Miami

Sitter vid en seg dator (min e kvar hemma i London) och surfar lite i varat 'crewroom'.... Har legat vid poolen hela dagen och eftersom jag inte tog med mig solskydd har jag nog brant mig lite igen.... (jaaaa mamma, jag vet att jag ska vara forsiktig men jag hade faktiskt inte plats i resvaskan!) Och jag som inte trodde att jag gillade Miami, hm....men sedan vi bytte hotell sa tycker jag det e helt fantastiskt har i solen!! Varmt o mysigt med den underbara doften av havet och stora kokos-palmer som vajar i den ljumma vinden!

Imorgon nar jag landar i Heathrow blir det till att duscha pa jobbet innan Mark kommer och moter mig och vi far till Prague for en romantisk liten weekend-resa....yey!! :)

Ha en bra helg allihopa!

Prag

Yessss, nu har vi bestämt oss och bokat resa till Prag i helgen!! Tänk att en liten helgresa i Europa ibland kan kännas mer spännande och roligt än att fara till andra sidan jorden! Vi ska ta en weekend tillsammans, jag och Mark. Bo i ett litet hotell mitt i 'The Old Town'. Bara gå på promenader runt den vackra  staden och äta god mat.

Jag läääängtar. :) Synd bara att jag måste fara till Miami först.....

Jag, australienare eller svensk?

Sitter här i sängen, klockan är 14.00. Är jag den lataste som finns?? Ja, jag tror det. Mitt liv är mer händelserikt på nätterna, och på dagarna lever jag för att sova. Förra veckan var jag så arg när jag var tvungen att börja jobbba klockan 10.25, HUTLÖST TIDIGT!! Jag kände mig irriterad hela dagen p.g.a det. Det var så mycket folk på tunnelbanan och bussarna att jag nästan kom för sent. Vad gör folk uppe vid den där tiden på morgnarna??

I Lördags när jag kom hem trött och jetlaged, gick vi ut och firade Australia day med vår housemate Joe och våra vänner Luke och Ness. Vi gick på vår favoritpub 'The Flynn's' som ligger här i närheten och sedan till en annan pub lite senare. Jag åt kängru burgare och drack 'crown lager' som jag brukade dricka när jag bodde i Australien.

Här är puben 'The Flynns' och jag med min kängru burgare! Mums.. (Tyvärr sa Mark att det inte smakade som kängru, så vem vet vad det var??)

image241

image242

Mina vänner här i London undrade vad jag gjorde på Australia day, precis som om det vore en självklarhet att jag också skulle fira det. Ibland känner jag mig verkligen som en av dem. Efter jag flyttade dit och bodde i Australien är nästan alla mina vänner australienare, mina pojkvänner, jag följer deras traditioner, sporter och lever som en australienare i London. När jag tex träffar andra australienare på flyget känns det alltid som om jag är en av dem. Men varför? Jag bor ju faktiskt i England sedan 1997!! Jag känner mig inte ett dugg brittisk!

Igår när jag klagade för Mark att spanjorer är så patriotiska så sa han till mig att jag är minst lika patriotisk! Han sa att jag alltid pratar om Sverige och om hur bra allt är där, och att 'i Sverige gör vi minsann så och så'. Jag pratar alltid om hur vi gör allt i Sverige, vad vi äter osv osv. Det fick mit att tänka efter lite.... gör jag verkligen det?

Ja, han har rätt. Jag är helsvensk. Jag är väldigt patriotisk utan att ens veta om det och jag pratar alltid om Sverige. Jag kommer alltid att vara helsvensk vart jag än bor i världen och hur länge jag än är borta från Sverige. Jag är en helsvenska men med ganska mycket australiensiskt inflytande. ;)

Nyhetsnytt från Los Angeles

Åh, det är så skönt att bara ligga här, i mitt hotellrum och slappa! Har gått en promenad på stranden och handlat en massa sallad och frukt på mitt favoritstället 'Wholefood supermarket'. Man kan bli uppslukad där i flera timmar om man inte är försiktig, bland all fräsch, organisk mat och drycker. Efter min promenad har jag bara legat i sängen och sett på 'Sex and the City' hela eftermiddagen! Kan man ha det bättre? Ibland är det en riktig lyx att bara få vara ensam och njuta av sitt härliga hotellrum! :)

Mark ringde nyss och verkade lite dragen efter att ha varit på puben med sin kompis, han får mig alltid att skratta! Jag saknar honom men samtidigt är det skönt att vara ensam ibland också.

Om en timme ska jag gå ut med de andra i mitt crew, men jag vet inte om jag orkar, det är så skönt att bara ligga i sängen och se på film utan några måsten.

