Helg i London!

Fredag och en heeeeel ledig helg framför mig!! Ska ut och jogga vid Themsen i vintersolen sedan laga middag till Mark innan det blir till att gå över vägen och kolla in den nya puben som hade invigning igår!

Helgen blir till att bara vara med Mark! Alla våra kompisar är bortresta vilket gör att vi kan bara vara själva för en gångs skull utan att behöva säga nej till folk. Vi ska ut och shoppa imorgon och sedan gå på 'dejt'. Tänkte gå ut på middag bara vi två inne i London någonstans. På Söndag blir det nog någonting annorlunda som att fara till någon ny stadsdel i London eller kanske gå på något museum. :)

Har nyss pratat med min kära mamma. Hon är den mest normala, rättvisa människa jag vet, och hon bryr sig så om oss. Hon har alltid en lugnande effekt på mig när jag känner mig upprörd över något, som jag gjorde förut. Hon är så lik mig i sättet, vi tänker precis likadant. Ju äldre jag blir och ju mer erfarenheter jag får i livet känner jag att vi förstår varandra på ett alldeles speciellt sätt. Mamma, du är verkligen min bästa vän! Tack för att du alltid finns där för mig och alltid förstår precis allt jag säger och menar! Efter vårat samtal var det som det lagt sig en lugnande varm känsla i kroppen och all oro jag kännt smällte sakta bort med varje ord hon sa. Allt faller liksom på plats när jag pratar med henne, hör hennes röst, och hon kan lösa allt! Alla problem som verkar så stora får plötsligt ett annat perspektiv. Tack mamma!

Tänker på vår resa till Israel förra året och hur alldeles speciellt det var! Ett underbart minne för livet!



Ha en bra helg allihopa!

Lite pladder och allmänna tankar från en jetlagged Cilla...

Natten från New York gick lätt som en plätt! Jag fick sitta på 'upper deck' på jumbon och sippade champagne i business class. Såg en super, superbra film (Thriller) som hette 'Transsiberian', ni måste se den!!! Satt och bet i täcket av spänning! Vem har tid och sova? ;)

Ikväll ska vi ut och äta med Rikki och Dave i city. Sedan far jag tillbaka till New York i morgon. Vilket farande!! Härligt att jag får se min älskade Mark en liten stund mitt i rushen i alla fall. Jag längtar efter honom så jag tror jag blir tokig ibland, men det är en härlig längtan. Han är min bästa vän och jag är världens lyckligaste som mött honom! Varje gång jag tänker på honom sprider sig en sån varm, glad känsla i kroppen!

Sitter nu på Facebook och chattar med en gammal kompis från Gulkusten, Australien. Fick veta att Daniel ska bli pappa för ett litet tag sedan (känns såklart lite konstigt, men jag är glad att han är lycklig)!! Och Rodney fick en till son i Lördags! Och Anders har fått en dotter! Sitter här och tänker på hur den där sången 'sånt är livet' är så sann! 'Den man förlorar vinner en annan' etc. Jag är glad för deras skull i alla fall och när jag tänker på hur allt ordnat sig till slut så är jag så glad att det blev som det blev! Allt som sker har definitivt en mening!!

Idag sms:ade jag Mattis och fick reda på att mamma kommit hem från China och var jättesjuk i matförgiftning!! Det fick mig att ligga här orolig (men var för tidigt att ringa mamma) och innan jag somnade låg jag och tänkte lite på min familj.....Som ALDRIG verkar ringa mig nu för tiden!!!! Så om ni läser detta, speciellt min kära mamma och pappa; Jag vet att jag är borta mycket och inte alltid kan svara, men ni kan väl i alla fall skicka ett sms och höra om jag är hemma och berätta hur ni har det? Jag tycker faktiskt att ni ska höra av er lite oftare och inte glömma bort mig bara för att jag inte bor i Sundsvall!! Så det så.
Kram från en bortglömd dotter!

Nu ska jag kliva upp och äta en Fritata som Mark lagat...yummy!




New York

Superkallt, vinden viner och det e minusgrader. Solen skiner dock fran en klar, ljus himmel. En typisk vinterdag i New York! Jag sitter i vart 'Crewroom' och dricker kaffe efter en liten snabb promenad ute i kylan, brrrrr. Var pa gymet i morse och jobbade stenhart, det kanns bra! Om ett par timmar ska vi fara tillbaka till regnet och rusk i London, men det roliga ar att vi ska flyta som passagerare och behover inte ens jobba! Hoppas jag kan sitta i Business class och njuta! Sedan ska jag tillbaka hit igen pa Onsdag. Not bad!

