Härliga helgen!

Så har helgen bara flygit förbi, whoooooosh!! Vi fick storfrämmande i form av the love-couple Jenny och Micke vilket gjorde helgen till ett härligt minne!
.
Det blev en blandning av Mongolian BBQ (då vi alla höll på att spricka efterråt, ni kan ju kanske liska ut varför), shopping på stan till slapp och grillining hemma hos oss. Sommarkrysset på Grönan blev istället för en planerad liveshow upplevd i soffan (fyyyyyyyy vad kallt det var i Lördags!!) följd av Melodifestivalen. Söndagen blev en shopping runda på stan.
.
I går eftermiddag när J & M hade åkt hem träffade vi Dana i stan och for hem till oss och grillade och pratade heeeela kvällen! Kändes ovanligt men kul att ha en kompis från LONDON här hos oss! Hon flyger ju också för BA och hade en resa hit så vi hade tur och kunde träffas! :)
.
Härligt! På toppen av allt fick jag mig en härlig lång morsdags-pratstund med mamma innan det blev läggdags! ♥
.
Här kommer lite bilder från helgen..... de flesta heeeeelt normala! ;)
.
.
Jag och Dana!
.

Dagar i bilder!

Igår tog jag mig till Haga parken på 'commuter träff' med andra BA flygvärdinnor som är på strejk! Vi hann med fjärilsmuseét, en promenad runt Vicoria och Daniel's nya slott och en stund i solen.
.
.
Sedan var det dags för en syster-träff på Södermalm. Mattis är på kurs i Stockholm i veckan, så kul att vi kan ses! Hittade en supermysig restaurang som heter 'Koh Phan Jang' där vi åt thai-mat och satt i en Tok Tok och åt middag! Kändes precis som jag tagit mig till Bangkok- utan att behöva betala för biljetten! Hääääärligt! Sedan satt vi på Medborgarplatsen och tog oss en öl i kvälls-kylan!
.
.
Här följer lite bilder från helgen också, och Monica's 50-års kalas och grillfest i pappas stuga! Tyvärr är hon vääääldigt bra att gömma sig för kameran, så det är lite svårt att se henne i bakgrunden. Ni kan ju försöka iaf! :)
.

Struntprat....

Ligger i soffan och har ätit väldigt sen frukost. Tvätten snurrar runt, runt nere i maskinerna i tvättstugan och jag måste snart tillbaka dit ner. Suck.... Torktumlaren är dessutom trasig så måste hänga varenda undis och socka i torkskåpet! Plågsamt!!
.
Var till doktorn igår och ska tillbaka på Måndag och göra en massa tester angående min migrän. Har ju haft den sedan jag var 15 så jag vet inte om någonting kommer att hjälpa men man kan ju iaf inte förlora något på det. Får inte dricka någon alkohol och måste äta nyttigt nu och se om det ska hjälpa också innan testerna.... Nu är det lustigt nog ett program på TV om 'Hortons huvudvärk', vekrar ännu värre än migrän! Huva!!
.
Har så mycket annat också som måste göras, en massa räkningar som ska betalas bl.a. Trist!
.
En riktig tråkdag med andra ord men ikväll blir det förhoppningsvis lite roligare om jag får träffa min syster som är i Stockholm på kurs!
.
Dags för tvätten........
.
Detta vore jag om jag vågade:
.
.
Så här tvättar de i Zambia.... ser faktiskt lite roligare ut måste jag säga än i vår tvättstuga!!
.

Mitt älskade, hatade, underbara jobb...

