En uppsvälld Cilla med tavlor på väggarna!

Puhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Sååååå trött!!!! Hade en underbar helg, lite shopping i lördags och sedan kära plastbrorsan John och hans Jenny över på middag. I Söndags fixade vi lite hemma och adventspyntade och sedan for vi till Uppsala och träffade våra nya och härliga vänner Marit och Andy. Vi åt middag hos dem och bakade lussebullar ihop medan det var minus 17 grader ute! Jättemysigt!!
.
Tyvärr har inte Mark fått något jobb i veckan, hjälp!!, men vi har haft massor att göra! Varit ute och fixat bilen, skottat snö, fixat förrådet och varit på riktig vinterpromenad i kylan. Jag älskar snön, när det är så kallt att det knarrar under fötterna och biter i kinderna. Så många år sedan jag fått bo i sånt klimat att det känns riktigt exotiskt även för mig.
.
I kväll har vi legat i så mycket, fixat alla kartonger vi hade kvar att packa upp, städa, plocka igenom alla lådor osv, osv i all oändlighet. Vi åt inte middag förrän klockan nio, inte alls svenskt! Vi har äntligen fått upp tavlor också! Och allt är så rött och fint, så juligt! Äntligen en jul i vårt allra första, egna hem. ♥
.
Alltså, mina fötter är som stora, stora ballonger. Så uppsvälld har jag aldrig varit i hela mitt liv, man ser inte ens fotknölen eller ådrorna på fötterna, de är alldeles utslätade. Mina händer går knappt att stänga och varje natt sticker det och domnar i den högra handen. Nu är det nog inte långt kvar tills lillen kommer ut, för så här svälld kan jag nog inte stå ut med att vara så mycket längre till.
.
Nej nu är det sängdags, vi ska på ännu ett ultraljud imorgon och se hur moderkakan ligger till. Önska oss lycka till!

Vecka 34...eller 35?

*** Till alla er som la in kommentarer till mitt förra inlägg, TACK, det betydder jättemycket!! Till alla er som tydligen läste men ändå inte orkade...fy skäms! ;) ***

Nu är jag 34 veckor gravid, fast min barnmorska säger plötsligt att jag är 35..... HM!!!!!!!! Vem blir klok på det här? Hur som helst några dagar hit eller dit spelar nog ingen roll, den kommer när den är färdigbakad!

Och vill ni veta det knasigaste av allt? Min kära make tycker att jag har en LITEN mage helt plötsligt! Han sa idag att den inte alls var stor!! Är han blind? Jag håller ju snart på att ramla framstupa!

Vet ni, jag sitter här och tänker på allt jag ser fram emot att kunna klara av efter graviditeten, fast jag njuter ju ändå såklart av att vara gravid medan det varar. Men det börjar bli lite väl tugnt. Aldrig hade jag väl trott att min kropp skulle säga emot så mycket när jag försöker gå fort, gå upp för trappor eller böja mig ner! Det går inte att beskriva vilken kamp det är förrän man är mitt i det själv.

Lista på saker jag ser fram emot efter jag fött barn;

  • Raka bikini-linen och kunna göra det utan att gissa hur det ser ut efterråt! ;)
  • Se vad jag har för trosor på mig!
  • Ta på mig ett par skor utan att få extrem andnöd!
  • Ligga på mage!
  • Ligga på rygg!
  • Ligga på sidan!
  • Sitta i soffan och äta middag.
  • Ta mig ur soffan själv
  • Sluta kissa 300 ggr per natt
  • Sova (eh....eller det får jag nog inte på några år ändå!)
  • Torka benen efter jag duschat (nu förblir det blöta eftersom jag inte når ner)
  • Dricka ett stort glas rött vin (när jag inte ammar...suck!)
  • Smutta på en whiskey (när jag inte ammar....suck!)
  • Att inte vakna med fötter stora som uppjästa pizzadegar!
.
Saker jag INTE ser fram emot efter jag fött barn;

  • BANTA!!
  • Börja träna igen
  • Aldrig få sova
  • Aldrig mer få gnälla tills jag får rygg-massage av min man (nu har jag ju en ursäkt)
  • Aldrig mer få äta hur mycket jag vill!

Så det så! Nu vet ni mina prioriteringar i livet.

Här kommer en Cilla med sin s.k 'lilla mage'

Tankar mitt i natten....

