Valborg? Ja just ja!

Nu är det dags att flyga till Kanada igen..... Först Toronto sedan till Montreal på Lördag. Usch, måste erkänna att jag inte är så intresserad av Kanada... På Fredag ska Mark i alla fall komma ut till Heathrow och vi ska gå ut och äta indiskt i Hounslow och sedan bo på mitt crew-hotel, så då får jag i alla fall en liten break!

Pratade med mamma igår som sa att de ska fira Valborg hemma hos dem ikväll med släkten, och att syrran och Sebbe ska bl.a vara där. Jag hade inte ens tänkt på att det var Valborg eftersom det inte firas här! Fick plötsligt lite ångest, eftersom jag missar allt sånt där hemma. Visst är jag tacksam för mitt jobb men ibland önskar jag verkligen att Heathrow låg i Sundsvall!!

Ha en bra helg allihopa och tänk på mig där uppe i luften ovanför atlanten, medan ni ni står vid majbrasan! :)

Måste bara tillägga....

....att nu är allt äntligen bokat och klart till vår semester den 26:e Maj! Vi ska till Bangkok i tre dagar sedan blir det Australien!!!! Yey!! Vi ska till Melbourne och träffa Marks släkt och mina kompisar och sedan blir det en vecka i Port Maquire där vi ska bo i ett underbart resort vid stranden med Marks föräldrar (lite nervöst men kul förståss....) och avsluta veckan med att gå på Marks bästa kompis bröllop! Sedan blir det en natt i Sydney innan vi far hem.

Längtar...... :)

Elefant? Jag?

Igårkväll tog jag bussen till Fulham Broadway där jag hade bestämt att träffa Julie och Lauren, mina favorit-tjejer! :) Vi gick till en pub som jag alltid fasat över att gå in i sedan jag såg en man stå utanför och spy där för flera år sedan, men nu var den nyrenoverad och riktigt trendig och fräsch! Vi satt där hela kvällen och delade ett par flaskor rödvin och pratade en massa tjej-prat, vi hade som vanligt jättetrevligt! När jag kom hem låg Mark och alla andra i huset och sov så jag försökte smyga mig upp för trapporna, det var så mörkt så jag såg inte trappstegen men det gick ganska bra, och när jag kom in i rummet försökte jag klä av mig i mörkret utan att det skulle höras, men sedan vaknade Mark och gnällde över att jag lät som en elefant!! Imorse när han skulle på jobbet var det samma visa, han kallade mig för elefanten och störde min skönhetssöm - jag menar vem vill bli väckt och retad klockan 7.30 på morgonen??!!

Somnade dock om till klockan 10 när ASDA kom med vår 'delivery'- jag menar hur smart är inte det här nya systemet att man kan beställa sina matvarer direkt hem!?!! Nu behöver man inte släpa på alla tunga kassar, man bara klickar på det man vill ha på datorn så- vips- kommer det hem nästa dag! Perfekt!!

Idag blir det till att packa väskan igen för min resa tillbaka till Kanada imorgon och ikväll ska jag ut och fira att mina vänner Jana och Dana också har fått jobb med British Airways!!!! Äntligen, de har försökt i tre års tid! Jag måste säga att jag blev extra glad efter att det var jag som fyllde i hela Janas jobb-ansökan och det är verkligen inte det lättaste!!

Tiden som bara flyger fram!

Har precis vaknat (klockan 12.30 det är ju inte riktigt klokt!!!!) och inser att det har gått nästan en hel vecka igen! Jag blev utkallad till Toronto från min standby med jobbet förra torsdagen. Jag var nere i affärerna i Hammersmith och shoppade när de ringde och sa att jag hade typ två timmar på mig att ta mig dit! Panik.....jag fick skynda mig hem och stressa som en galning men hamnade lite senare den kvällen i Toronto. På vägen dit fick jag jobba hårt med hundratals passagerare som var hungriga och inte ville varken sova eller vara tysta! Speciellt en kvinna som bara kunde ett ord på engelska - Bacardi! Till slut var hon så full att när jag stod och sålde taxfree med vagnen mitt i gången kom hon bakifrån och tryckte sig mellan sätena och mig för att ta sig till toan och sedan bara rasade hon ner på golvet! Jag och andra passagerare fick lyfta upp hennes ganska så tunga kropp och hennes man kom springande. Några minuter senare satt hon med byxorna neddragna inne på toan och svajade- inte en så snygg syn måste jag säga eftersom vi var tvunga att låsa upp dörren för att se om hon fortfarande var vid liv!

