Från Hong Kong till Hökmossen

Så har jag klarat av min allra första 5-dagars resa till Hong Kong. Och hur var det? Nervöst, tröttsamt, jobbigt men samtidigt kanska häftigt att få vara tillbaka i Hong Kong och shoppa loss i Ladies market, se alla människor, äta nudlar, all kaos, ja den staden sover ALDRIG! Folk är ute dygnet runt, det står aldrig still. Jag och en kollega hade jätteroligt ihop och vi gick även på massage.......åh vad jag saknat det!!
.
Tyvärr blev Harry sjuk medan jag var borta. Han hade jättehög feber (över 40 grader) som inte gick ner av medicin och till slut fick Mark ta honom till akuten. Han hade virus och halsinfektion. Och där låg jag på andra sidan jorden och inte kunde sova på hela natten. Klockan 9 på morgonen lyckades jag slumra in. Det var inte roligt måste jag säga, man känner sig plötsligt så maktlös och har dåligt samvete att man åkt hemmifrån. Så jobbigt också att det måste hända på min första resa. Stackars Mark visste inte vad han skulle ta sig till, men som tur är är han en underbar pappa som gör allt för att Harry ska ha det så bra som möjligt.
.
Men nu är jag hemma igen i kära Hökmossen. Vi leker, myser och åker pulka, eftersom lilla Harry mår bättre! ♥ Åh så härligt det är!
.
Mammas resväska är spännande!
Och full med nya saker!
Så myser vi ute i snön.
Hong Kong
Chinese new year och dekorationer överallt!

Harry, mamma och pappa i London!

Åh vad vi hade det härligt i London!
.
Nu har vi varit hemma igen i två dagar och njutit av att vara i VÅR lägenhet (fast hotellet i Hammersmith var superduper rent och fint!!) och bara få mysa hemma. Harry har fått leka ordentligt i två dagar med sina polare på öppna förskolan och vi har varit och handlat lite leksakshyllor på IKEA. Så skönt att få vara hemma så här mitt i veckan tillsammans.
.
OCH jag klarade alla mina kurser!!! Whehoooooo! Puh, vad jobbigt och svårt det var men nu är jag färdig och laglig för att flyga igen..... Börjar få fjärilar i magen nu när jag packat väskan. Imorgon bär det av till Hong Kong! Wish me luck!
.
Här är familjen Onken i London;

London

Min älskling gillar London lika mycket som sin mamma och pappa! :) Trendig är han också minsann, här på tunnelbanan.
.

Gamla, fuktiga West London.....

Alltsa jag ar sa himla glad att jag inte bor i Hayes, London! Ahhh det ar sa smutsigt och gammalt och folket som bor har e inte av nagon normal klass om man sager det pa ett fint satt.... Har precis varit ute och shoppat lite mat och schampoo och godis och det e verkligen fult har! Mitt rum i mitt 'b&b' e gammalt och mattan e tjock, dammig, moglig. Badkaret har mogel runt hela karet. Vattnet maste varmas av en sk 'boiler' och Tvn i vardagsrummet e den minsta jag sett. Ah vad jag e glad att jag bor i Sverige!
.
Har ett par riktigt gulliga tjejer i min kurs dock. Och om 2 dagar kommer Mark och Harry!!!!! Och vi ska bo i Hammersmith i en RENT hotell, jag langtar! Har precis skypat med dem, snacka om att jag saknar min lilla skatt!!!!!!!!!!
.
Nej nu ska jag hem och lasa in mig i det gamla huset. Ligger med en hotwaterbottle under tacket pa natten....brrrr, vad kallt det e i England!

Måste bara lägga till....

ett par bilder till mitt förra inlägg. :)
.
Harry på 1års kontroll på BVC. Han gillar INTE att klä av sig och sitta på vågen!
Harry och hans underbara farfar! ♥

