Nigeria


Blev precis uppringd av jobbet. Hade en mysig dag, pratade med mamma i en timme, gick sedan ut och handlade. Hade kommit hem med matkassar och skulle ha picnic ute med Mark efter han slutar jobbet, men grillad kyckling, hemgjort aioli, sallad, baguetter och kall dricka, efter det jordgubbar och glass. Ville ligga ute bara han och jag och prata och vila pa en filt i solen... Det e sa otroligt varmt att jag inte ens kan ligga ute och sola just nu!! Hur som helst, jobbet ringde och talade om att jag ska jobba istallet och far till Abuja i Nigeria sent ikvall.

Blev bara till att packa ner myggsprayen och bikinin och hinner kanske med en snabb picnic ute med Mark innan jag far till Heathrow. Suck....kommer dit i morgon bitti och kommer att vara helt slut. Men det e livet som en flygvardinna.




P.S, ska skriva mer om sverigeresan och Matilda och Tobbes brollop till helgen...bilder kommer ocksa!

Det vackraste som finns....

Är väl äkta kärlek som håller livet ut? Här är en av de första bilderna på min syster Matilda och hennes man Tobbe som nyvigda. Ser ni solskenet, den vackra kyrkan och riset som regnar över dem?! Sååååå vackert!

Där satt vi alla med glädjetårar i ögonen i kyrkan, medan de stod där vid altaret och lovade varandra sina fina löften, hörde de underbart fina orden som de valt i sång till varandra och fick dela deras lycka och kärlek.

När jag satt där och såg på Tobbe och Matildas unga kärlek som bara verkar bli starkare och starkare med åren bara ryste jag. Så otroligt vackert!

GRATTIS HERR OCH FRU NORDSTRÖM!!!!
Njut av det bästa som finns; att bli ett, kärleken och den ljusa framtiden ni har att se fram emot tillsammans!


Rainy New York och Engelsk medicin!

Mitt i natten sitter jag nyanländen från Heathrow, i New York. Det är regnigt och alldeles så där mystiskt disigt ute, om det inte vore mitt i natten hade jag gått ut och fotograferat den här vackra, annorlunda staden.... Måste verkligen ta mig för att gå en foto-kurs en vacker dag. Jag vill bli bröllopsfotograf eller resefotograf när jag slutar på BA! :) Vad tror ni om det? Om jag nu någonsin kan slita mitt hjärta från mitt älskade jobb.....vi får se. Inte än i alla fall, på läääääääänge. Kanske jag kan kombinera båda?

Hade ett riktigt bra flyg hit och försöker komma över min förkylning nu. Mår inte särskilt bra. Jag är inte van att vara sjuk så det känns extra jobbigt. Måste ta en massa medicin och halstabletter och snyta mig stup i kvarten. Usch!!

Här är en Engelsk medicin-dryck som jag gillar;

Hot toddy;

- En shot brandy (Conjac)
- Hett vatten
- Citron
- Honung eller lite socker


Supergott och får en att känna sig myyyyyycket bättre! :) Ni måste prova!

Glad midsommar!


Så var det midsommar igen då! Och för en gångs skull kom jag ihåg det, jag brukar alltid glömma annars....

Fick ett sms av mamma att hon och Lars-Evert sitter och fiskar på sjön i Solberg och ska tälta. Matilda ska fira i pappas stuga i Specksjön. Facebook är fyllt av svenska vänner som firar där hemma i Sverige.

Och vad gör jag?............ ligger nyanländ från Chicago i sängen med förkylning. Jag är så trött, mår jättedåligt. Har inte sovit på 24 timmar och har ont i halsen och är allmänt krasslig. Jag skulle gå ut med Mark och Dave ikväll men det orkar jag inte så jag får sitta ensam hemma hela kvällen.... stackars mig! Snälla, tyck synd om mig.

Här är en (rätt vidrig) bild på mig på en midsommarfest i London för många år sedan när jag var tillsammans med Leighton (tänk att vi t.o.m orkade binda såna där midsommarkransar som man har runt huvet) och bilden nedan är på hur jag ser ut och firar idag. Vilken skillnad, på hårfärg, klädstil och speciellt midsommar-humöret!