Jag har nu bantat med 'Atkins' i tre veckor och jag har gatt ner 4 kilo (bara ett kilo de sista 2 veckorna). Inte mycket, men ett steg pa vagen. Jag kanner mig riktigt motiverad och tycker det ar skont att kunna sta emot frestelserna och motionera. Mark gar pa gym han med, och bantar med samma metod, och har tappat 5 kilo! Duktigt.

Nu ska ut pa lite shopping innan hemresan.



Fredag

Idag har jag varit på sjukhuset på en 'check-up' och sedan promenerade jag genom Hammersmith. När jag gick förbi frissan kom jag på att jag borde klippa mig så jag gick in och klippte av lite hår, klippte upp det och klippte lite lugg. Har inte fixat till det än men jag tror det blev bra. Det behövdes verkligen, mitt hår var såååå slitet!

Jag hade tänkt ta en lång promenad vid Themsen idag för att få motion men det gick ju såklart inte när det alltid regnar och är blött och så himla kallt och äckligt ute! Inte undra på att folk blir deprimerade och vill åka härifrån när det alltid är sånt vidrigt väder ute! Alla mina kompisar ska flytta härifrån i år, tillbaka till solen i Australien. Jag blir ganska avundsjuk, men å andra sidan så flyttar vi ju ockskå i slutet av året också....om allt går som det ska.... till Stockholm!

Ikväll ska jag laga middag till Julie och sedan ska vi ut på nån bar här i Chiswick. Det finns så många att välja på så kanske blir en liten barrunda! :) Har inte varit ute på länge känns det som, så jag längtar och jag lääääängtar efter att äntligen få dricka vin!


Trevlig helg allihopa!


Min morgon...

Jag ligger och sover bak under mitt täcke i pappas van, medan han och farmor sitter fram. Han skjutsar mig upp för backen till Hällevägen hemma på Hemmanet. Jag känner riktigt hur han gasar i när vi åker upp för backen.... Plötsligt vaknar jag med ett ryck! Var är jag? I pappas van? I Dubai? Hemma? Näe, jag ser en blå gardin hänga i min lilla boxsäng och inser att jag ligger i min bunker i flygplanet! Åh usch, snart är det alltså dags att kliva upp och severa frukost! Den värsta känslan som finns när man är enormt trött....och stanken av flygplansfrukost som alltid slår emot en när man kravlar sig tillbaka till flygplansköket. Det är så att man vill spy! Sur och grinig sätter jag upp håret, målar lite läppglans och drar mig ner för trappan och sätter på en lite halvgrinigt, fejkat leende.

En timme senare måste vi 'nödlanda' helt plötsligt, som tur är så är vi inte långt från Heathrow! Det är en liten tremåndaders bäbis som varit sjuk hela flyget och ligger med syrgas som måste få hjälp. Föräldrarna och en sjuksjöterska är på väg från Dubai, genom London, till Chicago för att operera bäbisens hjärta och han tillstånd har blivit värre medan jag legat och sovit. Så snabbt, snabbt får vi städa bort all frukost och vi blir det första planet för dagen som får landa på Heathrow. Där blir vi mött av 'paramedics' som ska ta det lilla barnet till närmaste sjukhus.

På vägen hem sitter jag och tittar slött på de andra i tunnelbanan. Klockan är 7 på morgonen. Ofta sitter jag där och förundrat ser på alla som sitter där på väg till sina tråkiga kontorsjobb, och jag ska få gå hem och sova! Yes!! Ser ni någonsin på annat folk och stör er på deras vanor och ovanor? Det gör jag! Två karlar runt omkring mig hostar och snörvlar (jag hatar när folk hostar och nyser runtomkring mig!!), Jag tittar åt ena hållet där det sitter folk och sover. En tjej retar mig extra mycket. Hon har en hemsk konstig lugg som hon sitter och borstar (jag avskyr när folk borstar håret på tunnelbanan, så ohygieniskt!). Hon har en kort, tjock lugg under en längre, tunnare, mesig lugg. Hon har inget smink och ser sådär riktigt alldalig, grå och urtråkig ut, som en riktig grå mus! En sån där som man bara skulle vilja göra en 'makeover' på så att hon ser ut som folk! En annan tant sitter och tuggar febrilt på ett äpple, gnagar som om hon vore en kanin! Hon har precis tagit på sig illrött läppstift....finns det nåt äckligare än rött läppstift på äpplet när man ska äta det? Huva.

