Så trött!

Sitter och halvsover i soffan och irriterar mig lite på det här med Halloween. Facebook är bara fullspäckad med foton och kommentarer av olika partyn och vuxna som klär ut sig mer än barnen och tar kort på den ena som ser löjligare ut än den andra. SUCK! Visst, jag har varit på ett och annat halloween party och jag gillar maskerader, men nu börjar det här med just Halloween gå lite väl långt?
.
Zzzzzz. Kanske jag är så lättretad för att jag är så himlans trött! Har varit på promenad vid sjön i Liljeholmen, hos akupunktören (går fem dagar i streck igen och min rygg ser ännu värre ut än sist - folk bara stirrade på babysimmet ikväll) och ja, som just sagt, på babysim. Och sedan haft tvättstugan. Åh, jag vill bara sova. Godnatt!

Söndag kväll....

....och jag sitter ensam uppe som vanligt nattuggla som jag är. Mina pojkar sover. Sitter och pustar ut efter en stressig helg, men mysig på samma gång. Igår var det stor-handling, akupunktur och middagsgäster i form av Claudia, Martin och Oliver och idag akupuntur och sedan hem och höststäda med grannarna ute på gården och avslutade med korvgrillning och fika som jag och Mark ordnat. I kväll var vi helt sluta allihopa, jag, Mark och Harry. Som tur var så tog Harry det här med tidsomställningen riktigt bra!
.
Här är Harry i Fredags med sin nya tjej Tova. Hon började med att ge Harry en kärlekgåva....
.
Som ledde till en puss....
.
Som Harry uppskattade väldigt mycket! Ehhhhh... tjejbaciller!!
.
Så fick polarna Harry och Oliver hänga tillsammans. Så fort föräldrarna tittade bort så hittade de på hyss och här har de t.o.m bytt NAPP med varandra! Hur gick det till????
.
Sedan skulle pappa Mark läsa en bok. Om ni någonsin läst boken om Tummens mamma som slutar röka så kan vi ju bara informera om att det måste vara den mest ologiska bok man KAN läsa för barn... ha ha ha! Läs den så får ni se vad jag menar!
.
Åsså ska det ju läras att krypa. Inte lätt dock när man fastnar överallt!
.
Så avslutades helgen med lite blåbärspuree! Och lillemannen har börjat känna på maten så försiktigt och sedan så vips, finns den överallt! :)

En vanlig dag i vårt liv

Kl 9 - Kliver upp, försöker läsa en bok om hunden Bulten så att jag får ligga kvar i varma, mjuka sängen, men kan knappt läsa för ögonen svider och jag tappar nästan boken av trötthet.
Kl 9.30 - Sitter och äter frukost som jag gjort i ordning till oss båda
Kl 10 - Harry leker på golvet medan jag försöker dricka upp mitt te
Kl 10.15 Harry börjar bli trött så jag ger honom lite massage på fötterna medan han ligger på golvet som han bara äääääälskar! Sedan tvättas han och så klär jag på honom och tandborstning som inte är populärt.
Kl 10.30 Harry försöker sova middag, jag springer och plockar upp massa saker och disk medan han somnar
Kl 11 - 12 Harry sover och jag duschar, borstar tänder, sminkar mig och fixar håret, klär på mig, städar etc, etc
Kl 12.30 försöker mata Harry med lite lunch
Kl 13 - Klär på oss och går till öppna förskolan och sjunger och leker och pratar med andra mammor
Kl 15.30 - hemma igen och full rulle. Försöker få Harry att sova, går inte, försöker vila lite i soffan, går inte, försöker leka lite på golvet men jag är så trött.
Kl 17 - börjar förbereda Harrys middag och matar honom
Kl 17.50 - Mark kommer hem och leker med Harry medan jag springer ner i tvättstugan och sedan lagar mat
Resten av kvällen är det tvättning, diskning, middagsätning, försöka ge Harry välling och lägga honom, städa febrilt och äntligen.......
Kl 22.00 - Man får sätta sig i soffan och titta på något inspelat program (ikväll Idol) och dricka en kopp te. Sedan ska det betalas räkningar och ner i tvättstugan igen....men en timme får jag i alla fall vila min trötta, ömma kropp.
Så ser vår dag ut idag, och nästan varje dag. Härligt och underbart men åhhhh så trött man blir!

