Ensam mamma söker...

Åh vad spännande det är! Bara ett avsnitt kvar.... och det MISSAR jag!! Ahhh. Men kan spela in det, men kan jag verkligen hålla mig tills i December att se det? Tror inte man kan se SVT3 Play i Australien tyvärr, det brukade inte funka i UK. Får läsa skvaller i webtidningarna i stället och sen se programmet efterråt. :(

Ingen vilodag på sjunde dagen den här veckan minsann!

Söndag. Vilodagen? Nej. Vi har haft en proppfull helg med shopping till Australiensiska släkten i Gamla Stan, middag hos vännerna Söderström och sedan höststädning med föreningen idag ute på gården. Känner mig alldeles slut av kylan, fast det var soligt och vackert ute. Härligt med goda grannar är det i alla fall, vi hade så roligt på korvgrillningen i eftermiddag och skrattade högt och skämtade. Vårt lilla hus på 12 lägenheter rymmer några riktigt härliga människor! 
 
Just nu orkar jag dock ingenting. Min mage känns tung, som den trycker neråt och växer minut för minut. Orken finns liksom inte. Vill helst att någon ska massera mig och sedan hälla upp ett bad till mig men det kan man ju drömma om! ;)
 
Förövrigt är Harry världens härligaste lilla människa! Han har lärt sig att sjunga med i sångerna mer och mer, vi sjunger varje dag efter middagen vid matbordet och han äääälskar det. Åh mitt hjärta, så glad, så rolig, han och Mark duschade nyss och allt jag hörde var förtjusande skratt och fniss innifrån badrummet. ♥ 
 
Tre dagar kvar att fixa allt, förbereda och packa. Tur jag kom ihåg att fixa turistvisum till mig och Harry igår iaf.... puh! Wish me luck!

Järntabletter och foglossning.

Det börjar dra ihop sig. Dagarna är packade med 'måste göras-listor' eftersom vi blir borta en hel månad. Papper som ska fyllas i och skickas, räkningar ska betalas, biljetterna och flygtiderna skrivas ut, osv. Passade dock just på att se veckans avsnitt av bonde söker fru. Åhhhh det är så bra, så romantiskt, så irriterande och så roligt, jag bara njuter när jag ser det.
 
Harry går på dagis på dagarna så jag får tid till ganska mycket. :) Igår var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut, förutom mitt järnvärde som var lågt, så det är bara att proppa i sig järntabletter. Inte undra på att jag kännt mig så himla trött, trodde ju mest det var jag som var lat. Har också foglossning konstaterade Mia när hon klämde på mitt bäcken och jag skrynklade ihop ansiktet. Aj, vad ont det gjorde. Inte konstigt att jag får så ont i korsryggen när jag går! Ischias-nerven spökar också. Jag fick dock mitt brev som intygar att jag får flyga och att graviditeten är normal, så nu är det bara att köra på. Hörde också lillens hjärtljud, 150 slag i minuten uppfyllde det rummet. ♥ Jag hade även gått upp fem kilo, inte allt för dåligt tycker jag nog.
 
Nu blir det att hoppa in i duschen, åka till Liljeholmen och fixa lite grejer sedan till att fira helg. Det blir pizza, in till stan och leta presenter till Australien-släkten och höststädning med föreningen. Ingen vila minsann. Det har dessutom SNÖAT så idag var det bara att packa in Harry in en vinteroverall! 
 
Här är mina älsklingspojkar, Harry, Sebbe och Alex. ♥
 

Vecka 22

Nu är jag redan i vecka 22, eller i 23:e veckan om man räknar så. Bebisen ser tydligen mer och mer ut som en nyfödd och jag kan ju säga att den KÄNNS!! :) Igår fick Mark sig några rejäla sparkar och nu börjar jag komma ihåg hur det kändes att vara gravid sist. Magen spänner lite ibland, känns som jag får andnöd om jag ligger på rygg, ont i korsryggen och lite ischias.Om jag springer eller går snabbt bultar hjärtat hårt och jag får svårt att andas. Och så rörelserna där inne i magen som blir starkar och starkare. Nu kan jag känna när bebisen vänder på sig och gillar att sparkas och leva rövare där inne. Det jobbiga är att jag känner mig så otymplig och otränad. Sist var jag vältränad och mycket mer aktiv, nu känns det som jag ska kollapsa bara jag böjer mig ner ibland. Men jag börjar väl bli gammal dessutom... 
 
