Soliga Sundsvall!

Har inte haft tid att skriva på ett tag. Har haft fullt upp med att vaccinera lilla Harry, ta hand om honom och sedan i Fredags har vi haft besök från AUSTRALIEN!! Marks svägerska Rebecca kom i Fredags och Marks bror Paul kom i Tisdags, ända från Australien för att få se lilla Harry. Han har verkligen tur att få ha familj på båda sidor av världen. Han fick en massa presenter och coola outfits som sa 'Aussie baby' och med australiska flaggan etc. :) Hi hi.
.
Vi har visat Beck runt stan, IKEA och gjort en Stig Larsson-tur på Södermalm och igår tog vi tåget upp till Sundsvall. Här skiner solen och vi ska ut på stan och upp till Södra berget och sedan till Familjen Nordström där vi ska äta middag och Harrys morfar och Monica ska komma de med. Vi bor hos mamma på Hemmanet och imorgon far vi till Solberg för lite pimpling, skoteråkning, slalom och snö. Australienarna kan knappt fatta att det finns snöhögar lika höga som dem ute på mamma och Lars-Everts baksida, ha ha! Deras ögon är vida som tefat och de är helt farsinerade!
.
Dags att fara iväg på lite Sundsvall-seightseeing!

Mjölkstockning?

Sitter här efter en promenad i solen och undrar om jag har fått mjölkstockning? Har ont i varenda muskel och ben och jätteont i ena bröstet. Känns som om jag ska bli jättesjuk fast det inte vill bryta ut riktigt och nu har det hållt på i två dagar. Usch, hoppas inte..... Känns bättre om jag knaprar i mig nurofen (värktabletter) lite nu och då men det är ju inte det bästa.....
.
Ska ta och skära lite lök och kyckling tills kära Lars-Evert kommer på middag ikväll, medan lillisen sover på balkongen.

Myshelg!

Så var helgen över och jag och Harry är hemma och slappar. Försöker hinna med lite saker nu när lillisen sover. I Fredags var vi hemma och åt pizza och såg på Lets dance och i Lördags gick jag och lyxade till det hos frissan rakt över gatan. Bara 45 minuter till att ägna mig själv var faktiskt väldigt ovanligt och skönt! Han är super min frisör och det kostar bara 170 kronor att klippa sig och föna håret, vilket klipp, he he! Efter frissan packade vi bilen och for till Marit, Andy och lille Stig och hälsade på. Vi spenderade hela Lördagskvällen och Söndagen i deras mysiga hus och vi for iväg och grillade korv med deras kompisar på Söndags-eftermiddagen i solen ute i skogen. Så härligt att få vara där, det finns inga måsten, vi bara slappar, pratar och äter och har trevligt! Det är riktiga kompisar det! :)
.
Här kommer lite bilder!
.
.
Harry och Stig har kul ihop medan deras föräldrar äter!
.
¨
.
Grillning i skogen
.
.
Papporna som för en gångs skull inte har bytt barn!
.
.
Hela 'släkten' samlade vi brasan, hi hi. Sist vi tog ett sånt kort var precis innan vi födde våra barn och här är vi med pojkarna utanför magarna!
.

Bajs, spya och kärlek!