Så har dag 1 av strejk 2 börjat. Klockan 00.01 inatt sattes den igång och jag sitter hemma och ser på BBC News flash på TV och internet.
.
Så många funderingar och frågor, så mycket som jag är rädd för, precis som alla mina kollegor. Egentligen skulle det vara bäst att vara med dem där i London och vaja flaggorna, men jag har ju förlorat mina reserabatter och det kostar för mycket att ta sig dit.
.
Alla nyheter går ut på att vi är grisarna, det är vi som förstör och vill ha åt oss allt. Men ingen verkar veta varför vi strejkar, vad som står bakom allt. För i England finns ingen rättvisa och BA har betalat median för att de ska vara på deras sida, så vad har vi för chans då? De vägrar att förhandla med facket.
.
? Kommer jag att ha kvar mitt jobb?
? Kommer jag överhuvud taget att kunna pendla nu?
? Kommer jag att förlora all min lön?
? Kommer jag att förlora alla mina rättigheter?
? Kommer chefen att lyckats med det BA anställde honom för - att krossa facket?
.
Usch, hur mycket ska man orka med av det här? Jag som älskade mitt jobb!
.
Ba strike 2: British Airways cabin crew demonstrate near Heathrow airport
Striking British Airways cabin crew carry flags as they walk past BA aircraft at Heathrow airport: British Airways strike: airline cancels third of flights as first stoppage ends

Först sommarkvällen på Grönan!

Alltså, Stockholm måste vara världens vackraste stad, och där bor JAG!!
.
Igår tog jag båten från Slussen till Grönan och stod ute i den ljumma sommar-värmen i jeansklänning och bara njöt av att kunna åka BÅT till dansen! På Grönan stod min kära kompis Kicki och väntade och vi gick in och dansade hela kvällen till Blender. Buggade, dansade runt och surrade i flera timmar. Kände ett tag att jag nästan måste nypa mig själv, där stod jag medan musiken spelades och såg runt på alla som glatt buggade runt i kvällssolen och solen sken fast det var så sent på kvällen.
.
Pratade lite med Lasse som vi känner i bandet, fnittrade lite med Kicki (eftersom vi ALLTID är sist ut!!) och sprang glatt ner till Djurgårds-färjan. Jag bara stod där och njöt i de ljumma vindarna på väg tillbaka till Slussen. Promenerade genom Söder, genom Medborgarplatsen och kollade in alla ute barer fulla med folk och musik och tog mig sedan till Söders station och hem.
.
Känner mig så lyckligt lottad. Jag älskar Stockholm!
.
Nu ska jag packa väskan för vår helg-resa till Sundsvall! ♥
.

Underbart!

Åh vad det är skönt att inte ha behövt jobba på ett par veckor. (Måste snart tillbaka men det får jag ta tag i sedan...)
.
Idag gick jag ner till Älvsjö i solen och värmen och träffade Åsa som också pendlar och jobbar för BA precis som mig. Vi gick på ett mysigt cafe och åt räkmackor, drack latte och surrade i nästan fyra timmar!!! Det var så roligt, vi skulle nog ha kunnat prata resten av dagen om det inte vore för att vi båda var tvunga att skynda oss hem.
.
Väl hemma var det bara att vända om och åka och träffa Mark vid Globen eftersom jag skulle med på hans SFI-kurs och få lite tips om hur man lär sin partner svenska. Där fick vi fika och träffa andra par i samma situation som oss, och efter några timmar hade vi vips träffat en grupp nya kompisar! Vi bestämde att vi ska träffas och hitta på något, typ gå på någon pub eller så! Jättekul var det och jag känner mig så där glad och pigg just nu, det är alltid lika kul att träffa nytt folk! Många av paren hade träffats i London precis som jag och Mark! :)
.
Nu ska jag nöjd och glad gå och lägga mig. Imorgon blir det dans med Kicki på Gröna Lund och sedan bär det av till Sundsvall i helgen! Tack vare min kära pappa (tack pappa) och syster hade vi vips pengar på kontot för att boka bussen hem till dem... vi hade ju egentligen inte råd att boka och så fick vi biljetterna av pappa. Vilken familj man har! ♥

Sommar!

