Den 8:e Januari

Så var det dags för barnakuten; take 3. Den här gången valde vi Huddinge. Mark körde och Harry satt och halvsov medan mina tankar snurrade efter vägen. 'Mark, körde du den här vägen när vi skulle in på förlossningen?' 'Jaaa', svarade Mark. 'Jaha, jag kommer inte ihåg det', sa jag och fortsatte fundera. Tänk om vi hade blivit stoppade av polisen på vägen medan jag hängde mot bakluckan och flåsade och andades, då hade de nog låtit oss slippa undan böter ändå.
.
Så svängde vi in mot 'Förlossning', 'Akut sjuka' och när vi åkte förbi dörren till förlossningen rös jag i hela kroppen och kände hur jag andades lite snabbare. Det var så där lite mörkt precis som det var då och plötsligt hade jag förflyttats till den 8:e Januari. En kall vinterdag som känns så nära men ändå så långt borta. Mindes som igår när vi svängde in där vid förlossningen och bara lämnade bilen utanför i panik, jag som stod och ringde febrilt på klockan lite smått galen och ropade 'varför kommer de aldrig?????' och sedan i nästa stund hur jag låg där på britsen i undersökningsrummet och försökte slita av mig byxorna och sköterskan drog av mig mina UGG boots och undrade varför jag inte hade några strumpor på mig. Men vem hade tid att tänka på sånt mitt i paniken? Åh, vad hemskt det var, jag var så rädd, det gjorde så ont, utan att man hade någon som helst kontroll på sig själv. Värk efter värk bara sköljdes över mig, varannan minut. Jag visste inte var jag skulle ta vägen.
.
Men ändå är det ett sånt underbart ljust och fint minne, så känslan är något av en skräckblandad förtjusning, något som ledde mot det största och bästa vi varit med om. Och slutet blev ju så fantastiskt att det inte går att beskriva i ord.
.
Så parkerade vi, klev ut med vår lilla bebis och skötväska och gick in på barn-akuten bredvid förlossningen. Kändes konstigt att vara tillbaka men ändå bra eftersom de var så snälla och proffsiga än en gång. De tog hand om lilla Harry (fast att han var livrädd för doktorn och sköterskan med det stora rufsiga håret, så rädd att sista gången doktorn kom in fick han stå borta vid dörren, ha ha) och lilla Harry fick andas ventolin ur en maskin och ta en massa prover. Några timmar senare fick vi medicin (ventolin) att ge hemma och veta att han kanske har barn-astma och virus men i alla fall inte någon lunginflammation som de först sagt. Mitt lilla hjärta, varför blir han sjuk hela tiden? ♥ Tur att han är pigg och glad i alla fall!
.
Trots att jag inte gillar sjukhus så får Huddinge sjukhus högsta betyg i alla fall, de är fantastiska!
.
Här är Harry och hans pappa på sjukhuset.

Varför?

  • Varför är det så himla trist att sova på kvällen och bara så himla underbart på morgonen?
  • Varför kan man inte vara ligga pigg på förmiddagen som mitt i natten?
  • Varför smakar inte grönsaker som choklad och chips och choklad och chips som broccoli och morötter?
  • Varför är det inte snyggt att vara tjock istället för trådsmal?
  • Varför är det så himla gott med vin och öl men så urtråkigt med vatten?
  • Varför ligger inte Sverige vid ekvatorn så vi fick ha Singapore-väder jämt?
  • Varför är falukorv så billigt när det är så äckligt? Kan inte lamm vara billigt istället?
  • Varför är det inte nyttigare att ligga på soffan istället för att flåsa i nåt elljusspår?
  • Varför finns det ingen normal hårfärg att köpa i Sverige?
  • Varför finns det inte Primark i Stockholm?
Ja ibland kan man ju undra vem som har kommit på alla dessa dumma regler?

Harrys vecka....

...är fullspäckad av roliga saker! Först var det ju besök av morfar och Monica! Harry gillade att försöka slicka och äta på morfars mustash!
.
.
Och vinka till Monica!
.
.
Och vi vuxna hade också roligt!
.
.
Så var Anna, Alba och Neal på besök men eftersom jag lovat att inte lägga ut bilder på Alba (förstår att vissa vill vara mer privata, helt förståeligt!) så blir det istället en bild på efterrätten som jag gjorde; pavalova!
.
.
Så är det ju det här med Harrys nyfunna kärlek; hans bil (gåstol). I den kan man göra nästan vad man vill när mamma står i köket och inte ser på....
.
.
Och så kan man ha lite kul med den där lilla killen som alltid finns i spegeln i hallen!
.
.
Och mamma och Harry har alltid mysigt ihop. Det blir typ 100 gosstunder per dag.
.
.
Så spenderar han en massa tid på olika öppna förskolor! Det här är från i Onsdags när vi var ute med Harrys polare (mamma-gruppen) som han kännt sedan han var riktigt liten!
.
.
Och så busas det med mamma och pappa! Men varför har jag strumpbyxorna på huvet?!
.