Dessutom så har jag nu fått mig en ordentlig utskällning av min mamma att jag inte får dricka vin under veckorna, så jag har nu blivit nykerist! Jaaaaa mamma, det är sant! (Hon tror nämligen att jag är alkoholist efter att ha läst min blogg...?!!)  Bara så att ni vet; att man har fyllt 34 år och bor i ett annat land betyder inte att ens mamma inte kan gnälla, styra och ställa och det fick jag känna på häromdagen när jag oskyldigt ringde henne för att höra när jag kunde komma hem och hälsa på nästa gång. Jag hade hoppats på att hon skulle bli glad över att höra min röst, men nej, i stället för en kvittrig, glad mamma fick man sig istället på en gång en ganska rejäl utskällning! Hm..... och mamma har alltid rätt så nu försöker jag lyda alla regler. Inte dricka vin eller alkohol. Sluta äta så mycket. Inte försöka smöra in mig hos mormor. (...eh??) Och till min syster Matilda vill jag bara säga att ge ut min blogg adress till våran mor var inte den smartaste iden!!

Vill bara säga; Mamma om du läser detta så vill jag att du ska veta att jag tycker att du är lite av en tyrann, men jag älskar dig ändå! ;)

Nu ska jag fortsätta slappa! Den där Hollywood-skylten har jag sett förr så jag behöver inte göra någonting mer än att bara ligga här! Mmmm.....

image239

Nu ni!!

Jag hatar att gå till gymet, det är svettigt, tråkigt och jag pushar aldrig mig själv tillräckligt. Jag räknar bara minuterna.

Jag hatar att gå ut och springa, det är jobbigt och det är bilar och folk överallt.

Jag hatar att känna pressen av att gå ut och gå ensam, man måste gå så långt och så fort om det ska göra någon verkan.

Men nu ni!! Nu har jag hittat mitt sätt att få riktig ordentlig motion, utan att gå utanför dörren! Yehooooo!!!! Och vet ni vad, det funkar hur bra som helst, det är roligt och man kämpar på tills passet är slut. Och ingen kan se på!!

Yey!! Fitness DVD's är mitt svar! De här två har jag köpt så här långt och de är toppen. Nu ni, ska jag få upp konditionen igen. Äntligen!!

image237image238

Från Kapstaden till en mysig helg i London

Kapstaden förra veckan var helt enkelt underbart!!!! Det är definitivt en av mina favorit ställen att fara till, det är vackert, varmt och soligt, det finns så mycket man kan göra och jag har alltid lika roligt där! Den här resan gick vi ut och hade underbara middagar med gott vin, 'roompartys' och trevligt crew! Det kändes som jag fått nya vänner när jag for hem, som det ofta gör. En dag hyrde vi bil och for till Cape point, sedan såg vi pingvinerna vid stranden och sedan for vi till ett par vinyards och gick på 'wine tasting' och åt lunch ute i solen. Det var underbart! Sista dagen låg vi vid poolen och jag brände mig rejält! Aj! Det gör fortfarande ont på magen.....att man aldrig lär sig...

Kan man ha det bättre? :)



image235

Sedan får jag alltid fyra dagar ledig efter en resa dit så jag har njutit av en ledig helg med min älskade Mark! Vi får inte så många lediga dagar tillsammans, så vi tog vara på tiden ordenligt! I Fredags gick vi på en jättemysig pub runt hörnet och sedan åt vi pizza och såg på film i sängen!

I Lördags hade vi en fantastiskt underbar dag!! Vi for in till London Bridge och Southwalk vid Themsen och riktigt njöt av att vara i London. Det är så vackert där runt London Bridge, så mycket historia och så annorlunda. Vi gick på jättefina gamla pubar från 1600-talet och vi var inne på 'The Clink', ett fängelse-museum som jag länge velat gå till. Det var jätteotäckt där nere i källaren och intressant att läsa om fängelset som faktiskt legat precis där för flera hundra år sedan. Éfteråt njöt vi av promenaden längs Themsen och av några fler pubar längs vägen till Tate gallery. Där finns massor av moderna art, men varken jag eller Mark gillar modern art, så vi skyndade oss snabbt därifrån innan jag började må illa av de hemska målningarna, jag tror faktiskt ett spädbarn skulle kunna måla finare än de där hemska tavlorna! Usch. Det var dessutom någon som gjort en spricka i cementgolvet mitt i Tate gallery och där var folk, helt beundrandes av den där sprickan, de tog kort och låg och tittade in i den som det vore ett underverk! Ursäkta mig- men det var faktiskt bara en spricka i marken! ! ! !?? Galningar!

Efteråt promenerade vi längst Themsen igen och över broarna i London. Det var så vackert och en dag som denna får mig att verkligen uppskatta att jag bor här, mitt i smeten, mitt i en av världens mest populära städer! Ibland är det lätt att glömma bort det, men varje gång jag är inne i city inser jag hur mycket jag älskar London!

Här är en bild som jag tog när vi var på väg hem.

image236

Igår, Söndag, var jag och Mark ute och åt frukost i ett cafe i Hammersmith och sedan gick vi på puben med våra vänner Luke och Ness och åt 'sunday roast', vår lilla söndags-tradition. (Det var så jag Mark träffades! :) Det var lika trevligt som vanligt att sitta där och surra.

Så med andra ord; en riktigt lyckad helg! Idag har jag massor att göra, så bäst jag drar mig upp ur sängen!

