Från jetsetter till gravid hemmafru!

Det är natt, och nattugglan är vaken tillsammans med min lilla nattuggle-bebis! :) Hon/han sparkar och sprattlar längst ner i magen just nu. Har spenderat denna regniga dag med att fara med syrran till doktorn, ätit lunch med henne och mamma i stan, shoppat nya snyyyygga mamma-jeans som min älskade mamma först betalade och sedan fick sy upp ikväll på sin maskin (jaaaa mamma jag SKA lära mig, bara du köper mig en symaskin, hi hi ;)! Tack kära mamma, vad gjorde jag utan dig? Hon har även lånat ut sin bil i två dagar och fick åka med Evis in på jobbet. Men som tur var tycker hon det är riktigt kul att träffa Evis och surra lite och det gjorde mig lite ledsen att jag inte hann träffa Evis nåt denna vecka. Suck...man hinner aldrig med det man vill!

Inhandlade också en svart topp idag så nu är det färdighandlat för denna graviditet!

Har fått träffat min favvo-familj Nordström igen ikväll. Fick god middag och fick leka med och pussa dem alla (fast jag pussade ju inte Tobbe!) och så blev det så sorgligt nu igen när mamma gått och lagt sig och jag sagt hej till alla för denna gång. Jag saknar alltid alla här hemma redan innan jag far.

Min vänstra bak och benet värker så hemskt av ischias (eller hur det stavas) och jag kan inte ens raka vänstra benet eller knappt få på mig ett par byxor. Det gör så ont, så ont, att folk stirrar på mig när jag går som jag vore helknäpp och jag kunde inte vara kvar på stan idag. Jag kan knappt gå! Hur ska detta sluta? Jag har aldrig känt sånt konstig smärta, som en kniv som bara skärs in i muskeln utan förvarning. Aj!

Nej nu ska jag krypa i sängs i mitt gamla flickrum. Jag har packat väskan och vet inte hur jag ska få med mig den hem - för den går inte ens att stänga!! Ahhh!

Innehållet i min resväska har förvandlats från lyxig shopping i Manhattan, Chicago eller Bangkok, från taxfree Clinique och sydafrikanskt vin och en massa whiskey till en bebis-hjärtlyssnar-maskin, lånade gravid-tidningar från kära syster och en massa stora mamma-kläder! Oj vad tiderna har förändrats!! Rese o party-tjejen har förvandlats till gravid hemmafru! Hur gick det till? ;)


Härliga storm!

Hm...vem som än la ut kommentarerna på min blogg i dag - tack så mycket! Men jag vet inte vem du är?

Här sitter jag, mitt i natten nästan, medan mamma och L-E snusar där uppe på övervåningen. Det stormar ute, regnet öser ner, det är nattsvart utanför och vinden bara susar i träden. Tyckte precis jag såg någon titta in genom fönstret här på baksidan och hjärtat hoppade upp i halsgropen och jag blev alldeles förlamad av skräck, men det visade sig vara en buske som blåste. Mammas alla änglaspel (eller vad man kallar dem) bara plingar ute på bron, så där som det gjorde i skräckfilmen 'Handen som gungade vaggan'. Brrrrrr. Jag älskar dock att vara inne när stormen viner. Helst ska det vara med åska och blixtrar och storm så att rutorna skallrar!

Ikväll var vi bjudna på middag hos Erssons. Åh så härligt! Så god mat, så härligt sällskap och fick även träffa Fanny och se en skymt av kära Jenny! Alltid är det lika roligt att träffa den här familjen, och man är alldeles varm i kroppen när man har varit i deras välkomnande hem.

Tog med mig min kära farmor på fika idag också och en liten åktur, vi fikade och surrade inne på cafet så att alla andra bara verkade sitta och lyssna på oss, kunde de inte roa sig på eget håll??

Nej nu ska jag och lilla babyn i magen gå och sova (den borde sova gott efter all god mat vi fått ikväll!). Vore skönt om jag var ur sängen och ätit frukost före klockan 12 någon dag!

Vad gör man?

Sitter hemma hos mamma och funderar. Vad gör man när någon blivit för gammal och vimsig för att ta hand om sig själv? Och ingen gör något åt det? Och man inte kan hjälpa till?

