Viking buffet - mums och urk på samma gång!

Vaknade upp imorse på Viking Lines båt Cinderella med migrän och torr i munnen. Precis som man alltid vaknar på de där båtarna - undra varför? ;) Visst det var jättekul igår men mindre kul idag. När det gungar och man tar sig motvilligt en drink 'bara för att' och sedan äter lunch, ligger i hitten och mår allmänt dåligt och går o tittar på nån värdelös kareoke i 'Fun club' och tittar på klockan. Framme snart? Till slut kunde jag inte låta bli att sitta och lääääängta hem efter min lilla pojke. På tunnelbanan gick det för långt, varenda unge fick mig att värka av längtan efter honom. Var nyttigt och ganska mysigt att få åka iväg bara jag och Mark men EN natt räckte. Nu vill jag bara vara hemma med Harry! ♥

Tomten

Tomten kom och vi hade en riktigt bra, lugn jul! Svensk jul på julafton följd av Australiensisk xmas roast på juldagen. Långa promenader i 11 grader varm sol med gröna gräsmattor och knoppar på träden - helt sjukt!! Allt har verkligen varit lyckat men just nu känner jag mig lite instängd just nu och vill ut i affärer, träffa folk och röra mig runt i civilisationen!! Fast så mycket lider jag inte, jag lovar. Bara inte van att sitta inne i TRE dagar!!
.
Här kommer en bild på tomten som nästan skrämde livet ur lilla Harry! Stackarn! När tomten (jag) äntligen delat ut lite julklappar och försvann ut på balkongen och Harry lugnat sig pekade han sedan på balkongen som att visa mig att 'den konstiga gubben försvann dit ut mamma!' ♥ Hjärtat.

God Jul!

Imorgon kommer tomten in i Harrys liv för allra första gången. Och nu är Gamla stans julmarknad genompromenerad, Bingolotto är avklarat (Znark vad trist det är egentligen!!), skinkan grilljerad, janssons bakad, köttbullarna stekta, glöggen och knäcken uppätna. Städade började jag med vid midnatt när alla lagt sig men nu är det klart!
.
Så God Jul mina kära vänner och bloggläsare!
.

Julstök i Hökmossen

Så var det julhandling av mat och pepparkaksbak. Oj vad australienarna var impade och de två männen hade svårt att bygga ihop huset med smällt socker. He he! Harry lyckades också baka sin första pepparkaka fast helst ville han ju äta degen. ♥

Var är mina husmorshormoner?

Sitter i soffan och mår lite allmänt illa. Har haft en underbar men rätt slitsam dag (precis som jag vill ha det! :) med julavslutning på öppna förskolan och sedan köat i världens längsta julbords-kö. Inte undra på- då det faktiskt är världens största IKEA!
.
Fick åt mig några roliga inköp iaf, en puff-kudde som jag kan bre ut mig i nere på golvet så de andra får ligga i soffan och några matskålar till Harry och ett halkskydd i form av en krokodil till badkaret. Inte helt fel, förutom att Harry kissade ner den splitter nya puffen så fort vi kom hem!
.
Nu är det verkligen dags för mig att sova. Jag är helt slut. Imorgon är det dags att julhandla mat och baka pepparkakor. Vem sa att det är roligt att baka? Det blir mitt ända bakande i jul och köpte färdiggjord deg - och ändå orkar jag inte. Var tog den där husmorshormonerna vägen när jag blev till? Janice är så orolig över all mat som vi har på julbordet, hon säger med skräck i rösten 'men vi behöver inte ha sååå mycket mat va?'. Vi får väl se...... Men det ända jag ska göra själv är köttbullarna, resten blir burkar och färdiggjort. Godnatt och skål till min kalla öl! :)

Grandparents in town!

Så har det gått några dagar och Harrys farmor och farfar (så kallade nanna and pop) är här och njuter av att vara tillsammans.
Jag vet nog hur man får sin svärfar i arbete minsann!
Och svärmor....
Så var vi på öppna förskolan och ser hur Harry tillbringar sina dagar. Jag kunde ta mig en kopp kaffe och slappna av....he he.
Och jag har märkt att det är bara mamma Cilla som kan mata Harry! Ha! Han vägrar och äta när någon annan matar men kladdigt blir det!
Så kom ÄNTLIGEN den efterlängtade snön utanför vårt hus. Alldeles vitt imorse till deras häpnad!
.
Och snart är det jul och jag försöker lära australienarna lite om våra svenska jultraditioner men de verkar bara tycka att vi är rätt knasiga....? Eh.....?