Jag var inte där

Medan jag satt i solen i Kapstaden fick vi nyheten att ett British Airways flygplan hade crashlandat på Heathrow. Den första tanken som kom var förståss: 'vilken tur att jag inte var där'! 

Det här hände ett av de flygplan som jag ofta flyger med runt hela världen.

Så här efteråt  får det mig att förstå att man aldrig vet vad som ligger runt hörnet och varför de är så strikta på vår 'safety' och emergency-training. Vi måste öva igen och igen och gå igenom test varje år om vad vi ska göra i en emergency, brand ombord, crashlandning, landning på vatten, om överlevnad och medicin (ifall någon tex blir sjuk eller dör ombord). 

Pappa sa när jag började mitt jobb att jag nu skulle vara en servitris i luften istället för på marken, men det är mycket mer än så involverat i mitt jobb. Ibland känns det som om man blir 'blind' och inte ens tänker på vad som kan hända, man bara tänker på när man ska få rast eller hur många timmar det är tills vi landar och ibland tänker jag att det enda jag egentligen behöver kunna är att servera kaffe och te och le till passagerarna. Men det är inte för inget vi får den där långa, strikta träningen. Flygvärdinnorna på detta flyg och piloterna gjorde ett jättebra jobb! Jag hoppas jag skulle vara lika duktig och proffsig om det hände mig!

image231

Packa väskan

Först av allt tack till er alla som skrivit så fina kommentarer på mitt inlägg om mormor! Alla som känner henne vet att hon är den mest fantastiska männsikan som finns. Vad roligt också att Evis läste upp mitt inlägg för henne så att hon blev glad. :) Jag önskar jag hade varit och sett mina kusiners uppträdande på hennes fest, de borde starta en komedigrupp och bli kändisar på Tv!. De är helt otroligt duktiga och roliga!

Nu är det måndag igen....hur kan mina lediga dagar gått så fort?? Helgen började i Torsdags med att jag gick ut på en lite oplanerad kväll med mina gamla kompisar Leighton, Scott och Luis och några till, vi skulle fira Scotts födelsedag. Det hela började med en drink i en pub i Ealing, sedan åt vi tapas i en spansk restaurang och drack lite oskyldigt vin medan vi upplivade lite gamla minnen och så....men efter lite för många flaskor vin (Evis läs inte upp detta för mormor är du snäll ;) blev det mer vin på en pub och det hela slutade med att vi gick till en Indisk nattklubb och dansade som galningar till 'bangra' med alla indier. Jag är förvånad att vi inte blev utslängda eftersom de alla såg helt chockade ut, de hade nog aldrig sett något liknande. (Jag kan ju erkänna att jag absolut inte skulle vilja se en film av hur vi såg ut och jag är glad att vi aldrig mer kommer att träffa dem!) Kvällen slutade med att jag tog med mig Luis hem eftersom han missat sin sista buss och med att Mark kom ner medan vi satt och åt i köket och undrade varför jag inte svarat när han ringt och sms:at så många gånger. Han hade inte kunnat sova av oro, för klockan var visst 4.30.....oooops!! Själv hade jag inte märkt någonting!

När man sedan tittar på korten på kameran dagen efter så ser man att man kanske hade lite för kul...?!!



image229

I Fredags kravlade jag mig ur sängen vid 16-tiden efter att ha tagit en ca 10 migränpiller och for in till city och träffade Mark och hans jobbarkompisar i en pub. Varje gång jag kommer in dit till 'city of London' blir jag lika fashinerad. Det är så annorlunda där med alla gamla byggnader och all historia som blandats med allt det nya. VI hade en trevlig kväll och det hela slutade mycket senare på Burger King....mums!!

Här är en bild jag tog medan jag väntade på Mark. Hans kontorsbyggnad är den svarta till vänster.

image230

I Lördags hade jag lätt bara kunnat legat i sängen men vi gick på en promenad i solen i Chiswick och det var min och Marks första lediga helg tillsammans sedan vi flyttade in i vårt nya hus! Vi for in till stan på kvällen och träffade hans gamla högskolekompisar i en pub och sedan gick vi på vår housemate Lochy's 30-årsfest i en klubb.

I Söndags låg vi bara i sängen och på soffan och såg på dvd's mest hela dagen och åt pizza! Åh vad det var härligt att för en gångs skull inte göra 'någonting'!!!! Eftersom vi inte är van att vara tillsammans i två dagar i streck blev vi lite irriterade på varandra där ett tag mitt på dagen men det är inget som inte min favoritfilm Ali G 'In da house' kan fixa, det finns ingen roligare film och det fick oss att gapskratta innan det var sängdags!

Nu ska jag packa väskan och fara till Kapstaden. Det är inte som att åka på jobbet det känns som om jag ska på semseter i fem dagar. Det är sommar där och det är mitt favoritställe, det är så vackert, så mycket att se och göra, så varmt och sån underbart god mat! Jag längtar! Synd bara att Mark måste jobba och inte kan följa med mig.

