Hemma i regnet....

Så var vi hemma igen då, i regnet och rusket i London. När vi gick från tunnelbanan tidigt imorse tänkte jag (trots ångesten över att semestern var slut) att London är ganska charmigt ändå med sina gamla hus och röriga gator, med sina röda bussar och taxibilar som stod utanför stationen och väntade. Och med den tjocka dimman hängande över hustaken.

Hur som helst... Vi hade en helt fantastisk semester! En av de bästa semestrarna i mitt liv....tror jag? Eller, jag har har haft så många härliga semestrar i mitt liv att det är svårt att säga att en är bättre än en annan.

Bangkok var lika varmt, smutsigt, rörigt och underbart som alltid och vi tog en två dagars tur upp till River Kwai och bodde mitt i floden i bambu-hus, badade med Elefanter i floden i soluppgången (helt klart en av de bästa upplevelserna i mitt liv!!), träffade nya vänner och såg tigrarna i buddisternas tempel. Vi såg historian om hur krigsfångarna dog medan de byggde bron över River Kwai och slavade med att bygga järnvägen genom bergen. Helt fantastiskt faktiskt, man blev väldigt berörd.

Väl i Australien, efter ett flyg i business class, spenderade vi en helg med Marks familj nere i Jarvis Bay och gick såklart på hans brors bröllop. Det var det vackraste bröllop jag någonsin sett! De gifte sig på stranden, där sanden var kritvit, vattnet kristallklart och vinden vajade i håret medan solen sken från en klarblå himmel. Det var magiskt. Att vara bridesmade var jätteroligt, vi fick hår och makeup fixat på morgonen, sedan var det bröllop, fototagning och fest. Vi firade hela helgen med Marks släkt och vi bodde på en kamping som låg precis vid havet och stranden. Jag är verkligen lyckligt lottad som gift in mig i en sån härlig släkt som Marks, det känns redan som vi kännt varandra hela livet. De är precis som min släkt därhemma, alla mostrar och morbröder samlas och har kul, i alla åldrar! När vi skjutsat Marks mormor till flygplatsen sista dagen grät vi alla tre (jag, Mark och mormor Mable). Hon är en underbar liten dam på 84 år som är så söt och snäll och jag hoppas verkligen vi får se henne igen. Där satt hon på stranden i sin finklänning, med sin käpp, medan vi andra badade i havet i Måndags.

Vi fick oss två dagar på Guldkusten också innan vi for hem. Vi bodde hos Lauren och Matt och vi hade som vanligt lika kul med dem. Badade i de underbara vågorna, åkte på utflykter, gick på kasinot och satt ute på deras veranda i solnedgången med utsikt över floden bakom deras hus.

Jag känner mig så lyckligt lottad. Och vi fick oss en riktig solbränna på köpet! :) Foton kommer en annan dag.

Nu ska jag packa till min resa till Vancouver imorgon.....som om man inte hade nog med jetlag...puh!!

Packat och klart!!

Om två timmar åker vi till Heathrow och hoppas på att få en sittplats på flyget till Bangkok (åker standby som vanligt)!! Äntligen semester!! Har packat hela dagen och känns skönt att nu är allt ordnat, ni vet hur mycket som alltid ska fixas innan man far hemmifrån. Mark är också på väg hem från jobbet.

Idag är dagen som jag hade som mål....när jag började min diet och min nya träningsregim den 2:a Januari var mitt mål idag - dagen jag skulle fara till Australien som bridesmade. Ställde mig på vågen imorse precis som jag gjorde då i Januari. Det har varit slitsamt och jag har verkligen kämpat. Jag hade ett mål och....jag är ett kilo från målet, inte helt fel eller hur?! :) Vågen visar -7 kilo!! Jag mätte alla mått på kroppen och har minskat ett par centimeter runt allting förutom runt nedre midjan? Konstigt? Hur som helst, jag ska nu fira mitt kämpandes med en välbehövd semester!

Ha det bra där hemma allihopa! Hej hej!

Roliga minnen!

Sitter och kollar igenom bilder av mig i min Facebook-profil och allt jag varit med om sedan 2006/2007. Alla minnen rusar runt, runt i mitt huvud. Otroligt vad mycket man e med om genom livet, som man glommer bort tills man ser bilderna igen. Blir alldeles varm och glad innuti!

Denna bild gjorde mig extra glad! Gatufesten 2007 nar jag och Mark precis blivit tillsammans! Vi hade en underbar helg hemma i Sundsvall med alla!

New York, New York!

Sitter i vårt 'crewroom' i New York, i Fitzpatrick hotel, Corner of 55th and Madison Avenue i Manhattan om jag ska vara precis! Eller i Upper East side om jag ska vara en riktig 'newyorkare', hi hi.