Harrys farmor o farfar har anlänt från Australien! :)

Slutet gott allting gott, imorgon vänder det!

Alltså nu vänder livet. Idag städas det och fixas, sedan blir det en lucia o julkoncert i kyrkan ikväll och sedan.... ja sedan är mammas och Harrys tid tillsammans, ensamma förbi. Imorgon kommer Harrys farmor och farfar från Australien!! Äntligen ska de få träffas och spendera en hel månad tillsammans. Åh vad vi längtar! Tänk hur det ska kännas att inte ha fått träffa sitt allra första barnbarn på så länge (de har ALDRIG träffats)! Och idag är det även Marks sista dag på jobbet sedan är han föräldraledig fram till i Augusti, ni kan ju tänka er vad han har längtat och hur pirrig han känner sig idag. Oj vad de ska få vara tillsammans och njuta av varandra, Mark och Harry. Han älskar ju redan sin pappa så mycket så det lär ju bli ett ännu starkare band medan jag är och flyger runt i världen. Nervöst kan man minst säga. Men nu längtar vi efter australienarna!
.
Nu ska jag fortsätta städa. Men här kommer lite bilder från vår senaste resa till Sundsvall och lite till....
.
Harry och hans söta 'kusin' Svea har roligt vid fikabordet
Harry och mormor
Måste stoppa barnet på något sätt, han åt mer än oss andra! ;)
Whiskyflamberad oxfile a la Göran Olsson! Mmmmmmm.....
Kussarna busar i badet så mycket att det skvätte ända ut i hallen!
Blir det Eve eller Malin som vinner?.......
Harrys första julkalender. Mmmmmmmmmmm lät det så var hela munnen brun!
Promenadvy över vackra Stockholm
Mark och Harry på julavslutning på babyrytmiken
Busbebisen fyller 11 månader
Vänta mamma, måste meka med bilen först!
Harry och hans polare Oliver har kul!

Barnakuten.

Det är sant att man inte förstår hur det känns att ha barn förrän man har ett. Plöstligt står deras behov och välmående före allt annat, bara han får mat, sover, mår bra så spelar inget annat någon roll.
.
Så igår var vi på öppna förskolan och Harry var pepparkaksgubbe, så fin. Sedan var vi och skulle fika med Annika och hennes nyfödda lilla Oliver. Och så satt Harry där och åt sina riskakor och skrattade men i nästa sekund vred han till som i smärta och skrek och skrek och skrek..... jag fick panik, kände hur hans hjärta bultade mot mitt, hårt, hårt. Jag försökte trösta och vagga men han kravlade sig fast på mig och vred sig, spände benen och skrek. Efter en halvtimme somnade han av utmattning och sedan hände det igen, och igen och igen. På tunnelbanan och bussen hem var Mark med och båda hade smått panik när han bara skrek. Inte likt vår lugna lilla baby.
.
Så kom vi hem och han åt, sedan skrek igen i smärta. Ringde Vårdupplysningen och i nästa stund var det bara att åka till Astrid Lindgrens barnakut. Där fick vi förtur över alla andra som väntade och i tre timmars tid skrek Harry av ren och skär rädsla och magont. Det blev röntgen och ultraljud på hans lilla mage medan vi fick blåhålla honom, det var riktigt hemskt att se honom titta på oss för att hjälpa honom men istället fick vi hålla fast honom naken på bordet. Doktorn trodde att han hade tarmvred och förberedde med dövande kräm ifall han måste opereras! Va? Min lilla bebis, mitt hjärta.
.
Men till slut fick vi svaren, det var förstoppning och de sprutade lavemang i hans lilla rumpa. Och så kom det ut, och lilla Harry var som en ny person. Åt välling, pratade och skrattade med oss. Men så fort doktorn kom så skrek han igen i panik. Undra varför han är så rädd för doktorn?
.
Nu känner jag mig helt slut, kom isäng mitt i natten och lite smått chockad. Bilden av mitt hjärta på röntgenbordet sitter kvar. Tack och lov att han är frisk! ♥

Nu är det jul här i vårt hus!