Hejdå så länge allihopa, nu ska jag gå och packa ner min bikini och mina sommarkläder och förhoppningsvis kommer jag hem med en solbränna! :)

Min mormor

När jag tänker på min kära mormor så tänker jag på att hon är som drottningmyran i en myrstack. Hon sitter där i sitt hem på sin 'tron' och alla hennes barn och barnbarn och ingifta fruar och män är där varje dag och riktigt behandlar henne som en drottning. De städar, handlar, bär och ser efter, allt de kan för att hon ska ha det bra. De kommer och hämtar henne när hon ska ut på kalas och de sköter hennes hus och trädgård. När hon i somras var i sitt kära hem i Finland så var de där hela gänget och bytte hennes kök och golv och kyl, så att när hon kom hem var allt nytt och ordnat.

Men det är inte för inget som de ser efter henne. Hon är den mest fantastiska kvinnan jag någonsin mött i hela mitt liv, hon har kämpat hela sitt liv genom krig, fattigdom i Finland, till att se efter och uppfostra alla sina barn tillsammans med min morfar. Hon har fött elva barn! Hon är den klokaste kvinna man någonsin kan träffa och fast hon nu är lite ofärdig när det gäller att gå så är hon som en ungdom i sinnet. Hon lyssnar, ger råd och bryr sig om alla sina nära. Hon är en trygg människa som alltid vet hur man ska behandla människor. Hon ger allt och glömmer ingen. Hon är rättvis, känslig och rolig. Och när det är jul och födelsedagar glömmer hon inte bort en enda ur hennes stora skara, hur hon klarar av det förstår jag inte? Hon är otrolig min mormor.

Att gå och sätta sig inne i mormors kök en helt vanlig dag är alltid en händelserik och oförglömlig dag. Man träffar släkten och har man turen kan man kanske få en minut ensam med mormor. Alla de stunderna är givande stunder.

Mark undrar precis nu när jag skriver detta hur många koppar kaffe om dagen mormor dricker? Hon har alltid besök och kaffekokaren står alltid på. Man kan inte gå till mormor utan att det bjuds på kaffe och fikabröd! Det är så tryggt och härligt att sitta där, i timtals helst, i hennes kök.

Hon, min mormor fyllde 80 år den 10:e Januari. Tyvärr kunde jag bara prata med henne i telefonen och kunde inte komma hem till hennes fest, men jag vet att hon blev riktigt uppvaktad av alla. Jag önskar jag hade varit där och fått fira henne med alla! Grattis min kära mormor! Tack för all glädje du ger oss alla!

Här är hon, min mormor Gurli Regina Sten. Lika glad och varm som alltid.

image220

En fråga....

Nu måste jag fråga en fråga....

Om er bästa vän blivit dumpad av sin kille pga att han gick tillbaka till sin ex-tjej och var otrogen bakom hennes rygg. Om han sedan lämnade henne vind för våg hos hans farmor, flera timmars körväg hemmifrån när hon just hade lämnat sitt jobb, sin son och allt hon hade bakom sig och flyttat så långt för att vara med honom och han hörde inte av sig igen utan istället var det som han dött, aldrig ens funnits i hennes närvaro! Om han sedan också gjort så att hon inte ens gick på intervjun till sitt drömjobb (hon gav upp den) för att han var  så svartsjuk. Om han tre månader senare kom tillbaka till henne när hon äntligen har fått en ny intervju med samma drömjobb, hon har gråtit i timtals inför mig och jag har hjälpt henne plocka upp bitarna, och hon tar tillbaka honom inom tre dagar - skulle ni inte också bli arg då?

Arg och frustrerad att efter allt han gjort mot er bästa vän så låter hon honom komma tillbaka med öppna armar! Och sedan förstår hon inte varför jag inte förstår och är lycklig för hennes skull!! Hon skriker istället till mig att jag inte förstår och att hon nu ska gjfta sig med honom, efter han varit tillbaka i hennes liv i en vecka, och sedan slänger hon på luren!

Vem är det då som kommer att få lyssna och trösta nästa gång han gör samma sak? Vem är det som kommer att plocka upp henne när hon faller?

Min vän har fallit gång på gång igen, under de senaste året. Hon är en svag tjej, som hungrar efter kärlek och efter att hitta den rätta, den som kan göra henne lycklig. På vägen hittar hon bara de som behandlar henne som skit, som sårar henne. Som trycker ner henne, är otrogna och sedan dumpar henne.

Är det jag som är en hemsk vän eller är det hon som inte förstår att jag bara vill det bästa för henne? Är det jag som är dum som inte förstår att hon ska ge den här mannen en andra chans?

Vore tacksam för svar.

När man ska vila....

Jag ligger här efter 12 timmars sömn och har lovat mig själv att jag ska bara 'vila' idag. Min första semesterdag. Jag har ledigt i en HEEEEEEEL vecka!! Oh yey!! Men jag ser ut över sovrumsgolvet (från sängen) och det ser ut som en 'bomb har slagit ner' (mammas gamla uttryck som jag hört ett antal gånger genom livet). Så det börjar så smått krypa i mig..... 'måste städa', kanske ska kliva upp ändå och lägga in en hög tvätt i maskinen? Kanske ska göra lite frukost? Kanske ska packa upp ur resväskan? Men neeeej, jag MÅSTE ligga här och vila! Jag ser förresten ut genom fönstret och ser mitt drömhus, det finns ett rosa hus med en rosa dörr mittemot vårat hus, det är ett sånt där hus man ser i Notting Hill fimerna med en trappa upp till dörren, det ser ut som ett dockhus. Varför kan vi inte bo där i stället?