Så ligger man och halvsover hela morgonen medan lillen vrider sig och grymtar bredvid och spottar ut nappen varannan minut, sedan duschar jag och klär på mig, tar upp honom och tvättar och klär på honom, båda vi i rena fina kläder redo att gå ut. Ger honom en ren blöja. Så hör man 'prrrrrruuuuuuttttt' i byxan, suckar lite och byter igen. På med byxorna och strumporna. Så börjar han tokgråta och vill ha mat. Det blir till att amma, men först måste man bråka lite så han inte äter upp händerna i stället för mjölken! Han blir helt galen! Så....klar-ammat och redo att klä på oss och åka till sjukgymnasten på sjukhuset, men måste bara rapa lite först. 'Raaaaaap' låter det och så känner man något varmt rinna ner för magen och jeansen..... spya överallt, på alla hans kläder, på alla mina kläder, mina jeans och soffan. Suckar till lite och går och byter allt, alla kläder på båda oss. Tar oss ut, kör till Huddinge (känns lite konstigt att vara där för första gången efter födseln), träffar sjukgymnasten och försöker koncentrera mig på vad hon säger medan det grymtas och gnälls från lillis. Han vägrar sitta still och under hela besöket hör vi 'prrrrrutttt', prrrrrrrrrrr' och 'ppppooooooh' i byxan. Han sitter i mitt knä och jag känner hur det blir blött och varmt på sidan av blöjan. Får byta lillen på hennes undersöknings-brits och ser att han bajsat igenom precis ALLA sina kläder igen! Låtsas inte se det utan byter snabbt och byltar på honom, släpar den tunga bebisen och bilbarnstolen genom hela sjukhuset (måste den här kliniken ligga allra längst bort??) och tror jag ska storkna av ryggont, ont i armen och nacken, orkar jag ens till bilen? Så tungt det är att bära en liten bebis överallt!
.
Så kommer vi hem och han är tokhungrig igen, äter, bajsar lite mera och sedan lägger jag honom på en kudde så jag ska kunna andas ut en sekund och så  börjar jag titta på honom. Han ligger storögt och tittar på mig med sina stora blå ögon. Jag börjar skymta något bakom nappen....är det ett leende? Jag börjar göra lite miner och konstiga ljud och plötsligt skiner min bebis upp i världens största, finaste tandlösa leende!! Han sträcker sin lilla hand mot min kind och försöker känna på mig och ler så stort varje gång jag gör ett prupp-ljud och räcker ut tungan. Sedan tar jag upp honom, gosar med honom och pussar på honom tills han somnar i min famn.
.
Det här är livet. Att få ha lilla Harry i mina armar. Det är värt allt bajs och all spya, allt springade till tvättstugan, all bruten sömn i världen! Min lilla skatt är det allra, allra bästa jag har och det där leendet gör mig så svag och så lycklig! Jag är så tacksam att han blev min! ♥

Drömmar

Tack till Jessica och Maria som gav bra tips på hur och var ens barn ska sova - nämligen att det är upp till var och en! Jag vet ju i och för sig att det är upp till oss, men man blir osäker på vad som är bäst för bebisen och det är bra att höra hur andra gör. Men inatt gick det i alla fall lite bättre, Harry sov 6 timmar i streck i sin vagga i stället för bara 3, men sedan vaknade han med magknip igen när Mark gick på jobbet. Ska kämpa på med vaggan eftersom det är skönare för min rygg och jag kan ju se Harry direkt från min sida sängen bara jag kikar ner i vaggan.
.
Nu ligger han och sover bredvid mig i soffan och ler så där sött i drömmarnas värld och ögonen rör sig under ögonlocken. Vad drömmer han om? Mjölk? Sin mammas boobs? Pappa? Sin älskade mobil på skötbordet? De säger att bebisar drömmer redan i magen, men vad drömmer de om då när de inte sett någonting mer än mörker och vatten? Nu har ju Harry i alla fall lite mer intryck och upplevelser att drömma om.
.
Att drömma ja....han kanske blir som sin mamma som alltid har vilda drömmar? Varje natt, hela mitt liv, har jag haft vilda, starka, fascinerande drömmar. Jag vaknar varje natt/morgon med minnena av nattens drömmar, ibland är de roliga och härliga och ljusa och ibland riktigt otäcka skrämmande mörka eller sorgliga drömmar. Ibland tänker jag tillbaka på platser jag varit på, hav och pooler jag simmat i (eftersom jag oftast drömmer om vatten), städer och platser jag besökt - och sedan kommer jag på att det faktiskt varit en av mina drömmar och inte verkligeheten jag tänker på. Konstigt hur man fungerar. Finns de platser jag besökt i drömmarna någonstans i verkligheten? Vem vet?
.
Dejavu är ju något vanligt - när man tror man varit med om något förut, men ibland när det händer mig är jag helt säker på att jag drömt om just det ögonblicket i någon av mina drömmar. Kanske jag är lite synsk ändå?
.