Höst

Visst är det härligt på hösten? Så vackert med all höstlöv och vackra färger och dofterna i luften. Jag har ju bott utomlands så många år och nu förundras jag av hur vackert det kan vara här i Sverige, ibland behöver man komma bort för att uppskatta saker igen. Igår promenerade jag och Harry till Liljeholmen, via Aspudden och sjön Trekanten och det var så vackert överallt. Han sov mestadels av vägen och när han vaknade tittade han förundrat på vattnet i sjön. Han undrade nog hur han ena sekunden kunde vara hemma i vårt trapphus och nästa vid en vacker sjö!
.
Vi promenerade sedan in i Liljeholmstorget lekte halva dagen med de andra mammorna i gruppen och bebisarna på öppna förskolan, Harrys polare. De har ju följts åt nu sedan i Mars, men man undrar om de känner igen varandra? Vem vet.
.
Nu ligger mitt hjärta och sover, han har varit så gråtig nu på morgonen (väldigt ovanligt!) och trött så jag hoppas att han inte håller på att bli sjuk. Om han mår bra sedan går vi kanske till Uppenbarelsekyrkan och sjunger lite med de andra bebisarna, annars får vi mysa här hemma.
.
Här är lite höstbilder från igår;
.
Och här hjälper Harry mig bygga sin nya leklåda från IKEA!
.

En mammas kärlek

Alltså vem hade kunnat tro att man kunde bli så himla förälskad i en liten bebis, som dessutom bara är ens egen?! Varje dag som går blir det bara underbare och underbare att vara tillsammans med Harry. Han är så snäll, så rolig, så härlig och så glad och min kärlek växer för honom för varje sekund som går, om det nu går att älska någon ännu mer än så här. Jag längtar efter honom varje gång jag åker någonstans och jag bara älskar att spendera varje vaken minut med att studera honom och se honom lära sig nya saker, se honom äta och leka och det mest underbara av allt är när han ger mig en puss eller försöker gosa med mig på sitt lilla bebis-sätt. Han är så rolig och pratar högt, skrattar och visar känslor. Hans favorit-utryck är att forma munnen till ett o med ett litet busig leende och ropa högt 'öööööööhhhhhhhh'. ♥ Det finns inget härligare och jag är världens stoltaste mamma. Nu förstår jag det där med en moders kärlek som övervinner allt och hur man helt enkelt lägger om sitt liv så att barnet går först och ens egna behov inte är så viktiga längre. Allt jag vill är att Harry ska vara lycklig och ha det bra!
.
Mitt lilla busfrö. Mamma älskar dig mer än allt!

Fjuckby

I helgen var vi i Fjuckby, med andra ord hos Marit, Andy och Stig. Det är jättemysigt ute hos dem på landet och pojkarna börjar äntligen upptäcka varandra! :) Så här vackert är det ute på landet;
.
.
Så tände jag ett ljus I Lördags i Uppsala domkyrka för min älskade farmor som gick bort för precis ett år sedan. Harry tittade förundrat på ljuset och det kändes nästan som om han och farmor fick mötas just i det ögonblicket. Jag är helt säker på att hon finns med oss någonstans och ser Harry från ovan. ♥ Farmors ljus är det tredje från höger längst upp.
.

Mysfredag!

Harry sover sin förmiddagstupplur och jag har varit ner i källaren och tagit upp vagnen till ytterdörren, färdig för dagens bravader. Vi har läst en bok i sängen, ätit frukost tillsammans och lekt på golvet (försökt lära Harry krypa men han fattar inte riktigt hur man trycker sig framåt med benen) och så snart bär det av på babyrytmik i Liljeholmskajen. Där sjunger vi och spelar och dansar med våra bebisar i det lilla kyrkcafeet med utsikt över Mälaren, det är så himla mysigt! Sedan fikar vi och pratar medan bebisarna leker eller äter lunch (Harry äter, han är den enda som äter så sen lunch).
.
Efterråt går vi antingen till den Engelska öppna förskolan, en kort promenad över bron till Hornstull eller så går vi runt lite i affärer och promenerar hem i höstsolen. Sedan sover Harry medan jag förbereder hans middag och så far jag iväg på akupunktur. Ikväll blir det pizza och mys i soffan och så bär det av till Andy och Marit imorgon. Ska bli riktigt mysigt att ses igen! ♥
.
Jag älskar Fredagar! :)
.
Här är Harry och hans polare för någon Fredag sedan efter babyrytmiken.