Det står i alla fall en liten IKEA-bad här bredvid mig på golvet fyllt av gott snask!! Yummmmy! Svenska lantchips, ballerina, skumsvampar och Dajm!!! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Kanske blir lite svensk midsommar trots allt ändå!

Ha en bra helg ni andra som firar ordentligt! ♥


Sebbe mitt hjärta! En vecka kvar till Bröllopet! :)

Åh vad grannen tjatar. Hade undvikit henne sedan vi flyttade in och nu ser jag henne två gånger inom 24 timmar. Hon är pensionär och har inget annat att göra än att tänka på trädgården, sophämtning, recycling osv osv. Där står jag och måste lyssna på allt.....har inte tiiiiiid!!! Igår blev Marks hamburgare kall medan hon surrade och idag stod jag och höll på att kissa på mig.

Var på stan (Oxford Street) igår och shoppade och träffade Fanny och hennes kompis Erika. Hamnade senare på puben med Mark och hans kusin Blake, jättetrevligt!

Har varit hos tandläkaren nu idag och fick mer pencillin, blir det inte bättre måste jag göra om hela min rotkanal!!! Ehhhhhhhh...

Ringde och pratade med min kära farmor i morse, det var jätteroligt! Vi satt och skvallrade, hihi. Sedan fick jag ett sms av Matilda där hon sa att Sebbe sagt att 'jag hade gult hår men Mark har inget hår. Han har nog tagit bort det. Snart kanske han pratar svenska mamma.' Ha ha haaaaaaaaa, den där underbara ungen!! Mark satt och sa igår att han vill lära sig svenska så att han kan prata med Sebbe men att han tyckte det var så roligt att Sebbe förstår att han inte kan prata svenska så när Mark säger ord som tex 'bajs' så skrattar Sebbe så han kiknar, för det låter så roligt! Hi hi hi. Åh vad jag längtar tills jag får åka hem nästa vecka!! Och jag längtar till Matilda och Tobbes bröllop såååååå mycket (och hennes 25 årsdag)!!!!

Hej hej allihopa. Chicago, here I come!

Konstig känsla....konstig dag!

Vet inte vad det är, jag har ont i magen, huvudvärk och känner mig inte så där vidare pigg. Känner mig bakis men jag drack bara två glas vin och en cider igår så kan inte vara det. Min kära kusin Fanny är i London med sin kompis, Marks kusin Blake är tillbaka hos oss och Julie kom hit igår, så vi åt pizza, drack vin och sedan tog vi bussen till puben. En jättetrevlig kväll!

Idag är solen framme igen fast det regnade hela natten. Vill sitta ute men ser fortfarande blött ut.

Lite gnäll.....

Ännu trevligare om det inte vore något som gnagde i mitt huvud....... jag vet inte vad det är med våra housemates Jimmy och Jesse på senaste? De verkar vara så sura.... kanske är de sura för att Blake sov över en natt igen (han åker idag)?  Igår kom de inte ens ut ur sitt rum och hälsade på Fanny - min kusin!!!!! Jag skämdes faktiskt!

Vi hade i alla fall en jättemysig helg med barbeque med dem ute på verandan på Lördagen och ännu mysigare hos Luke och Ness i sommarsolen på Söndagen (supersupervarmt i London nu!!) men jag kunde inte skaka av mig känslan att Jesse och Jimmy var halvsura för något.... Men vad kan det vara? De kanske har problem i deras förhållande för hon styr och ställer och han springer efter som en toffel, hon vill aldrig gå ut eller ha kul. Man ska nog inte bo med andra....

Jag vill bo själv med min make, är man gift ska man väl ändå inte måsta dela med andra???????? Suck!!!!!! Vi vill flytta till Stockholm NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är så fruktansvärt dyrt i London att det är omöjligt för oss att ha eget. Vi kan ju inte betala 20 000 kronor i hyra i månaden!

Nej nog med gnäll. Nu ska jag ta och fixa kaffe och ringa min kära syster!! :) Sedan fara in till city träffa Fanny och hennes kompis senare i kväll. Imorgon blir det tillbaka till tandläkaren (gör så ont igen!) och sedan far jag till Chicago.