Sova själv?

Åh vad svårt det är att inte vara så vek när det kommer till sitt barn. Vem hade trott att jag skulle bli så? Sedan Harry föddes har han sovit mellan oss (för att jag vill det) och jag kan ligga och gosa på honom och smeka honom på kinden när han vaknar så att han ska känna sig trygg. Men så har vi bara en 160 säng och både jag och Mark får ont i ryggen av att ligga upptryckta mot varsin kant så nu har vi börjat lagt honom i vaggan bredvid mig.
.
Men han som hade börjat sova 6 till 7 timmar i streck sover nu bara 3 och sedan vill han äta och efter det vrider han på sig resten av natten och grymtar och spottar ut nappen tills jag plockar upp honom när Mark ska kliva upp och gå på jobbet, då somnar vi om båda två efter han har ätit. Känns som jag vill ge upp och låta honom sova mellan oss igen, men då blir det väl att han aldrig lär sig att sova själv? Suck..... Fick i alla fall lite råd av mamma och av min egen barnexpert - min kära syster. Bra att alltid kunna fråga henne om råd!
.
Svårt att veta vad man ska göra så att han får det som bäst. De säger att barn sover bättre själva men det tvivlar jag på......? Är det inte närhet och trygghet de vill ha? Hm....
.

Vår familje-weekend away!

Så har helgen gått och det är...TISDAG redan! Var tar tiden vägen? Förutom några riktigt dåliga nyheter från jobbet (ännu ett bakslag och slag i magen) har vi det riktigt bra jag och Harry. Han sitter i sin babysitter och har redan lärt sig att sparka så att de små roliga ljuden kommer igång och det blinkar - han ÄLSKAR det och blir lika förvånad varje gång! Igår var vi på MVC på efterkontroll och medan Harry sov i vagnen passade jag på att fynda....en vårjacka för 200 kronor är inte dåligt....
.
I helgen åkte vi iväg till Nynäshamn på en liten weekend-reda, jag, Mark och Harry. Vi hade fått en gratis natt av Babyland och hade riktigt mysigt. Gick ut på promenad i hamnen i solen, ut på middag för första gången på flera månader på kvällen (medan Harry sov så snällt i sin vagn) och sedan såg vi melodifestivalen på vårt rum, med öl och godis till hands. Jättemysigt att bara få rå om varandra! ♥ I Söndags gick vi ner och åt hotellfrukost sedan for vi hem och fixade lite här hemma.
.
Harry har nu börjat sova i sin egen vagga på nätterna och inte mellan oss. Det har gått bra hittills och han verkar inte märka någon skillnad så det är bra. Jag kan bara sticka ner handen och smeka honom på kinden eller stoppa i natten så enkelt när jag vill, eller gunga honom. Jag tänker på alla nätter min kära syster Matilda gjorde samma sak med den där vaggan när Sebbis låg där i!
.
Nu ska vi tvätta och gå ut i solen. Här kommer lite nya bilder!
.

Harry och hans bästis Stig

Så har min lilla man somnat i sin vagga och jag har lite tid att ladda upp nya bilder.... Vi har en mysdag idag, jag och Harry. Det första jag fick i morse när jag gick in till sovrummet var ett STORT leende! Han är så charmig och flirtar med sin mamma, det där tandlösa leendet skulle nog kunna smälta hela antarktis och speciellt hans mammas hjärta!
.
Han utvecklas så mycket nu, han försöker boxa på små figurer i baby-gymet och han älskar att ligga naken på skötbordet och prata med de små figurerna på mobilen. Han har det största leendet och jag har lärt mig olika tecken på hans grin, när han är hungrig, trött, har ont i magen eller är less. I alla fall oftast..... ;)
.
Här är lite bilder på Harry och hans kompisar.
.
Harry när han är lite trött och avslappnad....
.
.
Harrys 2 månadersdag