Idag ska jag till barnmorskan för att förhoppningsvis få ett brev till vår resa att jag FÅR flyga och att allt verkar vara bra. Håller tummarna! :) Jag måste få det där brevet för att få flyga ända till Australien. 'Gulp', bara en vecka kvar!!
 
Här är gravidmagen vecka 22. Jag ser verkligen hemsk ut men ingen fotoshop som kan ändra på det tyvärr.
 
 
För övrigt har jag så himla mycket att göra, non stop. Vi åker om en vecka och har en lång lista på allt som måste göras. Det här med flygen är ingen enkel grej heller..... tar timtals att planera, boka och lista på flygen. Igår fick jag dock ett avbrott genom att åka och hämta Jana inne på Centralstation (hon var här med jobbet över natten - också flygvärdinna). Vi åt middag hos oss och hade så himla mycket att prata om att tiden bara flög iväg. Hon är en riktigt bra vän, alltid lika kul att träffa henne. 
 
Här är Jana och jag, hon smal som en sticka, jag stor som ett berg!!
 
 

Nervöst. Sista minuten. Standby. Andra sidan jorden.... Ahhhh!

Har haft underbart i Sundsvall. Inte så stressigt som vanligt, bara mysigt! Lite bilder kommer senare.....
 
Just nu är vi nyhemkomna jag och Harry efter en mysig tågresa, och jag tror minsann mina killar hade saknat varandra! De försöker dock att sova nu men jag hör Harry prata och busa, han är nog för uppspelt över att vara hemma med pappa för att kunna sova.
 
Själv har jag liiiite hjärtklappning just nu. Sitter och bokar våra Bangkok-Australien-biljetter och känner att jag lämnat det till liiite i sista sekunden. Vi åker om en vecka och biljetterna är inte bokade än! Dessutom är det som ett spel - får vi plats på flygen eller blir vi fast någonstans på andra sidan jorden - eller halvvägs? Blir vi fast i London, Bangkok, Sydney eller Singapore? Eller ingetdera? Mina standby-biljetter genom jobbet är väldigt annorlunda mot för vanliga bokningsbara, dyra biljetter.
 
Jag som rest så mycket, runt jordens alla hörn. Aldrig nervös för något, älskar risker och sistaminutenplaner. Nu sitter jag här och bara tänker 'what if??' med lilla Harry i bagaget. Bara det blir bra för honom så ordnar det sig. Och min bebis i magen bara växer och växer. Klarar jag av så långa flyg till andra sidan jorden med den här magen?
 
Ahhh. Nu är det bokat iaf. Och så himla billigt det blev! :) Ha, något positivt i alla fall!

Imorgon bär det av norrut :)

Så var det Onsdag kväll och jag har precis skjutsat min kära MAMMA (ja hon var här idag, så mysigt!! :) till lyxhotellet på Söder. Vi har haft en härlig dag, bara slappat, pratat, fikat, varit till djurparken och ätit middag. 
 
Harry har fått vara hemma ett par dagar eftersom han spytt lillstackarn. Hoppas dock på att han får gå på kära dagis imorgon innan vi åker till Sundsvall imorgon kväll. Var länge sen vi var där nu och ska få en hel helg där med familj, släkt och vänner. 
 
För övrigt har magen växt men inte hunnit ta någon bild denna vecka. Lillbebisen sparkar hårdare och hårdare, idag så att Mark kände det vid naveln. Har en liten akrobat där inne. ♥
 
Här är några bilder från helgen.
 
Harry piggar upp mamma med lite gos i soffan, jag låg som vanligt i migrän.
 
Harry och hans bästis Stig fick äntligen leka, busa och.... puttas. Hm.... Kul hade de ialla fall!
 
Så fick vi middagsbesök i form av kära Malin och hennes arbetskamrat Simon. 
 
Och av mormor som charmade in sig hos Harry. :)

Tre veckor kvar....

