typiskt!

Åh vad arg man blir när allt man skrivit bara försvinner, och det hände precis nu!

Okej, så här är en KORT sammanfattning (orkar inte skriva om);

Hade en mysig helg med släkt och familj som gick för fort, och känner mig deppad att fara hem, men vi längtar ju också efter mannen/pappa Mark.

Tips: Kolla in www.moalins.blogg.se och www.annamatildas.blogg.se för superfina bilder!

Imorgon bär det av på den himlans Y-bussen igen.

Nu ska jag krypa ner med min 8.8 kilo (ja det är sant, trodde först inte på Tobbe men han hade rätt) knubbis-bebis som tar upp halva sängen i mitt gamla flickrum.

Buss-äventyr

Allt är packat i vår 'bil' nere i källaren - nämligen vagnen! ;) Imorgon bitti tar vi Y-BUSSEN (himla Y-buss, men SJ håller på och bygga om spåren så där gäller buss också....grrrrrrr, så typiskt!). Jag som lovat mig själv att aldrig mer åka y-buss efter att jag fått barn. I sex timmar ska Harry och jag resa norrut och hoppas på att han inte blir allt för otålig och less på att trängas med sin mamma så länge.... Väskan är fullproppad med leksaker och böcker och bitringar, ifall att. Man kan ju alltid försöka vifta dem framför honom så att han blir distraherad så vi inte blir utkastade ur bussen av nån sur pensionär.
.
Idag har vi varit på mamma-gruppen. Harry är störst av alla bebisar, fast han inte ens är äldst! Och han är den enda som har fått en tand, hi hi hi. Ska man borsta den förresten? Who knows! Måste fråga syster och mamma, dom vet ju sån't där.
.
Förresten, varför ska jag alltid bo i ett hus där grannar eller housemates (som i England) har fest? Nu har grannarna en stor fest igen och jag kommer inte att kunna sova. Vem har fest på en Onsdag i Sverige?? Suck...
.
Godnatt och wish us luck on the bus!
Vi hade ju mycket hellre åkt i ett sånt här;

Första tanden!

Att man kan bli så glad över en sådan liten sak.... en liten sak som bara sticker upp precis ovanför tandköttet och är så vasst! I Lördags på Djurgårdsbron kände jag något vasst när Harry bet på mitt finger och när Mark tittade efter såg han början på en tand! Åh lilla gubben, redan! Inte undra på att han biter och dreglar på allt! Jag är så stolt över honom!
.
Tänkte lägga in lite nya bilder också!
.
Babysim (Harry fick dyka i Måndags och älskar att bada!)
.
.
Så fick vi besök av ett gäng galna mostrar och en mormor.....
.
.
Tjejfika på stan. (Om man inte räknar Harry och Mark då, hi hi)
.
'
.
Lilla Harry blev överröst med kvinnor som ville pussa och gosa och gulla. Han såg helt chockad ut när fyra ansikten stack ner i vagnen och lilla underläppen började darra.... Inte undra på att han blev rädd! Ha ha ha!
.
.
Harrys snygga mormor!
.
.
I soliga underbara Stockholm!
.
.
Skepparen Andy på sin lilla bogserbåt!
.
.
Lillen har fått en ny stol!
.
.
Och idag fick vi besök av Claudia och Oliver. Harry och Oliver såg förundrat på varandra.....
.
.
Och när Oliver tittade bort tog Harry tillfället i akt....
.
.
La la laaaaaaa....ingen märker nog något!
.

Var tog helgen vägen?

