Sommar och sol och så lite avkoppling.....

Så har det gått ännu en dag i sommar-Sundsvall. Det är ljust ute fast att det snart är midnatt och dagen har varit fylld av fika med Kicki och Kent och mormor ute på hennes veranda och avslutning med familjen Nordström på mysig middag här hemma hos mamma och L-E.
.
Alltså min mamma har sån energi att jag inte fattar var hon får den ifrån! Hon lagade middag, efterrätt, kaffe, dukade, dukade undan, plockade ihop en massa och ändå hann hon leka med Sebbe och Alex och gosa med Harry och sedan hälla upp bad till Harry och tvätta tvätt och plocka i och ur diskmaskinen! Man fattar inte hur hon orkar, själv satt jag på altanen och bara jäste i värmen, man får inte ens hjälpa till eftersom hon gör det fortare själv!
.
Jag älskar ju att vara med Harry dag som natt, men jag måste erkänna att det är ganska skönt när man får lite avlastning också, när andra vill leka och hålla honom sällskap, då kan man pusta ut lite och få sitta själv och dricka kaffe en stund! :) Jag tar vara på varje sekund medan jag kan!
.
Nu blir det sängen och en ny dag som väntar här uppe i härliga Norrland!

Idag = min gamla systers födelsedag! :)

Sitter hos morsis (a la mamma) på Hemmanet och smygäter godis. Hoppas inte Lars-Evert blir besviken när han tittar in i en halvtom skål imorgon....oh oh! Är här sedan i Torsdags och sedan igår är jag och Harry kvar själva utan Mark. Vi har firat midsommar i pappas stuga, badat och firat med champagne och lite för många öl i mamma och L-Es badtunna och varit på kalas hos The Nordströms och ätit så himla många goda kakor och tårta att jag nog gått upp tio kilo. Idag fyller min kära syster år också så vi var på Spikarna och åt sikmackor, jättemysigt! Sebbe var dock lite fundersam när Matilda skulle boka bord.... 'men hur ska du få plats med det i bilen då mamma?' sa han lite fundersamt.
.
Det är lika härligt att vara här som alltid! Träffar mormor och släkten och idag sov Harry ute på baksidan med bara träd som susade som bakrundsmusik, inte som E4:an hemma i Stockholm. Han är jättetrött mest hela tiden, vet inte om det är allt folk vi träffar eller om det är de två stora framtänderna som precis spruckit igenom idag. Go är han i alla fall, vi delar säng och myser tillsammans hela nätterna. Nu ska jag krypa ner hos honom!
.
GRATTIS KÄRA SYSTER MATILDA PÅ 27-årsdagen! Här är en snygg bild på oss som jag stulit från hennes blogg. Från midsommaraftonen.
.
Klicka för att stänga bilden

.

P.S, det ser ut som rätt många läser min blogg varje dag enligt statistiken så om ni orkat så här långt i inlägget LÄGG IN EN KOMMENTAR vettja!

30 = kallas det fortfarande för lammkött eller? :)

Så igår fyllde min kära make 30 år! Vi firade i style, upp klockan 6.30 och sjöng och åt tårta, ballonger, presenter och mys. Sedan for Mark på jobbet medan jag och Harry fixade hemma, for på mamma-fika en snabbis och sedan ut och överraskade Mark på jobbet. Vi tog honom till strandkanten i Östermalm för mer presenter, en whiskey ute på parkbänken i solen och en kall öl. Sedan gick vi till TGI Fridays i Kungsträdgården och åt Marks favoritmat - whiskeyglaserade ribs! Mmmmmmm! Avslutade dagen med att få besök av Åsa, blev lite vin och mer tårta.
.
Sitter och funderar på om Mark fortfarande kallas lammkött? Eller toyboy? Hm...är man det fast man är 30? Tja, åtta år yngre än mig kommer han dock alltid att vara, hi hi!
.
Nu packar vi bilen och kör norrut, mot Sundsvall. Det blir midsommar i pappas stuga och bad i tunnan hos mamma och L-E och sedan kalas hos kära syster. Sedan stannar jag och Harry några dagar till...jippiiii! Håll tummarna för att regn och kyla ska försvinna tills imorgon!
.
Trevlig midsommar allihopa! :)
.
Här firar mina pojkar den stora dagen! ♥
.