Kan man tvångsomhänderta någon som inte vill flytta, för deras eget bästa? Nej det kan man ju inte. Men varför ska folk vara så tjuriga, fast de skulle kunna få det så mycket bättre och enklare i livet så vägrar de ändå att inse det. Varför ska en människa som knappt ser något, som snubblar så fort hon går, som inte kan laga mat, städa eller diska bo själv? Någon som inte har någon uppfattning om tiden, vad klockan är, vilka som är där och inte. Nej det har gått för långt och min kära familjemedlem som skulle kunna få det så bra bara hon ville, tjurar på.

Och här sitter man hjälplös. Några tips?

Min älskade familj!

Tillbaka på Hemmanet, Kvissleby, Sundsvall uppe i kära Norrland! Har tillbringat en underbar vecka, först med släkten här i Sundsvall och sedan nästan en hel vecka uppe i Solberg i Lars-Everts hus. Där har vi vilat, fiskat, gått Stockholms-gatorna, grillat ute i vildmarken och fått så mycket frisk luft att jag ibland blev dödstrött!

Ja det är så härligt där uppe, man vill bara stanna i evighet, speciellt så där med familjen! Idag på vägen hem bjöd mamma oss alla på lyxlunch på Höga kusten hotellet (har alltid velat åka dit!!) och sedan fick vi också se familjen Nordströms nya vackra hus och område! Åh vad fint, jag blev nästan tårögd när vi körde in på infarten och fick bita ihop så de inte trodde jag blivit helt galen! Hur kan man älska en familj så mycket?

Nej jag ska nu sluta mumsa i mig Rollokola fyllda med choklad och gå och ringa min stackars man som fick köra hem ensam till Stockholm ikväll. Vår bebis har förresten börjat sparka ordentligt så man kan känna den utanpå magen, det är en enormt farsinerande känsla! ♥

Stal ett par bilder av Matilda så länge, tills jag kan ladda upp mina egna......... ;)

Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

Semester!

Jippiiiii, nu har Mark semester och vi far till Sundsvall imorgon! Men innan det ska jag hinna till en mammakurs nere i modravardscentralen och Mark ska operera sig (imorgonbitti)!
.
Men det kanns himla mysigt att ha 10 dagar tillsammans med Mark och med familjen hemma i Norrland! Vi ska till Sundsvall, Solberg och fiska och vila och sedan stannar jag kvar i Sundsvall ett par dagar!
.
Nu ska jag packa klart. Lagade en suuuuuuuuuuuuuuuuuupergod chicken Tikka Masala ikvall, gjord av riktig kryddblandning som jag kopt i Hyderabad, Indien! Mmmmmm!!

Vecka 19, äntligen!

Gårdagens inlägg har väckt ganska starka åsikter hos vissa har jag märkt idag.... he he. Tror jag ska börja lägga inte lite mer såna inlägg! ;) Vissa tog åt sig för de visste att det är saker de sagt direkt till mig. Och Emeli...vilka fem regler är det ni inte följer hos er?! Nyfiken!
.
Nu har jag ÄNTLIGEN gått in i vecka 19 i alla fall! Bebisen kittlades så mycket igår att Mark trodde jag blivit helt galen där inne i köket, för jag nästan kiknade av skratt! Idag for jag in på stan till kära trogna H&M och köpte ett par nya brallor. Tog mig 35 minuter i provhytten eftersom jag inte visste om jag skulle köpa liiiite för stora byxor eller de som satt som tält, just ifall att? Jag verkar ju växa i rekordfart just nu, varje dag säger det knak och jag blir större! Som tur var fick jag till slut hjälp av min kära gravid-kunniga syster på andra sidan telefonen! Tack och lov att hon fick barn innan mig!
.
Nej nu ska jag sluta glo på TV:n och diska upp efter middagen innan jag ska iväg och hämta Mark på SFI. Igår fick jag något fnatt och bakade bullar och en banan-kaka! Wow, man skulle ju kunna tro att jag var född till husfru (om man inte visste bättre)!
.
Här är gravida Cilla vecka 19:
.
.
Här är mina bullar:
.
.
Och sist av allt vill jag bara nämna att Ahlgrens choklad-doppade bilar måste vara det godaste godis som någonsin uppfunnits!! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm so moorish!!!!
.

Är du en äkta svenne?