Det är sent på kvällen, nästan midnatt och jag sitter vid vårt skrivbord vid skenet av fönsterlampan. Nere på gatan utanför skrapar det på backen av någon som skottar med sin stora spade. Det är alldeles magiskt utanför. Vitt och kallt, det har snöat hela dagen. En sån där tyst känsla när snön lagt sig och trafiken lugnat ner sig, de flesta har gått och lagt sig. Här inne är det varmt och mysigt, jag sitter i mitt rosa nattlinne och min rosa fluffiga morgonrock som jag fick av Familjen Nordström och dricker lite vatten och har smygätit lite chips som jag hittade uppe i skåpet, sourcream and onion, inte helt fel! Bebisen sparkar och rör sig i magen, den gillar att vara vaken sent, precis som sin mamma. Någon kroppsdel sticker upp högt ovanför naveln. Det är bara jag och 'Junior' (som bebisen heter) som sitter här alldeles ensamma. Alla andra sover. Mark sover sött i den nybäddade sängen och alla i huset bredvid har gått och lagt sig.
.
Att titta ut genom våra fönster är som att se på TV tycker jag. Eftersom vi bor högst upp kan vi se in till de andra som bor mittemot, men de kan inte riktigt se in till oss, hi hi. Jag brukar titta på vad de gör om kvällarna, bl.a bor det två killar mittemot, snett nedanför, och de har världens fulaste tapeter, alltid taklampan på, och de spelar alltid något TV-spel. Varje kväll. Andra lagar mat, ser på TV, en del har mysiga hem, andra riktigt fula. Jag älskar att se på, som att se på en film, och Mark blir sur och säger att jag ska sluta glo in i andras hem! Men varför inte?
.
Jag var på min kurs ikväll, och fick inte ut bilen p.g.a all snö så jag fick promenera till Telefonplan i vinden och snön bara virvlade och flög runt mina fötter. Riktigt härligt hade det varit om det inte vore för att jag hade så himla bråttom och lilla bebisen tryckte neråt, riktigt pushade på och kändes som om den nästan skulle komma ut! Väl på tunnelbanan och kursen var den lilla alldeles vild i magen av all stress. Nu är det inte långt kvar, bebisen kan komma när som helst egentligen, men jag tror nog den väntar någon månad till.
.
Nej nu ska jag strax städa till i köket, jag fick något ryck efter min författarkurs och började baka, så nu luktar det nybakat i hela lägenheten. Jag har börjat längta tills på Söndag också, första Advent. Det här blir min första jul i Sverige på många, många år. Jag ska njuta av ljusstakar, julpynt, ljus och värme, Lucia och advents-firande. Jag ska verkligen passa på för nästa år är jag nog någonstans och flyger igen, som vanligt. Kanske i Afrika, Asien eller Australien. Vem vet?
.
Bara en fråga.... vilka är ni som läser min blogg egentligen? Det är tydligen ca 50 pers som läser den varje dag men ingen skriver någon kommentar längre! Kan ni inte tala om vilka ni är? Vad vill ni läsa om? HÖR AV ER!
.
Godnatt! ♥

Skrivlust och fler ultraljud....

Åh, jag skickade en berättelse till min författarkurs-lärare och fick jättebra beröm! Hon skrev att stilen jag använde var klassad som 'svår' men att jag ändå var på god väg att behärska den! Wow! Hon skrev att jag skrev på ett sätt som gör att man vill fortsätta läsa och hon uppfattade allting precis som jag hade menat det! :) Nu vill jag skriva mer!! Inte för att jag är något proffs men det är kul! Jag har alltid älskat att skriva.
.
Nu ska jag fortsätta med dagens sysslor. Räkningar, plocka upp allt i vardagsrummet efter målningen och åka på skrivkursen. Börjar bli förkyld och det är ovanligt..... hoppas det går bort snabbt!
.
Var förresten hos barnmorskan igår och hon sa att allt var bra förutom att jag måste på ett till ultraljud nästa vecka på Söder-sjukhuset och se en gång till hur moderkakan ligger. Ska också träffa en specialist-läkare efterråt som ska bedöma hur det ligger till. Jag vill inte ha tjejsarsnitt!! Hoppas jag slipper!
.
Här är ett par bilder från helgen!
.