På vägen hem hade vi också mycket att göra, och en kille med down syndrome var så gullig. Han ville bl.a ta kort mig och honom och sedan jagade han piloten in på toan så han också fick vara med på kort! Sedan vägrade han att sova och det tog en stund innan han talade om för oss att vi faktiskt inte hade stoppat om honom!! Hi hi. Så när han väl var omstoppad med filten somnade han..... i tio minuter!

Jag kom hem i Lördags igen och sov ett par timmar innan Mark drog iväg mig till våra kompisar i Acton där vi var bjudna på barbeque. Solen sken och det var 23 grader varmt och vi hade en underbar eftermiddag i trädgården med ett stort gäng vänner, där kall öl och vin flödade! Vi hamnade mycket, mycket senare i en pub bredvid Redback och lite senare kebab-baren.... ops!

Igår söndag vaknade vi klockan 13.45 och våra kompisar som hade sovit över hade redan åkt hem... vilka gästvänliga människor va!? Vi bara tog det lugnt hela dagen, tackade nej till en middag vi var inbjudna till och åt takeaway och såg på film. Mycket behövligt efter en stressig vecka! :)

Vår i Hammersmith!

Okej, jag tar igen det jag skrev tidigare idag. Jag gick ut på en promenad och insåg att våren HAR faktiskt kommit till Hammersmith, London!! :)

Här är några bilder jag tog på promenaden...

image298

image299


image301

Tog också lite bilder på hur 'min vardag' ser ut.... gatorna, en av våra små pubar vid Themsen, bussen (som är den mest irriterande och opålitliga bussen i London!!) och på vårt hus. De två fönstren på övervåningen hör till vårat rum. (Klicka på dem om ni vill se större bilder.)

     

Våren som kom och gick på en dag!

Ligger här, igen efter 12 timmars sömn. Kroppen är så seg och trött jag vet verkligen inte vad det är med mig? Jag skulle kunna sova hela dagarna, varje dag. Jag orkar knappt gå ner i köket och göra kaffe. Sover jag för mycket?

Jag drog nyss upp gardinerna när jag kravlade mig upp för att sätta på TV'n och insåg att våren som kom igår har nu försvunnit och istället ligger det ett grått mörker över himlen och grannarnas hus ser inte alls lika färglada ut som de gjorde igår, inte ens mitt favorithus- dvs det rosa. Vad är det med London i år? Det lever verkligen upp till sitt rykte om att det alltid är regnigt och grått!

Gårdagen var dock underbar. Jag fick mig ett par timmar på Oxford Street och ett par snygga inköp i H&M och sedan blev det för mycket folk och trängsel ute på gatan i den strålande solen, så jag bestämde mig för att åka hem och laga middag. Efter middagen gick jag och Mark genom parken ner till themsen till en av mina favoritpubar 'The Ship' där vi träffade ett gäng kompisar och såg på fotboll. (Fast vi tjejer pratade såklart mest och fick oss några irriterande blickar från de som satt bakom, eftersom vi hade satt oss framför dem för att kunna se... ops!) Några glas vin senare hade vi också hittat oss ett helt gäng nya vänner och bestämde att vi ska träffa dem på Söndag i vår lokala pub! (Hrm...vi får väl se ifall någon kommer ihåg det, ha ha.) Efter personalen mer eller mindre slängde ut oss efter stängingsdags var det dags för att åka hem och sova.

Från och med idag är jag på Standby med jobbet. Det betyder att jag måste sitta här inne och vänta på att de kanske ringer mig, och ifall de ringer mig har jag bara 2 timmar på mig att ta mig till jobbet! Så det är bäst jag packar väskan och stryker skjortan ifall de ringer! Jag kan alltså få åka vartsomhelst i världen- inom två timmar, det kan bli Afrika, Mexico, Asien, Australien, Amerika, mellanöstern, eller..... ja, precis vart som helst! Hoppas nästan på att det blir en kort resa till New York så jag kan komma hem till helgen... håll tummarna!

Sol i London!!!!

Vad har hänt?? Jag drog precis upp gardinerna efter 12 timmars sömn och solen bara strömmade in, stark och varm med en klarblå himmel!! Var är jag? I Spanien? Sover jag fortfarande? Drömmer jag? Är jag kvar i Johannesburg? Men nej...... jag ser grannarnas hus och inser att jag faktiskt är kvar i LONDON!!!!