.
Firade med en semla större än hans huvud, det var ju ändå fettisdagen!
.
.
Gladfisen!
.
.
Så kom coola Stig på besök!
.
.
Harry blev jätteglad att han fick hänga med sin polare!
.
.
De ignorerade inte alls varandra utan hade jättekul hela tiden....
.
.
Och deras mammor hade också jättekul!
.
.
Och papporna med. De har en tendens att byta barn med varandra bara, undra varför? Och vart är deras ölglas? Marit och jag har dem verkligen upptränade, eller hur!!
.
.
Så lite gosbilder
.
.
Harry har lärt sig att hålla i nappen själv och skjuta tillbaka den in i munnen när den ramlar ut, i alla fall ibland!
.
.
Och så en bild från när Harry fick träffa Jesper förra veckan (min kompis Ulrika Fors baby). Jesper var sååå nyfiken på vad Harry var för en liten filur!
.

Föräldragrupp

Så har jag och Harry varit på vår första föräldragrupp. En hög mammor, bebisar och två pappor (Mark kunde inte följa med). Det var lite spännande och lite spänt som det alltid är när man är med ett gäng nya svenskar! Det var jag och ett par tjejer till som pratade mest men ibland blev det knäpp tyst och alla bara sitter där och väntar på att någon ska säga något.....och vem är det inte då som alltid hoppar in med något? Jo JAG! Nu så här efterråt när jag tänker efter så pratar jag nog alltid alldeles för mycket. Men nog fick jag dem att skratta några gånger i alla fall eftersom jag nog säger sånt som andra bara tänker, men ändå.
.
Jag har bestämt att nästa gång ska jag sitta tyst så jag inte skämmer ut mig!
.

8 Mars - idag ska det firas!

8 Mars 2010....
.
Vaknade nära bron mellan Köpenhamn och Malmö i ett motell och gick och åt frukost och packade ihop för de sista milen mot vårt nya hem. Tog med oss fisken Bob i hans kula och la honom på golvet vid passagerarsätet. Hoppade in och startade Chevan. 'Bhow bhow bhow bhow' puttrade den och vi hoppade upp i de höga säterna. Glada i hågen körde vi mot bron, tankade lite, körde över bron till Sverige och det kittlade i magen av spänning och glädje. Nu skulle vi börja vårt nya liv, nu var jag tillbaka som svensk invånare för första gången sedan 1997!
.
På kvällen när det hunnit bli mörkt svängde vi in på Mockasinvägen i Solberga. Hoppade ur vår trygga Cheva och gick in och låste upp dörren. Oj så nervöst och konstigt det kändes. Vi gick in i mörkret i den tomma lägenheten och viskade till varandra, precis som vi var rädda att någon skulle höra oss. Nu var vi i vårt nya hem! Nu slapp vi dela med andra, kanske var det därför vi viskade, för att vi inte var vana att vara själva? Vi packade ur alla saker ur Chevan, någon timme tog det nog och åt hämtpizza på vårt nya vardagsrumsgolv. Nu skulle vi börja vårt nya liv, i vårt nya hem i ett 'nytt' land och en ny stad. Det känns som vi var så unga just då, när vi satt på vårt vardagsrumsgolv utan möbler. Vi hade nästan igenting mer än våra kläder men vi var så lyckliga.
.
Nu idag, ett år senare sitter jag i vår egen lägenhet på Hökmossevägen och ser ut över våra saker. Mark är på sitt nya jobb i Lidingö (precis det jobbet han drömt men inte vågat hoppats på redan då för ett år sedan) och jag sitter här med min lilla son Harry. Vem hade kunnat tro att så mycket kunde hända på ett år? Att livet skulle ändras på så många sätt? Inte vi i alla fall. Men härligt är det, jag måste nästan nypa mig själv för att förstå att det är sant.
.
Idag fyller även Harry 2 månader. Jag låg och tänkte i natt på hans födelsedag. Hur rädd jag var, hur ont det gjorde, hur jag fick panik och trodde jag skulle gå sönder av smärta, men sedan på hur känslan av att hålla honom i vår famn gjorde den dagen till den allra finaste, allra bästa jag varit med om. Jag funderade på om jag kunde jämföra det med något annat underbart jag varit med om? Om när jag åkte helikopter över vackra Rio De Janeiro (en av mina bästa ögonblick i livet), dök i Bahamas, badade med elefanterna i soluppgången i River Kwai i Thailand, klättrade upp för pyramiderna i Mexico City eller bodde i Australien? Nej. Inget går att jämföras med Harrys födelse! Jo, såklart...det skulle vara dagar som när min syster Matilda föddes eller jag gifte mig i Las Vegas och mina systersöner föddes men ni förstår nog vad jag menar. Något så stort och livsförändrande som när Harry föddes, sån't går inte att beskriva i ord. Så underbart. ♥
.
Ikväll ska det minsann firas!
.
Här är några minnen från exakt ett år sedan;
.
.
Och vårt liv idag;
.