Är det sommar redan? Hur kunde det gå från svinkallt till varmt och 20 grader på ett par veckor? Häääärligt är det iaf och jag ska inte klaga!
.
Ett svart moln på himlen är dock strejken på mitt jobb som skulle börja om idag.... men så vann BA ett 'courtcase' mot facket igår helt plötsligt så att vi inte FÅR strejka fast 81 % av oss röstat JA! Jag fattar inte hur BA kan styra och ställa och hur det inte verkar finnas några som helst lagar i England? Undra om jag ens har ett jobb om några månader? Ser väldigt svart ut just nu. Försöker ta ett djupt andetag och lugna ner mig..... Har inte jobbat nu på ett par veckor så känner mig så långt ifrån det på samma sätt och är rädd för att gå tillbaka.
.
**************************************

Måste också lägga till...
Att en STOR ljuspunkt på himlen är att min kära, kära moster Kicki har kämpat sig genom en mycket svår och allvarlig operation och sjukdom och igår fick jag äntligen höra hennes glada röst och hon hade fått komma hem igen! Jag hade tårarna rinnandes ner för kinderna under hela samtalet och jag måste säga att hon är den mest starka, fantastiska människa jag någonsin träffat! Hon borde ge hopp till alla andra där ute som kämpar och vill ge upp. Hon är som en solstråle!

***************************************
.
Här kommer till sist lite bilder från sommaren i Stockholm!
.
.
Pizza-bak!
.
.
Vår lägenhet och balkong gömmer sig bakanför Mark
.
.
Vår kära Cheva van som ska säljas...snyft!
.

Happy! :)

Hade jättemysigt igår! Det var såååååå varmt ute, helt otroligt, som värsta sommardagen! Vi åt frukost på balkongen och sedan for vi och handlade och där träffade jag en kompis från British Airways så vi surrade i evighet. Hon bor alldeles här så vi ska träffas något!
.
For hem och städade lite och förberedde inför kvällen medan Mark for på svensexa nere i Gamla stan. På kvällen kom mina vänner Anna och Kicki och vi satt ute och drack en drink i solen, åt thai mat och pratade hela kvällen tills Mark kom hem, hm, ganska full. Han hade med sig blommor som han fått av någon kille på tunnelbanan.... (ehhhhhh......????).
.
Nu ska jag diska upp efter gårdagen. Känner mig så himla lycklig att jag bor i Sverige igen! I Fredags efter jag träffat min gamla kompis Jessica i stan och surrat i flera timmar och var på väg hem, fick jag ett sånt lyckorus strömma genom mig. Det är så ljust och fint nu på kvällarna, vi har egen lägenhet och jag har mina nära och kära mycket närmare. Det är såååå häääääärligt!
.

Fy bubblan!

Åh, fy sjutton vad jobbigt det har varit..... har äntligen precis lyckats kliva upp och laga frukost utan att nästan svimma. Kan sitta upp i soffan i stället för att ligga. Tror kanske att jag t.o.m kan ta mig in i duschen!
.
Har haft den vidrigaste migränen jag tror jag någonsin haft i nästa två dygn och ingenting hjälpte. Stackars Mark fick tillbringa sin lediga Torsdag med att ligga bredvid mig i soffan och passa upp mig som bara låg och gnällde.
.
Känner fortfarande migränen djupt där inne i tinningen som hotar med att när som helst komma tillbaka, så måste ta det så lugnt jag kan. Min kompis Jessica är nere från Sundsvall och vill gå ut och festa på stan ikväll, och fast det låter lockande finns det tyvärr inte en chans att jag klarar av det nu. En droppe alkohol och migränen kommer tillbaka på en sekund! Vi kunde inte ens ta oss till Kicki på middag i Onsdags, och jag som sett fram emot det!
.
Undra varför jag måste ha så många, vidriga attacker just nu? Varför måste migränen förstöra så mycket i mitt liv?
.

Lyxproblem...