Solen har inte tittat fram sedan förra året. Det har varit kallt, grått, regnigt och blåsigt. Men nu kanske, kanske våren har krypit fram?? Igår var det blommor i hela parken och idag skiner solen, det måste vara vår?!! ÄNTLIGEN!!

Jag ska skynda mig att äta frukost och duscha, sedan ska jag ut i solen, ta bussen till Oxford Street och Hyde Park och njuta lite av staden, sedan ska jag träffa mina vänner och Mark nere vid Themsen i en mysig pub.

P.S, Här är en liten bild på våra inköp igår när vi var  och shoppade här i Hammersmith.... Vilka är snyggast?? ;)

Once upon a Sunday....

Igår sov jag och Mark till klockan 10!! Det var den första gången sedan vi träffades som Mark faktiskt tvingade sig själv att ta lite sovmorgon och bara dra sig i sängen (istället för att kliva upp och irritera mig vid 8-tiden), härligt!!

Sedan var det dags att göra sig klar och promenera till West Kensington där vi gick ut för en 'Sunday roast' med våra goda vänner Julie, Luke, Ness, Ben och en 'ny' tjej i gänget; Jen. Vi hade en otroligt mysig söndag eftermiddag tillsammans i puben, precis som planerat, och sedan hamnade vi något oplanerat i 'The Walkabout' i Sheperds bush, vilket är en enormt galen australiensisk pub med liveband, fullpackad med fulla, galna, svettiga, unga australienare....... inte så smart men Jen är ny i London och ville gå dit. Vi fick tillslut ut henne därifrån efter lite dans och några snakebites. Zzzzzz, dags att fara hem och sova och jag och Mark hann inte med något som vi planerat inför kvällen, men så kan det vara ibland!

Här nedan är ett par bilder från den mysiga puben, innan allt gick lite snett.... ;)

(Be aware, om ni tittar allför noga på en andra bilden kan ni tyvärr se Mark's håriga mage!!)


Riktigt brun!! :)

Nu är jag hemma, trött efter ett långt nattflyg (så övertrött att jag inte ens kunde sova med starka sömnpiller!) från min semester i Johannesburg......eh.....jag menar från jobbet!! Det var dock som en helt underbar semesterresa, med massor av härliga jobbarkompisar, både folk jag kände sedan tidigare och lärde känna där, många skratt i baren, underbar mat och nattklubbar och spel i kasinot!! På dagarna låg jag bara och degade och pratade strunt i den varma, strålande solen! Solen sken från en klarblå himmel och det var så varmt! Jag blev också riktigt brun!! Jag är nu brunare än jag varit sedan jag bodde i Australien! Yey!

Thank you British Airways for sending me on constant holidays!!!! :)

Här är jag och några av mina kära jobbarkompisar i baren.....

image294

Sydafrika

I'm off to Johannesburg idag, i Sydafrika. Semestern är slut och jag har precis packat klart (tänk att man aldrig lär sig vad man ska ha med sig och packar alldeles för mycket!!!! Man måste packa tills man ska ut till baren, restauranger, ligga vid poolen, till gymet eller ifall det blir kallt) och nu ska jag bara duscha, ta på mig uniformen, sminka mig och sedan far jag!

Jag har precis fått reda på att en av mina kompisar, Claire, från jobbet också ska dit så då blir det kul, hon och jag har haft några vilda nätter tillsammans i Bangkok, Sydney och Detroit! ;) Jag har en känsla av att vi hamnar i hotellbaren tills de stänger, och jag som bara skulle vila på den här resan!

Jag ska snart lägga in lite kort och skriva om mammas och min resa, men jag har inte hunnit än...


En rolig sak som jag måste berätta innan jag far är att min älskade syster Matilda ringde till mig igår!!!!! Det har verkligen inte hänt ofta sedan jag flyttade utomlands för 11 år sedan, så jag blev verkligen så otroligt glad! (Men jag ska vara rättvis och säga att hon emailar och sms:ar så det är inte för att hon inte bryr sig!) Om ni inte redan vet det så skriver hon en jättebra blogg på www.annamatildas.blogg.se ifall ni vill kolla in hennes intressanta liv!

Hemma igen....