Min duktiga lilla bebis!

Så har hela helgen gått och Harry har hunnit bli 8 veckor gammal!
.
Förra veckan var det full rulle. Inte en dag satt jag hemma, utan vi var överallt, ute och träffade kompisar och på BVC och på Fredagen kom Marit och Stig hit med tåget från Uppsala. Vi möttes i Liljeholmen och gick och fikade och ammade våra bebisar och på kvällen kom även Andy hit och vi åt middag och myste tillsammans. Vi spenderade hela helgen tillsammans med familjen Neyland och gjorde egentligen inte så mycket mer än att prata, gosa med våra bebisar, amma, prata mer, skratta, äta och gå på små promenader och se melodifestivalen, men det var underbart att inte ha några måsten utan bara vara tillsammans. Vi har jätteroligt tillsammans, samma humor, samma attityd till livet och vi kan vara helt oss själva i deras sällskap. Som Mark sa igår, jag tror vi kommer att hålla kontakten och förbli vänner hela livet! Det är härligt att träffa människor som dem, som man kan vara så avslappnade med och ha så roligt med. Vi är verkligen lyckligt lottade som träffade dem. :)
.
Idag tänkte jag ägna all min uppmärksamhet till Harry och bara ligga på soffan och gosa med honom men det gick inte som planerat.... Jag har plötsligt sååååååååå mycket att ordna. Boka om biljetter till Marks bror och fru, ringa sjukhus, ringa skattemyndigheten, fixa datorn så Åsa kan låna den idag osv osv osv osv i all oändlighet. En lång, lång lista. PUST!!!!! Jag har så ont i ryggen och känner mig riktigt sliten, jag vet inte varför, måste ha sovit konstigt.
.
♥ Måste bara berätta att min kära son Harry är så duktig! Han har börjat sträcka sig efter saker på mobilen ovanför skötbordet, spöket laban på babygymet och sin lilla blå barbapapa skallra. Idag när jag kom in i vardagsrummet låg han nästan på sidan och boxade på spöket laban. I morse när vi ammade i sängen tittade han plötsligt upp på mig och log världens största leende, precis som om han plötsligt upptäckte att det var jag som var där ovanför bröstet! Mitt hjärta bara smälter, jag älskar honom mer än allt på jorden. Min lilla skatt, det bästa som finns! ♥
.
Bilder kommer förresten senare när jag har tid. Nu ska jag skynda mig att fixa allt innan han vaknar.

Veckor i bilder.

