Vecka 26

Så har jag gått in i vecka 26. Och känner mig svullen och riktigt tjock! Fick ta av mig mina ringar idag för jag är så svullen på morgnarna! Magen växer och växer (kanske har lite med allt godis jag proppar i mig på kvällarna?!) och ibland kan jag tom SE att magen rör sig! Idag fick jag knappt igen två tröjor med dragkedja som jag kunde ha för bara någon vecka sedan! Vart ska det sluta?! Ibland känns det som om jag har gaser men det är vår lilla bebis som rör sig där inne! ♥
.
Något konstigt hände i Söndags när Mark var och hjälpte mig med tvätten nere i tvättstugan. Jag hade fått ett paket med lite bebis-kläder av min kompis Ness i England och hade tvättat dem. Där stod vi och hängde de pyttesmå kläderna och en superliten vit kofta och så tittade vi på varandra med lite häpna ögon. Bebisen har redan några kläder, helt offattbart att det ska bo en sån liten hos oss!
.
Imorgon ska vi skriva kontrakt på lägenheten klockan 10! Jippi!! Inte långt kvar nu!
.
P.S; En fråga!! Finns det någon som har ett tips på någon kräm eller nåt stift som tar bort mörka ringar under ögonen? Har aldrig haft det förut och nu är jag alldeles mörk under ögonen! Fy!!
.
Här kommer ett par nytagna bilder och så en jämförelse med min älskade syster Matildas mage när hon var 26 veckor gravid med Alex. Så liten och smärt hon ser ut i jämförelse med svällda mig!
.

Klicka för att stänga bilden

Feel good!

Finns det nåt härligare än en 'feel good film'?! Har precis sett 'The wedding date' och blir alltid lika varm av filmer som den. Och han är ju sååååååååååååå snygg han i huvudrollen, Dermot Mulroney! Suck!
.
Mattis brukar fråga varför allt i mitt liv alltid måste vara som i en film? Ligger det någon sanning i det? Hur som helst älskar jag att drömma mig bort, om sån där ny romantik, om känslan när man är nykär, när allt bara pirrar i kroppen och sån't där underbart händer så man nästan bara vill nypa sig själv, precis som i en romantisk komedi-film. Och visst har jag varit med om det många gånger i mitt eget liv också! Men det kan behövas en film lite då och då för att bli påmind! ;)
.
Hade jag inte Mark skulle jag definitivt ha den här mannen!

Måndag....

Min Måndag är inte som alla andras måndagar. Jag jobbar ju inte! :-P Jag kan göra vad jag vill! Roliga saker som att packa till flytten och betala räkningar. Hm....kanske inte var SÅ roligt ändå....
.
Helgen har gått såå fort (som alltid när Mark är ledig)! Lagade middag till Anna och Neal i Torsdags och hade en jättetrevlig kväll! I Lördags klev vi upp klockan 5.30 och for på en fest i Liffeys pub i Gamla stan för Marks AFL fotbolls-slag spelade i Grand final! Där satt vi och drack öl klockan 6.15 på morgonen och hejade på med en typ 100 andra australienare! Jättekul var det faktiskt och medan vi satt där inne gick solen upp. Mindre kul att det blev lika och de ska spela om på Lördag morgon när vi håller på att FLYTTA!!!!!! Eeeeeeeeeehhhhhhh! Så det hela måste upprepa sig själv. HUR ska jag orka??
.
Igårkväll fick vi plötsligt besök av Malin och Kenneth som var på genomresa! Hamnade på pizza-restaurangen i Älvjsö och hade jättemysigt. Som tur var hade jag lite cupcakes kvar att bjuda på till efterrätt hemma hos oss!
.
Härlig helg....sov ut i 11 timmar inatt och drömde konstiga drömmar om vår lilla bebis som i drömmen sparkade tills foten stack ut så man såg den! Hi hi.

Min kända man i dagens Metro! (Hoppas bara han inte får sparken... ;)

Catharina Relig, Mark Onken och Robban Schüler.
VAR SKULLE DU VILJA JOBBA - HELA LIVET?

Tyska elektronikjätten Siemens har skrivit på avtal som i princip ger deras anställda garanti att få jobba kvar på livstid. Men hur många vill jobba på samma ställe hela livet?