Målat och klart!

Försöker ta till mig av min författar-kurs och sitter och skriver så tangentbordet snart brinner! ;)
.
Tänkte dock ta en liten paus och lägga in ett litet inlägg om den underbara helgen som var. Min födelsedag som var i Fredags var väl okej, men spenderade mestadels av dagen med att ringa banken och fixa Telia osv, osv. Ni vet, såna där trista vardags sysslor..... Men i Lördags kväll gick vi, åtta stycken, ut på Koh Phanyang restaurang på Söder! Jättemysig och trevlig blev kvällen i goda vänners sällskap och vi fick därefter nattgäster i form av våra nya vänner Marit och Andy! Så på söndagen hade vi en lååång frukost med dem hemma hos oss med en massa prat och lite senare for vi iväg på fika hos Pete och Lorraine. Hämtade upp Anna och Neal på vägen!
.
Vi skattade oss sedan lyckliga på Söndag kväll att vi har så bra och fina vänner här i Stockholm redan. Sånt tar man inte för givet!
.
Söndag kväll var det dags att plocka bort ALLT i vardagsrummet och förbereda inför målning och igår kom kära, kära Lars-Evert hem till oss vid lunch-tid och vi plastade/papprade heeeela vardagsrummet och hallen, målade vartenda hörn och vägg och vips så såg vardagsrummet helt nytt, vitt och fräscht ut! Super att ha det gjort! Nu luktar det en massa god färg här inne och vi kan äntligen göra klart! Jippiiii!
.
Jag var så slut efter dagens bravader, allt böjande, målande, tejpande och fixande att jag fick SITTA ner på en stol i köket och laga middag till karlarna (Mark och Lars-Evert)! Nu är fötterna som uppsvällda ballonger och allt värker, men det var det värt!
.
Ha en bra dag och se upp för mina kommande böcker ute i bokhandeln! ;) He he, skämt åtsido.... kanske inte. Men man kan ju alltid drömma lite.....

Vecka 33 och snart färdig-utbildad författare ;)

Stor, klumpig, migrän-lidande, det är Anna-Cecilia Onken i ett nötskal. Men visst är det härligt att vara gravid! ;) Jorå, det är det faktiskt, om det inte vore för migränen som nu satt igång igen, med riktig ond kraft! Men den ska inte knäcka mig, bara två dagar kvar tills den förmodligen gått bort och jag överlevt.
.
Skulle träffa Anna ikväll och ha lite trevligt men det gick i stöpen. Istället får jag ligga hemma i soffan och vara grining (blir alltid grining med migrän - stackars Mark). Men jag älskar när bebisen sparkar med sin lilla häl, eller killar mig med fingrarna där längst nere i magen (den ligger ju nedåt nu). Så jag ska njuta av det så mycket jag kan.
.
Skrivkursen igår var rolig, jag tycker det är super att få lite tips på hur man kan komma igång och skriva och tänka ut historier. Det är bara två gånger kvar på kursen men jag vill gå mer! Synd bara att vissa människor verkar vara lite 'bakom flötet' och inte förstår någonting! Den stackars läraren blir frustrerad när hon alltid blir avbruten med en massa konstiga analyseringar och funderingar! Och där sitter jag och bara tänker 'puuuusssssssst, shut up!'. Men men.... Det ska alltid vara någon som inte fattar och invecklar allt.
.
Ibland tänker jag att jag inte är så värst allmänbildad och inte vet så mycket om vad som händer i världen och ekonomin och politik, men jag tror i alla fall jag har lite 'common sence' och behöver inte göra allt så invecklat som vissa gör. Det gör de enklaste sakerna till de mest komplicerade! Varför? Jag är faktiskt hellre som jag är och tar allt lättare än att göra allt svårare än det är! Jag skulle t.e.x göra en grupp-övning med en tjej som invecklade den allra enklaste fem-minuters uppgift så mycket tills jag bara gav upp! Hon lystnade inte en sekund på vad jag sa och till slut hann vi inte klart och resultatet blev helt annorlunda motför de andra (helt fel) - bara för hon skulle inveckla det enkla så! Suck! Dock ganska intressant, hur olika folk kan vara!
.
Nej nu ska jag äta lite lunch och proppa i mig mer tabletter, sedan kanske orka ta mig till min doktors-appointment som jag har i eftermiddag.... om jag orkar.
.
Här är en mycket gladare och piggare Cilla - igår!
.