Gammal, redan?

Undrar varför jag är så yr? Fick svar från doktorn att alla mina värden är bra och har inget fel på något (skönt) men konstigt när man liksom vet att det är något som det inte ska iaf..... Har så ont i ryggen och varje gång jag kliver upp eller lägger mig ner så snurrar det i huvet, runt, runt. Och jag är så glömsk (som syster-yster fick erfara igår....sorry). Jag måste skriva ner ALLT för att jag inte ska glömma. Jätteotäckt med yrsel. Har aldrig fattat hur skrämmande det kan kännas.....
.
Kanske jag helt enkelt börjar bli gammal?

Min älskling

Ibland tänker jag på hur fantastiskt livet kan vara. I alla år som jag levt mitt liv, gjort allt jag drömt om, rest jorden runt och bott utomlands, träffat tusentals människor, sett vackra ställen och njutit av tillvaron. De åren då det var bara Mark och jag och vi hade så roligt tillsammans, bara vi två. Alla resor vi gjorde. Och i alla de åren visste jag inte att en dag skulle all min kärlek och all min tid gå åt till min lilla pojke Harry. Vilken tur att man inte vet innan egentligen....tänker ni någonsin så? För om man visste hade man inte kunnat njuta så mycket av nuet just då utan bara gått och längtat efter honom.
.
Men nu är den rätta tiden för mig, Mark och Harry att vara tillsammans. Och jag njuter av varje sekund och jag är så tacksam att jag fick just honom, det bästa, härligaste som finns! ♥
.

Måndags-pladder....

Hade en härlig helg med pappa och Monica som var ner och hälsade på. Hann också med en ute-kväll med koncert på Grönan - The Ark - med Åsa, Kicki och Ulrica. Trevligt att komma ut i svängarna lite, även om jag saknade Harry bara jag såg en lite bebis.
.
Kändes härligt att min pappa och Harry fick spendera lite tid tillsammans, jag vill ju att han ska känna sin närmsta familj fast vi inte bor i samma stad och inte vara rädd när han ser sin morfars stora mustasch och skägg. (Bilder kommer.) Det är också väldigt avslappnat när vi är med dem, vi gick på stan och åt lite Gyros och glass och var på Mosebacke och tog oss en öl i solen med utsikt över hela vackra staden.
.
Avslutade helgen med att ha Anna, Neal och lilla Alba över på middag, hade en jättetrevlig kväll och åt god Sunday roast dinner och avslutade med hemgjord Pavalova. Mmmmmm.
.
Idag har jag varit och fikat med Annika - en nyfunnen och jättegullig vän - och sedan på babycafe med internationella mamma-gruppen i eftermiddag med Anna och Alba.
.
Avslutade med att ha tvättstugan och storhandla på Willys. Inte undra på att man är lite slut nu...... bäst jag lägger mig inför nattens bravader med en vill-amma-jämt-för-att-somna-om Harry. Åh han är så mysig förresten, han har lärt sig att vinka och blir riktigt ARG när man tar ifrån något som han biter på. Börjar få en riktig personlighet. Han gillar dessutom att gosa med mig, vilket har kommit nu på slutet. Jipppiiiiiiiii! Så härligt när de börjar kunna visa mer känslor! ♥ Åh vad jag älskar honom, det finns inga gränser. Jag vill bara äta upp hans små söta fötter!!!!

För ett år sedan....

För EXAKT ett år sedan såg jag ut så här. Jag kan sakna den där magen ibland........ Tänk om man vetat då att det låg en liten busig Harry där inne. ♥
.