Metro frågade tre rivare i Stockholm vilket jobb de skulle vilja ha livet ut.
– Aldrig, är det kul och du trivs med det så kanske. Men hela livet jag tror man blir less, säger Robban Shüler, 25.

Hans australiensiske kollega Mark Onken, 29, säger:
– Om jag fick vara whiskytestare. Fast om jag får leverförgiftning måste jag nog sluta.

Catharina Reling, 31 är nöjd med jobbet hon har. 
– Jag skulle kunna tänka mig att arbeta hela livet på det här jobbet.

Måste bara tillägga....

....att jag har precis kommit hem från Willys i Älvsjö. Till en början avskydde jag den affären men nu måste jag säga att det är min favorit! Om ni någonsin handlar där och inser hur mycket BILLIGARE Eldorado-produkterna är, så köp dem!! Min Eldorado hudlotion (12.50 kr) och mina Eldorade choklad-dragerade jordnötter (10.50 kr) är helt suveräna! På tal om att ifall ni jämför innehållet i Eldorados produkter och de dyrare märkena så inser man snabbt att eftersom Eldorado är mer basvaror så är de faktiskt oftast nyttigare - mindre fett och socker! Ha! I love it!!
.
Kram från en Eldorado-lover!

Lagar man afrikans mat om man bor i Afrika?

Så står jag och lagar middag, klockan 16.10!! Det är ju helt otroligt! Dessutom lagar jag MARKARONER OCH KORV!! Min absoluta hat-mat! Urk, blä. Bara för att det är så billigt i Willys kyldisk köper man det fast man avskyr det.
.
Ok...det finns en förklaring. Mark ska på sin svenska kurs och måste äta tidigt och jag har inte ätit någon lunch. Och makaroner och korv går snabbt.
.
Men i England eller Australien hade jag ju aldrig ställt mig och lagat makaroner och korv bara så där. Och jag hade inte ätit middag vid lunch-tid så här. Blir det så att bara för att man bor i ett visst land så tar man efter alla traditionerbara för att man bor där?
.
Om jag bodde i Afrika skulle jag laga afrikansk antilop till middag då? Och om jag bodde i Brazilien skulle jag laga brazilian barbecue varje dag? Ja man kan ju alltid undra....

Vecka 25

Så var jag i vecka 25! Var tar tiden vääääääägen?
.
Har haft tvättstuga (väldigt intressant va, snark!) och har börjat packa i flyttlådorna Mark tog hem från jobbet. Tror jag blir allergisk av allt damm och min rygg värker. Det är en punkt på vänster sida som svider, bränner och är allmänt irriterande, och den gör att jag knappt kan stå ut med vardagliga sysslor. Varför? Tror bebisen sover när jag rör mig och packar, för så fort jag sätter mig ner en sväng börjar den sparka igen, som om den blir vaggad när jag rör mig.
.
Jag har mått illa idag och blir tröttare för varje dag, men annars är jag nog i den bättre delen av graviditeten ännu. Då man i alla fall orkar en del och inte är ALLT för stor. Är aldrig sugen på mat längre, jag vill bara ha bullar, sockerkaka och choklad. Såna där milda, söta saker. Jag åt lunch igår klockan 13 och vid 20-tiden när jag försökte äta middag kunde jag helt enkelt inte, för jag var fortfarande så mätt! Konstigt vad en liten bebis kan ställa till det med! ♥
.
Har precis anmält mig och Mark till en profylaxkurs på engelska också, 2400 kronor fattigare blir vi på köpet! Huva, varför är sån't inte gratis längre?! Typiskt, precis när vi ska ha barn! Är det moderaternas fel????
.
Nej nu ska jag packa vidare....
.

Vänner!

Så var helgen förbi och det är Måndag igen. Har haft en helt underbar helg! Katja, Maria och Jessica kom till Stockholm och hälsade på och vi hade en riktig tjej-helg! Middag på Söder, Europe-koncert på Grönan, fika och shopping på stan, mysmiddag hemma hos Anna och ja.... en massa prat! Så underbart att få ha såna härliga vänner i mitt liv, jag känner mig så lyckligt lottad!
.
Idag var jag inne på stan med Farnaz och åt lunch och gick på stan en stund. Vi är ju båda gravida och gick runt som med våra magar och pustade och stånkade! Det är dock så kul att ha någon att byta historier med! :)
.
Här kommer lite bilder från helgen:
.

Jag - författare?