Som tur är är jag strax framme vid mitt stopp. Det är så himla kallt när jag promenerar hem. Det är en sån där äcklig, disig, blöt och grådimmig London-morgon. 8 grader varmt men det känns som minus 10! Vilken skillnad från när jag igår låg i solen vid poolen i Dubai! Jag skyndar mig hem medan mina armar värker av att dra på väskorna.

Hemma väntar min underbara, gorgeouuuus husband!! Han öppnar dörren med ett stort leende och lagar frukost till mig innan han går på jobbet. Bacon, egg, salami, stekt svamp och en kopp te. Han kokar vatten och lägger min varmvattenflaska i sängen för att värma upp sängen till mig! Sedan säger han hejdå och jag kryper ner i sängen..... Mmmmmmm.

Det var kanske inte en sån hemsk morgon till slut ändå! :)

Welsh adventures!

Så har det gått ännu en vecka och jag har hunnit med att vara i Kapstaden, en snabbis hemma i London och en helg uppe i bergen i Wales.

Kapstaden var som vanligt underbart, jag, Sarah och en till kille hyrde bil och for till Table mountain och Camps bay (en härlig strand). Hann sola mig lite vid poolen och gick ut och åt middag på en underbar restaurang.



Helgen....

I Fredags hyrde vi bil och jag, Mark, Julie och Adrian bokade två nätter i mysiga bed and breakfasts i Wales och gjorde en helgsutflykt. Vi sov i Breacons becons i Fredags och uppe i vackra Snowdonia mountains i Lördags. Vi körde genom nationalparker och hade picnic där vi kokade varmkorv bland fåren på en äng vid havet! Det kunde inte ha varit mysigare, vackrare och roligare! Sååååååååå härligt! Jag älskar Wales!

Istället för att berätta varenda detalj lägger jag in några bilder. Jag har som vanligt såååå många att jag inte kan lägga in alla men här är några i alla fall.













Har redan packat om väskan för imorgon åker jag till solen i Dubai.


My diet...

Början på vecka tre och min diet....

...och det går inte alls bra! De där känslorna när jag var så yr i början och svimfärdig har försvunnit så jag har i alla fall vant mig att vara utan socker nu. Jag gick ner tre kilo den första veckan och sedan dess har jag inte gått ner någonting alls?!!! Jag föstår mig inte på min kropp! Blir det så när man blir äldre, att förbränningen står helt still?? Förr kunde jag gå ner flera kilo på några veckor om jag verkligen ville.

Så nu ska jag ta nya tag. Ännu striktare diet (hur det nu ska gå till eftersom jag varit jättestrikt hittills) och mer motion! Jag har precis gjort en timmes gympass till min DVD.

Wísh me luck..... Puh.

Helgen som rusade förbi...

Fredag: Natten till fredag kämpade jag på flyget med att hålla passagerarna vid liv! Jag gick och kollade toaletterna bak i ekonomi mitt i natten och precis då svimmade en tjej på golvet framför mig och började sedan spy överallt! Hon hade mått dåligt innan också visste jag. I nästa sekund fick jag ge henne oxygen och vi fick ringa 'medlink' i Dallas för att höra vad vi kunde ge henne (ett ställe där vi alltid kan få råd av proffessionella doktorer). Hon hade kramper i bröstet och spydde och låg och skakade i min famn medan jag baddade hennes panna med kalla handdukar och tröstade henne, lilla stackarn. Samtidigt tittade jag över på andra sidan gången och där höll en gammal farbror på att tuppa av och snabbt fick jag springa och ge honom oxygen också! Så där satt stod jag på knä på golvet och kämpade med att försöka få dem må bättre.

Slut och trött tog jag mig hem på morgonen där Mark lagade frukost till mig innan han gick på jobbet.

Lördagen: Vi hade en riktig mysdag till oss själva! Sista dagen som Jesse och Jimmy var på semester så vi tog vara på det med att städa halva dagen sedan gick vi och handlade massa mat och lagade en super-supergod middag med lamm i ugnen och grönsaksgratäng! Mmmmmmmmmmm. Vi hittade ett superbra recept på internet på en lowcarb cheescake också som vi gjorde, den är så himla god!!!! Var tvugna att fuska lite i dieten också med ett par glas vin.

Vi har varit så himla strikta i en hel vecka nu, och Mark har gått ner FYRA kilo!!!! Jag har gått ner två tror jag så det är i alla fall en liten start....vi ska inte ge upp!!