Tjejmiddag

Mannen är ute och vi inne.... med tjejer på middag! Ikväll har mina gamla kära Sundsvalls-vänner Kicki och Anna och lilla Alba varit hos oss på middag. Så mysigt! :) Vi åt kyckling-pasta a la mitt recept och god efterrätt som Kicki lagat och pratade och hade trevligt hela kvällen. Harry och Alba var så glada att se varandra och pratade på på sitt bebis-språk med en massa dreggel inblandat också. Tror Harry gillade att vara den enda killen i sällskapet dessutom.
.
Kvällar som såna här får mig att känna mig så lyckligt lottad som har såna härliga vänner i mitt liv. Och tänk att vi bor här alla tre också! Önskar dock att Kicki bodde liiiite närmare och inte på andra sidan stan, så kanske vi sågs ännu oftare. Men man kan ju inte få allt, vi bor ju i alla fall i samma stad!
.
Nu ska jag diska sedan sova. Har varit hos doktorn idag och måste tillbaka imorgon bitti och ta mer prover. Jag har sån yrsel och hela huvudet snurrar och det blir bara värre och värre, vet faktiskt inte vad det är för fel på mig? Ganska otäckt måste jag erkänna.....
.
Godnatt!

Hund-prommis!!!! (JAG? Eh....ja!)

Jippiiii! Det hjälpte visst att Harry bad om att få träffa sin mormor och morfar för plötsligt planerar de att komma hit till oss! Åhhhhh vad glad Harry blir! :)
.
Han mår lite bättre tror jag, och har fått tillbaka lite aptit, men jag ger honom bara sopp-aktig mat eftersom han gör grimaser när han äter som tyder på att det gör riktigt ont i halsen! Stackars liten.
.
Har varit ute på IKEA ikväll och köpt lite presenter till Harry för att han varit så duktig nu när han är sjuk. En ny lekmatta och leksak.
.
Här är lite bilder. Nu är det dags för Idol och True talent som vi spelat in!
.
.
Firade vår bröllopsdag och Harrys 8-månadersdag på Thai mama! Mums!
.
.
Fisketur i Tyresö i Lördags. Alltså Sverige är verkligen otroligt vackert!!!!
.
.
Harry och hans pappa på sjukhuset i Söndags.
.
.
Hör och häpna! Idag gick jag och Harry på promenad med Åsa och hennes föräldrars hund! Jag som är LIVRÄDD för hundar, och den här hunden är minsann inte att leka med. Stackars Åsa fick dras och slängas bakom kopplet för hon var nästan ostyrbar men som tur var lät hon mig vara ifred, Harry var dock rätt så farsinerad!
.

Halsfluss!

Stackars lilla Harry. Han var ju sjuk för två veckor sedan och hade feber, snorade och nös. Och så när han äntligen blev av med snuvan så fick han feber igen. Han har inte velat äta på två veckor och spyr ofta upp det lilla han ätit och igår låg han bara i soffan med oss och var hängig och hade hög feber. Till slut ringde jag sjukvårdsupplysningen och frågade vad man skulle göra och de sa att vi borde åka direkt till Sös barnakuten. Så det var bara att åka in....
.
Där fick vi vänta i många timmar. Det blev att han fick stolpiller alvedon, urinprov och blodprov och till slut ville man bara klättra på väggarna! Men till sist fick vi veta att han har ett virus. Han har prickar på kroppen och HALSFLUSS stackars liten! Halsen är alldeles igensvullen och vitprickig, inte konstigt att han inte kan äta! Så nu blir det till att mata försiktigt med vätska och ta det lite lugnt och ställa in veckans planeringar. Inte så vanligt att en 8-månaders bebis har halsfluss så hoppas han blir frisk snart!
.
Vi hade förutom gårdagens drama en underbar helg! I Lördags var vi ute i Tyresö och fiskade och grillade i solen hela dagen från några klippor och en brygga, alldeles ensamma var vi, det var så underbart! Jag fick dessutom en rekordstor aborre! :)

Happy anniversary my darlings!

Idag är det precis tre år sedan denna dag ♥
.
.
Och 8 månader sedan denna dag! ♥
.

Kära mormor och morfar....

Kära Mormor och Morfar

.

Snälla, kan ni inte komma och hälsa på mig snart? Jag bor bara tre timmar bort. En dag kanske jag bor i Australien och då kommer vi ju nästan aldrig att ses.

.

Om ni inte har tid så kanske ni i alla fall kan installera Skype, det tar inte så lång tid?

.

Puss och kram från ert barnbarn Harry ♥

.

.

Om ni kom hit skulle jag bli så här glad!

.


Har jag världens tröttaste man?