Jippi, jag har precis anmält mig till en nybörjarkurs för författare! Jag känner mig redan nervös fast att den inte börjar förrän om en månad!
.
Kan jag bli författare? Är jag tillräckligt bra på att skriva? Kommer de andra deltagarna redan vara insmorda journalister eller konstiga poeter? Men tjejen som ger ut information försöker övertyga mig om att denna kurs är precis till för folk som mig! Alltså nybörjare. Vi får väl se....
.
Jag har alltid älskat att skriva. Dagbok, brev, blogg, noveller, you name it! Men kan jag skriva en bok? Jag måste få inspiration och bli ledd på rätt väg, sedan får vi se. Ibland är det så mycket jag skulle vilja skriva här i bloggen också men jag hejdar mig själv eftersom jag inte vill uttråka eller uppröra någon.
.
Vet inte om jag är bra nog på att skriva men det får väl kursen utvisa. Nu längtar jag!
.

Vecka 24

Så var vi hos barnmorskan igår. Alla värden var bra hittills och sedan fick vi höra bebisens hjärtljud för allra första gången! Där stod Mark och höll i mitt ben och vi tittade häpnadsveckande på varandra när ljudet av det lilla hjärtat pumpade i rummet, så snabbt, så snabbt. Mina ögon fylldes plötsligt med tårar.
Jag har alltid trott att jag inte är särskilt moderlig, jag förstår fortfarande inte riktigt att det ligger en bebis där inne (fast det sparkar mig och ger mig ryggvärk) och vi har inte handlat en enda pryl inför bebisens ankomst (känns för tidigt än). Det känns som om det är evigheters evighet tills vi verkligen blir föräldrar. Men när man hör det lilla hjärtat och kände en liten fot imorse som på samma sida sparkade och sparkade på ena sidan så blir det plötsligt verklighet och man blir plötsligt fylld av kärlek! Det lilla livet ligger där inne och växer, sparkar och snurrar runt och kämpar med att bli större och utvecklas. Otroligt!
.
Visst vill jag vara gravid lite till, men jag längtar efter att få se den lilla! Halva Mark och halva mig.
.

Val 2010

Så sitter jag här och läser 'lättläst' information på nätet om de olika partierna. Ok... Och vad ska man rösta på? Jag vill verkligen rösta i år för en gångs skull, jag har bara röstat en gång i mitt liv. Så när jag sitter och läser om Moderaterna så ringer telefonen och det är en kvinna från MODERATERNA!! Va? Är det ett skämt? Såg hon att jag satt i soffan och läste om dem? Hon undrade om jag hade några frågor, men jag sa nej. Fast jag har en miljon frågor, men var börjar man?
.
Känner mig helt yr. Alla verkar vilja typ samma sak!? Hm.....
.
Efter 13 år utomlands är man ju inte så insatt i Sveriges regering direkt....
.

Valuta för pengarna! ;)

Så var det Söndag eftermiddag och alla ungar skriker utanför vår lägenhet, fick stänga balkong-dörren! :( Grrrr..... Har nyss varit på en Söndagspromenad och känner mig allmänt lat. Ryggen värker. Pust!
.
Gick på mässa i Globen igår, den hette 'Career days'. Vi försökte få lite tips över nya jobb till Mark. Där åt vi kopiöst mycket gratis godis, frukt, drack Pucko och jag plockade åt mig så många pennor och nyckelringar och annat onödigt tills Mark sa stopp (det kallas dock för att få valuta för pengarna man betalar i inträde)! Och vad gör man annars på en mässa? Eh..... hade jag missförstått det där? Till slut kliade min hand så mycket att jag höll på att bli tokig och när jag tittade ner såg jag en grankvist sticka ur en av påsarna! Va? Jasså, jag hade visst roffat åt mig en gratis grankvist också, vad jag nu skulle med den till? Fick till slut inse att jag inte har någon som helst användning av en grankvist här hemma så jag la ifrån mig den i ett hörn när ingen såg....
.
På kvällen slappade vi med film i soffan och hemgjord Chicken Tikka Masala med HEMMABAKAT garlic naan bread! Mmmmm, vi åt så mycket vitlöksbröd att imorse stank vi minst sagt! Men det var värt det!
.
Nu försöker Mark tävla med mitt hembakta naan bröd och lagar en riktig Sunday roast, flera timmar tar det i ungen och luktar gott! Yum!
.
Här är min Chicken Tikka och mitt naan bröd.
.