Bye bye Harrys kära farmor och farfar

Åh vad tiden går fort, hinner inte skriva alls! Har varit busy, busy, busy. Sista dagarna med svärföräldrarna gick så fort och sedan var det dags för mig att blåsa bort dammet på resväskan och packa den och åka till London! Var borta i ett och ett halvt dygn och ändå kändes det som mycket längre, men bra gick det! Flög till London, gick förvirrat omkring i Terminal 5 på Heathrow och kollade in allt som såg ut precis som den dagen jag lämnade det. Alla cabin crew gick omkring inne i crewcentret utan att ens verkat ha märkt att det gått TVÅ år!! Mitt liv har ju förändrats totalt, men där i British Airways värld rullar allt på som vanligt....
.
Gjorde min första dag på kursen, klarade provet, hade ganska trevligt t.o.m och flög sedan hem till Stockholm igen och vår VARMA lägenhet. Alltså ni hade nog inte trott att det var sant om ni såg området där mitt Bed and Breakfast (billigt och med tips från min vän Åsa) ligger. Fick kliva av bussen och gå längst en mörk gata full med indiska små-kiosker, en STRIPP-KLUBB, ett gäng med mörkhyade 18-åringar med huvtröjor och mörka gränder. Riktigt ratigt var det. Väl inne i bed and breakfastet fanns ett stort kök, vardagsrum och fyra sovrum och ett badrum. Allt gammalt, mögligt, EN mini-TV, svinkallt och tjocka äckliga heltäckningsmattor. Som tur var så bodde tre andra trevliga flygvärdinnor där så jag slapp vara ensam!
.
Typiskt England. Åh vad jag är tacksam att jag bor i Stockholm!
.
Idag åkte svärföräldrarna hem. Vi var alla uppe kl 3.30 imorse och vinkade av dem. Janice hade inte sovit en minut och vi satt och höll varandra i handen och grät tysta. Inte ska de bara slitas från sitt barnbarn som de spenderat varje minut i en månad med, utan det ska ta ett år innan de får vara med honom igen. Han letade efter dem när han vaknade imorse. Så tomt. Mitt hjärta vill brista när jag tänker på hur sorgligt det hela är. Varför ska det vara så långt till Australien????
.
Nu ska jag sova. Har städat hela lägenheten och är helt slut. Imorgon bär det av till London igen.

Mitt hjärta

Mitt hjärta plus alla andra sover.... bara jag som är vaken som vanligt. Med migrän. Inte så ovanligt....
.
Tillbaka i Stockholm efter underbara dagar uppe i Sundsvall. Ska strax lägga mig eftersom lillis har en ovana att vakna kl 7 nu för tiden!!! Ahhhh. Har haft en bra dag, sprungit på öppna förskolan (gissa om Harry var lycklig att få se sina vänner igen), på BVC för vaccin och 1årskontroll och avslutade dagen med middagsbjudning med Claudia, Martin o Oliver. Alla fick plats i vår mini-lägenhet!
.
Kändes konstigt idag på ö förskolan. End of an era liksom. Alla mina mamma-vänner hade övergått till pappor. Så där satt lilla Tova, Alexander, Neo, Signe och Filip med sina PAPPOR! Vårt år tillsammans har tagit slut och vi är tillbaka i vardagen med jobb, jobb och jobb. Tror verkligen att Mark kommer att njuta av sin lediga tid nu när han redan har fått nyfunna vänner genom mig och Harry.
.
Två dagar kvar och jag sätter mig på flyget tillbaka till London. Tre dagar kvar tills svärisarna flyger hem. Åh vad sorligt det känns.
.
Nej nu har jag så ont att jag måste lägga mig. Här kommer några bilder från Harrys dop. ♥
.
.
Helt klart bästa bilden! He he, kära unkie Tobbe stjäl minsann hela festen! ;)
.
Världens vackraste mormor tog sig till dopet och gav Harry bland det käraste hon har; sitt kors. ♥ Jag kan inte ens börja förklara meningen med det, det är så stort. Visst är hon underbar!
Också har vi proffs-fotografen själv, den härligaste vän och moster man kan ha - Malin Ruda! Inte undra på att Harry äääääälskar henne!
.
Ett stort TACK till min mamma som ordnade hela festen, Matilda och Tobbe som nu är Harrys faddrar och som gjorde tårtor, hjälpte till och läste så fint och till Malin fotografen! Och TACK till alla er som kom och förgyllde Harrys dag!

Harry 1 år!

Min älskling har blivit 1! Åh vilken härlig dag vi hade med dop och 50 gäster! Bilder kommer. Pustar nu ut hemma i soffan, har precis kommit hem från Sundsvall och svärmor o Harry sover, Mark och Gary är på väg i vår bil som brakade ihop i Onsdags i Gävle. (Alltid är det något drama i mitt liv!)
.
Nu ska jag plugga inför min SEP, Safety and Emergency Procedures - kursen börjar på Lördag! Ahhhh!
.
Här är iaf en bild på min älskling!
.

Pirr i magen....

Gott Nytt År alla kära vänner! Har haft en underbar jul och ett härligt nyår och har många foton att lägga ut, men har inte tiiiiiiid! Mycket att stå i och imorgon åker vi upp till Sundsvall för att döpa Harry och fira hans 1-årsdag! ♥
.
Sitter just nu mitt i natten och drömmer mig bort till verkligheten.....drömmer om jobbet. Både med längtan och pirr i kroppen samtidigt som det sitter en tagg i hjärtat över att lämna mitt hjärta. Min lilla bebis. Har precis fått mitt schema så lyssna till detta;
  • 5 dagar i Hong Kong (shopping, drinkar, nudlar, fotmassage och värme!)
  • 5 dagar i Bahamas (say no more!! :)
  • 3 dagar i Bangalore (Indien...urk men lite skit får man väl ta)
  • 5 dagar i Kapstaden (Vin, stora biffar, sol och bad!)
Wow!! Fattar ni? Hade nästan lagt jobbet på hyllan för evigt men jag tror jag väntar ett tag med att säga upp mig... ;) he he.
RSS 2.0