Nu är jag hemma efter en helt otrolig resa runt Israel. Jag och mamma åkte på semester för att uppleva all biblisk historia i det heliga landet och det var helt enkelt underbart! Jag har lärt mig så mycket historia och landet är så vackert, det är ett litet land med så mycket kontraster, från stranden vid medelhavet till gröna berg, blommor uppe i norr vid Genesarets sjö, till öknen och döda havet österut. Alla religioner i världen möts i detta ovanliga land, och varje steg man tar lär man sig något nytt och något oväntat. Av alla länder jag rest till så är nog Israel det mest farsinerande hittills och att jag dessutom fick uppleva det med mamma gjorde det extra speciellt!

Jag tänkte berätta lite om resan, dag för dag och visa lite bilder på vägen, men föst måste jag tyvärr göra lite vardagliga saker som att ordna tvätten som byggts upp till ett berg och fara och handla mat eftersom kylen är tom. Vi har haft gäster hela helgen (kompisar som sov över) och varit ute med dem på puben och på lunch så jag hade inte ens hunnit packa upp efter resan! Att man numera är sambo med en kille betyder tydligen inte heller att man kan komma hem till ett ordnat hem, utan istället måste man se efter TVÅ istället för bara en själv!! Han fick sig en utskällning men vad hjälpte det? Om jag inte tar tag i det själv så får jag bo i ett hem som ser ut som en soptipp...suck!

Längtar!!

Jag längtar och längtar och snart, snart är det helg!!!! På Fredag kommer jag hem från Washington och ska laga middag till min kära kusin Fanny och hennes kompis Carro som är här på praktik från gymnasiet! Sedan ska vi och ett stort gäng av mina och Marks kompisar gå ut på Redback- allas favoritställe! :) Eller hur Matilda och Jenny, he he?! Ni borde vara här!

På Lördag landar min älskade MAMMA i London och vi ska skynda oss till Primark innan de stänger och sedan ska Mark laga middag till oss.

På Söndagmorgon, då bär det av till ISRAEL!! En av mina drömmar i livet har alltid att få ta mamma till Israel för att uppleva Jerusalem, Betlehem, Nasareth där Jesus föddes, levde och dog. Och äntligen, äntligen kommer den drömmen till verklighet! Jag har bokat och betalat för allt, vi ska bo i femstjärnigt lyxhotel vid stranden i Telaviv och sedan några nätter i gamla staden i Jerusalem. Vi ska se allt vi som vi alltid hört om i kyrkan och vi ska njuta av solen och värmen, god mat och av att bara få vara tillsammans.

Åh, jag fattar knappt att det är sant! Jag har jobbat så mycket på senaste också så jag behöver verkligen en semester, och det gör nog mamma med som hon jobbar.

Bara tre dagar kvar tills vi far!! :)

I'm in a New York state of mind

Nu ni ska jag börja uppdatera bloggen lite oftare.....om det är någon som läser den längre....??? Får inga kommentarer längre. SNYFT!!!! Snäääälla om ni läser kan ni väl skriva en kommentar så att jag blir lite mer peppad att skriva?

Hur som helst, här ligger jag i min hotelsäng i Washington och ser på film och slöar. Mitt huvud snurrar av trötthet. Har precis varit ute och shoppat lite i min 'favorit-shoppingmall'. Yey!! Men jag var så trött att jag trodde jag skulle svimma eftersom vi flygit hit idag och jag har varit uppe i typ hundra timmar.

Jag var i New York i Måndags och det fick mig som vanligt att drömma mig bort i 'Sex and the Citys' värld. Så mycket att jag gick tillbaka till hotelrummet och tittade på mina dvd's. Snacka om att vara beroende.

En av mina favoritscener i Sex and the City är när Carrie går och hälsar på Big och när han öppnar har han packat upp allt och ska flytta. Hon blir helt förtvivlad när hon inser det men efter en stund sätter Big på en gammal skiva till Carrie som hans föräldrar brukade dansa till och där dansar de i det tomma vardagsrummet till låten 'Im in a New York state of mind'.

Åh jag läääääängtar tills den nya filmen kommer ut! Jag ska stå där på Leiscester Square på premiären och se mina 'idoler' och jag ska se filmen så fort jag kan!!!! Även om jag ska måsta gå ensam! (Tror knappast jag får med mig Mark och jag vill inte ha med mig någon som sitter och stör mig och pratar under filmen!)

Här kommer en bild som jag tog under mitt paraply i New York i Måndags, i regnet, i min favoritstad.


I love New York



image293
RSS 2.0