Jag sov förresten i 12 timmar!

Jag roar mig just nu (när jag försöker vila) för att läsa bloggar. Min kusin Amanda hade fyllt i en lång lista, så jag tänkte göra detsamma, bara så att jag inte kliver upp ur sängen! Då har jag i alla fall nåt att göra förutom att bara glo på TVn.

Here we go....puh, blir trött redan innan jag börjat.

1.Vad är klockan? 13.06

2. Vad heter du ? Anna-Cecilia Olsson

3. Smeknamn: Cilla, Anci, Anna, Cillus, Atti osv

4. Vad heter dina föräldrar: Ann-Marie och Göran

5. Antal ljus på din senaste tårta: Mäh fy vilken tråkig fråga! Hur ska man minnas det?

6. Husdjur? Aldrig! Hatar hundar!

7. Hårfärg: Blond

8. Favoritfärg: Rosa

9. Piercing: Näe

10. Tatuering(ar): Näe


11. Födelseort: Sundsvall

12. Bostadsort: Hammersmith, London

13. Nuvarande bostad: Starfield Road i London (Jag flyttar ofta så fick tänka efter!)

14. Har du varit kär: Dum fråga när det kommer till mig. Kanske en sådär 1 000 000 gånger.

15. Har du varit i några andra värlsdelar: Ja i alla världsdelar.

16. Har du varit med om en bilkrasch: Ja, med Matilda och Daniel mellan vapelnäs och kema nord. 5 bilar inblandade... (minns du mattis?)

17. 3 eller 5 dörrar (på bilen): va?

18.Kaffe eller glass: Båda

19. Snuttefilt eller kramdjur: Mulen, åh min Mulen är den bästa som finns!

20. Salladsdressing: Blue cheese helt klart!


21. Färg på strumporna: Har inga strumpor i sängen

22. Lyckotal: 747

23. Favoritfilm: Ali G in da house!
24. Favoritcitat ur en film: 'Nobody puts baby in a corner' (ala dirty dancing)

25. Bästa semestern: Svår fråga... Las Vegas! Eller Grekland när jag bestämde mig för att flytta utomlands.

26. Favoritmat: Allt som inehåller fett och kalorier tyvärr.

27. Bästa veckodagen: Måndag, för då var jag född! :)

28. Senaste låt du har lyssnat på: Eh? Vet inte. Jingle bell.

29. Tandkräm: Billigaste

30. Favorit TV-program: Sex and the City


31. Favoritrestaurang: Blåhuset i Sundsvall

32. Favoritblommor: bryr mig inte så mycket om blommor

33. Tycker inte om: Hundar

34. Sport att titta på: Ballroomdancing

35. Snabbmatrestaurang: Max!

36. Senaste sjukhusvistelse: Operationen på min hand i september, stackars mig!

37. Favoritdricka: Vin

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: vita

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen

40. Var är du om 10 år: Kanske på stranden i australien (men säg inte det till mormor för då börjar hon gråta)


41. Vem fick du senast e-mail från: Facebook

42. Är du dömd för något brott: Näe ha ha, men jag borde bli dömd för att jag stjäl glas och kaffekoppar överallt.

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: PRIMARK!!

44. Vad gör du när du är uttråkad: Sånt här, eller petar i näsan kanske

45. Fras/ord du använder (för) ofta: ?
46. Vän som bor längst från dig: Några i Australien, eller är Nya Zealand längre bort?

47. Vad retar du dig på: Att min näsa alltid verkar vara snorig

48. Det bästa du vet: Mat och godis
49. Läggdags: 3

50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: absolut inte jag men å andra sidan tror jag ingen annan skulle orka eller ha tid med det här!


51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Alla

52. Vad är klockan: 13.19

53. Favorit beatle: ?

54. Favorit lek: Sovleken

55.Favoritfilmmusik: Love Actually

56. Skostorlek: 36

57. Syskon: 1 (hoppas jag om inte mamma och pappa har några hemligheter gömda för oss?)

58. Favoritpålägg: Ägg
59. Om du skulle skänka bort pengar: Det skulle jag aldrig göra! he he

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Sebbe-bollen


61.Bästa bok du läst: Alla av Jane Green
62. Är du internetberoende: Njaaa..lite kanske

63. Favoritdjur: Inget! Sluta fråga det!
64. Gillar du snö: Yes!!

65. Favoritglass: Alla plus cookie dough! Yummmmmm

66. När köpte du något åt dig själv sist: Varje dag

67. Är du långsint: Aboslut

68. Favoritgrupp/artist: Europe och Carola

69. Vilken är din bästa egenskap: Jag är sååååå snäll

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Resa och sova


71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Absolut! Vem skulle inte det?