Feber-pojken

Idag har vi haft en lite konstig, men också en ganska härlig dag! Harry vaknade med ett leende men sedan också ett litet ynkligt gnäll och när jag plockade upp honom och skulle gå på vår vanliga 'prommis' och titta på allt hemma i lägenheten så var han kokhet. Det blev fram med termometern och den visade på 38.8 grader! Gav honom alvedon, han somnade, och när han mådde bättre åkte vi till Täby och hälsade på Farnaz och hennes lilla Nicole. Där var också Mita så det blev ett härligt återseende med alla oss f.d australien-tjejer! Efter lunch och fika och en massa surr for jag och Harry hem och plötsligt var han så där ynklig igen och kokhet. Då visade termometern på 39.4 grader! Stackars bebisen, det blev mer alvedon.
.
När pappa Mark kom hem så fick Harry bli matat av sin pappa, lite potatismos igen, och den här gången sträckte han sig efter skeden och öppnade munnen när han skulle äta! Han var så glad och mysig och svalde maten så snällt, han är underbar vår lilla skatt! Så fort han har lärt sig, på bara fyra dagar!
.
Nu ska jag skynda mig att börja baka en tårta fast klockan är 23.21....Mark vill ha prinsess-tårta och vi ska ju väcka honom imorgon på hans 30årsdag, klockan 6.30 innan han måste på jobbet! (Ehhhhh......) Sedan blir det ut på middag och mys och vi får hoppas på att Harry är frisk.
.

Behövs det vinterkläder uppe i Sundsvall tro?

Sitter och krafsar i mig alla godisar som är kvar i Haribo-burken och dricker lite te före sängdags. Mitt hår är nyfärgat med RIKTIG KVALITETSFÄRG som snälla Åsa har köpt till mig i London, äntligen ser man ut som folk igen (fattar inte att det inte finns en normal blondering till salu i Sverige)! De här få timmarna är min tid, den enda tid jag numer har till mig själv, när make och son sover. Jag kan pusta ut och vet ganska säkert att Harry inte kommer att vakna på minst ett par timmar och gör han det så kan Mark ta hand om honom. Annars sitter man ju alltid med andan i halsen. De kräver mycket de små liven och ibland är jag så trött att jag inte vet hur jag ska kunna plocka upp disk och leksaker när dagen är över, men när man ligger och snusar på sin lilla bebis tidigt på morgonen och vi sover näsa mot näsa då är det värt all trötthet i världen! När han skrattar så han kiknar när jag kittlar honom eller gömmer mig bakom hans fötter eller när han ligger och blåser busiga bubblor med ett leende på mitt bröst istället för att äta, eller försöker äta upp mitt ansikte så skulle jag inte byta ut något mot någonting! ♥
.
Ikväll var vi på säsongens sista babysim och Harry fick sitt första diplom! Han sparkade och simmade som en galning i vattnet och simmade runt själv i en uppblåsbar ring, dök och hade kul. Vi har också varit ute och handlat idag till Mark och lite andra födelsedagsbarn....
.
Om mindre än två dagar går min man från 20årsåldern till 30! En riktig gammelgubbe! Inget lammkött där längre minsann. Sedan en dag senare åker vi norrut mot Sundsvall igen. Härligt! Hoppas det är varmare än sist iaf, det har ju en tendens att vara så himla kallt där uppe, faktiskt mycket kallare än Stockholm! Bäst man packar lite tjock-tröjor och jeans den här gången....

Herr Onkens nya matvanor.

