Färgglad mamma

Ikväll har vi varit och träffat lilla Alba, min barndomskompis Annas lilla 3-veckor gamla bebis. ÅH SÅ LITEN hon är!! Som en liten fågelunge, fast sötare! Så underbart, jag blev alldeles tårögd och Anna och Neal verkade vara riktigt lugna och fallit in i föräldraskapet utan problem. Harry såg helt enormt stor ut bredvid henne. Han skrattade högt och var så vaken, han har verkligen en riktig liten personlighet nu.
.
Vi var också på mamma-gruppsfika idag. Jättetrevligt var det, vi var bara fem stycken idag så det blev lite mer intimt. När vi satt där hörde jag plötsligt ett 'pppprrrrrrrrr' från Harrys byxor och lite senare upptäckte jag att det rann något brunt ner för mina jeansben........ lyfte på honom och såg att han hade bajsat genom alla sina kläder, ner på sina strumpor och på mina jeans och  min kofta...... det vara bara att springa upp till BVC och skynda mig in på toan och byta på honom. Men JAG hade ju inga ombyten med mig direkt, bara till honom, så resten av dagen och kvällen har jag varit full med bajs. Snyggt. Sedan spillde jag massa pastasås över mig också hemma hos Anna och Neal så jag var riktig färgglad idag.
.
Nej nu är det dags att sussa. Vår lilla bus var helt slut nu när vi kom hem och ligger nu och snarkar bredvid sin snarkande pappa. Godnatt allihopa!

Påsk med The Onkens

Så har det varit påsk och vi har haft en riktigt underbar helg med Paul och Rebecca innan de flög tillbaka till Australien! Har visat dem riktig svensk påsk i form av pynt, mat och påskägg. De har bara chokladägg och ingen annan tradition alls hos dem så tror de var riktigt imponerade!
.
.
Mark häller upp lite snaps
.
.
Så tog vi en tur till Drottningholms slott - jättevackert i solen!
.
.
Och Rebecca gjorde en uuuunderbar Pavalova! Mmmmmm
.
.
Och när de packade hoppade Harry ner i resväskan och ville åka till Australien helt plötsligt! Åh nej, stanna hos oss gubben!
.
.
Söndagspromenad i solen....
.
.
Avslutades med en chilled out barbecue i vår trädgård
.
.
Tyvärr var vi tvugna att ta dem till Arlanda och de lämnade oss för den här gången. Snyft!
See you in Australia next time!
.

Glad påsk!

Här i Stockholm skiner solen och det är 19 grader varmt, gräset har blivit grönt och det är helt underbart ute! Men jag är tyvärr inne och städar jag.... Paul och Rebecca kommer tillbaka i eftermiddag och stannar över påsken, så måste göra lite påskfint. Ska även laga påskmat och ha det mysigt i storstan hela helgen. De ska även få svenska påskägg från påsktuppen! I Australien har de ju inte lika mycket traditioner som vi har här så det ska bli roligt att visa dem lite.
.
Förresten så mår jag lite bättre nu, fast är så trött efter pärsen i början av veckan.
.
GLAD PÅSK ALLIHOPA!!!!
.
Här kommer lite nya bilder.
.
.
Shopping med mormor i Södermalm
.
.
Precis innan den sista isen smälte här i Stockholm. Svanen ser lite fundersam ut!
.
.
Det bästa jag har!
.
.
Så var det dags för Harry att leka med sin bästis Stig igen. Först grabbade han tag i Stigs tröja, sedan tog han honom i handen. Var ska det sluta?
.
.
Så for vi till Liljeholmen och hade barnvagns-grillining!
.

Skitvecka....

Åh fy sjutton! Efter magsjukan kom den mest vidriga migränen, kändes som om jag hade blivit skjuten i huvet eller som någon stod och grävde in en stor kniv i vänster sida, det ilade rakt ner i nacken och jag kände mig nästan förlamad. Ringde sjukvårdsupplysningen och fick reda på att om jag skulle ta Imigran måste jag pumpa ut mjölk innan och sedan amma med flaska, eller ge ersättning och sedan pumpa ut och slänga mjölken 8 timmar senare innan jag fick amma igen. Så satt där med dilemma......skulle jag pumpa eller inte ta piller? Provade pumpa men den himla pumpen funkade inte så jag hade inget val. Fick fortsätta med migränen, jag trodde jag skulle DÖ!
.
Nu idag, uppsvullen i hela ansiktet verkar det lite bättre (vågar man skriva det?) och jag ska se om jag och Harry kan ta oss iväg på BVC för föräldragrupp och Harrys vägning och mätning.
.
Vid 22-tiden igår var vi förresten hos polisen!! Några idioter har stulit BÅDA våra nummerplåtar på bilen här utanför, så nu lär vi ju få en massa räkningar och problem hit hem, beror ju på vad de använder dem till. SUCK!!!!!!!!!!!!
.
Ingen bra vecka hittills! :(
.