Stick mig, ge mig glasbubblor, gör vad som helst bara jag blir bra! :)

Igår var det dags för behandling nummer 3 hos Dr Nie. Fick ligga i ett nytt rum och när jag fått min första omgång nålar och slumrat till så kom hon plötsligt in med en låda med runda glasburkar i. Så tände hon eld i dem med en gaständare och sög fast dem på ryggen, superhäftigt var det och kändes ganska skumt. Jag frågade vad hon gjorde men hon sa bara 'för värken', kanske lika bra man inte frågar så mycket... Fick ligga där med de stora glasblåsorna på ryggen och mot all förmodan somnade jag om! Va? Vad har hänt med mig, jag som aldrig somnar så där bara!? Är det värmen och tystheten där inne eller något slags lugn man bara känner av och inte kan förklara?
.
Efter ett tag fick jag vända på mig och fick nålar över hela framsidan och den på vänster arm gjorde så himla ont och när jag sedan frågade henne varför så sa hon att den jobbade på mitt låga blodtryck - fantastiskt va! Innan jag var klar fick jag lite massage på min onda rygg och kände mig riktigt bra när jag gick därifrån.
.
Idag har vi varit och träffat Anna och Alba och nu ska jag snart laga middag och iväg till doktorn igen.
.
Här är min rygg som den ser ut nu! Har blåmärken och sticksår överallt men det är det kanske värt. :)

Försvinn migrän, ryggont och sockerbehov!

Igår mådde jag lite sämre på eftermiddagen, hade ont i ryggen och höll på att få migrän när Åsa var här och fikade. Men drog mig iväg på min andra behandling ingen hos Dr Nie. Vinden ven och det spöregnade men i hennes hus var det varmt och jag räknade till 12 par skor plus mina, så många var där och fick nålar! Jag gick och la mig på en brits bakom ett skynke och så kom hon in. Jag berättade att jag hade ont, speciellt bakom de plåster som hon gett mig att ha på ryggen. 'Jag vet', sa hon bara och började sticka. När jag efter en bra stund fick vända på mig så stack hon en nål RAKT in i min migrän-smärta, ååååååååååååh vad ont det gjorde! Det kändes som det bara pulserade och som om nålen satt djupt inne i tinningen. Jag låg och lyssnade till alla andra som var där inne, hennes råd om att äta duvor och dricka citronvatten och längtade tills hon skulle ta ut mina nålar. En ramlade av min fot och den i tinningen var smärtsam.
.
Till slut kom hon och räddade mig från nålarna och masserade mig lite och när jag skulle klä på mig så hade jag en nål utstickandes från magen - ha ha. Tog hem den och visade Mark.
.
Idag har jag så mycket mindre ont i ryggen och migränen är borta just nu. Beror det på henne? Hon sa igår att hon även ska hjälpa mig med mitt sockerbehov, för hon säger att jag måste äta mindre godis. Så nu bär det iväg på mamma-grupp och öppen förskola sedan är det dags för mig att gå till henne, dag tre.
.
Wish me luck! :)
.

Hos Dr Nie....