Så har ännu en vecka flugit förbi. Jag har inte haft så mycket lust att skriva eftersom jag tänkt så mycket på några nära i familjen som gått igenom väldigt mycket denna vecka. Tänker inte skriva om det här men jag har varit så orolig för deras skull och äntligen börjar allting ljusna, så nu kan vi ta nya positiva tag! ♥
.
Veckan var väl sisådär, jag blev lite sjuk med frossa och ont i halsen och vi var mest bara hemma, på mamma-grupp och for runt och fixade lite inför Marks 30-årsdag.
.
Och här är härliga helgens händelser;
.
Fredagen och Lördagmorgon tillbringade vi med Matilda och Tobbe som kom från Cypern och hälsade på innan deras hemfärd till Timrå. Vi åt grillmiddag i Cypriotisk stil och hade mysigt tillsammans.
.
.
Och den allra största nyheten är nog att lille Harry har börjat ÄTA MAT! I går fick han sin första smakportion a la potatismos gjord på kokad potatis och bröstmjölk, smarrigt värre. Idag fick han sin andra portion. Han ser lite misstänksam ut och smakar på det men vet inte riktigt hur man flyttar på tungan och äter ordentligt, så det hamnar mest på hakan, kinden, fingrarna och haklappen. Men egentligen har han ju redan smakat allt annat från mig... han brukar ju suga på mitt ansikte och min mun så fort han får chansen och då får han smaka kaffe, godis och vitlök och mat i allmänhet, så potatis är kanske lite tråkigt för Herr Onken. ;)
.
.
I Lördagseftermiddag for vi till Strängnäs och hämtade upp ett balkongskydd som vi köpte för ett superpris på Tradera (vi är rätt less på grannen som aldrig vill låta oss vara ifred där ute) och efterråt upptäckte vi att Strängnäs var en jättemysig liten sommarstad med båthamn och jättegod glass!
.
.
Så njöt vi av att få vara ifred ute på balkongen med vårt nya balkongskydd och Harry fick somna i mina armar inrullad i en filt, sedan satt jag och Mark kvar där heeeela kvällen tills klockan var 1.30 och drack vin och öl och bara myste!
.
.
Idag var vi ute och kollade runt i lite affärer och sedan bar det av till Solmaz och kollade in hennes nya lägenhet i Gullmarsplan-Årsta. Jättemysigt och hon hade bakat en super morotskaka.....mmmmmm! Tänk att Solis och jag kommer från Sundsvall, sedan bodde i London jättenära varandra och nu bor vi båda i Stockholm, lustigt men jättekul! Hon hade jättefint i sin nya lya.
.
.
Så for vi hem och lagade middag. Och vårt lilla busfrö satt lyckligt i sin stol och skrattade i köket, han älskar det! ♥
.
.
Nu ligger mina pojkar och sover och jag ska försöka få lite gjort innan sängdags. Godnatt allihopa!
.

Helg i vårt lanthus!

Tja, vi har faktiskt ett alldeles 'eget' lanthus ute i Fjuckby i Uppsala. Nu har vi även en båt där, vilket lyx va! Hi hi. Vi känner oss så hemma hos familjen Neyland att vi kallar det vårt sommarhus.
.
Vi hade ännu en underbar helg tillsammans med dem. Solen sken, det var varmt, myggorna flög runt, fläktarna susade runt i huset och vi bara myste.
.
Här kommer lite bilder som kanske säger mer än ord.
.
En liten 5-månaders bebis är inte alltid lätt att styra som man vill....
.
.
Man ska ju liksom äta på allt!
.
.
Va? Himmel vad gammal jag blivit!
.
.
Så måste man ju förbereda sig för en helg på sjön!
.
.
Så fick Stig och Harry äntligen träffas igen. Denna gång UPPTÄCKTE det varandra, för första gången!! Men Harry verkade mest intresserad i deras takfläkt....ehhh.
.
.
Efter lite stirrande blev de plötsligt bästa vänner!
.
.
Så på Lördagen var det dags för en båttur ute i solen. Ah vad härligt vi hade det!
.
'
.
Allt var fröjd och frid till Andy lät mig köra och jag körde på en STEN mitt ute i vattnet (vad är den där röda pinnen till för Andy? Sa jag, sedan sa det PANG!) och jag hade nästan sönder propellern, och lite senare slutade styrningen på båten plötsligt att fungera (dock inte mitt fel). Tur att vi hade två australienare med oss annars kunde vi ha suttit kvar där ute än och ätit kalla varmkorvar!
.
.
Mamma Marit och lille Stig
.
.
Sjörövaren Andy!
.
.
Min älskling njuter av en rast i solen med grillade korvar och glass (fast han fick bara mjölk, stackarn)
.
.
När barnen sover så härjar föräldrarna vilt! Kändes som man var ung igen, hi hi.
.
.
Världen sötaste Stig har däckat efter en lång helg!
.
.
Och Harry däckade på väg hem. Det tar på krafterna att ha roligt!
.