72. Vad gör du: Skriver denna skit

73. Mest intressanta stad du varit i: Hemmanet, det händer alltid mest hos mormor!

74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Inget djur! Men kanske med Samantha i sex and the city ;)

75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Att de orkar städa och laga mat

76. vad har du gjort idag: sovit till 12 sedan gjort det här resten av dan!!

77. Favoritgodis: choklad och rosa skumsvampar

78. Spelar du nåt instrument: Näe! Blev utkörd ur pianolektionerna!

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Inga. Jo slalom

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Joey Tempest och Carola! Och Sebbe då förståss!


81. Vilken film såg du på bio senast: Minns inte, men ska se Nina Frisk som jag fick av pappa snart!

82. Senaste köpta skiva: Fick några superbra av pappa och Matilda så jag har inte köpt nåt.

83. Roligaste konserten: Allt på Gatufesten, ju senare ju bättre! :)

84. Bästa känslan: Kärlek som är besvarad! Och när man har näsan i Sebbes mjuka öra!

85. Samlar du på något: Ja på damm (sorry mamma)

86. Isåfall vad: DAMM! Och tvätt!

87. Är du feminist: Näe, let the men rule the world, who cares!

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: vem har skrivit dessa frågor?! JOBBIGT!

89. Favoritskiva: Alla Carola och Europe och Chili peppers då såklart!

90. Bästa kompis: Alla mina goda vänner.


91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: En vanlig tjej, ibland ganska ok men som igår, som en 'slobb' i träningsoverall och UGG-boots.

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Det HÄR!! Grrr

93. Favoritlåt: The final countdown

95. Har du en mobiltelefon: Ja

96. vad ska du göra nu : Sluta vila

97. Vad är det vackraste som finns: Mark och Sebbe (och alla ni som läser detta såklart). Whitehaven beach.

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Ha ha, jag får betalt för att resa överallt!

99. Är du homo- eller bisexuell? Näe men önskar ibland att jag var det.

100. Vad är klockan nu när du är klar: 13.31

Oh my, jag tror jag kliver upp och städar i stället! Det här var ju inte att vila direkt!

Se om ni orkar svara på alla dessa frågor?! Let me know.....

Andra inlägget för idag!

Jag ligger nu och väntar på att Mark ska sluta surra med killarna nere i vardagsrummet och komma upp och lägga sig med mig. Jag är så trött, och ett par glas vin hjälpte nog inte till.... har nu varit vaken i ca 35 timmar. Inget ovanligt i och för sig, men man känner att järnan inte fungerar som den ska och man är ganska yr.

Läste lite andra främlingars bloggar nu medan jag låg här och väntade på Mark och undrar om vissa inte har något annat att göra än att skriva blogg? Vissa människor verkar inte göra annat, de lägger in massor med inlägg varje dag, hela tiden, och vissa skriver så tråkigt (tycker jag) och ändå får de ca 20 kommentarer om dagen, en tjej hade 86 kommentarer på det tråkigaste inlägg jag någonsin läst?! Hur kommer det sig?

Men å andra sidan tycker man ju att det är roligast att läsa om dem man känner, som tex min syster Matilda, moster Malin, min kära 'syster' Malin i Göteborg och mina kusiners blogg. De läser jag med spänning så ofta jag kan!

Hm....men nu undrar jag.... vem läser min blogg? Det visar på statistiken att det är ganska många som läser den, men vilka är ni? Och vad tycker ni? Har ni några tips, vad vill ni att jag ska skriva om? (Men jag kan ju tyvärr inte berätta ALLT om mina smaskiga detaljer, he he.) Jag älskar att skriva men ibland blir det nog mest bara vardagliga tankar, lite tråkigt kanske....men det är mitt liv och mina tankar.

Nu ska jag sova, med Mark eller utan Mark, jag orkar inte vänta längre, han kan sitta där och snacka sitt killsnack, jag stod ut länge nog ikväll med deras internet sajter om tjejer och prat om cricket och fotboll..... gäsp!!!!

zzzzzzzz godnatt

Trött....

Åh jag är så trött. Hela natten på jobbet har ögonen varit på väg att stängas av sig själv, medan jag jobbat och medan jag pratat med folk. Jag har nästan inte kunnat koncentrerat mig och jag har gått runt med en varmvattenflaska under koftan för att jag frös så mycket. När vi landade tittade jag över till andra nödutgången och där satt George, en annan flygvärdinne-kille och SOV framför alla passagerare! De satt och fnissade så jag ringde hans dörr och väckte honom... he he he. Inte lätt att alltid måsta jobba nattskift och låtsas vara pigg.

Ingen ide att gå och lägga sig nu, det är sent på eftermiddagen, då kan jag inte sova ikväll. Istället ska jag ta på mig min nya mysiga huvtröja med matchande mysbyxor och ligga på sängen under min nya luddiga leopard-filt (allt inhandlat i Phoenix eftersom det regnade och vi kunde inte rida i öknen som planerat...vi var därför 'tvungna' att shoppa! Stackars oss!) Jag ska ligga här och vänta på att Mark ska komma hem och laga mat till mig.....