Så var det dags för mitt första besök hos Dr Nie. Mark och Harry åkte iväg på Babysim utan mig och jag tog mig i höstmörkret till Stora Essingen och Dr Nies mottagning. Så fort jag kom ner i källaren där det ser ut som en gammal gillestuga i väntrummet fick jag komma in och klä av mig och lägga mig i bara trosorna på en brits. Jag hade med mig eget lakan och handduk och fick ligga bredvid två andra tjejer. Bakom skynket låg en massa karlar och uppe på övervåningen låg det kanske tio andra människor bakom ett skynke. Det ser inte ut som något annat ställe jag varit på.... Så många människor behandlar hon på samma gång! Det sticker ut fötter överallt bakom skynken men det är så tyst och så varmt och ljuset är dämpat. Det är faktiskt en lugn känsla där inne.
.
När jag fått min plats, klätt av mig och lagt mig lite nervöst ner på mage tittade tjejen bredvid mig upp och sa 'hej!' och log mot mig och så blev vi tysta. Det var alldeles tyst, man hade kunnat höra en nål falla i marken. Det enda man hör där inne är Dr Nie, den lilla kinesiskan som gör underverk, springa upp och ner för trappen och hur hon pratade snällt med patienterna på sin kinesiska brytning medan hon stack nålar. 'Hur mår du idag?' Glad eller ledsen?' 'Har du sovit bra?' osv. Låg och lyssnade tills det var min tur..... Kan ju tala om att jag inte gillar att få nålar instuckna i hela kroppen men det gick faktiskt bra. Hon var så snabb, så säker. Det enda som gjorde ont var när jag efter någon halvimme fick vända mig om och fick nålar i tårna! AJ!!!! Shit. Men jag fick stå ut. Jag vågade inte röra mig fast det kliade nere på benen, eftersom jag hade nålar precis överallt, i huvet, händer, ben och fötter. Till slut började jag och tjejen bredvid att prata lite med varandra men då kom Dr Nie nerspringade för trappen och ropade 'inte praaata!'. Oj, vi blev snabbt tysta igen. Det man kunde höra var lite snarkningar från någon karl bredvid.
.
Jag blev behandlad dels av Dr Nie och dels av en av hennes medarbetare, en ung kille. Han kom till slut och tog ut mina nålar (och såg mig nästan näck!!) och sedan fick jag gå upp och betala. Dr Nie sa att hon såg att jag inte hade någon huvudvärk just då och sa att hon ska fixa mina problem och jag fick med mig några stora plåster att ha på ryggen tills jag ska tillbaka ikväll. Jag kunde inte sova på nästan hela natten, dels för att plåsterna måste verka riktigt bra, det känns i hela ryggen och har nästan blivit värre i värken faktiskt, och så grät Harry en del i natt..... suck. Han blev inte lugn förrän han fick ligga bredvid mig och gosa!
.
Nej nu ska jag fika lite med Åsa, gå på promenad sedan bär det av till Dr Nie ikväll igen. Fyra behandlingar kvar denna vecka.... pirrigt. Ska hon bota min migrän som jag lidit av i 22 år? Kan hon det? Det ska bli spännande att se.

Dr Nie

Ikväll ska jag till Dr Nie och påbörja min fem-dagars behandling och bota min migrän. Tror jag att det kommer att fungera? Ja, man måste tro! När jag var där i Fredags så såg hon att jag har problem med levern och att jag äter för mycket sötsaker och visste precis var jag hade ont i ryggen. Hon är känd över hela världen och har hjälpt tusentals människor så önska mig lycka till nu när jag ska ligga där med nålar i hela kroppen! :/

Familjemys!

Måste lägga in lite bilder från förra helgen då vi hade det så härligt med Mr and Mrs Nordströms!
.
.
Så fick Harry-boy så här fina saker av sin moster och morbror! Snacka om lycklig.
.
.
Vår nya gästsäng (så nu vill vi ha mer besök!!)
.
.
Kärleksparet, fina Matilda och Tobbe! ♥
.
.
Så här kul hade vi på Jensens Bofhus!
.
.
Vi repeterade glass-maskins-minnena från Australien för många år sedan..... ;) Den här gången stängde vi dock AV den efter vi tagit glassen!
.
.
Och hade så här kul när vi var och shoppade i Bromma blocks! (Vet inte om vi kanske blev portade dock....?)
.
.
Så fick vi tjej-kväll medan karlarna var på Råsunda på fotboll. Hårfärgning och skräckfilm!!! Huva vad rädd man blev, speciellt när Mattis var tvungen och färga håret skräckfilms-färg................ehhhhkkkkk!!
.
.
Det konstigaste var att tydligen tyckte hon det var mindre läskigt att se filmen genom fönsterrutans avspeglingar... blir väl inte bättre för det, eller?
.
.
Harry älskar moster ♥

Pussgurkan!

Alltså jag är så himla trött. Har haft en bra dag med öppen förskola i en kyrka med Linda och Marika med bebisar. Sedan tog Marika och jag en promenad runt vårt område eftersom vi nästan bor grannar! Harry sov så hårt ute i kylan att jag låste fast vagnen i cykelparkeringen utanför efterråt och gick ner och satte på tvätten i tvättstugan. Men jag var så rädd att han skulle bli stulen att jag panikartat sprang upp och ner hela tiden och glodde ut ur fönstret i trapphuset. Som tur var låg han kvar i vagnen! Puh!
.
Sitter och funderar på var kvällarna tar vägen? Det är matandes av Harry, det är matlagandes till oss, tvättstuga, damsugning, badning, vikning av tvätt och klockan blir 22.00 innan man ens hinna sätta sig i soffan med en kopp te och andas ut! PUH!!
.
Borde gå ner och hämta resten av tvätten men är för rädd efter Mattis och jag tittat på skräckfilm i Tisdags....brrrrr! Får vänta med det tills imorgon.
.
Här är en snodd bild tills vidare som min syster tagit av min gosunge. Idag har han lärt sig att PUSSAS!!!! Jippiiiiiii äntligen vill han pussa mig! ♥♥♥♥´

Mattis och Tobbe - kom tillbaka!!!!