Älskade London

Har suttit i en och en halv timme och skrivit ner hur min kära moster och hennes ungdomsgrupp ska ta sig till och från en massa ställen i London och en massa hundratals tips på var man kan äta och gå ut och festa på kvällarna och var man kan shoppa under deras resa. Men deras fyra dagar räcker inte till, det finns för mycket och jag blir alldeles frustrerad!
.
Suck........ plötsligt är min hjärna överhettad! Alla minnen bara forsar igenom mig. Hur förklarar man bilder i ett enkelt mejl? Hur förklarar jag alla gator och bussar och ställen utan att strula till det fast i mitt minne är det hur solklart som helst? Åh vad jag saknar mitt London, för första gången sedan jag flyttade därifrån. Jag har ju spenderat hela mitt vuxna liv där och nu i mitt minne har jag förflyttat mig tillbaka dit, till sheperds bush, hammersmith och chiswick och till alla de hundratals, om inte tusentals galna dagar och nätter som jag tillbringade där. Centrala London, west London, alla uteställen, affärer, ställen och all smuts, avgaser och alla människor jag träffat genom åren. Alla billig mat och alla tusentals pints med öl jag druckit där. Alla år där som jag gick från att vara 24 till 36 år gammal. Alla tårar och alla skratt.
.
Mitt älskade London, plötsligt har minnena tagit över mig. Hur ska jag någonsin kunna sova nu? Jag vill dit NU!!!! Jag är så tacksam att jag fick alla år där, i världens mest underbaraste, galnaste stad! ♥
.

Min 5-månaders bebis!

Idag fyller min älskling fem månader! Han har två tänder som tittar fram längst ner i munnen och han kan gripa tag i saker, har hittat sina fötter och älskar att ligga och titta på sina fingrar och att stoppa ALLT han får tag på i munnen. Han älskar sin mammas hår, morfars mustasch och att ta på sin pappas ansikte. Han tycker om att borsta tänderna, byta blöjor och han ogillar starkt att klä på sig och att få näsan petad. Hans favoritleksak heter Ellis och han älskar att få sitta i sin babysitter och titta på när vi lagar mat, så tjuter han av skratt och sparkar vilt med benen. Han vaknar med ett leende varje dag och är det finaste jag har! ♥ Tänk vad mycket som kan hända på fem månader.
.
Tyvärr är han sjuk sedan igår och snorar, hostar, nyser och har röda ögon. Han är lite hängig men samtidigt glad och vill leka lite då och då. Ingen feber har han i alla fall!
.
Vi hade en supermysig långhelg med min pappa och Monica som kom ner till storstan med sin lilla husvagn. Solen sken, det var varmt och vi var på utflykt till Fjäderholmarna och hade så härligt tillsammans. Ingen stress, bara lugnt och skönt och umgicks ordentligt.
.
Här kommer lite bilder......
.
.
Shopping på IKEA är alltid kul! De har ju så sköna stolar där!
.
.
Lite jobbigt blir det dock när mamma och pappa handlar så mycket så att jag får bära liksom...
.
.
Så det är bäst man tar sig en tupplur lite då och då!
.
.
Här borstar jag mina nya tänder. Tandkrämen smakar supergott, nästan lika bra som mammas mjölk!
.
.
Så hittade vi BUNDABURG GINGER BEER på systemet, aaaaahhhhh älskar det! Ända från Australien och det säljs här, jippiiii!
.
.
Så kom pappa och Monica och Harry fick förtjust tag i sin morfars mustasch!
.
.
Slappar på Fjäderholmarna i solen
.
.
Så slappade vi ännu mer på Bredängs camping
.
.
Och min pappa gjorde det han är bäst på.... nämligen grilla korv!
.
.
Gillar ni pappas nya husvagn?! Så liten och söt och matchar bilen!
.
.
Tror inte Mark får plats I den, han kan stanna utanför, hi hi!
.

Sjuk

Så bara för at tman ligger i solen i en timme så får man migrän! Suck! Jag måste sluta vara i solen, för det är inte värt det.
.
Och så har min lilla älskling blivit sjuk för första gången. Han är förkyld. Har snorig näsa, röda vattniga ögon och hostar och nyser om vartannat och är lite tyst och hängig. Stackars liten. Han har dock ingen feber.
.
Vi ska bara ligga inne och mysa tillsammans, dock lite synd när solen skiner och det är 27.2 grader ute! Kanske vi orkar med en promenad till apoteket lite senare.
.
Nu ska jag pussa på min lilla sjukling!

