Dagisdags!

Imorgon börjas det...... inskolning på dagis. Nu är det slut på föräldraledighet och Harrys liv kommer drastiskt att ändras och få en helt ny vardag. Har så blandade känslor just nu.... nervositet, lite smått ångest men också förväntansfull och redo. Min lilla pojke har blivit så stor redan. Tänk om han bara förstod vad som väntar imorgon... oj vad nervös han skulle varit nu. Men istället sussar han så sött i sin säng helt ovetandes, mitt lilla hjärta.
 
 

Kräftskiva!

Så blev det dags för kräftskiva med goda vännerna Åsa, Åsa, Magnus och Oscar. Jättemysig kväll! Snapsvisor, non-stop surrande, lek och kräftor i massor! Mums!! Speciellt som jag och Åsa är gravida (i samma vecka!!!!) gick kräftorna åt i susande fart, det fanns inte en enda klo kvar på slutet, eller huvud för den delen eftersom Åsa åt upp allas huvuden dessutom. Tur vi lagat Sheperds pie och fiskgratäng också så vi blev riktigt mätta. 
 
Harry och Oscar lekte hela kvällen, det var nästan omöjligt att få en blid på dem där de faktiskt satt still. 
 
Ikväll var vi bjudna på middag hos Claudia, Martin och Oliver. Så skönt att få komma iväg och bli lite uppassade med grillning och chokladtårta. Mmmmm.
 
Här är lite bilder från kräftskivan;
 
 

Cravings....

Åh jag blir galen!! Varför blir man så konstig när man är gravid? Vill bara äta tomater och avokado. Helst med fil fylld i avokadon och Aromat på tomaterna. Jag kan inte tänka på annat och det bara vattnas i munnen! Men avokadon är för hård att ätas och måste spara ett par tomater till salladen imorgon, har redan varit där och nallat ett par tomater. 
 
Denna graviditet är lite annorlunda än den förra. Vill inte ha kött (tanken på grillat kött får mig att må illa), men korv går bra (gick inte sist). Vill inte ha choklad, men kola går bra. Vill ha apelsin juice och sallad. Vill ha thai mat. Och salta kräftor (tur vi ska ha kräftskiva på Lördag). Inte pizza och hamburgare. Är det något fel på mig?!! 
 
Men tomater, tomater, det vill jag ha hela tiden. Mmmmmmmmmm. 

Sommaren är kort, det mesta regnar bort! (Sant!!) Men lite sol fick vi.

Sommarens sista dagar?
 
Ute i underbara, vackra Saltsjöbaden förra veckan. Sååå mysigt! 
 
Harry fick sin första fisk - en liten mört!
Pool-babe!
Så kom Harrys bästis Stig på besök. Och från att ha ignorerat varandra sedan födseln har de riktigt roligt nu för tiden! Speciellt när de inte tror att mamma och pappa tittar på......
Så fick vi besök av de nyvigda. ♥ Herr och Fru Eriksson-Sten!

Orkar inte

Så var man tillbaka i det gamla mönstret igen. Migrän. Överallt jag försöker söka på Google så står det att migrän oftast blir bättre under graviditeten, något min mormor som fött elva barn också alltid försäkrat om. Men så är inte fallet med mig. Det blir värre. Starka huvudvärksattacker dagligen gör att jag får ta paracetamol och dricka kopiösa mängder vatten, och har jag tur har det hjälpt. Men andra dagar som i Lördags, funkar ingenting. Vila, mat, vatten, paracetamol osv, osv, ingenting hjälper mig. Då blir jag sängliggandes i TRE dygn. Kan inte sova, nätterna oändligt långa, sover jag så är det i ett svart, värkande mörker. Dagarna spenderas i sängen, måste kissa varje timme minst men klarar mig knappt upp på toaletten utan att svimma. Kan inte äta, inte dricka, inte sova, inte läsa, inte prata. 
 
Det gör så fruktansvärt ont. Som något ont står och hugger mig med en kniv rakt in i ögat och ner i tinningen till örat. Jag kan inte ligga still, så ont gör det, men när jag rör på mig gör det ännu ondare och nacken håller på att gå av i smärta. Vet inte var jag ska ta vägen. Har ständigt en kylklamp mot tinningen, men den smälter rätt snabbt och måste bytas ut, det känns som jag har feber där värken sitter.
 
TRE dygn. Jag kan inte leka med min son, han tittar förbryllat på sin mamma som ligger som ett kolli i sängen. Har ont i magen, tänk om min ofödda bebis också har migrän? Jag måste ibland vika mig och ta en Imigran, som man inte 'ska' ta under graviditet och amning, men utan den medicinen kan jag inte överleva. Den 'hjälper' (mår fortfarande lika dåligt men mindre värk) i ca fem timmar sedan är det rena och skära helvetet tillbaka igen. Men jag vill inte skada min bebis med medicin så det är svåra beslut när jag väl sväljer tabletten, men annars dör jag för varje minut med värken känns som en evighet.
 