Jag bara drömmer om att få ligga och sova i en stor, mjuk säng i de varma ljumma vindarna på en sandstrand...bara höra vågorna brusa och känna solen värma mig... Mmmmmmm..... Om ändå!


image219

När ni andra sover....

....då sitter jag där, någonstans uppe i luften, över antlanten, över oändlig öken, över djungel eller berg. Jag sitter där och läser en tidning, eller så ligger jag och sover i en säng i våra bunkrar uppe i taket ovanför våra passagerare. Där mår jag som bäst, inrullad i en sovsäck av flis med en varmvattenflaska och öronproppar medan planet gungar mig till ro (om det inte är för mycket turbulens förstås). Ibland serverar jag drinkar och mat till passagerarna eller så sitter jag och dricker kaffe så att jag kan hålla mig vaken....och räknar timmarna tills jag får gå och lägga mig.


Ibland sitter jag där uppe luften och äter, pratar i telefon med piloterna eller så kanske jag springer runt i kabinen och hjälper folk, de vill antingen ha vatten, eller de kanske mår illa så jag måste se efter dem, eller så funkar inte deras videosystem så jag måste fixa det. Eller så pratar jag bara en massa strunt med någon passagerare eller andra flygvärdinnor i köket. Eller så är jag så trött att jag bara håller mig för mig själv och läser.


  Här är vad jag roar mig med på natten, med mat och dagstidningen!

 Här är trappan upp till övervåningen på jumbon där jag jobbar ibland, uppe i business class.

Här nedan är jag som pratar i telefon! :)

image217

Så ser det ut på natten där uppe i luften medan ni sover. Det händer oftast inte så mycket och för mig är det rutin, min 'vardag'. Jag glömmer oftast bort att jag är så där långt uppe i luften, ovan molnen, och så långt, långt hemmifrån. Men ibland får jag skymten av ett fönster och ser de underbara vyerna och soluppgångarna, och inser att mitt jobb inte är särskilt normalt. Varje gång jag landar, är jag i ett nytt spännande land, det kan vara hettan i Indien som slår emot mig när jag kliver av planet, eller så kan det vara kylan i Kanada. Varje gång väntar nya äventyr och kanske lite mer shopping.


Mitt liv är en enda lång resa. Ena dagen är jag med Mark hemma i London, vi lagar hemlagad mat (som jag nästan aldrig får så för mig är det en riktig lyx!!), nästa dag är jag mitt i New York City och shoppar på 5th Avenue, veckan efter är jag på safari i Sydafrika, eller på ett barnhem i Uganda. Veckan efter sitter jag på ett kafe med mina vänner i Sydney och veckan efter det är jag kanske i öknen i Arizona. Eller så sover jag hela dagarna nere i Asien (på grund av tidskillnaden eller oftast p.g.a för många drinkar i baren) och går och äter nudlar till frukost i Hong Kong eller får fotmassage i Thailand. Ibland springer jag runt som en galning för att hitta de bästa fynden i amerikas utförsäljningar, fejkade handväskor i Peking eller billiga DVD's i Bangladesh. Eller så ligger jag bara vid poolen och slappar.


Ibland är jag så trött att jag mest bara sover och ser på film i mitt hotellrum, och ibland är jag så pigg att jag inte sover på 30 timmar och kan göra precis vad som helst!


Ibland tänker jag på er, ni kanske sitter på ert kontor, handlar på ICA eller lagar middag till era barn. Medan ni äter korv med mos och tittar på 'Spåret' eller 'Bingolotto'. Medan ni bakar pepparkakor, firar lucia, påsk och midsommar i riktig svensk tradition. Medan ni skrapar is från bilrutorna och äter frukost med mackor, skinka och kaviar med familjen. Ibland saknar jag det där trygga familjelivet så det gör ont i magen, ibland saknar jag Mark så att tror jag ska blir galen. Ibland missar jag bröllop, fester och helger och födelsedagar, t.o.m jul och nyårsaftnar, men det är inget jag kan göra något åt. Ibland får jag ett sms från pappa på midsommarafton som säger 'Glad midsommar!' och jag kom inte ens ihåg att det var det! Man väljer sitt liv, och fast jag ibland bara vill vara någon annanstans än där jag är, ibland gråter av saknad över min familj hemma i Sverige så har jag som sagt valt det, och jag skulle inte vilja ändra en enda dag av mitt liv. Det är precis vad jag behöver, spänning och inte en vanlig vardag i sikte så långt som ögat kan nå.


Jag sa till pappa häromdagen när vi var hos farmor, att jag är en 34-åring med inga sparpengar, ingen bil, inget hus, ingenting som jag kan visa upp. Men då sa han 'men du har alla dina minnen istället'. Och det slog mig att han har rätt, jag har så många minnen som är värda mer än guld.