Harry och mamma i Sundsvall

En vecka senare och tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från vårt besök i Sundsvall.
.
Harry på Y-bussen för första gången. Tur att han har sin egen säng med sig, han sov som en stock!
.
.
Så kom vi fram och tog en sväng på stan.
.
.
Nästa dag var det dags för ett fika-besök och lite skvaller och förlossnings-talk hos mormor.
.
.
Efterråt var det farmors urnedsättning. Visste inte om jag ville lägga in denna bild, men det var så fint och farmor var och är fortfarande en sådan stor del av vårt liv att jag tycker hon förtjänar att vara med på min blogg för en sista gång. Så sorgligt att ta farväl men jag vet och jag känner att hon finns kvar hos oss. Harry hade på sig hennes stickade tröja som hon NÄSTAN hann klart. Här är mamma och pappa när de ber en bön för henne. Regnet öste ner och Matilda sa att nu är det farmor som vattnar blommorna. Och så var det nog! Älskade lilla farmor, hon älskade blommor.
.
.
Vi avslutade med en fika till farmors ära. Hon var säkert med oss där vid bordet.
.
.
På kvällen var det dags för ett kalas för att fira min YNGSTA moster. Och ja...ung är hon minsann, har alltid kvar sitt barnasinne, precis som mig, ha ha ha.
.
.
Det bjöds på det härligaste födelsedags-buffe bordet jag någonsin sett! Mmmmmm! Men när Jenny sa att jag åt för mycket så fick jag snabbt sluta....ops!
.
.
Mia och Harry
.
.
Kenneth och Harry hamnade i blom-rabatten och Harry fick tag på en rosa blomma. Tur att pappa Mark inte var med.... hi hi.
.
.
Harry hade också en dubbelgångare på festen, i form av Kent Ersson!
.
.
Så på Lördagen var det dags att hälsa på den höggravida (och about to pop) Jenny Ersson! Harry satt på sin 'kusins' mage och njöt, bra läge på den där stolen!
.
.
Och så var det lite gosandes med mormor och Lars-Evert på köksbordet.
.
.
På Lördagskvällen var vi bjudna på trerättersmiddag hos familjen Ruda. Mmmmmmm, underbart gott och trevligt sällskap. Njöt av deras inglasade altan och kände mig som jag satt i lyxrestaurang med bordsplacering och allt.
.
.
Nej, vi är inte på spa, vi är inlindade i Malins lyxfiltar!
.
.
Kenneth skyltade stolt med sin nya tatuering
.
.
På Söndagen var det morsdag. Min första morsdag. Vi firade med att spendera dagen hos familjen Nordström. Harry fick äntligen träffa sina små kusiner och det är bara liiiiite svårt att få dem att titta åt samma håll, nämligen kameran, på samma gång!
.
.
Här tittade de på Tobbis, som höll på att dränkas i regn vid grillen, men han gav inte upp. Ska det grillas så ska det!
.
.
Moster Matilda roade Harry. Han ser ut att skratta jättemycket åt hennes miner, hi hi!
.
.
Det blev sol ibland också.... Och vi mumsade i oss världens godaste mat och cheesecake, MUMS!!!! p.s, kolla in den rosa blomman....det är MIN morsdags-blomma som jag fick av 'Harry'!
.
.
Och jag har ALDRIG ätit en godare fisk i hela mitt liv. Att den var färskfångad av Herr Nordström själv var ännu mer imponerande!
.
.
Önskar jag var kvar där än......
.

Sommar!

Häääääärligt, solen skiner, det är 24 grader varmt och vi ska ut till Mälaren och Mark ska bada sedan ska vi grilla med pappa och Monica på Bredängs camping utanför deras lilla husvagn! Igår åkte vi båt till Fjäderholmarna och gick runt och hade picnic och brände oss i solen och grillade ute på balkongen när vi kom hem.
.
Sommaren är här och det är så underbart, tänk vad glad man kan bli av sol, gröna träd och ledighet!
.
Nu sitter mina killar och tittar på Coolingwood - Australiensisk fotboll, de sitter och stirrar på TVn med öppna munnar, ha ha ha!

Från Gröna Lund till Sängen!

Hade tänkt lägga in nya bilder från helgen men orkar inte........gäsp det är så sent nu så det får bli en annan dag. Är så trött, har hållt på att vika tvätt och städa upp här inne, det såt ut som en bomb hade slagit ner som min mamma brukar säga. Fast Mark hade städat så fint tills vi kom hem igår så hade jag lyckats stöka till igen på NOLLTID!
.
Hade en toppendag idag ialla fall! Vi tog oss ut i solen och värmen och mötte min kära moster Malin och hennes ungdoms-kyrko-grupp på Grönan. Jag åkte lite karuseller med Freddy och Amanda och sedan strosade vi mest runt omkring och hade mysigt och åt lunch. Åh vad jag hade glömt hur underbart det kittlar i magen av karuseller, jag älskar det och fick världens adrenalin! Och jag blev bjuden på allt! Tack kära moster och kyrka, hi hi!
.
Här kommer iaf ett par bilder från idag, resten kommer senare.....
.
.
Nu ska jag göra som min son och man.....sova! Godnatt!
.
RSS 2.0