Så sitter jag här ensam och väntar på att tvätten ska bli klar........suck!! Klockan är 23.00. Mina pojkar sover. Tyvärr har jag fått tag på världens kvälls-tröttaste man, han pratar om sängen från att han kliver genom dörren tills han somnar i stort sett. Själv är jag tvärtom, jag skulle kunna göra vad som helst på kvällen, städa, diska, gå ut, jobba, dansa, läsa, se på TV, ja vad som helst bara det inte är att sova. För sova det ska man göra på morgonen!
.
Idag har vi varit inne i stan och träffat en massa mammor och bebisar från världens alla hörn i Baby revolutions cafe på Kungsholmen. Så trevligt var det, vi träffade flera mammor och barn som vi sett förut och där var t.o.m en arbetskamrat till MARK! Hon visste vem jag och Harry var utan att jag hade en aning om vem hon var, galet! Bra för både mig och Harry att få vara omringad av engelska, så vi inte glömmer språket. Han är så go min lilla Harry-boy, så glad hela tiden. Han skrattar, gurglar, jollrar och älskar att bara vara tillsammans, vad man än gör. När han sover på kvällen längtar jag tills nästa dag när vi kan få vara tillsammans igen! :)
.
Här är några bilder från helgen:
.

.
Far och son gillar TV!
.
.
Besök på tjej-milen (deltog INTE!!!!). Blev dock väldigt sugen på bananer, undra varför? ;)
.
Alltså jag har aldrig fattat att jag var så HÄR KORT?! Hur som helst, här är jag med mina kära vänner Katja och Jessica som sprang tjej-milen. Vilken superhelg vi hade tillsammans! Åh vad jag önskar att vi kunde ses oftare!
.
Harry och hans pappa spanade in alla 30 000 tjejer!
.
På nattklubben! (De ser väldigt fräscha ut med tanke på hur mycket vi hade dansat och hur varmt det var där inne!)

Inte bara hemmafru!

Nej då, jag har faktiskt haft min första riktiga utekväll med tjejgänget sedan jag flyttade till Stockholm och blev gravid. Jessica och Katja kom ner och bodde hos oss över tjejmils-helgen och igår blev det utgång. Middag på Barcelona med Åsa och Kicki och sedan var vi och dansade loss hela natten på La Bon Palais, ett disco med två våningar dansgolv och en massa 70-80-90 talsmusik. Dansade tills vi blev utslängda mer eller mindre och kom hem 4.30 på morgonen! Ahhhhhhh mina fötter är så ömma efter att ha dansat i högklackat mina ögon svider.
.
Men det var det värt! :)
.

Why men love bitches!

När jag träffade Mark sa jag att jag inte kunde laga mat och att jag vägrade göra det. Jag sa också att jag aldrig skulle bli en sån där husfru som bara går hemma och städar och lagar mat hela dagarna! Okej.... jag menade det till viss del men jag sa det mest för att jag läst en bok om hur man behandlar män och hur man får dem på kroken, och är man självsäker och inte kryper för knä på karln så blir de mer intresserade! (Tips till alla singlar; läs 'Why men love bitches', det finns ingen bättre bok!)
.
Funkade teorin? Ja, jag är ju gift med honom, ha! Men å andra sidan har jag nu gjort tvärt emot vad jag sa och fyra år senare har jag varit och handlat mat, städat, damsugat, lagat mat, tagit hand om sonen och bakat HEEEEELA kvällen! Puh! Grabbarna sover och jag är fortfarande vaken, nu sitter jag ner för första gången idag...typ.
.
Jag går ju på Viktväktarna och har bakat TRE viktväktar-recept ikväll. Upp-och-ned-vänd äppelpaj, choklad cookies och ananas och kokos-kaka. Måste ju försöka impa på Jessica och Katja som kommer hit i helgen. ;) Jag måste också erkänna att jag blivit en hejare på att laga barnmat! Jag ska börja lägga upp lite recept här på bloggen snart tror jag, för idag ääälskade Harry min pasta carbonara!
.
Här är min äppel-kaka, men jag tycker nog att den ser lite väl konstig ut?! Tom liksom! Typsikt lågkalori-skräp!
.
.
Cookies ser lite bättre ut.....he he!
.
.
Så till sist en bild tagen idag. Min älskling och jag hade så roligt idag, han har lärt sig att pussa mig! Och då gjorde han det såklart för första gången när han hade blåbärspure i hela ansiktet! Ha ha ha! Därav ser jag likadan ut på kinden. ♥ Han fick förresten lite presenter idag på Babyland, några leksaker, så vi hade riktigt kul när vi kom hem.
.
RSS 2.0