Tja så känner nog alla! Men någon riktig helg har jag inte haft på många, många år, inte förrän nu när jag är hemma och mamma-ledig och Mark jobbar Måndag till Fredag. Men de går ju så fort!! Fattar inte var de tar vägen.
.
I helgen har det i alla fall varit så fint väder, massa sol och värme. I Fredags var vi ute och åt grekisk middag med mormor (min mamma), Evis, Malin och Kicki och de följde med hit till oss efterråt och drack lite vin och gosade med Harry. I Lördags var vi inne på stan hela dagen och åt lunch med dem, sedan träffade vi Andy och hans kusin och tjej. De var inne med en liten bogser-båt som de körde runt i stan och sedan parkerade mitt i Östermalm bland alla lyxbåtar och klättrade upp för kajen! Alla människor stod och stirrade på den, och vi höll på att skratta ihjäl oss! Det är nog bara Andy som skulle vara så där tokig och bara ta risker! Vi kom hem sent i Lördags och åt middag vid 22-tiden!
.
Igår var det städdag med föreningen. Fullt upp hade vi, HEEELA dagen gick åt till att städa, plantera blommor, måla, kratta och sedan grilla. Tur att vi bor med så mycket trevligt folk som man kan prata med hela tiden.
.
Så vips, är det Måndag igen! Nu ska jag lägga i en spurt! Har massor att fixa idag innan det är dags för babysim ikväll!
.
Lääääääängtar tills på Torsdag då jag får åka hem till alla i Sundsvall! Jippiii! ♥

Känner bebisar av när mamma är sjuk?

Jag har migrän. Vidriga, mörka, onda smärta som bara förstör allting man planerat och allt man vill göra. Livet får hejda sig ett slag och man får stanna hemma..... Man får inte heller ta migränmedicin när man ammar så det är bara att lida ut smärtan tills den är över. Vi som skulle till Farnaz- min gamla Australien-vän- som bor i Täby idag men vi fick stanna hemma. Men det kanske vi behövde ändå jag och Harry.
.
Känner bebisar på sig när man är sjuk? Eller blir de också påverkade av mammans sjukdom? Vem vet? Det här är andra gången som jag är sjuk och Harry är som en ängel! Han har legat med mig i sängen och bara lekt tyst med mina händer, sedan låg han tyst och lugn i babygymet och lekte längre än vanligt medan jag låg på soffan och sedan har han sovit med mig på soffan mestadelen av dagen, han som inte alls brukar vilja sova på dagarna längre. Han vaknade nyss för att äta sedan somnade han om igen, näsa mot näsa som vi brukar ligga när vi myser ihop.
.
Mitt hjärta. ♥ Ljuspunkten i den onda smärtan är att titta på honom och så smälter man, då mår man bra igen för ett ögonblick. Det finns inget finare och ingen snällare än min lilla bebis.
.

Underbara Stockholm!

Åh vad jag är glad att jag flyttade till denna underbara stad! Det är så vackert, så mysigt, vi har turen att ha vänner här, både nya och gamla, och det finns så mycket att göra....speciellt när man har barn har jag märkt! Det är ju babyboom i Sverige och i vår huvudstad är utbudet enormt. Vart man än går kryllar det av barnvagnar. Man kan vara fullt upptagen varje dag med aktiviteter för bebisar och barn om man vill. Cafeer, museum, djurparker, små utflykter osv osv ordnas runt stan. Idag gick vi till Marieviks kyrk-kafe och fikade med tre andra mammor i min mamma-grupp och klockan 14 var det babysång. Fullt med folk var det, grupper med pappor och bebisar och massa mammor också såklart. Jättehärligt att sitta och sjunga med min lilal skatt. Han tittade sig häpnat runt omkring.
.
Igår var jag och fikade på ett baby-cafe i Kungsträdgården och träffade en tjej som bott bara någon gata ifrån mig i London i 12 år!! (Hon saknade också Primark, fniss!) Och sedan var vi på babysim. Imorgon är det mamma-grupp och på Torsdag ska jag till Farnaz i Täby och fika. Synd att hon bor så himla långt bort bara!
.
Min älskade lilla pojke har börjat prata ordentligt nu! Han försöker forma små ord som ibland låter som ett riktigt språk, lite åt det engelska hållet. Han skrattar högt när han blir kittlad och han vaknar med ett leende på läpparna så fort han ser oss. Han sparkar av sig sin filt i vaggan och gillar att dra i allt han kan och stoppa in det i munnen. Just nu sitter jag här och stinker av spya men vad gör det när man har världens finaste lilla bebis att umgås med varje dag? Han spydde förresten i min mun häromdagen Matilda, ha ha ha! (Hon undrade om det någonsin hade hänt...)
.

Härliga vecka!