Sjuk

Vet inte vad som hände igår. Vi hade haft en jättehärlig helg med Andy, Marit och lille Stig som hälsade på och när jag skulle äta middag med dem sent på kvällen trodde jag plötsligt jag skulle spy eller svimma så jag la mig på soffan. De for hem för de ville lämna mig ifred och efter det blev det bara värre. Jag lyckades till slut amma Harry mellan toabesöken och spyhinken (fräscht, jag vet!) och min duktiga lilla son sov sedan för första gången någonsin 8 timmar i streck!!
.
I förrgår sa jag till Andy att jag ALDRIG blir smittad eller sjuk och se vad som händer när man säger sånt...suck!
.
Åh vad hemskt det är att vara sjuk, Mark fick sitta uppe med mig nästan hela natten och hämta kalla handdukar och tömma hinken och var så snäll och idag är han hemma med Harry. De har gått ut på promenad medan jag försöker leta upp tips och råd på amning medan man har magsjuka eller matförgiftning, han har ju aldrig ätit något annat och mjölken verkar ha tagit slut eftersom jag är så uttorkad..... Har lite frusen mjölk men hur värmer man den? Hm.....
.
Nu ska jag lägga mig i sängen igen för min kropp håller på att gå sönder av värk.

Snart sommar?

Har precis kommit hem från en härlig eftermiddag i Liljeholmen. Mötte två av de andra mammorna från gruppen vid kajen och satt och pratade en stund vid vattnet. Sedan tog jag mig en promenad i solen längst vattnet och efterråt gick jag och köpte lite viktväktarkorv till helgen då det blir besök av Andy, Marit och Stig och grillning i solen!
.
Dörren till balkongen står öppen och Harry ligger ute och sover, kanske, kanske, kanske att det snart blir varmt och sommar? Visst, det är 15 grader ute nu, men ändå lite kyligt tycker jag.
.
Här är våran stor-cooling när han skulle impa tjejerna på mamma-gruppen i Onsdags! Hi hi. Vilken mjölkkagge va!
.
Ha en bra helg i solen allihopa!
.

Grattis älskade farmor!

Ville inte blanda in detta i mitt senaste inlägg så lägger in ett extra idag....
.
Idag skulle min kära farmor Mary fylla 87 år. Men hon fick inte uppleva den dagen, utan istället somnade hon in i Oktober. Vi som stod närmast henne, hennes familj, saknar henne varje dag som går och jag vet att saknaden alltid kommer att finnas kvar. Hon var den snällaste, gladaste, vackraste farmor i hela världen och jag ska alltid minnas henne med värme i hjärtat och med tacksamhet att vi fick så många underbara stunder och år tillsammans. När jag ser på bilden som jag lagt ut här nedan kan jag riktigt känna hennes mjuka kind mot min och doften av henne. Den bilden är tagen i somras uppe i Specksjön i pappas stuga. Hon fick aldrig träffa Harry som hon längtat efter men han ska alltid få höra om henne så att han får lära känna henne genom mig.
.
♥ GRATTIS ÄLSKADE FARMOR! Hoppas att du och farfar firar riktigt uppe i himlen och att ni ser ner på oss alla som saknar er och på dina barnbarns-barn Sebbe, Alex och Harry. ♥
.
.
Och ett extra Grattis till min kära gravida, underbara kusin Jenny som också fyller år idag!
.

Nu är det dags!

Okej, så nu är det dags igen! Precis den dagen jag fick veta att jag var gravid hade jag gått ner 15 kilo på viktväktarna och vägde 56 kilo. Och nu, ett år senare ganska så precis ska jag börja igen. Har vägt min frukost och ska på möte i Skärholmen klockan 17. Jag vet att jag kan om jag bara vill! Wish me luck!
.

Australienare i snö!

Ja ni, när Australienare plötsligt kommer upp till Norrland blir de helt galna, precis som små barn leker de i snön och vill prova på allt som att åka skoter, pimpla, åka slalom och bygga snögubbar! Vi hade en underbar helg tack vare min mamma och Lars-Evert som gjorde ALLT för att vi skulle njuta av den sista snön uppe i Solberg och här kommer lite bevis... De tyckte t.o.m att grilla korv på en pinne var ett äventyr, hi hi!
.

Min stora lilla älskling!