Oh.....jag behöver ett tips! Vad kan jag ge Mark i födelsedagspresent när han fyller 28 år på Måndag???? Han vill inte ha någonting!!! Hjääääääääääälp!! Tänkte ta honom till New York på min jobbresa i helgen men det kostar för mycket och vi skulle bara få några timmar att se oss omkring så ingen ide..... så tips pleeeeease!!

Miami


'Party in the city where the heat is on
All night on the beach till the break of dawn
Welcome to Miami (bienvenido a Miami)
Bouncing in the club where the heat is on
All night on the beach till the break of dawn
I'm going to Miami
Welcome to Miami'

(Miami med Will Smith för er som minns....)

****************************************************************************************************************

Ligger i min hotelsäng i min rosa pyjamas med apor på och det står ett glas kaliforniskt vin bredvid mig på sängbordet... Såååå skönt efter en lång dag på flyget. Först tog det mig ett tag att ta tre bussar till jobbet (tube-strejk) och sedan blev vi försenade från Heathrow. Vi stod och väntade på att två rullstolspassagerare skulle kliva på men efter typ 40 minuter fick vi reda på att de redan var ombord, sedan fastnade trappan vid flygplansdörren och gick inte att få bort! Ha ha, en typisk start på dagen. Sedan var det en liten pojke som spydde hela flyget och folk som inte ville sova utan bara dricka massa alkohol (speciellt danskar!). Varför är det så mycket skandinavier på Miami-flygen? Varför åker alla hit?

Själv ska jag gå på gym och ligga vid poolen (det är sååå varmt här) och orkar nog inte med så mycket mer. Skulle vilja se South beach, men det får nog bli nästa gång. Mitt jobb är toppen på det sättet, hinner man inte en gång så kommer man oftast tillbaka igen!

Ingen har ringt på sängen som vi ska sälja, så vi måste sänka priset. Och Jenny....jag du har nog rätt men så är London! Alla lurar alla! Jag sa till Mark att vi är inte såna men han sa 'alla lurar ju oss så nu får vi vara likadana'. Kanske han har rätt?! Plus att den vidriga madrassen kanske, kanske passar någon annan stackare! ;)

Två dagar senare och lite gladare! :)

Tack Malin och Evis för ert roliga inlägg (ni fick mig att gapskratta!) och pappa för att du skrev och ringde (kors i taket, mitt inlägg måste ha funkat!!), tack mamma för att du ringde och Mattis för att du är en så'n härlig syster, var sååå kul att prata igår!

Nu mår jag lite bättre än häromdagen. Igår for jag och Mark ut på IKEA och åt köttbullar och köpte en 'HOPEN' säng men en uuuuuunderbar 'sultan' madrass som man bara sjunker in i. Jag kände hur min onda rygg och nacke sakta men säkert slappnade av under natten. Det gör forfarande ont men det går förhoppningsvis snart över nu när vi har en ny säng. Vi blev några tusen kronor fattigare men det är det värt. Vi var uppe och byggde ihop sängen till klockan var ett på natten! Nu hoppas vi på att någon vill köpa vår gamla säng, jag har satt ut annons på den. Jag vill egentligen inte ens se pesten, det gör nästan ont att bara titta på den. Det slutade med att Mark också fick ryggproblem av den, den har förstört så mycket och gjort så mycket skada! Grrrrr....nu ska den dumpas!

Ikväll ska jag gå ut på puben med Jana och Dana på lite tjejkväll, om de nu kan ta sig till Hammersmith. Det är strejk på tunnelbanan i hela London så det är kaos här. Det tog Mark 2 timmar att ta sig till jobbet med buss i morse och alla bussar var fulla av folk. Ska promenera till Hammersmith så slipper jag kaoset!

Nej, nu ska jag försöka få någonting gjort, har fortfarande så himla mycket att göra, men får inte mycket gjort med den här onda ryggen! Ahhhhhh. Julie ringde också och hade så ont i ryggen av sin nya säng att hon inte ens kan komma på puben ikväll! Är det någon säng-epedemi på gång?

Här kommer några bilder från de senaste veckorna.....

Svenska Nionaldagen:






Mark och vår nya säng: (Det är inte Laban under täcket!)



Julies födelsedag i Söndags:



Se upp, mostrarna och kusinerna i London!!!!



Less och ledsen!