Jag älskar KYLA!

Idag klarade jag mig i alla fall ner till tvättstugan och ut på en liten prommis. Rullade mig upp för en brant backe och tappade sedan bort mig lite. När jag precis tänkte ringa någon och be dem kolla upp hur jag skulle ta mig hem på Google så hittade jag i alla fall rätt väg hem! Så härligt och kallt det är ute! Jag är så varm av mig nu när jag är så gravid och det är skönt med kyla. Ibland har jag balkongdörren öppen när Mark kommer hem och han fryser och stänger den!! Annars brukar det vara tvärtom i vårt förhållande, jag fryser och han svettas! Ha ha!
.
Nu ska jag skriva lite inför min skriv-kurs ikväll. Det är jättekul att gå på den där kursen. Man får inspiration och härligt att få komma ut bland lite folk! Kanske jag kan publisera någon liten historia som jag skrivit här efterråt? Om jag törs! ;)
.
Här kommer några bilder från vintern i Sundsvall! Tyvärr gick det inte att ladda ner fler bilder som jag hade på kära Familjen Nordström. Vet inte varför?

Oändligt trött

Jag stänger av alarmet, var nionde minut, i en timmes tid. Jag vill så gärna kliva upp, men bara en liten stund till i sängen.... i drömmarnas land. Jag vill stanna där hela dagen, men det kan man ju inte göra..... min kropp är så tung, som om den ska sjunka genom madrassen och jag aldrig kommer att ta mig upp. Alltid så många måsten som väntar, packa ur lådor som stått i flera veckor, tvätt som ska samlas ihop och väskor att packa ur från helgen. Diskmaskinen är full av rendiskad disk som måste tömmas innan man kan ställa in det odiskade. Frukost man borde laga, återvinning som måste sorteras och bäras ut, tvätttid som måste bokas och telefonsamtal man måste ringa.
.
Men idag orkar jag ingenting! Jag är så trött, så trött. Min kropp väger 300 kilo. Mina ögon svider. Min kropp fungerar inte, min hjärna orkar bara tänka så långt som till soffan. Drar mig ur sängen, lägger mig på soffan och däremellan har dagen utspelat sig. Åh jag är så lat. Mina armar och ben lyder inte. De kan knappt lyfta sig.
.
Tänker på Mark som varit vaken sedan klockan 6.30 och jobbat en hel dag, alla andra som jobbar och är ute och gör en massa ärenden. Hur orkar de när jag inte ens kan ta mig ner till tvättstugan?
.
Är det graviditeten, är det min 20 kilos viktökning eller är det det svenska höstmörkret som jag inte behövt gå igenom på 14 år som gör mig så här? Jag orkar verkligen ingenting. Ser verkligen inte fram att börja laga middag eller spackla ikväll som vi måste. Jag vill bara gå och lägga mig och sova. Ända tills bebisen kommer!
.

Min pappa!

Grattis till min underbara pappa pa farsdag!
.
♥I love you ♥
.
Klicka för att stänga bilden

Snöstorm i vecka 32!

Så var det dags för ultraljud.....
.
En snöig dag i Stockholm, så mysigt! Mark fick sluta tidigare och vi åt lunch hemma och sedan for vi på IKEA och köpte ett skrivbord och fick tag i en sop till all snö på bilen (till en minst sagt förtjust Australienare). Sedan for vi i snöyran till Liljeholmen och barnmorskan.
.
De hade sagt att jag kanske, kanske måste få göra kejsarsnitt men jag slapp! Puh! Moderkakan hade växt lite uppåt så den låg inte ivägen för bebisen att ta sig ut, och det gjorde mig så lättad! Och där låg den, vår alldeles egna lilla kärlek. Vi såg den lillas fötter och fingrar, naglar och näsa. Den låg och plutade med munnen precis som Mark brukar göra! Jag är redan kär i den lilla sötnosen som sparkar i mig varje dag! Bebisen (eller Junior som den 'heter') har nu lagt sig med huvet nedåt för att göra sig redo för födseln! Wow! Hur visste den det?
.
Vi for hem efteråt och byggde skrivbord och lagade Indian Chicken Tikka Masala med garlic naan till vårt kära besök för kvällen; Lars-Evert! Jättemysigt hade vi!
.
Här kommer ett par bilder!
.
De allra första inhandlade kläderna till BB!
.
.
En stor och klumpig blivande mamma!
.

