Beviset!

Jag visste väl att jag hade rätt ändå! Himla väder, vidriga migrän! Här kommer ett urklipp ur Aftonbladet.... Kunde inte ens gå och dansa till Perikles på Grönan. Men å andra sidan så vräkte ju regnet ner ändå. Suck!
.
**************************************************************
.

Nu är det bevisat: vädret kan ge dig huvudvärk.

I en amerikansk studie blev 51 procent av migränpatienterna påverkade av väder och vind.

Det är tvära förändringar i luftfuktighet och temperatur som kan framkalla migränanfall, skriver den norska tidningen VG Nett.

Det var när vädret ändrades mycket under en och samma dag, eller när det bytte från högtryck till lågtryck, som patientera kände av sin migrän, enligt studien som utförts vid Stamford University.

Tidigare forskning visar att andra utlösande faktorer kan vara oregelbundna vanor, dålig sömn och alkohol.

 

 

Semestersabotör
SEMESTERSABOTÖR Ostadigt väder är värst för migränpatienterna.
Foto: ANDREAS LUNDBERG

 

Nunna

Jag såg en dokumentär från 2007 om 19 åriga Marta som valde att gå in som nunna i det striktaste klostret i hela Sverige. Hon måste leva i tystnad och hon får bara prata med de andra 45 minuter om dagen och inte skaffa sig någon 'bästis' där inne i klostret. Hon får aldrig mer lämna klostret eller hälsa på sin familj och sina sju syskon. När hennes familj får hälsa på (sju ggr om året) så får de bara ses genom galler. Där satt hon och höll sin systerson i handen genom gallret och smekte sin lilla bebis till systerdotter på kinden, och fast hon säger att hon är lycklig så, så kan man inte låta bli att ana en sorg och saknad längst där inne bakom det stela leendet.
.
Fick mig att läsa lite om nunnornas liv och det är farsinerande hur de lever. Vi var ju i Vadsten nyligen och där finns ju birgitta-systrarna och jag har läst lite på deras websida. www.birgittakloster.se. Där förklarar de sina regler och klosterlöften, hur lika deras val i livet egentligen är med våra val, fast ändå på andra sätt.
.
De säger t.o.m att det inte står någonstans i bibeln att man borde bli nunna, så varför??
.
Jag kan alltså inte låta bli att tro att de sitter och försöker övertala sig själva för att må bättre. Är de verkligen så lyckliga med att leva ensamma, tysta, som att välja frivilligt att gå i fängelse. Utan någon att dela vardagen med, utan att se världen utanför, utan att ha barn och familjen de växte upp med runt omkring sig? Saknar de aldrig chansen att få vara kär, att få föda barn, att få känna det där ruset av lycka och kärlek och spänning? Känner de någonsin så där i sitt kloster? Vad finns det för mening? Jag menar, älska och tjäna Gud kan man väl göra på andra sätt än att låsas in på ett kloster?
.
Min mamma säger alltid att hon skulle velat bli nunna. Jovisst, som om jag tror på det. Och när man blir less på karlar brukar man vräka ur sig det. Men vem i hela friden vill leva sitt liv ensam, bakom galler, frivilligt?
.
Är jag trångsynt?
.

Vecka 18

Så har blivande mamma Cilla gått in i vecka 18 och huden töjs ut så det känns som skinnet vid naveln inte ska räcka till ibland! Och så kan jag inte lägga på mage för då rör sig bebisen som om den blir riktigt sur och inklämd (jag som ääääälskar att ligga på mage!!) och jag känner mig så rastlös och obekväm! Ahhhh, en sån konstig frustrerande känsla, känner mig för tjock och som jag inte kan sitta still! Känns som jag har världens dubbelhaka idag! Men ska inte klaga....bara bebisen mår bra! Men det bara kliar i hela kroppen!
.
Tog oss en härlig kvällstur med grillad kyckling, baguette och mimosa sallad till picnic och for till Långholmen. Där njöt vi av solen och värmen på vår kära picnic-filt en stund med en kall öl (alkoholfri för min del).
.
Nu blir det Sex and the city igen, en tradition klockan 23.00 varje vardagskväll! :)
.
.
Här är bebis-magen vecka 18:
.
.
Kvällsmys på vackra Långholmen!
.