2nd wedding anniversary! Vill ni hitta den rätta? Läs då detta! :)

Så firade vi vår två-åriga bröllopsdag igår. Tog oss ett glas champagne i våra Las Vegas champagne glas och utbytte våra 'budget-presenter' i som i år var i temat cotton och china. (För varje år finns det teman för bröllopsdagen som man ska följa!) Sedan tog vi pendeln ner på Söder i kvällssolen och gick på puben Oliver Twist (supermysigt) och sedan åt vi middag på Texas Longhorn. Supergoda bbq-ribs, vår favvomat, smakade precis som i Amerika! Vi var så mätta att vi nästan rullade hem. Såg vår bröllops-DVD och pustade ut i soffan. Trodde magen var på väg att spricka!
.
Hur kan vi ha varit gifta i två år redan undrade vi sedan? Samtidigt som tiden gått så fort så har vi ändå varit med om så otroligt mycket under tiden. Och de är två av de bästa åren i mitt liv, det är en sak som är sant! Jag älskar Mark på ett sätt som jag aldrig älskat någon annan kille. Vem hade kunnat tro att jag skulle hitta en sån kille och gifta mig inom loppet av 1.3 år och sedan bli med barn?! Min lilla bebis sparkar just nu precis som den ville att jag skulle nämna honom/henne också! Hi hi. ♥
.
Tänkte jag skulle skriva lite om hur det är att hitta den 'rätta'....
.
Sitter nu här och funderar på kärlek. Många frågar sig själv och andra; hur vet man när man träffat den rätta? Efter så många olika pojkvänner och dejter genom åren så tror jag att jag är lite av en expert! ;) Tror nästan jag ska skriva en bok om dejting! I alla dessa år funderade jag på hur kär jag egentligen var i alla dessa killar jag hade på gång, hur jobbigt det var att bråka med dem, hur härligt det var när man var så där superkär, så där så det bara pirrade i hela kroppen! Och hur himla vidrigt jobbigt det var när man var den som var mer kär än den andra! Och så tänkte jag att den dagen jag träffar den rätta - då vet jag bara det, jag var helt positiv att det skulle ske och jag kände mig inte så stressad om när det skulle hända heller. Och precis så blev det! Från den dagen jag såg Mark var det någon helt annorlunda känsla som jag aldrig kännt som växte inom mig. Så enkelt, så ljust och glatt och så underbart! Jag ville aldrig gifta mig före Mark. Jag ville inte skaffa barn. Jag ville inte lova någon att vara trogen mot dem i alla herrans år. Jag ville INTE binda mig och bli en sån där som står hemma och lagar mat och tar hand om barnen och knappt orkar ta sig ur mysbrallorna och blir less på sin trista gubbe och börjar drömma om en kärleks-affär med någon rik snygging på sidan om. Jag hade nämligen inte träffat den rätta än....
.
Men när man träffar rätt då känns allt så annorlunda. Visst kan jag laga matlåda till Mark (bara han inte blir för bortskämd), tvätta hans föreviga strumpor (hur många kan en karl smutsa ner på en vecka????) och bära på hans barn. Och fast vi inte alltid är så där finttriga och nykära varje dag så har vi roligt, skrattar, har samma åsikter om det mesta och jag älskar honom mer än allt på jorden. Jag längtar tills vi ska få vara tillsammans på helgen när han är ledig och jag tycker han är den mest trevliga, härliga människan att ha med i andras sällskap. Jag vill inte vara elak mot honom och kalla honom en massa namn (måste vara den första killen som jag inte är långsur med) och jag vill aldrig såra honom och skulle absolut inte vara otrogen mot honom hur snygg den där kaptenen än vore nere i baren i Hong Kong! ;) Nej jag trivs så bra med Mark och känner mig så lyckligt lottad att ibland måste jag nästan nypa mig själv för att förstå att det är sant! Han är min absolut bästa kompis! ♥
.
När jag var tillsammans med mitt ex Daniel (ett förhållande jag lärde mig mest av, av alla tror jag)  trodde jag att det var bra att vara olika. Men det är det INTE, bara så ni vet. Man ska hitta någon som man är kompatibel med, som har samma värderingar. För då blir livet så mycket enklare!
.
Nu ska jag sluta kärleks-svamla och göra lite nytta här hemma.
P.S, har ni kärlekproblem så kom till mig, jag vet allt! ;) he he.
.
♥ Här kommer lite bilder från vår 2 åriga bröllopsdag! ♥
.
.
♥ Och en bild för att minnas den mest underbara dagen någonsin - vår bröllopsdag! ♥
.