Så kommer några bilder från våra senaste äventyr!
.
Här är första gången som Harry fick träffa sina kära små kusiner Sebbe och Alex! Det var en otrolig helg tillsammans hos familjen Nordström och Sebbe och Alex älskade sin lilla kusin. Det var underbart att se dem tillsammans!
.
.
Matilda och Tobbe ordnade gott fika och bjöd in släkten som kom på besök på Lördagen för att pussa lite på Harry-boy och se deras nya hus.
.
.
Så fick min älskade mormor träffa Harry på Lördags-eftermiddagen. Det var underbart att se hennes ansikte lysa upp i ett stort leende och hon var så lycklig att få hålla i honom. En ny Harry i familjen betyder nog mer för henne än jag kunnat ana!
.
.
Fick in en smygbild på Steffe o Harry som verkar sitta och smygviska till varandra!
.
.
Sebbe var helt underbar med Harry! Han är så stor och 'vuxen' och förståndig, jag är så stolt över mitt lilla gudbarn. Han visste nästan mer än mig och Mark hur man tar hand om en liten bebis och ger honom det han vill ha! Han var helt förundrad av amningen och sååååååååååå snäll med Harry och så intresserad! ♥
.
.
Alex var också intresserad av sin nya kusin 'Hajjy'. Hi hi. Så sött att se dem ihop alla tre!
.
.
Så fick vi lite tid tillsammans ute på isen i Södra Lundevallen!
.
.
Liiiiiiiiite svårt att dra vagnen på isen tyckte Alex. 'Det e tuuuuungt' ropade han!
.
.
Mmmmm....sedan var det semledags! Mamma hade skickat med sina underbara semle-bullar och gett instruktioner hur man skulle laga till dem till Matilda och de var SUPERGODA!!!!
.
.
Så fick Harry träffa sin morfar igen och Monica! De hade med sig fina presenter från Gran Canaria, även en liten lastbil som det står Harry på!!
.
.
Och min kära far som inte gillar spel blev helt fast i spelet 'wii' med Sebbe. De var helt okontaktbara och jag antar att pappa hade träningsvärk dagen efter....... hi hi.
.
.
Nere i köket hittade jag en nyduschad Alex!
.
.
Så fick mormor träffa kära Harry igen på Måndagen.
.
.
Och i nästa sekund blev han överöst med pussar och kramar och en massa tjejer!! Han har det bra han, lille Harry!
.
.
Och sedan var det MER tjejer som ville se honom. Här är mina kära vänner, Bettan, Jessica, Matilda och Katja!
.
.
Och gottegriserna bara ääääääääääälskar semlor!
.
.
Familjen Nordströms pepparkakshus! Så fint!
.
.
Här var Harry på stan i Sundsvall för första gången. Vi gick och lunchade med moster Matilda och sedan fick han träffa alla tjejer på hennes jobb. 'Oooooh, iiiiiihhhh. ahhhhhh, åååhhhhh' pep det genom Folksams korridorer när de såg Harry. Han återbetalade dem med att bajsa i Matildas kollega Carinas famn. Han blev som en liten röd boll och bara kläääämde fram det.
.
.
Och så var det dags att ta ett sorgligt farväl till familjen Nordström. Harry och jag tog tåget hem själva. Jag kommer aldrig glömma synen som jag såg när jag bar in väskorna och tittade ut genom fönstret och de stod där och pussade på Harry allihopa ute på perrongen. Så underbart! Sedan spottade Harry ut nappen på perrongen. Ooooops! Tur att unkie Tobbe finns till hands, hi hi annars hade det kunnat bli en lång tågresa sa moster Matilda.
.
.
Så var det lite gosdags.....
.
.
Och det var dags för mig och Harry att åka till Arlanda och överraska två brunbrända Thailands-resenärer...mamma och Lars-Evert! De blev jätteglada att vi kom dit och Harry fick träffa sin mormor igen.
.
.
Mysdags i sängen....
.
.
Harry klädd i sin gammelmormor Mabels stickade kläder! Skickade ända från Australien!
.
.
Så fick vi besök av Jenny och Micke. Jennys lilla bebis låg och sparkade genom huden på hennes mage på Harry. ♥ Vi hade en jätthärlig Lördag med dem på stan och sedan hemma hos oss.
.
.
Och Jenny var såååååååå vacker, gravid i 27e veckan!
.
.
Jenny har någon speciell talang med barn. Harry älskade henne (och karln på Tvn bakom bara stod och såg häpnat på).
.
.
Så fick mamma sig en mysstund också innan det var dags att sova!
.
RSS 2.0