Söndag: Idag har vi varit och köpt en ny överlagsmadrass för att se om min onda rygg och nacke ska bli bättre. Håll tummarna att den ska funka för den var INTE billig!!!!! Jag har knappt kunnat sova de senaste veckorna pga vår hemska madrass. Jag har mått så himla dåligt. I eftermiddag firade vi med lite champagne att Jesse och Jimmy hade förlovat sig i Tasmanien (han hade friat vid ett vattenfall!) och sedan gick Mark och jag på bio..... såg Australia! Den var jättebra och jättelång. Värd att ses, helt klart!


Nu ska jag sova innan det bär av till Kapstaden i Sydafrika imorgon. Jag ska dit med jobbet och min kompis Sarah ska med på samma resa så det känns jättekul!!!! :)

Ha en bra vecka allihopa och tänk på mig där nere i solen i Kapstaden!

I am hungry.....



atkin's diet gifts, atkin's diet gift, atkin's diet merchandise, gifts for atkin's diet, gift for atkin's diet

The soon to be new me....


Sitter nyvaken i soffan och dricker kaffe medan solen strålar in genom fönstret. Ska strax äta en omelett till frukost och sedan gå en promenad/kanske även jogga vid Themsen i solen. Nu har det nya året börjat på riktigt för mig. Nu har jag äntligen all motivation som man måste ha för att förändra något och jag ska inte ge upp! Igår började jag Dr Atkins diet igen (eller LCHF som Matilda kallar den), som jag var på när jag träffade Mark i 2006. Då gick jag ner 8 kilo på ett par månader och jag mådde jättebra. Min migrän nästan försvann och jag kände mig inte sådär uppblåst som jag alltid gör och fick inte blodsockerfall och kände mig inte yr som jag ofta gör nu. Jag fuskade mer än vad man egentligen ska men det funkade i alla fall!

Så igår tog jag steg nummer ett och ställde jag mig på vågen och nästan svimmade!! Jag har aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Sedan tog jag kort på mig själv i underkläderna och mådde riktigt dåligt när jag såg verkligeheten! Så nu, nu har jag all motivation man behöver! Och det bästa är att Mark gör det med mig så vi äter samma mat och ska båda börja gå på gym, han gratis på jobbet och jag går ju gratis i mina hotell!

Ni som läser min blogg vet ju att jag provade Viktväktarna för ett tag sedan, men med mitt jobb fungerade det inte lika bra eftersom man bara får äta 18 points om dagen och ibland är jag ju vaken i 24 timmar och hur äter man då? Jag var så hungrig och det var jättesvårt att räkna allt, speciellt som att jag måste äta ute hela tiden och måste beställa roomservice i hotellen. Men med Atkins har jag böcker som stöder och hjälper mig på vägen och det är lättare att äta som man ska utan att vara hungrig. Ikväll ska jag och Julie ut på en skandinavisk bar i centrala London och jag har redan kollat in menyn och vet vad jag kan äta utan att oroa mig.

Det viktigaste av allt när man ska gå ner i vikt är att man har ett mål- och det har jag. Den 21:a Mars ska vi på Marks bror bröllop i Australien och jag har blivit förfrågad om att vara Beck's bridesmade!! De kom ju till vårat bröllop i Las Vegas och hon ringde mig häromdagen och sa att eftersom hon inte har någon syster undrade hon om jag ville vara hennes bridesmade istället tillsammans med hennes bästa kompis!! Åh, jag blev så rörd att jag började gråta. I Australien betyder det jättemycket att bli förfrågad om en sån sak. Man spenderar kvällen innan med bruden, morgonen med att fixa hår och makeup och hjälpa till med klänningen, åka till bröllopet, stå bredvid under vigseln, vara med på alla foton och sitta bredvid bruden vid bordet under middagen. Hela Marks familj och släkt kommer att vara där. De är alla underbara människor och har redan tagit in mig i deras familj som en del av dem, och det här känns som ännu ett steg för mig. Jag längtar!!!! Att de ska gifta sig på en underbar strand gör det hela ännu härligare! :)


**************************************************************************************

P.S, Tack Helena för din underbart roliga kommentar! Tänk att en exmoster även dyker upp och läser min blogg! ;) Och ja det är sant, jag lovar....jag är nästan lika gamla som er mostrar nu, jag med!! Ha ha.