Alla gånger jag har problem så verkar min mamma och syster kalla det 'lyxproblem'. Ja visst, jag ska väl inte klaga, jag har det ju så bra. Men å andra sidan så har de väl aldrig haft migrän heller? Nej, det har de inte. Så idag är det inget 'lyxproblem', idag är det riktiga problem.
.
Jag hann vara nästan (inte helt) frisk i två dagar, första gången sedan migränen började den 26 April och följdes av en alldeles för lång förkylning.
.
Så ligger man här med migrän igen.... Tror nacken ska gå av av smärta, har knappt sovit på hela natten och den känns som någon vrider om en stor kniv djupt inne i tinningen, som om de kört in den bakom ögat. Jag vill bara spy.
.
Och vi som ska på middag hos min kompis Kicki ikväll, jag som sett fram emot det. Jag kan nog åka ändå men vet hur dåligt jag kommer att må. Och Mark är ledig imorgon så vi tänkte göra något mysigt. Men när migränen kommer så här starkt, då blir man liggandes i tre dagar MINST. Inget hjälper, inga mediciner, ingenting.
.
Jag orkar inte med de följande tre dagarna, det vet jag redan nu............

Morgonpromenad

Igår fick vi stor-främmande i form av min pappa! Han kom med tåget och hälsade för första gången på i vår lägenhet, Mark grillade till oss och vi drack öl och hade det mysigt. Imorse skulle han upp tidigt och in till stan och träffa en kollega så jag klev upp klockan 6.30 ! ! !
.
Vi åt frukost och så promenerade vi ner till pendeltåget och när pappa hoppat på tåget tog jag mig en riktigt lång promenad runt områdena här i Solberga. Åååh vad vackert det var! Solen gnistrade så där vackert genom träden, jag gick genom stigar, bostadsområden, lekparker, lite skog och bara njöt. Så vackert det är här på våren, vem hade kunnat tro det?! En liten gammal tant satt ute på sin veranda och åt sin macka och drack kaffe med en tjock filt virandes runt benen och vinkade till mig. Jag fortsatte gå och började kolla in allas balkonger... Jag insåg snabbt att Mark och jag har världens minsta blomlådor (eftersom de inte verkar säljas i år- någonstans!!!!) och sedan avslutade jag min morgonprommis med att gå upp till Bobs grav.
.
När jag kom hem städade jag och diskade och gick ner till tvättstugan. Solen skiner nu in genom alla våra fönster och klockan är bara 11 och jag har redan hunnit så mycket! Otroligt! Kanske man ska kliva upp så här tidigt någongång igen?
.
Här kommer lite soliga bilder från min morgon!
.
Och så lite syskonkärlek på stan!
.

Let me introduce Alf, Berit och Cecil.

Blääääääääääääää, när ska min himla förkylning gå bort??? Jag blir GALEN!!!!!!!! Jag är inte van eftersom jag aldrig blir sjuk annars och nu har det hållt i sig flera dagar. Men nu har jag legat i soffan och knappt tagit mig ut på flera dagar så det är dags att ta sig i kragen och STÄDA!! Golvet är smutsigt och eftersom jag tagit ledigt denna vecka (så skönt!!) vill jag ha rent till helgen.
.
Detta blir den första helgen jag och Mark har ledigt tillsammans sedan vi flyttade hit! Jippiii! Kanske blir det lite mys på stan, grillning på balkongen med lite vin och kanske kan vi äntligen fixa till i sovrummet!
.
Ikväll ska vi på middag hos våra kompisar Anna och Neal och vi ska ta dit deras bokhyllor som stått här sedan vi flyttade in. Då får vi plats för skrivbord och datorn där inne, och kan sätta upp våra gardiner, jippii! Härligt att få lite gjort.
.
I eftermiddag ska jag också in till stan och träffa min kära syster som varit på kurs i Lidingö hela veckan. Vi hinner med en snabbis-fika innan hon ska med tåget hem! ♥ Helst vill jag ju att hon ska stanna i helgen men hon vill nog hem till sina pojkar.
.
Vill bara upplysa om att vi också har nya fiskar, två kompisar till Berit. De heter Alf och Cecil. Tyvärr är Berit lite elak mot dem och jagar dem runt, runt när de försöker ta hennes mat, den tjockisen. Hoppas hon inte äter upp dem! Suck, hon är verkligen självisk. Tänk att fiskar kan ha såna personligheter!
.