I Sverige måste man minsann följa en massa regler. Är man inte född och uppväxt i Sverige är det mycket man ska lära sig innan man blir som en 'vanlig' människa. Man ska helst:
.
* Äta middag redan vid fyra på eftermiddagen (äter man efter klockan sju är man ju helt gaaaaalen, så göööör man bara inte i Sverige ,p.s,  fast i Grekland äter man middag vid 23-tiden!!)
.
* Inte diskutera med folk om att man egentligen tycker att Systembolaget är en knäpp ide och att de borde sälja vin i matbutikerna (som de faktiskt gör i precis ALLA andra länder!!) Nej, om de skulle göra det här skulle ALLA bli alkoholister på typ en vecka, hutlöst! Det står i statistiken sa en av mina kompisars systrar häromdagen. (Fniss)
.
* Inte tycka att det är bra att nu kan man köpa Treo eller Alvedon inne på ICA. Nej det borde minsann vara som det alltid varit, på ett hederligt Apotek så man inte blir pillermissbrukare så där mitt på blanka dan!
.
* Inte ta sig en whiskey mitt i veckan fast man tycker det är gott - 'va är du alkoHOLIST?!!!' Tjuter folk förskräckta! Sedan talar de om för alla att den där, hon är ju minsann alkoholist hon!!
.
* Inte äta chips på en Onsdag till lunch (nej men det gör man ju bara framför TV'n på helgkvällen!)
.
* Intyga högt och klart för alla att FAST att man har bott i England där alla dricker mängder av vin och sprit under heeeeela graviditeten (bara osanna rykten förresten) så dricker jag absolut ingenting som innehåller alkohol nu (nej det gör jag inte heller men varför ska jag måste förklara det för folk, som om jag vore helt puckad?)
.
* Absolut inte dricka något annat än vatten eller mjölk om det är en vanlig vardag! (Höll på att skratta ihjäl mig i hemlighet när min kära kompis K sa att ok, hon kunde väl dricka lite cola då eftersom det var Söndag och fortfarande helg.... hi hi)
.
* INTE äta jordnötssmör på mackan till frukost - så gör man bara i Amerika, och va? är jag helt galen eller?!
.
* Inte tycka det är lite väl lugnt och stilla och lite halvtrist i Sverige ibland, nej men fyy! Stockholm är ju en alldeles för rushig stad, man mår bäst ute på landet i en stuga ju. Storstan är ju alldeles föööööör stressig! Ehhh, åk till Bangladesh, Mexico City eller Cairo säger jag bara!
.
* Inte vara vaken till klockan tre på natten och sova till elva, nej det hör ju inte till vardagen det minsann.
.
* Inte tycka det är godast med vitt rostat bröd, nej men det ska ju vara fullkorn eller finncrisp!
.
* Inte äta sån't där hemskt som Sushi. Nej men usch, det äter ju bara några miljoner andra människor där borta i Japan! Sån't gör man inte i Sverige. Helst inte sån't som stark chili heller. Husmanskost är ju alltid godast. (URK!)
.
* Absolut inte äta majonnäs på ägget på mackan, nej men man måste ju ha kaviar. Även om man åker utomlands måste man ju packa ner en kaviartub för det kan man inte leva utan (fast jag saknade det inte en enda gång mellan 1997 - 2010).
.
Ja....pust, reglerna är så långa och så många. Man ska inte göra si och inte göra så, ibland kan jag inte låta bli att diskutera lite extra med folk som har så starka, och ofta lite trångsynta åsikter. Jag tar det hela med en nypa salt och fnissar inombords medan de blir uppretade.
.
I andra länder finns inte lika många regler och oskrivna lagar. Där kan man göra vad man vill, när man vill. Man kan äta middag klockan 23.00 om det infaller en och man kan sitta med fötterna på vardagsrumsbordet och dricka en cola light eller ett glas vin fast det är Tisdag. Man kan gå på krogen fast det inte är lönehelg. Man kan äta bacon eller pommes frites till frukost om man vill. Man kan gå över gatan i Indien t.e.x medan korna trängs bland trafiken och köpa penicilin och piratkopior av DVD's mitt i natten om man vill! Man kan slappna av. Göra det man vill när man vill.
.
Men jag gör det som passar mig bäst ändå. Vill jag äta baked beans on toast eller jordnötssmör och dricka en liter cola light om dagen så gör jag det! Alla kan vi inte följa dessa 'svenne-regler'! ;)
.
Tihi...hur många svenskar blev uppretade av detta inlägg? Hi hi.