Har varit på gymet (tredje gången denna vecka) och kämpat som en idiot, för första gången i mitt liv rann det svett ner för pannan!!!!! Ahhhh. Känns härligt.

Mark och jag hade en underbar kväll igår, vi var till min favorit indiska restaurang i Hounslow där de lagar mat i ett öppet kök och får ta med sig sin egen alkohol. Sedan sov han över i mitt hotell, såååå mysigt att få vara bara vi två, vi har alltid så roligt.

Nu ska jag gå och äta min sallad och sedan sova inför en tidig start på flyget imorgon..... Sedan är det bara TVÅ dagar tills vi far på semester! Jag har redan bokat tid för rotfyllning hos tandläkaren i Bangkok (tack Jenny för tipset om hotell i Koh San Road!) och vi ska även åka upp till River Kwai och antingen rida elefanter eller se tigrar innan vi far till Australien! Lääääääängtar!!!!!!!!!!

******************************************************************


Ok här kommer en enkel utmaning från Matilda;

♥ Tre jobb jag har haft:
Hälsorådgivare, servitris och flygvärdinna. (Och typ hundra andra jobb!)

♥ Tre platser jag har bott på: Sverige, London, Australien

♥ Tre saker jag gillar att se på TV: Maury, A place in the sun, Sex and the city.

♥ Tre favoriträtter: Thai green curry, Sydafrikansk stek och Chicken tikka masala! (Mmmmmm!)

♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Där Mark är, hemma i Sundsvall och Las Vegas!

♥ Tre personer jag utmanar: Malin (Fors), Moster Malin och Fanny

Boston

Nu är jag i Boston. Vi är i en nytt hotell och i en helt ny del av Boston där jag aldrig varit, vid vattnet. Jätthärligt! Jag har varit till gymet och jobbat stenhårt sedan gått en promenad i solen. Köpte en superfin bikini till vår semester nästa vecka, den var på rea.  Kom precis tillbaka till rummet för att göra mig klar för ännu ett nattflyg hem till London. Solen skiner i Boston och det är jättefint här, har precis ätit swordfish och sallad från en marknad som ligger här bredvid! Jättegott!

Jag längtar tills imorgonkväll, för då ska jag möta Mark i Hounslow och vi ska ät indiskt (mummsss!) och sedan ska han stanna kvar med mig i mitt hotell ute vid Heathrow.

Idag har vi förresten varit gifta i sex månader!!!! De bästa sex månaderna i mitt liv! :)


Här kommer ett par bilder från Boston;




My rollercoaster life....

Mitt liv är alltid som en berg och dalbana! Igår blev livet lite ljusare igen när jag vaknade av att mamma ringde! :) Hon hade läst min blogg och som vanligt oroade sig för mig och försöker hjälpa mig. Tack mamma, du är en ängel! Fast man är 35 år klarar mig sig inte utan sin mamma, otroligt va!
  
Sedan pratade jag med Ange (en av mina bästa vänner i Australien) och sedan gick jag och vägde mig. Vågen visade..... (hemligt) att jag gått ner lite mer i vikt. Bättre lite än inget, eller hur?!! Nu har jag gått ner 6 1/2 kilo, vilket är bra men det har verkligen tagit otroligt lång tid och jag har kämpat så hårt. Jag är inte nere vid min idealvikt än men kanske, kanske på vägen. Jag känner att mitt kämpandes med motionen och träning börjar visa resultat eftersom celuliterna börjar jämna ut sig lite!!! Ahhhhh!!

Vänner och familj gör också livet mycket bättre. Har piggat upp mig i veckan med att prata med Mattis och Sebbe och Clare i Sydney och jag har träffat min mest underbaraste killkompis Leighton och igår bjöd Julie hem mig på middag. Hon sa att jag definitivt gått ner i vikt och jag blev så glad att jag skuttade runt av glädje i hennes lägenhet!

Sedan fick jag nog och ringde jobbet igår igen. Ingen ide att sitta och vänta på min chef som aldrig hör av sig, och om jag inte hade fått mer semester igår så var det för sent att boka flygbiljetterna! Snacka om panik! Men........ jag fick ledigt!!!!!!! Whooooo efter allt detta kämpande gav de med sig och jag fick sex dagar extra ledigt. Så nu far vi till Thailand på Fredag och till Australien Onsdagen efter. Så kanske, kanske jag kan fixa min rotfyllning i Thailand om jag har riktig tur, mycket, mycket billigare!!

Nu ska jag göra min tränings-DVD (fast låren värker sedan sist) och packa till min resa till Boston och New York i helgen.

Ha en bra helg allihopa!

Bad day.......