Lovely memories along with Berit's company....

Mark sover och klockan är 21.00!!!!!! Hutlöst vilken karl man har! Han är ioförsig sjuk precis som jag och trött från jobbet men hur kan man gå och lägga sig när det fortfarande är dagsljus ute? Fattar inte.
.
Måste sitta uppe själv men ser i alla fall skuggorna i från en simmande Berit i garderobsdörren. Känns tryggt att hon är där och håller mig sällskap. ♥ Min lilla Berit.
.
För er som inte vet det har vår älskade fisk Bob dött. Känns verkligen sorgligt men han är begravd ute under ett träd på ett fint ställe. Stackars Bob. Varje gång jag går förbi fisktanken tänker jag på honom och blir lite sur på Berit, men å andra sidan kan ju inte hon rå för det  och hon ser lite uttråkad ut. Och FET....är hon med barn??
.
Har kollat på lite kort från New York. Åh vad jag längtar tillbaka. Det var en sån där resa när vi bara hade så otroligt mysigt tillsammans, varje sekund så värdefull. Underbart!! Här medföljer lite bilder....
.

Dagens recept till er som vill bli nyttig och smal!

Blahhhh. Ligger i soffan och har blivit sjuk. Mark jobbar och jag har legat och kollat pa Jordans realityprogram pa internet och sa har jag lagat en supergod, nyttig viktvaktar lentil och chickpea soup a la min kompis Ness recept! Mmmmm.
.
Vill ni ha receptet? Ok:
.
Thick Chickpea and Lentil soup:
.
1 Onion
2 garlic cloves
Spring onion
1 tsk spiskummin
1 tsk curry powder
1 tsk salt
lite hackad chili och ginger om man vill....
1 burk chickpeas
1 burk lentils
1 kopp vegetable stock
Cherry tomatoes skurna i halvor
Spenat (stoppa i pa slutet)
2 celeri stick om man vill, i bitar
.
Bryn onion och garlic, sedan tillsatter man resten och kokar i 15 minuter! Enkelt och supergott och super, supernyttigt! Och bara 2 POINTS per portion!! Satter fart pa din mage med! :)
.
Nu ska jag fortsatta dricka min hot toddy... Gjord av fresh ginger, citron och honung.
.

Sista April!

Min dator e fortfarande trasig...vill ha en ny men har inte pengar till det just nu. Jobbigt att skriva med Marks dator som fattas svenska alfabetet, men men....
.
Hade en underbar helg i SUNDSVALL med familjen! Fick skjuts med Lars-Evert i Fredags och fick middag av mamma innan vi bar ivag till Hemmanets majbrasa. Svinkallt och massor med folk, gick hand i hand med min underbara Sebbe, pratade med familj, slakt och vanner och kande mig allmant lycklig. Efter var det fest hos mamma med grillkorv. Alla karlar hamnade ute vid grillen med sina fickpluntor och olburkar medan vi tjejer satt inne och skvallrade.
.
Lordagen blev det fika pa stan, en titt in till Maricell och hennes kompisar och en fika hos Jenny och Micke. Kvallen blev som Mark ville, mys och middag hos mamma och L-E.
.
Sondagen en snabbis hos mormor och farmor med pappa, Monica och sjalvklart favvisfamiljen Mattis, Tobbe, Sebbe och lillbusen Alex innan vi fick skjuts tillbaka hem med L-E!
.
Ja snacka om fullt os! Om ni ens orkade lasa detta kan ni ju kanske tanka er hur sega vi var nar vi kom hem igar! Men det var mysigt, det finns inget som gor en mer lycklig an att vara med familjen.
.
Jag har fortfarande ledigt och idag e det fullt upp med stadning, tvatt och mathandling ikvall. Cilla en husfru? Ja idag e det verkligen sa!
.
Skickar en stor tanke till familjen E idag. Tanker pa er varje minut och ber for er!
.
Kopierar till sist en bild stulen av Mattis, min alskade syster och jag pa stan:
RSS 2.0