Så har dagar och veckor flugit förbi, måste bli bättre på det här med bloggandet, eftersom det är som en dagbok för mig om jag glömt något som vi gjort, he he.
.
Så vad har hänt? Jo, Harry har fyllt 9 månader, haft sin första Harry-namnsdag (tvivlar på att Norman finns med på kalendern) och så har min kära syster och svåger varit här på besök och det var sååååååååååå himla mysigt. Vi hade middagar, var ute och shoppade, ute och åt mat, tjejkväll med mys medan karlarna var på Råsunda och såg fotboll, en riktig hit, Mark är helt salig nu efterråt för det var så bra, den bästa matchen han någonsin varit på tydligen. Wow! Känns konstigt nu när de farit, så tomt här hemma. (Bilder kommer snart.)
.
Idag är det förresten 3 månader tills jag börjar jobba igen.......... oh oh!!! Scary och exciting på samma gång! Men mest sorgligt dock.
.
Nej nu ska jag och min lilla snutt åka på mamma-grupp och öppna förskola. :)

Mita, Farnaz och Australien.

Alltså jag är så trött! Min lilla man vaknade så tidigt imorse och vägrade somna om. Sedan var vi hos Mita på Kungsholmen med Farnaz och lilla Nicole och hade superroligt hela dagen (Harry blev som förälskad i Mita!) och ikväll var jag på bostadsrättskurs inne i stan. Fy vad tråkigt det var, jag hade så ont i ryggen och kunde inte sitta still men samtidigt var det nog ganska nyttigt att få lite grundkunskaper nu när jag sitter i styrelsen. Jag insåg efter en kvart att jag absolut aldrig mer skulle kunna börja plugga igen.
.
Tänkte idag på att vi bodde i Australien tillsammans, jag, Mita och Farnaz och nu bor vi allihpa i Stockholm och kan träffas, tänk hur livet kan vara. Jag är så glad att vi fått kontakt igen efter alla år. Vi kollade på gamla kort idag och insåg hur unga och snygga vi var på den tiden, smala och solbrända med solblekt hår, och då klagade vi bara på hur feta vi var!!!! Arrrghhhh, om han hade vetat då hur man skulle se ut idag då hade man hållit tyst och njutit istället!
.
Nej nu måste jag sova, har precis städat upp här hemma och det är dags för sängen. Zzzzzzzzzz!!

Min nya kamera!

Här är nya bilder från vad vi haft för oss den senaste tiden;
.
Malin och Evis på shopping-tur till storstan!
.
.
Harry i sin nya fina mössa från gammelmormor Gurli!
.
.
Harry äääääääälskade all kvinnlig uppmärksamhet!
.
.
Så kom äääääääääntligen mormor Ann-Marie på besök! ♥
.
.
Lördagen tillbringade vi med att promenera i fem timmar runt mälarhöjden och hade picnic ute vid havet.
.
.
Harry fick nya fina saker av sin mormor, kläder och en jätterolig fjärrkontroll.
.

Trött

Åh jag är så trött! Känns inte som jag har  ork att ens skriva, ögonen svider. Har haft en härlig helg med min mamma och sedan igår satt jag och Mark uppe och pratade tills långt in på natten.... det var ju välbehövligt om man säger så.... Men har man en bebis då får man ta sviterna dagen efter och jag har lagt mig så sent nu hela helgen och det känns. Idag känner jag nog mest bara för att inte göra någonting, bara se på Idol och True Talent som jag spelat in och slappa i pyjamas, men jag tänkte nog ta mig till öppna förskolan med Harry på sångstund och sedan är det säsongens första babysim ikväll. Nya badbrallor inhandlade till lillpojken också, eftersom rumpan är så RUND! ;)
.
Här är min nya kamera också! Jag ÄLSKAR DEN!!!!!! Önskar jag hade den redan när Harry föddes. Lite nya snygga bilder kommer när jag har lite mer energi.
.
Digitalkameror - Kompakta Panasonic Lumix DMC-LX5 svart
RSS 2.0