Åh vissa dagar är verkligen SKITDAGAR!!!! Idag är en sån dag. Har suttit här och gråtit på soffan och känner mig så nere.... Jag kan inte få reda på om jag får mer semester eller inte NÄSTA vecka för att åka till Marks brors bröllop och så länge jag inte vet kan jag inte boka biljetter.... och det tar sju dagar att få biljetterna!!!! Så vid det laget jag får veta om jag får ledigt eller inte kan det vara för sent att boka biljetter i alla fall! Så frustrerande. Jobbet hör inte av sig och de bryr sig inte, man är bara ett nummer och själv är jag 'staff nummer' 110525. Får man inte ledigt så får man inte, ingen bryr sig.

Sedan har vi inga pengar alls. Inte ens råd att åka på semester och egentligen har vi inte ens råd att äta just nu! Så det leder till det värsta av allt.... jag gick till tandläkaren idag eftersom jag haft sån himla tandvärk i flera veckor och han sa att jag behöver en rokanal fixad!! Här i England betalar vi skatt till 'NHS' vilket betyder att man har rätt till billigare sjuk och tandvård. Men såklart sa tandläkaren att de inte accepterar rotkanaler på NHS nu längre eftersom de kan tjäna mer på privata klienter, så det kommer att kosta mig 4000 kronor!!!!!!!!!!!!!! Ahhhhhhhhhh. Var ska jag få de pengarna från?? Det är bara till att lida. Han gav mig antibiotika för att lindra infektionen.

Suck....om jag ändå var i Thailand...det är så mycket bättre och billigare där!

Känner mig så himla nere och deppad.

**************************************************************

Här kommer i alla fall några bilder från vår härliga resa till Kapstaden i helgen, blir lite piggare av att titta på dem i alla fall.







Att skriva Dagbok....

När jag var yngre, ända sedan jag mer eller mindre lärde mig att skriva och stava har jag skrivit dagbok. Det har alltid hjälpt mig att handskas med känslor och minnas det jag går igenom i livet. De senaste åren har jag istället skrivit på datorn eller bloggen. Förra veckan när vi gick igenom några väskor i förrådet såg jag en påse full av gamla dagböcker och tänkte att jag ska börja läsa igenom dem. Jag gjorde det för några år sedan också och det var som att läsa en bok. Så spännanade och så häpnande att läsa om mitt liv, om mina minnen som sakta men säkert blir vagare genom åren, om alla känslor, allt jag gick igenom och jag insåg hur jag stegvis förändrats genom åren, fast att man alltid inte tror att man gör det. Sakta men säkert mognar man faktiskt fast man inte tror det och ibland när man läser igenom de gamla böckerna tänker man 'åh himmel, var jag verkligen sådär?'

Så nu har jag bestämt mig för att börja skriva dagbok igen! Jag köpte en rosa skrivbok igår och jag ska även ta med mig den på mina resor. Jag som skrev så mycket brev och dagböcker förr får ont i handen om jag bara skriver ett vykort nu för tiden, så nu ska det bli ändring på det! Jag minns att jag ibland även skrev brev till folk jag var extra frustrerad på, och fast man inte skickar det så hjälpte det alltid. Jag blev alldeles lugn efterråt och kunde liksom pusta ut och sedan gå vidare.

Kanske jag kan utmana er att göra samma sak? Börja med att skriva ner små tankar och vad ni har gjort under dagen, vad som helst som ni har i tankarna! Man behöver ju inte skriva varje dag eller skriva mycket. Bara det man har lust till! Att skaffa en fin bok gör det hela ännu roligare! :)

Om jag ändå.........

.....låg kvar vid hotellpoolen bredvid Mark. Då solen gassade på huden, vi tog oss ett dopp lite då och då i det kristallklara vattnet och drack iskall fatöl.

.....satt kvar i vår lilla privata hydda i den underbara afrikanska restaurangen 'Moyo' och åt vilddjurstek och fick ansiktet målat av en afrikansk dansare.

.....körde runt bland vinodlingarna och fick dricka vinet därifrån.

.....körde vid de branta klipporna som sluttar längst havet, med den mest otroliga utsikt över bergen och stränderna framför oss. Så vackert att man nästan tappar andan.

....låg på stranden medan vågorna brusade i bakgrunden och palmerna vajade medan jag känner den heta, mjuka sanden mellan fingrarna. Och jag bara ligger där på handduken och vilar i solen.

.....satt och åt skaldjurssallad i hamnen medan båtarna åker in och ut, fram och tillbaka framför oss medan Table mountain så dramatiskt sluttar i bakgrunden.

.....hade fått vara kvar i Kapstaden, med Mark, lite längre.

RSS 2.0