Vecka 23

Ok, så då börjar jag bli en riktigt svullen, gravid kvinna.... Alla mina BH'ar är för små runt ryggen (och det finns inga i min storlek på H&M!!) min korsrygg börjar värka, mina fötter är svällda och allt känns lite väl tight! Bebisen - som fått namnet Junior av sin pappa - sparkar så ibland blir jag lite okoncentrerad på allt annat jag försöker ta mig för. Tandköttet blöder (som det gör på gravida, varför kan man ju undra?) och huden på magen sträcks ibland ut så mycket att jag tror det ska spricka! Varje dag smörjer jag in mig med coca butter eller Bio oil från Sydafrika. Men vad gör det när allt pust och flås ändå är till för den lilla bebisen?! ♥
.
Kom ialla fall iväg ner till Liljeholmen idag och gick runt på några affärer. Fick tag i present till Mark (vår bröllopsdag imorgon) och till lilla Alex som blir två, och hann på banken. Har lagat fiskgratäng och tagit en promenad med Mark i kvälls-solen! Inte helt fel! :)
.
Här kommer några bilder från bl.a helgen då vi hade en jättemysig grillfest ute på vår bakgård. Vi blev nog en 15 stycken här tillslut! Det känns härligt att vi har så många kompisar här i Stockholm redan! :)
.
Vecka 23:
.
.
Början på festen innan alla kommit och grillen var tänd.... (som tur var fick vi sol och härligt väder!)
.
.
Jag, Åsa och Kicki
.
.
På söndagen kom min gamla kompis Anna Zaar och hälsade på! Jättekul att ses efter så många år!
.

Foto-time!

Lite bilder från de senaste semester-veckorna :)
.
I Sundsvall....
.


.
På lyxmiddag hos det trevliga värdparet i Bydalen
.
.
Härlig kräftskiva i pappas stuga!
.
.
Systrarna normal....♥
.
.
Indalsälven, så vackert!
.
.
Härliga Solberg!
.
.
Underbara mamma bjöd på lyxlunch på Höga kustens hotell med utsikt över bron!
.
.
Familjen Nordströms nya fina hus!
.
.
The crazy girls let out on town (IKEA)
.
.
Bjudna på middag hos familjen Ersson....mums säger jag bara!! :)
.
.
Min vackra kloka syster
.
.
Systrarna Jana och Dana på besök i Uppsala och Stockholm
.

22 veckor!

Åh jag är så duktig! Har bytt sängkläder, städat akvariumet och har tvättstugan! :)
.
Ska skynda mig att laga mat - Mark vill ha en svensk Torsdagsklassiker - ärtsoppa och pannkakor, sedan ska jag ner på Söder på en pub och träffa några andra kollegor på British Airways! Jippi! Kan kanske få uppdatering på lite skvaller!
.
Lägger in ett par bilder på min mage. Nu är jag 22 veckor gravid och mår toppen! Det enda som stör är min ischias nerv som gör så himlans ont....men sånt man får stå ut med. Jag har hellre det än migrän! Ska på ryggträning imorgon bitti och sedan på vattengympa för gravida. Det är jättekul! Bebisen har fått starkare ben det är ett som är säker och rör sig runt och sparkar. Kanske Mark har rätt, ligger det en liten fotbollsspelare där inne tro? Eller kanske en busig liten tjej? ♥
.
'

Härliga veckor!

Phew! Vi har haft tre jättefullspäckade veckor, först med släkten i Sundsvall, sedan några dagars fiskande i vildmarken i Solberg och i helgen hade vi besök från London. Uppdatering kommer imorgon med foton! :)
.
Känner mig såå lättad eftersom vi hade möte med vår 'bankman' Owe på nordea idag och fick så mycket råd, hjälp och fixade allt som har med vårt nya bolån att göra! Härligt! :) Det är otroligt vad mycket lättare, bättre och smidigare och trevligare allt är i Sverige motför i England, jag är så glad att vi flyttade hem!
.
Här är jag 21 veckor gravid (förra veckan). Hann inte lägga in någon bild då så gör det nu!
.
RSS 2.0