Bangkok - jag kommer tillbaka - jag lovar!

Tre av mina jobbar-kompisar är just nu i Bangkok! En av dem som skriver på facebook att han önskar att jag också var där. Massage för 50 kronor i timmen, pad thai för 25, en dis av hetta och fukt, smutsiga gator som luktar fisk-marknad eller en doft som lingrar sig förbi näsan av jornötter, grön curry eller tom yam soup. En liten elefant som går förbi ledd av sin hemska ägare, fast i rep sitter han och tigger om mat. Marknadsstånd där man prutar ner allt till minst en fjärdedel av start-priset. Män som tutar i sina tok-toks, den bullrande trafiken, miljoner människor överallt, turister och 'locals'. Gamla damer som sitter och flätar blommor längst gatorna. Stora shopping centre där air condition är mycket välkommet, kalla melon-shakes och iskall Singha öl. Satay och den där underbara, härliga jasmin och eucalyptus dofterna som alltid verkar komma min väg, från det att jag kliver av på flygplatsen till jag ligger där i en liten massage-studio med en söt liten thailändska som ler mot mig och ler ännu mer när jag ger henne bra med dricks och ber mig komma tillbaka. Då vet jag att jag är i Bangkok!
.
Ja, hur kan man inte längta dit och låta bli att vara lite avundsjuk så här på en halvmulen sensommardag i Stockholm? Bangkok, mitt favoritställe på jorden. Jag lovar att när bebisen är utkrystad och kan äta annat än bröstmjölk, då kommer jag tillbaka!
.

Mamma-hormoner!

Ok.... så jag läste i en av Matildas mamma-handböcker om hur man gråter så fort man ser en bebis födas på TV:n när man är gravid. Jasså? Tänkte jag. Så har det aldrig varit för mig. Blev nästan lite orolig att jag är för känslokall på nåt sätt?
.
Men nu har det vänt! Varje gång jag ser 'sjukhuset' på TV och någon föds eller 'livet på BB' så sitter både jag och Mark med tårarna rinnandes ner för kinderna! Och då kan jag ju tala om att Mark ALDRIG gråter!!!! Jag får tårar i ögonen även när de krystar och skriker och sitter med ögonen uppspärrade och munnen öppen med en växande skräck växa inom mig och så börjar jag gråta av bara rädsla för det också! Hur ska jag kunna gå igenom det där? Hur ska jag föda om jag redan är så rädd nu?
.
Har aldrig kännt så konstiga hormoner och känslor förut. Kanske jag inte är så konstig trots allt och faktiskt börjar får de där mamma-hormonerna man ska få - automatiskt! :)

Jorden runt och värst av alla är Sverige!

Alltså jag har varit runt världen mitt i all vild, galen trafik med hjärtat i halsen i Cairo, Afrika, Indien, Pakistan, Bangladesh, Thailand, Hong Kong, Tokyo, New York osv, osv, osv. Jag har kört bil i en massa olika länder, bl.a genom hela London, halva Amerika, Spanien, Portugal, Australien och...ja, you name it! Men aldrig har jag sett sämre bilförare än i Sverige! Hur kan det vara så svårt att ta körkort här när folk i alla fall inte vet hur man kör?! Skjutsade precis Mark till Globen på hans kurs sedan åkte jag genom Södermalm för att hämta upp hans mobiltelefon. Vet inte hur ofta hjärtat bankar när jag kör i Stockholm p.g.a någon idiot som kör som en dåre och byter fil utan att se sig om och som kör rakt ut fast jag är på en huvudväg och de kommer från en sidogata! Idioter!!
.
***************************
.
Idag har jag i alla fall provat på gravid-yoga. Ganska kul men får se om det känns något imorgon. Jag förstår dock inte varför man ska måste andas så mycket, jag blev helt svimfärdig. Det skulle vara bra för barnet, men varför då? Hur som helst så påverkade det bebisen på något sätt, för den har varit jätteaktiv i eftermiddag. Simmar runt och rör sig där inne! Längtar tills Mark kan uppleva det hela han med, det känns ju så starkt inne i magen men inte utanpå!
.
Har iaf bestämt mig för att bli mer hälsosam och aktiv nu, det känns bra! :)

18 veckor....fortfarande!