Tänkte blogga lite om helgen som var och ikväll (haft trevligt besök, varit bortresta osv) men måste sova. Lägger mig alltid för sent och upp för tidigt med Harry. 
 
Sitter nu och känner av såna där sammandragningar och så börjar det krypa sig på ishias igen.... hoppas bara det inte blir lika svårt som förra gången när jag knappt kunde gå på ett par veckor, eller om det var mer? Måste ju kunna gå tre trappor upp och ner och ta Harry till och från dagis.
 
Har plötsligt gått in i vecka 21. Över halvvägs. Oj vad tiden rusar iväg. Om tre veckor åker vi dessutom till Bangkok sedan till AUSTRALIEN!! Whoaaaa! Klarar jag av att flyga så långt med magen? Klarar Harry av det? Har knappt ens tänkt så långt. Bäst jag börjar tänka lite då. ;)
 
Godnatt.

SUCK. Bortkastad tid.

Så tar den fart igen, stark och ond. Migränen. Dag 1. Sov hemskt dåligt, isklamp på huvet, medicin som inte hjälper ett skvatt. Harry vaknade och grät jättelänge mitt i natten, imorse fick jag kämpa mig upp och ta bilen till dagis. Egentligen är jag inte kapabel att ta hand om honom men jag måste. Idag har jag sumpat alla planer och ligger ner, sover, mår vidrigt. Inget blir gjort. Vet inte varför, men varje gång jag har migrän sparkar bebisen ännu mer och det känns otäckt. Precis så var det med Harry också. Undra varför?
 
Jag var på tjejmiddag igår med Kicki och Maria från Sundsvall. Så mysigt men fast jag inte ens dricker alkohol nu för tiden så verkar jag ändå få migrän varje gång jag går ut på lite kul, varför? 
 
Nej bäst att klä på mig o dra mig till dagis. Ibland önskar jag det fanns familj närmare så man kunde få hjälp ibland... Inte kul blogginlägg men så här är vardagen när man är gravid (och alldeles för ofta faktiskt). :(

Måndag....

Ännu en helg är över och vi har haft det riktigt mysigt och roligt!
 
Fredagskvällen spenderade vi med våra vänner Karro, Daniel och Harrys kompis Neo. Vi lekte, åt pizza och myste tills pojkarna låg och sov som stockar inne i vårt sovrum. Då fick vi lite tid att sitta och prata också. :)
 
 
Det har varit riktigt fint väder i helgen så vi var ute och cyklade (till Harrys förtjusning) och så åkte Mark och Harry på lite killkväll och lek med några pappor i föräldragruppen....
 
 
Och jag fick mig en tjejkväll ute på Söder! Vi var fem mammor som träffades och åt grekiskt, vi satt och pratade hela kvällen. Inte bara om våra kära barn.... he he. Vad skulle jag ha gjort utan min underbara mamma-grupp sedan Harry kom undrar jag? Känner oss riktigt lyckligt lottad som fått en sån bra vänskapskrets här i Stockholm. ♥ Här är jag på väg ut, med min nya klänning som jag fick av min kära syster!
 
 
För övrigt har vi myst. Jag och Mark var ute på promenad igår i höstsolen (och förbi ett loppis och handlade lite mer barnkläder) medan Harry sov i vagnen sedan åkte vi ut till Skärholmens shoppingcenter och lagade god thai mat här hemma. Dagen gick tyvärr lite väl fort.
 
Måste bara lägga ut denna bild på mina två pojkar. Visst är de underbara?!! De busar alltid och kittlar varandra och brottas, som två riktiga karlar.
 
 
Nu är det som sagt Måndag och jag har MASSOR att göra!!! Och ändå gick jag och la mig igen efter jag lämnat Harry på dagis och sov i två timmar. Ahhh....bäst jag får något gjort innan lillen ska hämtas igen!

Ultraljud

Ultraljud är verkligen spännande. Man sitter tillsammans i väntrummet och är allmänt nervöst. Hur ska det gå? Är bebisen frisk? Ser allt normalt ut? Hur ser den lilla ut? Så många funderingar, men mest av allt längtar man efter att få se den sparka och röra på sig där inne. 
 