Åh det fixade sig med jobbet! Puh!!!! Jag ringde och de hade gjort ett misstag...man får inte ha standby efter mamma-ledigheten. Jag fick en 11 dagars kurs och sedan en femdagars Hong Kong istället! Wow! Känns dock himla jobbigt att kursen ska vara så fruktansvärt lång.
.
Annars går tiden så himlans fort just nu! Dagarna bara rusar iväg och vi har haft en underbar helg tillsammans då Mark tog ledigt på Fredagen och följde med oss på avslutning av babyrytmik, vi åt en mysig lunch och handlade lite julklappar i Liljeholmens galleria, sedan var vi på den engelska förskolan Hedgehogs så Mark fick träffa lite av de engelsk-talande vännerna jag mött under året. Sedan har vi julhandlat och fixat tusen olika saker här hemma inför svärföräldrarnas ankomst från Australien. Vi har t.o.m målat dörrar till Harrys rum!
.
Nu ska jag försöka njuta av de sista fyra dagarna ensam med Harry. Men ensam kommer vi inte att vara, vi ska träffa kompisar och leka på öppna förskolan och kvällarna ska gå åt till att städa!! Fast ikväll ska Lars-Evert komma och fixa vår trösklar och äta middag. :)
.
Och nu är granen uppe! Myyyyysigt!

Ledsen

Åh jag tror jag smäller av. Ibland är livet verkligen jätteljust och härligt och ibland känns det bara fel. Inte undra på att man har migrän. Känns som jag är bakis av brist på sömn och alla piller jag måste proppa i mig för att orka ta hand om lilla Harry.
.
Hade glömt hur okänsliga de på mitt jobb är, man är ju bara ett 'staff number' ändå, trots allt. Nu har jag fått mitt schema, jag har fått en 12 (fattar ni TOLV!!!) dagars kurs (hade hört att den var 6 dagar!!) och efter det har jag tre veckors standby. Har ingen aning vad jag gör, måste vänta i London, vet inte när jag är ledig. Jag skulle vilja bara gå och dra något gammalt över mig. :(
.
Hur ska jag dessutom ha råd att betala hotell för alla dessa nätter? Standby får man inte ens betalt för och måste kunna vara på jobbet inom två timmar om de ringer. Trodde faktiskt att det var olagligt att ge mig detta när jag först börjar flyga efter min mammaledighet. Men de kan göra vad de vill.
.
Vad gör man? Harry kommer tro att hans mamma försvunnit för evigt och glömt bort honom. Jag blir så ledsen.

Ångest

Tillbaka från kära Sundsvall och all familj, släkt och vänner. Kändes lite tråkigt att åka men just nu är det väldigt skönt att vara tillbaka i vår mysiga lägenhet också, hemma. Så får Harry-boy vila upp sig lite också, han har varit väldigt trött av att åka runt överallt, men har nog älskat all uppmärksamhet.
.
Just nu sitter jag mest och har fått en plötslig ångest. Det slog mig just att det är sju dagar kvar som jag och Harry får vara ensamma och göra våra 'mamma o Harry' grejer, sedan kommer Marks föräldrar, Mark slutar jobba och så sedan börjar JAG att jobba! Åh sju dagar kvar av min älskade mamma-ledighet med mamma-gruppen, öppna förskolor och mys. Åh hjärtat klappar. Ska jag klara av att åka på jobbet? Jag som trodde att det inte skulle bli så svårt.....
.
Dunk, dunk, dunk. Jag hör nästan hjärtat utanför kroppen.

Ahhhh lycka!

Jag älskar mina vänner och min familj! Det är så himla underbart att få vara här i Sundsvall lite då och då och träffa alla. Sitta och skvallra och skratta med Malin ute på krogen, mysa med min gamla mormor och fika med min kära moster Kicki, se Harrys förtjusning då Lars-Evert och hans mormor leker och ger honom alla uppmärksamhet i världen. Att få spendera en kväll hemma hos Katja med Elisabeth och Jessica och prata med de bästa vännerna man kan ha - de som man växt upp med och fast åren går har man så mycket att prata om och trivs så bra ihop.
.
Och det är inte slut än... idag blir det att träffa Jenny, Svea och Micke och gosa på Sveas myskinder och sedan får Harry äntligen träffa sina älskade kusiner Sebbe o Alex! Och jag får smyga åt mig en gos i deras små nackar! Imorgon blir det ääääntligen familje-middag hos Harrys morfar vilket vi verkligen ser fram emot.
.
Livet är underbart! ♥
.
Dessutom är det precis två veckor tills Harry ängtligen får träffa sin farmor och farfar från Australien och pappa Mark slutar sitt jobb och ska tillbringa de närmsta 8 månader med Harry! :)
.
Trevlig helg!

RSS 2.0