Vår underbara helg! :)

Sitter med migrän och undrar VARFÖR jag haft så ont i magen i tre nätter i rad? Kan knappt sova och som alltid när jag har problem med magen slutar det i migrän. :( BLÄ!! Har någon konstig ond värk som på nätterna går in i ryggen, men jag vet att det inte har med bebisen att göra, inga förvärkar eller något, så jag antar att det bara är nån mag-grej...... Ska snart till barnmorskan så kanske kan fråga henne.
.
Helgen var helt fantastisk! Profylax-kursen var värt vartenda öre. Till alla som planerar att skaffa barn - gå kursen!!!!! Vi fick lära oss att slappna av, andas, jobba tillsammans som ett par under hela förlossningen, Mark fick lära sig att massera mig på rätt sätt och vår kursledare var så rolig att vi skrattade jättemycket! Vi träffade också några par som vi förhoppningsvis håller kontakten med. Speciellt ett par som bestod av en svensk tjej och en Australienare från nästan samma ställe som Mark! Vi satt och surrade i timtals efter kursen och åt lunch och jag tror nog att vi kommer att förbli vänner med dem. De bor tyvärr ganska långt härifrån men ändå.....
.
I går (Söndag) var det dags för städdag ute med alla som bor i vårt hus! Solen sken och det var så där krispigt kallt ute och vi tog tag i krattning av löv, vissa städade inne och vi andra ute på gården. Efterråt grillade vi korv och fikade vid vår grillplats och om det inte vore för att vi höll på att frysa i hjäl så hade vi nog stått kvar där än och surrat! Vilka trevliga grannar vi har!! Mest unga men också några medelålders, alla lika trevliga! :) Nu längtar jag till våren då vi ska ha grillfest!
.
Söndagen avslutades med att vi for och beställde vår nya, fina Brio Happy barnvagn och sedan kom Åsa på besök några timmar. Vi åt hemgjorda cupcakes och surrade en massa tills vi nästan fick ont i halsen! En minst sagt lyckad helg! :)
.

Funderingar i vecka 31 - Är jag normal?

I eftermiddag ska vi iväg in till Annas profylax och lära oss hur man andas inför förlossningen! Allt på engelska också, så Mark kan få reda på lite saker! :)
.
Nu har jag ju gått in i vecka 31 och det närmar sig..... Igår ute i Kungens kurva var det svårt att gå, bebisen sparkade och levde rövare och jag hade en massa sammandragningar! Varför blir det alltid så när man är ute och ska handla?? Jag mår i alla fall ganska bra vilket jag är tacksam över!
.
Jag har läst lite i ett par gravid-böcker och överallt står det att man ska vara så huslig och hålla på att 'boa sig' hela tiden när man är med barn. Att pappan ofta renoverar och man bara vill städa och pyssla och göra det fint innan bebisen kommer, att det är naturliga hormoner. JASSÅ? Hm.... jag städar ju som vanligt och visst, vi ska ju försöka måla om i vardagsrummet innan bebisen kommer, men inte känner jag att vi är så 'boiga' av oss bara för det! MÅSTE man vara som alla andra? Man ska också tänka på förlossningen och livet efter det.... men vad ska man tänka på när man ändå inte vet hur det ska bli? Jag blir bara förskräckt när jag tänker på smärtan, att vara på sjukhus (inget jag älskar direkt) och.... tja. Sedan då? Man ska väl vänja sig att mata, vara vaken jämt, osv osv. Men är det sån't man måste planera? Blir det inte så ändå? Kanske andra föräldrar kan ge mig lite tips på hur ni var innan förlossningen? Planerade ni och boade er verkligen så mycket som alla tydligen gör?? Jag måste erkänna att vi inte köpt ett enda bebis-plagg och inte packat någon förlossnings-väska som alla verkar göra. Vi har inte fixat någon säng (bebisen kan väl sova med oss och mysa i början??), skötbord och ingen vagn..... och inte målat om baby-rummet (bebisen ska ju inte bo där på något år i alla fall ju!!). Det betyder ju inte att vi inte längtar efter den lilla, för det gör vi ju. Men varför skynda sig?
.
Tja... dags att duscha och springa ner till Åsa som gav mig exakt de tidningarna från UK som jag ville ha, härliga hon!! :)
.
Här kommer i alla fall lite bilder som jag tycker är riktigt härliga!
.

