staden, jag ska till en 'silver-marknad' bl.a. Mexico är kännt för sitt silver så det kanske blir lite shopping innan jag far hem ikväll. ;)

Här är lite bilder från gårdagen....

image256

Här är jag framför en av pyramiderna...innan jag visste vad som väntade mig... att klättra upp för all de trappor som ni ser!!

image252

Jag är stolt att säga att jag klarade av det, men jag tuppade nästan av på kuppen! Snacka om otränad!! Det var dock värt kampen när man väl var där! (Ni kan se den andra pyramiden i bakrunden.)

image253



image254

Här är en gammal katedral (och poven som staty utanför). Om ni titar riktigt så ser ni att hela kyrkan lutar framåt, det är för att hela Mexico City håller på att sjunka! Den här kyrkan har sjunkt fem meter sedan den byggdes för 500 år sedan!

image255

Pannkaksdagen

Hemma i Sverige är det Semmel-dagen idag och här i England är det 'Pancake-Tuesday'. Så efter middagen försvann Mark in i köket och kom ut med nygräddade pannkakor till oss alla här i huset! De var fortfarande varma óch som topping var det banan, kanel, glass och rinnande honung på! Mmmmmmmm....

Banta? Äh, man måste njuta av livet! :)


image251

Prag

I love Prag.... See for yourself :)

image243

image244

image245

image246

image247

image248

image249

image250

Laga mat....

Nu är det måndag och vi är hemma från Prag. Vilken underbart vacker, romantisk och mysig stad!! Det var en av de vackraste städer jag någonsin sett. Om ni inte har varit där måste ni åka dit! Vi hade jättekul och bodde i ett perfekt litet hotell mitt i 'The Old Town'. Solen sken och det var sådär lagom kallt mitt i vintern med frisk luft. Vi åt god mat och bara promenerade runt och tog in allt. Med andra ord: en perfekt helgresa! :)

Ska lägga in bilder här sedan så ni får se själv....blir lite svårt att välja bara av de 200 bilder som vi tog, jag och Mark.

Nu ska jag leka husfru och gå ner i köket och laga mat! Har även hängt tvätt och varit ute och gått, så jag idag är jag en duktig Cilla (dvs, inte lika lat som vanligt....)
RSS 2.0