Måndagkväll

Gjorde middag i form av bakad potatis med hemgjord skagenröra.....MUMS!!
.
.
Mark fick en extra 'australiensisk' med bacon och ost efter tjat att han inte gillar räkor (fast sedan gick räkorna ner i alla fall!)
.
.
Så blev det fotbad vid TV:n
.
.
Och Cilla satt fastklistrad (och suktande längtade tillbaka) till programmet 'strandpatrullerna' från mitt f.d hem Guldkusten i Australien!
.
.
Mark var trist och satt vid datorn hela kvällen
.
.
Och jag köpte min första gravid-tidning med tips på barnvagnar och bilstolar (va, ska man måsta köpa sådant också?!) och hur man ska äta, sedan proppade jag i mig lite mer glass och godis....
.
.
Avslutade det hela med sällskapet av tjejerna i Sex and the City. Min bebis älskar det redan, den kan ju höra nu! :)
.
Sex-And-The-City-tv-p99.jpg

Härligt med lite regn....

Åh vad härligt när det blir lite molnigt och regnar ibland! :) Kanske man inte ska säga så men så är det när det varit stekhett så länge och man inte ens kan vila en sekund utan att känna sig skyldig att man inte sitter på nån strand och gassar och äter glass eller sitter ute och grillar på någon klippa någonstans.
.
Hade en underbart lugn helg. For till Hammarby sjöstad och promenerade igår, sedan till Skärholmens shopping center och åt lunch och köpte mig ett fotbad. Fick även en massa gjort idag, stor-handlade på Willys (som är lite halväckligt men vad gör man inte för att spara några kronor?!) och fixat lite hemma och ätit goda tacos. Och så har vi fått besök av favorit-familjen Nordström som var på väg hem mot Sundsvall. Och Mark har varit snäll och bränt alla mina foton ända från år 2006 på CD-skivor så nu har min dator en massa ledigt utrymme för första gången och funkar förhoppningsvis som den ska! Bromsklossarna är utbytta på bilen också! Häääääääärligt!
.
I veckan ska jag börja fixa sånt som legat och väntat, ni vet såna där tråkiga fack-avgifter, lånelöften och försäkringar. Nu ska det bli ordning minsann! :)
.
Nu ska jag, min australienare och min sprattlande lilla fisk till bebis gå och lägga oss. ♥
.
Här är några fina bilder av dagens fin-främmande!
.

Sommarbilder och bulan!

Oj vad tiden går! Har haft min underbara lilla favoritfamilj här hos oss i nästan en vecka, de for i går och jag grät! Vi var på Grönan, vi badade, träffade pappa och Monica som tältade i Bredäng, var på Junibacken med barnen och på kvällarna myste vi hemma med att laga pizza och ha chokladfabrik i köket och med att sitta ute i solen och äta vid lekparken. Underbart!
.
Sitter nu uppe sent ensam medan Mark ligger och sover. Nu är jag i 17:e vekcan och idag när låg jag och solade på några klippor med min kompis Anna kände jag den där lilla fjärils-känslan i magen! Kanske var det en liten fot som sparkade till? Kittlas gör den i alla fall, den lilla busen! Känner mig ganska pigg och förutom att jag blir svimfärdig lite titt som tätt i värmen och magen ibland känns som den ska spricka när den växer och knakar, men det känns underbart trots allt. Mark kommer att bli världens bästa pappa också insåg jag nu när pojkarna var här. Han lekte och pratade med dem (på svenska, ja!!!!) och han fick sig en liten kille som plötsligt älskade honom - lilla Alex! Det var så gulligt när Mark kom hem från jobbet eller hade varit ute ur rummet ett tag och så fort han kom tillbaka sa Alex: 'Heeeeeeeej Mark!' och så fick han en stor kram! Jag tror Mark smälte som aldrig förr.
.
Nu har jag diskat i EN timme och sitter och ser på Sex and the City och vilar. Försöker fixa datorn och har äntligen lagt upp några bilder. Here we go!
.
Me and the growing belly bump! 12 veckor....
.
.
14 veckor....
.
.
17 veckor....
.
.
Så lite härliga sommarbilder som får tala för sig själva....
.

Min bubblande lilla bebis!