Finns det någon där ute som lider av samma sak undrar jag? Jag har så mycket hellre, ishias (sist kunde jag knappt gå på flera veckor men kunde i alla fall titta på TV, läsa och prata), foglossning, illamående, trötthet eller vad som helst under HELA graviditeten, bara jag kunde slippa denna värk och få vara en glad, normal mamma till min son.
 
Imorgon har tre dygn passerat och jag hoppas jag kan må bra och glädjas igen åt mitt liv i några dagar innan nästa attack kommer.
 
 

Baby Onken nummer två!

Äntligen får jag berätta om vårt nya liv! ♥ Inne i min mage ligger Harrys syster eller bror, 13 veckor gammal! Vi har redan sett det lilla hjärtat slå och benen sparka på ultraljudet, det är helt fantastiskt! Den lilla bebisen borde vara här runt den 22:a Februari 2013 och vi hoppas så att allt ska gå bra och att Harry blir en stolt storebror.
.
Harry visar var 'bebisen' ligger!
 
Hm? Ligger det en här också, mamma?

Jag visste väl....

....att sommaren skulle komma till slut! Kände på mig att det skulle bli i Augusti också. Och idag och igår har vi äntligen haft riktiga sommarvarma dagar. Idag var vi ute till Saltsjöbaden för första gången, hade picnic vid havet, badade och fiskade. Tog sedan en sväng runt Solsidan och funderade på att köpa en lyxvilla. ;) Åh så vackert det är i Saltsjöbaden, dit måste vi tillbaka igen!! Harry fick också sin första fisk; en mört! 

Harry och Svea i storstan!

Så hade vi lite mer semester tillsammans så här i Augusti (min deltidsvecka) och fick storfrämmande av ingen mindre än SVEA med familj! ♥ Så härligt att få hänga i Stockholm och få lära känna den lilla damen mer. Och Harry.... ja vad ska man säga? Han var riktigt förtjust! 
 
I lekparken
 
I smyg sprang de iväg när vi satt och fikade i Wintervikens cafe.... Det ska börjas i tid!!
 
På centralen när de skulle åka började de t.o.m hålla händer mellan vagnarna!! Var ska detta sluta?
 
 
Sveis, åk inte ifrån mig!!!! Snälla!!
 

Furuvik

Vi hade en härlig dag på Furuvik med familjen Nordström förra helgen! ♥
 
Harry njöt i fulla drag över att få vara med sina kussar!!
 
och såklart njöt av att titta på chimpanserna med pappa.
En liten sötnos på en gren.
Akta er för djuren, alla är inte ofarliga!!!
Harry fick en hundring av mormor för att köpa glass! Lycka!
Det är skönt att ha barnvakt ibland också! :) En som håller handen och en som skjuter vagnen....
Harry fick se kängrur i Sverige innan han såg dem i sitt andra hemland Australien!! Imponerande!
Så mysigt på Furuvik.
Unkie Tobbe åker bil med Alex, Harry och snutten. Och coola Sebbe har såklart egen bil.
Harry fick fiska i ankdammen.
Och vann! Yay!
Efter en hård dag var det dags att bege sig hemåt. En däckad Harry efter en underbar dag! :)
 

Giftermål!!!!

Imorse vaknade jag till världens bästa överraskning! 
.............................................
BRÖLLOP
Lördagen den 4 augusti 2012 vigdes Ann-Marie Sten och Lars-Evert Eriksson i sin trädgård på Hemmanet, Svartvik. Vigselpräst var Monica Burström. Vittnen Malin och Kennet Ruda. Paret behåller sina respektive efternamn. Fotograf Malin Ruda.
...................................................
 
INGENTING visste vi!! Vi är så otroligt lyckliga för deras skull och hoppas de har en fantastisk smekmånad i New York!! ♥
 
 

Älskade hjärtat!

Han förgyller hela mina dagar, han får mig skratta och värmer mitt hjärta så enormt. Nu förstår jag vad de menar när de säger att man nästan blir 'kär' i sina barn. Jag vill inte missa en sekund av hans vakna tid, vill se allt han gör, dela varje minut med honom. Jag älskar min lilla son mer än allt på denna jord, jag skulle inte tveka en sekund att göra vad som helst för att skydda honom och för att han ska ha det bra. Min skatt, min underbara glada, busiga lilla pojke, jag älskar dig så! ♥
RSS 2.0