Så då var jag 18 veckor gravid istället för 19 som jag trodde. Vår bebis var mindre än vi trott. 2 Januari är den beräknad att komma.
.
Det hela känns mestadels härligt men visst måste man stå ut med mycket som blivande mamma.
.
* Gaser i magen
* Plötsliga svimkänslor
* Plötslig hunger
* Ryggont
* Sömnlöshet
* Svullnad
* Viktökning (självklart)
* Trötthet
* Att vara anfådd hela tiden
* Jobbigt att böja sig (redan nu, hur ska det bli om ett par månader?!)
* Inga kläder passar
* Mamma-kläderna jag köpte är redan för små! (Ja mamma, du hade rätt!)
* Finns inte en enda BH på stan till rimligt pris som jag kan klämma in mig i eftersom jag verkar vara större än alla andra!
* Man får inte dricka vin
* Man får inte färja håret (men det gjorde jag nyss i alla fall...vill ju inte se ut hur som helst!)
* Inte ens trosorna passar längre! Hjälp!
.
Ja, så kan det vara! Men när det sprattlar till inne i magen (som precis nu) då är jag helt säker på att det är värt varenda minut.
.
Det här med att vara hemmafru vet jag dock inte om det passar mig direkt...? Har bakat och sprungit upp och ner i tvättstugan hela dagen och känner mig svettig och frustrerad! Arrghhhhh!
.
Nu ska vi i alla fall ta med oss min nybakta knäckpaj och fara till Anna och Neal på middag!
.

Alkoholfritt? Ja tack!

Tack till er som skickar så fina kommentarer, Maria och Jenny bl.a. Måste dock säga till min moder (angående tidigare inlägg) att jag vet att mina vänner inte är så knasiga att de tror jag dricker alkohol när jag är gravid, så det så! Nu för tiden finns den massor med alkoholfritt öl, vilken ät min räddare i nöden nu för tiden! Dessutom kan jag alltid köra hem! :) Det är så här att min älskade mamma har fått för sig att jag är alkoholist sedan ett par år tillbaka. Men att dricka vin till middagen och socialt betyder inte att man är alkoholist. Dessutom sedan jag blev gravid har jag inte druckit ett endaste glas med alkohol! Så det så!
.
***********************************************
.
Så till helgen....
.
Hade en jättehärlig helg. For in på Stockholm pride paraden i Lördags vilket var ganska kul, spenderade eftermiddagen på Söder och så Söndagen med Kicki på Lidingö. Hon visade oss Pernilla W's hus, Orups hus (en riktigt Hollywood tour a la Lidingö) och så grillade vi vid havet och avslutade dagen med fika i hennes lägenhet......... hm........ och det fick mig att städa idag. Det finns ingen som har det så ordningssamt och fint hemma som Kicki, så man kan lätt få lite ångest över hur lat man själv är! ;) Hon hade bakat goda bullar också, så jag tror jag ska baka likadana ikväll, tack för receptet Kicki!
.
.
.
Våra galna, tiggande fiskar! Så fort de ser mig simmar det upp till hörnet och gapar som några riktiga gamar!
.
.
Stockoholm pride
.

Lilla livet

Vi var på ultraljud i Fredags och där såg vi vår lilla bebis för andra gången! Den gömde sig i ett hörn (känner sig tydligen tryggast där) och allt verkade se bra ut! Såg alla organ som var på plats och den lillas tår och fingrar! Det enda som måste kollas senare i graviditeten är om moderkakan flyttat sig uppåt, eftersom den ligger lite lågt just nu.
.
Vi fick ett nytt datum, den är tydligen en vecka yngre än vi trott. Den är beräknad den 2 Januari nu! Jippiii! :)
.
Här är bilden på vår bebis, 17 veckor gammal. Den gör 'high five' till oss med sin lilla hand! ♥
.
Vem är du som är där inne? Sprattlandes och en riktig nattuggla är du i alla fall! Vi längtar efter dig men tills dess får du ligga där och mysa i värmen!
.

Helg! :)



RSS 2.0