Nu har jag skjutsat min kara far och hans tjej Monica till Viking Line, de ska fara till Riga. Vi hade en mysig grillfest pa baksidan, ute i hettan igar. Efter jag skjutsat dem idag tog jag och Mark bilen till Vinterviken och badade i Malaren - helt underbart svalkande efter ett par nast intill olidliga dagar. Inte bra med 32 grader och sol mitt i graviditeten..... Men ska inte klaga, som alla sager.
.
Nar jag skulle sova inatt kande jag plotsligt att det bubblade till i magen! ! ! ! Jag ville bara knuffa pa Mark, men han skulle upp och jobba om fyra timmar och jag lag istallet kvar och bara kande mig hellycklig medan Mark snusade bredvid och pappa snarkade ute i vardagsrummet! :) Jag kan kanna min bebis i magen, helt otroligt! Det bubblar och ror sig men det tar nog ett tag till innan man kan se det! Just nu sitter jag i soffan och njuter av det. Det kanske blir en livlig liten bebis som den redan sprattlar runt inne i magen!
.
Det underbara ar att Mark ar beskyddande och bryr sig om mig och ser efter mig hela tiden. Han maste vara den allra basta man man kan ha! ♥
.
Jag ska bli mamma! Va?! Jag? Och jag saknar inte mina partydagar och resor en enda sekund, inte just nu i alla fall....

16:e gravid-veckan och rensar Willys hyllor innan jag ens betalar!

Oj, vad tiden rusar fram under sommaren! Och magen har blivit hard och ganska stor. Det kanns att det ligger nagonting innuti, kan inte ligga pa magen och nar jag vaknar pa morgonen e magen lika stor som dagen innan, eller kanske storre (den brukar ju sjunka in annars medan man sover)! Och jag blir svimfardig hela tiden i hettan. Igar for jag ensam till Willys och handlade och det fanns ingen air condition i butiken och kassa-kon var enorm. Jag fick snabbt dricka en Mer och proppa i mig en snickers innan jag skulle svimma mitt i butiken och typiskt - i sverige kan man inte bete sig hur som helst och folk stirrade som om jag blivit galen! Men vad gor man inte om man har panik?! Tydligen e bebisen lika stor som en avokado nu! Oj, en avokado i min mage, vem hade trott det?! Jag tycker inte jag passar i nagra klader och blir svullen hela tiden, men jag kanner mig lyckligt lottad - vi ska ju ha en bebis! Jippiii! :)
.
Vi fick tag i en bil till slut, en Skoda kombi, den e super! Vi packade bilen i helgen och for ut och campade i en vecka. For runt Gota Kanal och till Vadstena, campade vid vattnet, fiskade, badade, grillade och hade supermysigt!! Vi campade ett par dagar bredvid en superfin piratliknande bat och de som bodde i den var fran holland och vi larde kanna dem och i fredags fick vi fara med dem i det stora skeppet genom en del av Gota kanal genom slussarna - alla bara stirrade efter kajkanterna, beundrande, och jag kande mig stolt! Hi hi. Skepp o hoj ville jag ropa men sedan svimmade jag av solen och hettan! Ops!! Fick hoppa av och lagga mig pa backen! Hur som helst, ville vi stanna kvar hela sommaren men Mark skulle hem och jobba....
.
Nu sitter jag svettig och pustar ut (lite jobbigt att vara gravid i en san 'heatwave'). Har handlat och stadat, och strax kommer pappa och Monica hit och sover hos oss. Vi ska fira pappas fodelsedag och grilla ute i solen, mysigt.
.
Har massa bilder att lagga ut, men min dator funkar inte som den ska.....suck. Nej nu ska jag blaska av mig med lite kallvatten. Pust!

Husfru Cilla!

Fick in min babyticker efter mycket slit, som ni ser finns den brevid till vanster....och sitter och ser filmen '9 months' med Hugh Grant om att skaffa barn, hi hi. Har haft tvatt-stuga och fick 8 maskiner gjorda, lagade lunch till min arbetande man, kollade bilar pa blocket. Snacka om att rese-och-party-galningen Cilla har blivit husfru!! VEM hade kunnat tro det?
.
Var och tittade pa en Passat idag men den var HEMSK!! Stank av hund och var skitig innuti, lacken borta och bilhandlaren verkade inte veta ett dugg, plus att den var ful och skraltig och avgasroret trasigt, handtagen trasiga, framrutan trasig och motorn lakte olja! Huva, vad tror de egentligen, att man e helt dum?!!
.
Nej, vi tog oss till Mc Donalds o at Big tasty istallet, mmmmmmm! Andra dagen irad, naughty! ;)
.
RSS 2.0