Städdag

Ok så avslutades den trevliga gårdagen med parkerings-böter på 550kr!! SUCK!!!!!! Det var inte ens vårt fel! Fast dagen avslutades också ganska okej med min man som lagade middag och hade köpt mig en blomma (!!) och min författarkurs på Södermalm var i alla fall rätt så rolig!
.
Men nu till en ny dag, nya tag. Dags att städa och tvätta, diska och damsuga! Pust! Men först lägger jag inte lite bilder från när Herr och Fru Nordström var här och Mamma och Sebbe! ♥
.

Blä-dag!

Idag är en sån där dag när man bara känner sig så obekväm och less! Och igår var jag så glad och pigg, konstigt! Jag var hos mormor med evelina, Khodor och Erssons, sedan på Folksam och såg Matildas nya kontor, sen på Birsta och åt med mamma, L-E och Mattis och kollade på barnvagn och sedan tillbaka till mormor där typ halva släkten var. Kände mig så lycklig för alla glada nyheter och bara så glad!
.
Idag är allt så jobbigt. Tog y-bussen hem och ska på skriv-kurs ikväll. Men känner mig irriterad på allt och alla. Så obekväm, ont i magen, spyfärdig och svettig. Fick duscha i kallvatten när jag kom hem. Allt folk på buss och tunnelbandor som är oförskämda, rulltrappor som inte funkar så man måste bära allt upp och ner. På centralstationen där allt är så stökigt och de bygger aldrig klart! På Marks svenska kurs som är det sämsta jag någonsin hört talas om och på folk som säger att man bara gnäller för att man är gravid. Jag älskar att vänta barn, såklart, för jag väntar på något alldeles speciellt som jag har turen att få vara med om, men det är inte så kul de dagar då man är otymplig, svettig och bara vill spy!! När man knappt kan ta sig upp för trappan av sammandragningar, när det trycker på så blåsan håller på att sprängas och kroppen är så otymplig att man aldrig får sova ordentligt. Allt gör ont just nu. Tror jag ska gå och lägga mig.
.
Nu ska gnällfisen gå och lägga sig fast klockan är 14.53.

Min mysdag med lilla Alex!

Sitter just nu hemma hos min syster och väntar på att min underbara lilla systerson Alex ska vakna så jag får pussa på honom igen. Men han är sjuk och har feber så det är skönt att han får sova. Jag är barnvakt idag och vi har suttit och myst i fåtöljen, ätit lite bullar och mat, läst böcker och bara varit tillsammans. Sedan somnade vi tillsammans i sängen men nu har han sovit i två timmar!!

Min egen bebis lever rövare just nu. Speciellt på blåsan.....aaaaahhhh. Det är lite jobbigt att alltid vara kissnödig och när den hickar är det som konstiga ryckningar och spasmer i magen (som just nu). Men det är så otroligt mysigt när man känner en liten fot sticka upp eller något kroppsdel som är alldeles hård under huden! Den måste börja bli riktigt stor nu, bebisen, så mycket som den känns! Jag längtar mer och mer tills den kommer ut!

Jag är ju uppe i Sundsvall (hm...Timrå just nu) och vi har städat ur farmors lägenhet i helgen. Men det är ganska mycket kvar att göra. Där var vi, mamma, pappa, jag, mattis och tobbe och städade genom hennes skåp och lådor, det var en minst sagt absurd känsla. Så tomt och konstigt att vara där utan hennes närvaro. Så sorgligt att hon inte skulle komma tillbaka till oss. Så många skratt och tårar. Ena stunden ville man bara gråta men i andra fnissade vi plötsligt åt något gammalt härligt minne av farmor. Det mest sorgliga tyckte jag nog var att plocka ner hennes tavlor och foton, det känns så definitivt på något sätt. Sent, sent på kvällen igår stod mamma och jag och eldade upp alla hennes sparade tidningsurklipp, räkningar och gamla foton.... så sorgligt. Vad sparar man allt för när det inte är till någon nytta en dag den dagen man är borta?

RSS 2.0