Sitter och tittar på min lilla älskling som ligger och sover och som växer så fort! Vet ni att han vände sig alldeles själv från mage på rygg för två dagar sedan medan jag, Mark, Paul och Rebecca tittade på! Han vände sig först med halva kroppen, sedan låg han där och såg förvånad ut och till slut lyckades han lyfta benet och vända resten av kroppen också! Vi bara hurrade allihopa!
.
Idag har vi en mysdag här hemma och jag tänkte passa på att lägga upp lite bilder på lillis medan han tar sig en tupplur. Han är så söt, han ligger precis som sin pappa Mark med ett ben böjt uppåt och varje gång det ramlar åt sidan när han sover, lyfter han upp det igen i sömnen, om och om igen.
.
Här är Harry-boy!
.
Harry i sängen i mitt gamla flickrum.
.
.
Här hälsade vi på farmor Marry och farfar Nisse på graven, men den var igensnöad.
.

Ensam

Har precis kommit hem från fika med min nya mamma-grupp. Det var jättetrevligt, nio mammor med bebisar var vi som trängde in oss i ett cafe, inte dåligt. Det såg nog ganska lustigt ut där vi stod och trängdes med våra barnvagnar innan vi hittade ett fik i shopping-gallerian, och egentligen hade vi nog behövt en barnvagnsparkering! Sedan satt vi där och ammade på rad, ha ha ha! Vem hade kunnat tro att jag skulle bli en av dem? Inte jag i alla fall. Efterråt tog jag bussen hem och en prommis runt området i solen. Nu är jag hemma och lillis sover på balkongen i solen och jag......... jag är ENSAM! Paul och Rebecca for ut i Europa i dag (men kommer tillbaka i påsk) och jag har inte varit ensam på såååå länge! Sitter och funderar på ifall jag borde börja städa eftersom det är damm och grus överallt, eller om jag borde laga middag tills Mark kommer hem, men å andra sidan vill jag bara kunna pusta ut en stund!
.
Jag ÄLSKAR att vara ensam, det är bland det bästa som finns! Även om jag inte gör något speciellt så är det härligt att bara få vara själv och göra vad man vill, jag har alltid tyckt det även om man kanske inte kan tro det.... Även när jag var liten älskade jag att leka själv i timtals och nu som vuxen kan jag bara läsa, skriva, se på TV, sitta vid datorn eller städa, bara jag får vara själv. Och även fast jag älskar Harry mer än allt på jorden så kan jag ibland sakna känslan av att komma in i ett nystädat hotellrum efter en lång natt eller dag på flyget och få lägga mig i min flispyjamas på sängen, dricka ett glas vin, slå på TVn och bara njuta av ensamheten!
.
Men snart kommer Mark hem, Harry vaknar och allt är i gång igen så bäst jag vilar lite........

Stockholm

Tillbaka i Stockholm! Hur mycket jag än älskar att vara hemma i mammas hus och uppe i Solberg så är det också skönt att komma hem till sin alldeles egna lägenhet! Hur länge sedan är det jag kände så? Jag tror jag aldrig kännt så, eftersom jag delat hus med andra i 14 år och aldrig riktigt haft något eget, med egna möbler och egna saker.
.
Idag har vi varit på stan. Mark, Paul och Rebecca tog Djurgårdsfärjan till Vasamuseet medan jag och Harry gick runt affärerna i Östermarlm. Sedan gick vi alla till Gamla stan och åt pizza, jättemysigt! Nu är det tvättning på gång och sedan ska vi äta ananaspaj. Imorgon far de till Lisbon och vi blir ensamma hemma igen.
.
Mmmmm....pajen är klar och luktar gott så bäst vi äter den!
.
Här är en stulen bild från annamatildas.blogg.se :)

Underbara Solberg!

Sitter och kollar mina emails medan Paul och Mark sitter i soffan, Rebecca duschar och Harry sover i vår säng. Sedan jag kom hit har jag funderat på hur konstigt det är att jag har en liten pojke som är min i MITT gamla flick-rum! Alla år som jag varit här har det bara handlat om att ta hand om mig själv och nu ligger min lilla Harry där och delar mitt rum. Jag hade nog aldrig ens kunnat föreställa mig det, om jag sett en bild av framtiden för flera år sedan hade jag nog inte trott att det var sant ens en gång!
.
Vi har haft en uuuuuunderbar helg uppe i Solberg! Vi har åkt skoter, pimplat, ätit mat lagat över elden, åkt slalom, sett en massa renar och bara myst inne på kvällarna med mat och champagne! :) Fick nästan nypa mig själv för att se om det var sant när jag swischade ner för slalombacken i perfekt före igår och när vi sedan åkte skoter upp till toppen av Solbergets berg och grillade korv med utsikt över nästan hela Norrland! Det var helt fantastiskt!
.
Idag packar vi ihop och åker tillbaka till Stockholm. Synd, jag hade kunnat stanna hur länge som helst!
.
Tack till min älskade mamma och Lars-Evert för allt ni gör för oss! Vi har haft en helt otrolig helg och ni lyckades definitivt imponera den Australienska släkten!! ♥

RSS 2.0