Så var det vår tur, kl 11. Barnmorskan pratade på engelska som de alltid är snälla och gör där, så att Mark kan förstå allt. Hon gick igenom del efter del, i genomskärning. Hjärna, hjärta, ryggrad, mage, ben osv. Navelsträngen (vilket jag trodde var en jättestor snopp, men hade fel) och moderkakan, fostervattensmängd och storleken på bebisen. Så blev vi lämnade ensamma i rummet och titta förundrat på vår lilla bebis på skärmen. Vi ville inte veta om det är en pojke eller flicka, så det är fortfarande en överraskning när han/hon kommer. 
 
Allt såg bra ut och det kändes som en enorm lättnad! ♥ Den sparkade och hickade där inne och såg allmänt söt ut. Men jag är tydligen en vecka 'mindre' gravid än uträknad så bebisen är nu beräknad 27 Februari och jag är i 19:e veckan och inte 20. Tja den får komma när den är redo helt enkelt.
 
Här är jag och babyn. 
 
 

Längtar tills i morgon.

Tänk vad det känns overkligt att ha någon som ligger och sparkar och snurrar runt i magen, fast det är andra gången jag är med om det. Jag förstår nästan ännu mindre denna gång att det ligger en bebis där inne. Vem är den? En liten pojke, flicka? Hur ser den lilla ut? Utvecklas den som den ska där inne? Mår den bra? Så många funderingar, speciellt nu inför ultraljudet imorgon. Åh vad jag längtar, hoppas bara allt ser bra ut.
 
Ibland känns det som jag inte hinner med att tänka på allt, eftersom man har så fullt upp med en liten vild Harry-boy och familjelivet. Jag är redan i vecka 20 och halvvägs! Innan lillis kommer ut ska vi hinna till Australien, fira jul och få hit svärföräldrarna från Australien och ändå kommer nog tiden att bara flyga fram och vips - så är han eller hon här. 
 
Tänk att det finns en fjärde människa här hos oss, fast vi inte kan se den! ♥ 

Helgen med moster och morbror Nordström!

Så i förra veckan var det först och främst dags att bygga lite. Harry hade fått en ny stol och vill alltid hjälpa pappa att bygga och skruva. 
 
Tack morfar för min fina stol! Äntligen når jag upp till bordet och slipper sitta i löjliga bebisstolar!
 
Sedan kom det storfrämmande från Norrland! :) I form av moster Mattis och unkie Tobbe! Jippi! Vi hade längtat så och Harry fick äntligen se sin moster utan rullstol och kryckor. Det var en hit! Blyga, reserverade Harry var inte blyg särskilt länge utan var bara lycklig och lydig hela helgen. Yes! :)
 
Först var det shopping på stan!
 
Sedan var det fullt ös på lekandet! Tobbe och Harry hade riktigt roligt med öllådan!
 
 
Och med det älskade tåget 'taaaain' som Harry förtjust kallar det.
 
 
Vi åt en massa mat... 
 
 
Och hade modevisning!
 
 
Ja som ni ser är familjen Nordström lika normala som alltid. ;) He he!
 
Och vi hade en helt underbar picnic ute i sena höst....blåsten....brrrrrr!! I Saltsjöbaden.
 
 
Så hann de med att gå iväg på lite romantisk prommis också. Själv fick vi minsann slava på med att dra på vagnen.... 
 
Dagen i Saltsjöbaden avlutades på shopping, på MQ outlet. Som vanligt var det dock bara jag som handlade något där. Mattis gallrade genom klädgaljar och sökte febrilt, men utan vinst.
 
 
Harry behövde inte shoppa för han fick en massa nya, fina kläder efter kussarna Sebbe och Alex! TACK familjen Nordström!!
 
 
Vi var också ute på mysmiddag på O'Learys! Harry fick ett ritblock, en ballong och vi fick en MASSA MAT. Huva, vi var så mätta att vi knappt kunde ta oss hem. Bilen var för baktung. ;)
Hrm.......vissa kan ju få en att känna sig som femte hjulet... lovebirds. ;)
 
Här är den 'normala' familjen Onken.
 
När vi tagit tårfyllda farväl och blev lämnade ensamma åkte vi till Aspuddsparken för att se på lite 'bäää' (får) och 'niiin' (kaniner) för att pigga upp oss lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0