Ibland frågar mina kompisar hemmifrån 'hur orkar du hålla på så där', och 'vilar du aldrig'. 'Blir du inte less'? Men näe, det blir jag inte, jag älskar mitt liv! Alla har vi upp och nedgångar i livet, glada och jobbiga dagar, men de glada överväger definitivt de jobbiga.


Hoppas ni alla gör vad som gör ER lyckliga och att ni gör de val i livet som passar er! Kram till er alla!

image218

Phoenix, Arizona

Nu har jag landat och sitter nere i business centret i Hilton Hotel i Phoenix, Arizona. Mitt bland sand, oken och kaktusar! Ni andra ligger nog och sover eftersom det ar mitt i natten i Sverige. Jag ska till mitt rum och dricka ett glas vin och se Sex and the City innan det blir dags for mig att sova.

Jag har sett de mest underbara, vackraste vyer under flygresan hit! Det kalla, frysta havet ovanfor Kanada, ett landskap som verkade helt odelagt med tjock, tjock, oandlig is. Sedan flog vi genom berg och canyons, oranga toppiga berg fyllda av sand tills vi kom till Arizona, till oknen.

Imorgon ska jag upp i tid och fara ut och rida i oknen och bergen, det ser jag verkligen fram  emot! Det blir en ny upplevelse! Jag gillar verkligen tanken av att vara i 'vilda vastern' och rida hast mellan kaktusarna och sandbergen!

Uppdateringar och bilder kommer nog imorgon! Hoppas jag inte ramlar av och bryter benen bara! ;)

Gott nytt år!!

Nytt år, va? Är det 2008 nu? Åren går så fort att jag knappt minns hur gammal jag är- tack och lov för det! ;)

Jag har haft en härlig nyårshelg i Sverige med min kära familj. Men som vanligt gick tiden för fort och det blev lite stressigt fast jag lovat Mark att vi bara skulle vila. Men har man en stor familj så vill man ju träffa alla!

Jag fick träffa min stora kärlek varje dag vilket jag är tacksam för. Det skar dock i hjärtat när jag vinkade hejdå och den lilla killen sa 'Cilla komma'.

Sebastian, moster 'illa' älskar dig!!

image192

Allt blev dock perfekt den här helgen i sverige. Jag fick vara med alla, jag fick komma på kalas med släkten! Här är Malin och Kicki, som alltid är med på att le för kameran! Mark var så imponerad över Lenas smörgåstårta också, han hade aldrig sett något liknande!

image204
 
Och jag fick fira nyårsaftonen med mina närmaste, först var det dagen hos min farmor med min kära far, hans Monica och min syster ysters familj. Vi firade lite försenad jul också och Sebbe var den bästa julklappsutdelaren jag någonsin sett, hans små ben sprang fort, fort medan han delade ut våra julklappar. Farmor hade dukat så fint med gott fika och en rosa tårta som jag inte fick kalla för 'princess tårta' fast det var det! (Tydligen heter rosa tårtor något helt annat...var det 'Opera'??)

Här är jag, pappa och farmor.

image193

Här är en bild på en tjej som vägrar att vara med på bild! Så man får knäppa i smyg....he he. Jag lägger i en liten bild så hon inte blir allt för sur på mig... (men vi vet väl om att ni kan klicka på den så att den blir större)?!



Mot kvällen bar det av till mamma och Lars-Evert. Där var det exklusiv nyårsmiddag med champagne och vin. Vi hade en underbar nyårsafton tillsammans.

image196



Sedan blev det fyrverkerier för Sebbe och sedan blev det SNÖ!!!!!! Det gjorde Mark så lycklig som ett litet barn. Han hade aldrig sett så mycket snö och sa att det var den bästa nyårsaftonen i hela sitt liv. Det var rosa champagne ute med raketerna vid midnatt! Sebbe vaknade och ville också vara med så han och Matilda satt inne och såg på, de såg så söta ut där de satt i köksfönstret.

Här är en lycklig australienare i nyårssnön!

image200



image211

Mark fick också prova på några mycket svenska traditioner....

image213

image214

Vi fick också några timmar på stan den sista dagen, där vi åt lunch med Sebbis och Mattis och fikade med våra vänner!



Sundsvall var så vackert när vi gick där i kylan.

image208



Jag var verkligen ledsen men helt slut när vi var på Midlanda, på väg hem. Tyvärr var vi i väldigt behov av en kall god dryck (helst Kopparbergs cider) där på flygplatsen, men de hade dragit ut kontakten på maskinerna och LÅST IGEN kylen med alkohol!!!!! Varför då????? Förstår dom inte att vi behövde en drink?? Förstår de inte att speciellt en australienare måste ha öl med jämna mellanrum?? Jag försökte övertala Mark om att ifall jag höll upp dörren kunde han försöka pressa in handen mellan kedjan och öppningen och jag kunde få tag i en kall cider! Men det gick han inte med på....som tur var fick vi avsluta helgen med business class på flyget till London med en god curry, champagne och whiskey! Mmmmmm....

image205

image206


Idag är jag hemma en 'hel dag' och ska packa om väskan för nästa resa till Phoenix imorgon.....
RSS 2.0