Förra helgen var vi och fiskade vid Mälaren i solen, tänkte lägga in lite bilder från det. Harry satt och tittade med häpnad på vattnet när det kluckade mot stenarna.
.
.
Så har vi haft lite mamma och Harry-tid också den här veckan.
.
.
Och vi har varit och grillat ute i solen vid Mälaren i Gröndal (där Anna och Neal bor).
.
.
Så denna helg har det varit fest! Vi hjälpte till med Åsas 40årsfest och sedan var vi såklart med och firade henne! Vi var sist ut därifrån klockan 2.30 på natten!
.
.
Jag, Åsa och två av hennes vänner.
.
.
Åsa 'nummer 2' som vi kallar henne (också BA-crew) och hennes kille Magnus höll också ut till sist med oss!
.
.
Och Harry..... ja efter att ha njutit av fest och uppmärksamhet gick han och la sig uppe på övervåningen i festlokalen och tog på sig sina 'DJ-hörlurar'. Där sov han som en stock tills vi kom hem, hi hi!
.

En lugn minut för sig själv....

Klockan är nästan midnatt och det är mörkt ute, nedsläckt hos grannarna mittemot och lugnt ute på E4:an. Min stora och min lilla pojke ligger och sover och jag är ensam. Som nästan varje kväll stannar jag uppe längre för att tex göra klart nere i tvättstugan, plocka ihop lite efter dagen, ta av mig sminket och bara pusta ut lite för mig själv. Sitta och surfa utan att bli avbruten eller läsa igenom posten eller betala räkningar, jag vad som helst. Jag älskar varje minut med min son, men man måste ju kunna erkänna att man ibland måste få en stund för sig själv också, speciellt när livet har gått från att bara ta hand om sig själv och sina egna behov i 37 år till att på någon sekund (när man klämmer ut det lilla livet) ansvara för någon annan varje dag, varje minut och varje sekund. Man får själv komma i andra hand. Jag tror inte att många erkänner det här men jag vet från att ha pratat med andra mammor att det blir lite av en chock för många, att man plötsligt inte hinner sminka sig innan man ska ut, inte borsta håret, inte klä på sig före klockan 14 eller ens göra lunch till sig själv! Var tog den där egna tiden vägen?
.
Som tur är så har jag haft så många år för mig själv så jag lider inte av det, jag blir bara lite allmänt trött ibland. Trött i armar och ryggen tex. Och lite trött av att ha andan i halsen hela dagarna om man ens ska försöka äta en minut.
.
Igår var vi på en internationell mamma-grupp med mammor och bebisar från alla möjliga länder, det var supertrevligt! Inte lika tyst och stelt som det kan bli när man träffar en grupp svenskar som inte känner varandra...fniss. Alla pratade massor, hit och dit, kändes nästan som jag var tillbaka på jobbet eller i England! Efterråt var vi på babysim för första gången! Det var helt fantastiskt roligt, speciellt att se Marks glädje över att få bada och simma runt med hans son, och Harry....ja han bara åt på händerna hela tiden, ha ha ha! Sedan vägrade Harry duscha eller ligga snällt på en plastmatta i duschen så hans mamma fick duscha, nej han gallskrek så vi fick ge upp och duscha hemma!
.
Idag var det BVC och Harrys sprutor igen. Han grät men var sedan glad tills ikväll....då det brast ut i hjärtskärande SKRIK! Stackarn, vi fick ge honom alvedon och lägga honom, han var alldeles knallröd i ansiktet och bara suckade och snorade när jag försökte amma honom. Han väger nu dessutom 8 kilo!!!!!!!!!! ÅTTA KILO!! Fattar ni vad tugnt, inte undra på att man får ont i ryggen!!!!!! Har städat ur hans garderob idag och tagit ur storlek 62 som nu också är för litet! Oops, vart tar min bebis vägen? Han är en stor kille nu!
.
Godnatt allihopa!

Vår älskade fyra-månaders bebis Harry!

Okej, så jag har fått mina första skor, riktiga converse (ingen Thailands-copy ens en gång fast mamma och pappa älskar fejk!!) och mina första solglasögon. Vi tog lite kort eftersom jag fyller fyra månader idag men till slut blev jag lite less..... ganska snyggt blev det dock.
.
Puss och kram från Harry-boy
.

Mamman och lillen på äventyr!