....känner mig helt håglös och less idag. Har för första gången på länge tre dagar 'till mig själv' medan alla jobbar och jag är ledig. Jag ska egentligen rensa ur garderoben, fixa bröllopstårtrecept, träffa kompisar, ringa alla, motionera, hämta ut medicin hos doktorn och försöka hitta en ny säng som inte gör oss helt panka. Men jag orkar ingenting!! Min nacke och rygg gör så himla ont, våran säng håller på att förstöra mig, men vi har inte råd med en ny madrass. Oftast får jag sova på golvet, vilket gör mig så ledsen för jag får inte sova i samma säng som Mark särskilt ofta ändå, och när jag väl är hemma kan jag inte sova med honom ändå p.g.a madrassen! Ahhh. Jag ligger halvvaken hela nätterna, vaknar med migrän vid 3.20 varje morgon och sedan måste jag förflytta mig till golvet. Inte kul. Det gör så himla ont!!!!!

Jag vill ringa min familj där hemma också, men vi har fortfarande inte fått vår nya telefon ordentligt inkopplad så vi kan ringa billigt..... jag blir snart galen! Vi har väntat i typ en månad på att få det fixat nu. Visst kan jag ringa ändå, men det blir svindyrt. Och så fick jag precis veta att det var MORSDAG förra veckan hemma i Sverige och ingen sa något!! Så jag missade det helt totalt. Förlåt mamma! Och ingen hör av sig till mig längre...har ni glömt bort att jag finns, mamma och pappa??????????????? Varför kan ni aldrig höra av er först??

Som tur är sms:ar ialla fall Mattis nu och då. Igår tappade jag den lilla ängeln som satt fast på armbandet jag fick av Matilda sist jag var hemma och jag blev så himla ledsen. Varför måste jag alltid tappa allting? Den måste ha ramlat av när jag var i Hammersmith. Jag älskar det där armbandet!

Hade i alla fall en rolig och avslappnad resa till Singapore i veckan, och i Lördags firade jag och Mark Svenska nationaldagen med att åka till svenska skolan i Barnes där de hade svensk kör med sommarmusik, gratis varmkorv, kopparberg och svensk öl och försäljning av svensk mat. Om jag någonsin hade barn i London skulle de absolut måsta gå till den svenska skolan, den ligger bara 'runt hörnet' och verkar jättebra! Mark lagade supergod mat på Lördagkväll och vi såg 'Slumdog Millionaire' tillsammans i soffan (Jesse och Jimmy var bortresta!). Igår fyllde Julie år så vi firade på en pub i Kensington. Så helgen var helt bra men ändå känner jag mig så less och nere idag?!

Nej nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv. Känner mig så missnöjd med allt just nu. Och mamma och pappa om ni läser det här så kan ni väl höra av er någon gång???? Tack!
Och mamma, förlåt att jag glömde av morsdagen, du betyder ju så mycket för mig! Förlåt! Gloomy smiley



 

Bye London, Hello Singapore! :)

Det är så OTROLIGT varmt ute! Satt ute och åt en macka men fick gå in igen för det brändes överallt! Solen skiner från en klarblå himmel och det är helt underbart med sommar! Hoppas det håller i sig till nästa helg för då är jag och Mark ensamma hemma!!! Yey!! Hans kusin Blake ska åka till Skottland på Torsdag och Jesse och Jimmy ska åka bort.

Men först måste jag åka till Singapore i fem dagar! I love it! Ska äta min favoritmat, gå på massage, sola och bada, shoppa och gå ut och ha kul med de andra. Med andra ord; en typisk Singapore-resa. Att det dessutom är vår bäst betalda resa gör det hela ännu härligare! :)

Tänkte lägga in ett par bilder från Venedig! Har så många så det är svårt att välja men här är ett par....







Sååååå varmt!

Det är sommar i London! Underbara sommardagar fulla av solsken och värme. Underbart! Efter vi masat oss ut ur huset (var ut igår på fest och sedan Redback så mådde inte särskilt bra....speciellt inte Mark!) tog vi oss till Hyde Park med Julie och Dave och hade picnick. Det var tusentals människor i Hyde park idag och vi låg där och åt ost, kex och drack vin som Julies kille skickat ÄNDA från Australien från sin egen 'vinyard' till oss! Hääääärligt!

I looooove London-summers!!!!

RSS 2.0