Lördag i Cotswolds och lugn Söndagkväll

I Lördags hyrde jag, Mark, Rikki och Dave en bil och for till Stonehenge och till Cotswolds, ett känt, vackert område väster om London. Vi hade en underbar dag, med strålande sol (fast det var svinkallt ute -3 grader!!!). Såååå vackert. Vackra små byar med fish and chips i små mysiga pubar till Stonehenge som är en magisk, historisk plats som inte riktigt går att beskriva i ord förrän man står där och ser på det och hör på dess historia.

Rikki och Dave sov över här igen och när de for igår (Söndag) tog jag och Mark bilen till Tesco och handlade massa mat och sedan lagade Mark en underbar roast dinner och medan den låg och bubblade i ugnen låg vi i ett hett bad med ett glas vin. Såååå härligt! Sedan låg vi i soffan och såg på film. Precis som en Söndagskväll ska vara!

Med andra ord; en lyckad helg. :)

Måste dock säga att jag och Mark pustade ut när vi äntligen var ensamma igen. Rikki och Dave har varit hos oss sedan nyårsaftonen! De trivs lite för bra hemma hos oss och efter fyra dagar var vi verkligen redo för dem att åka hem till sitt, hur trevliga och härliga vänner de än är! Men de trivs så bra bra här och inte undra på eftersom vi har TV (det har inte dom), det är varmt och mysigt i vår lägenhet och vi passar upp med middagar, frukost, drinkar och kaffe non-stop! Våra flatmates Jesse och Jimmy är ju i Australien så vi har lägenheten för oss själva.... men vi blev som sagt inte riktigt så ensamma som vi hade trott. Därför uppskattade vi gårkvällen extra mycket när vi äntligen fick bara vara vi två! Puh.... ;)

Här kommer lite bilder från vår härliga biltur:




2009!!

Gott Nytt År allihopa!


Det är redan den 2:a Januari och jag har inte tagit mig ur pyjamasen sedan nyåraftons-natten! Har inte varit utomhus på hela året! Ha ha. Känner mig som en riktig slob och ska strax städa (det ser ut som en bomb har slagit ner här som mamma brukar säga) och sedan duscha! Läääääängtar efter en lång dusch!!

Rikki och Dave kom hit på nyårsaftonen och har stannat tills nu, de for precis hem. Vi hade en lyckad och jättekul nyårsafton med tre-rättersmiddag (som Mark lagade) och massa, massa drinkar, snaps och champagne. Vi hade klätt ut oss och hade såååå roligt. Vi firade midnatt med att stå ute på vår takterass och skåla in nyåret med riktig dyr champagne och med utsikt över Chiswick och fyrverkerierna. Tyvärr blev Rikki sjuk (matförgiftning från lunch hon hade ätit på Subway) så hon firade nyåret med att ha huvudet i toastolen, stackarn!

Vi pratade med pappa, Monica, mamma och Lars-Evert precis innna midnatt (när det redan var år 2009 i Sverige). När vi vaknade dagen efter låg jag och Mark i sängen och pratade om hur lyckligt lottade vi är och Mark sa att han älskar precis allt med mig och pratade om hur mycket han tycker om min familj (han pratar alltid om er därhemma), och jag känner lika om hans familj. Jag kände mig så lycklig att tårarna kom. Jag har världens bästa man och världens mest underbara familj! År 2008 var det bästa året i mitt liv hittils!!

Jag läste precis Matildas blogg och hon skrev precis samma sak; att hon hade haft det bästa året, år 2008, åh vad glad jag blir! :)

Kvällen innan nyårsaftonen pratade vi om vad som varit det bästa 2008.... Såklart nummer ett var vårt bröllop i Las Vegas men efter det var det så många fina minnen att vi inte kunde bestämma vad som var näst bäst? Mark tyckte det var förra nyårsaftonen när det snöade och vi var i Sverige och såklart vår förlovning i Paris. Sedan tyckte han när vi var i snön i Solberg i Februari och när vi var i Australien och jag träffade hans familj. Ja, det var så mycket underbart att vi båda fylldes med sån glädje av alla fina minnen. Såklart också att lilla Alexander föddes samma dygn som vi gifte oss, vilket var den bästa gåvan! Vem hade kunnat tro att allt detta skulle hända under ett enda år?!

Den 1:a Januari firade vi med att ligga på soffan och se på film och beställde kinamat. Härligt. Imorgon ska vi hyra bil och åka till Stonehenge och Cotswolds med Rikki och Dave. Jag längtar, jag älskar små dagsutflykter och det vackara engelska landskapet! :)

Här kommer några bilder från nyårsaftonen. Se upp för Häxan bara!!







RSS 2.0