Har haft fullt upp den här veckan, skönt! Blev plötsligt lite less på vår lägenhet och att bara sitta instängd så jag bestämde mig för att sluta vara så lat och tog tag i saken lite...och tänk vad mycket roligare livet blir då!
.
I Onsdags var vi på BVC på föräldra-gruppen, igår var vi på fika på Marieviks-kyrkan med Hanna i mamma-gruppen och hennes lilla Signe och sedan promenerade jag till Anna och Alba i Gröndal där två andra tjejer också var på besök med en liten bebis. Vilken härlig promenad det var längst sjön i Liljeholmen! Idag var jag och hälsade på hos Claudia och lilla Oliver och vi gick en helt uuuunderbar promenadväg längst vattnet i Lilla Essingen och Kungsholmen. Åh jag blev så avis, jag vill också ha råd att bo där längst vattnet!! Men man kan inte få allt, och trots allt tar de bara 10 minuter att köra dit så jag får nöja mig med det.
.
Nu ligger min lilla sällskapssjuka son och sussar i soffan, han är så kinkig nu för tiden och vägrar vara själv när han är vaken. Man ska bära, flytta runt och underhålla honom konstant och ibland blir jag så trött och vill vara ifred lite, men när han ger mig ett av sina helt knäsvaga leenden smälter mammans hjärta och man bara kan göra ALLT för det lilla livet. Min gos-snutt, jag älskar honom så! ♥
.
Nu är det helg och pappa Mark är snart hemma! Jippiii! Pizza och myskväll ikväll och lite shopping och mys i helgen. Hoppas solen håller sig kvar också.
.
Trevlig helg!
.

Kära vänner

Okej, visst lärde jag mig andas på den där profylax-kursen och visst hjälpte det mig att föda....tror jag... Men vad vi fick mest ut av det hela var våra kära vänner Marit, Andy och lille Stig. Det är otroligt vilka underbara människor de är, snälla, omtänksamma, roliga, gästvänliga och ja...helt enkelt underbara! Jag är så tacksamma över att vi lärt känna dem och att vi får ha dem som vänner. Varje gång vi ska ses längtar vi och vi kan vara helt oss själva i deras sällskap!
Tack för att ni finns familjen Neyland!
.
Här är lite bilder från vår härliga helg i Fjuckby, hos The Neylands.
.
Harry i bilen på väg till dem. Ni ser väl hur glad han är för att få träffa sin kompis Stig igen!
.
.
Här är vi i Uppsala på det årliga båtrejset!
.
.
Söta lilla Stig
.
.
Andy the barbecue-man!
.
.
Sköna Maj välkommen (hoppas det blir varmare igen också)!
.
.
På vägen hem blev Harry lite skraj för sin pappas bilkörning....han höll i sig hårt i sin stol!
.

Min lilla skrik-bebis

Åh jag är så trött, så trött! Sitter och väntar på att tvätten ska bli torr nere i tvättstugan sedan ska jag sova! Har haft en underbar helg hos Marit, Andy och Stig över sista April, och idag for jag och Harry på Willys och storhandlade och sedan gick jag på en promenad med Åsa en stund.
.
Ikväll har vi grillat och sedan......... gått runt och burit och försökt trösta Harry. Han har alltid gråtit på kvällarna till och från med magknip men annars varit det mest gudomliga barnet som bara sover och är glad, men nu har det minsann förändrats. Visst, han smälter hela mitt hjärta varje gång han ler och skrattar högt, men han har blivit så otröstlig så ofta och bara skriker och skriker och gråter och gnäller. I helgen var han jättegnällig och han har förändrats så mycket. Han avskyr plötsligt sin napp som han älskade mer än allt, han vill inte somna eller gosa i mina armar (förut var det det enda sättet att få honom att somna). Ifall han somnar är det av utmattning när man lägger ner honom. Ibland skriker han så det skär i öronen och man inte kan prata med andra i samma rum och inte göra något än att bära runt honom fram och tillbaka, och vad man än gör är det fel. Alla tricks vi hade lärt oss går åt skogen. Mark och jag grälar och är helt slut, det tar på krafterna.
.
Mitt lilla hjärta, om vi ändå kunde hjälpa honom. Kanske han håller på att få tänder? Hoppas att det går över snart, vad det än är som är fel. Åh vad det svider i ögonen. Längtar efter sängen.......
RSS 2.0