Vecka 30

Så har jag gått in i vecka 30. Som jag skrev i mitt inlägg igårkväll sparkar och rör sig bebisen enormt mycket just nu. Igårkväll låg vi och skrattade när den putade ut med sina små hälar och gjorde en massa akrobatiska övningar där inne! Jag mår bra fast jag känner mig ganska anfådd och har lite svårt att andas ibland. Undra hur det ska bli alldeles på slutet om det är så svårt att gå upp för trapporna redan nu?
.
Jag hittade förövrigt världens bästa hårfrisör idag, rakt över gatan! Han tvättade mitt hår, masserade huvet (såååå skönt), klippte mig jättesnyggt och fönade håret för bara 170 spänn!!!! Dessutom fixade han mina ögonbryn jättesnygga helt gratis! Vilken kille! :) Dit ska jag definitivt gå tillbaka igen!
.
Imorgon bär det av till Sundsvall. Jag och bebisen ska vara borta i en vecka. Mark har gnällt en del på att jag alltid är hemma nu för tiden (han är ju van att vara ensam mycket när jag är ute och flyger) men nu när jag ska bort en hel vecka verkar han sååå ledsen för det! Typsikt karlar!!
.
Här kommer ett par nya bilder, dock innan jag klippte mig och fick nyfönat hår!
.

Så mycket glädje, så mycket sorg

Tänk att man under en enda, 'vanlig' Tisdag kan växla mellan så mycket sorg och glädje. Allt mixat som i någon sorts 'Gott och Blandat' godispåse.
.
Jenny ringde på förmiddagen. Hennes snälla ord värmde, så lugn och sansad och så klok är hon min kära kusin. Hennes samtal betydde så mycket för mig och fick mig att tänka efter en bra stund efteråt. Jag tog mig en promenad i höstsolen och tänkte på farmor. Pratade med min kära syster som låg hemma och var ledsen.
.
Sedan var det dags för mamma och pappa att ha möte på begravnings-byrån...tänkte mycket på dem. I nästa sekund bar det av till Trångsund för lite barnvagns-shopping. Vi var i Länna, Nacka och Sickla och tittade på barnvagnar och jämförde priser. Åt middag på E4-baren och gladde mig över den goda hamburgaren och glassen till efterrätt på McDonald's drive in. Att slippa laga mat och äta förbjuden skräpmat gör en alltid lite gladare i alla fall för stunden.
.
Hemma igen började jag leta en vers till farmors begravnings-annons. Till slut skrev jag en egen och mailade den till Matilda som i sin tur fixade till den så den är precis som vi vill ha den. Tårarna bara rann och jag kan tala om att det inte är lätt att skriva en begravnings-annons själv.
.
Avslutade dagen med att ligga på sängen med Marks hand på min mage och känna vår lilla bebis bete sig som en liten galning där inne! Vi kunde riktigt känna hälarna puta emot och de små fötterna sparka på oss, och som om den gjorde små kullerbyttor när vi puttade på den. Den är så livlig just nu, det lilla livet. Det fick oss att skratta högt och Marks ögon lyste av förväntan och lycka!
.
Sitter nu och funderar på hur livet kan vara. Tänk att man kan gå från så många sorgetårar till glädjetårar på en dag. Livet måste ju gå vidare, hur sorgligt det än kan kännas utan vår älskade farmor....

Min älskade farmor!

Min älskade farmor kunde inte vänta på mig, hon var för svag efter sina tre operationer. I Fredags somnade hon in. Jag hann inte dit och ge henne den där kramen jag längtade efter att få ge henne. Men istället ska jag minnas alla de goa kramarna jag fått av henne genom alla dessa nästan 37 år som jag levt. All trygghet, alla skratt, alla sekunder, timmar och dagar som vi varit tillsammans. Sista dagen jag och farmor var tillsammans var vi och fikade på Eclair i Skönsmon och vi hade så roligt. Vi åt en jättestor napolion-bakelse var, drack kaffe och surrade så mycket att det gamla paret som satt bakom oss bara satt och lyssnade på oss surrkusar. Hon var så glad och sa att hon borde åka till det cafet varje dag! :) Varje gång jag for ifrån henne kramade jag om henne hårt och hon stod och vinkade i dörren, och jag sa alltid 'vi ses snart farmor' och hon ropade och log 'Ja hejdå lilla gumman, tack för idag'! :)
.
Min älskade farmor fick leva i 86 1/2 år vilket inte är dåligt. Och hon var så älskad av oss i alla och hon kommer att bli så saknad. Nu är det bara att försöka ta ett djupt andetag, gå igenom sorgen och minnas min underbara farmor som hon var, så snäll, glad, omtänksam och gullig. Och världens bästa kock var hon också!
.
Farmor jag älskar dig och kommer alltid att sakna dig så enormt. Ditt tredje barnbarns-barn kommer också att få känna dig genom mina underbara minnen. ♥
.
Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
Och någonting alldeles oväntat sker.
Världen förändras ju varje dag
Men ibland blir den aldrig densamma mer.
.
Här är pappa, farmor och jag på kräfskiva i Augusti! Farmors hår var alldeles fullt av små plastkräftor!
.

Så nära men ändå så långt borta!

Jag känner mig så hjälplös och så frustrerad! Jag är så långt borta från Sundsvall men ändå så nära, närmare än jag bott på alla dessa år. Ändå är det alltid något som gör att jag inte kan kasta mig på första bästa tåg eller buss och åka hem. Tänker på farmor som ligger där på sjukhuset. Jag vill bara dit och krama om henne!
.
Kära farmor, på Söndag kommer jag till dig! Jag och ditt tredje barnbarns-barn bara MÅSTE få träffa dig!!!! ♥
.

Ny blogg!

Försöker göra om min blogg lite.....så den kanske verkar konstig just nu!

Vecka 29 och med en ny modern barnmorska i farten!

Svälld, tjock, trött och känner det som om jag ska spricka. Så känns det att vara gravid i 29:e veckan..... så undra hur det känns om tio veckor då?? Klippte mina tånaglar idag medan jag fortfarande kunde, nästa vecka är det inte så säkert att jag kan stäcka mig så långt ner! Mark måste hjälpa mig att komma ur soffan ibland och jag kan knappt andas om jag böjer mig framåt. Äta middag i soffan är ett minne blott, nu måste jag sitta ordenligt vid matbordet så att jag kan hålla ryggen rak så jag kan andas....trist.
.
Var till vår nya barnmorska Mia i Liljeholmen häromdagen. Oj, vilken skillnad! Hon såg inte ut som en sån där trist typ med en stil som passar en 60-åring fast hon bara är 40 (som den förra barnmorskan Anki, med sån där trist brun halvlång page och lugg). Mia var pigg och glad och hade humor och hon var intresserad av min graviditet (det var nog inte den andra). Hon kunde t.o.m prata engelska med Mark och hon sa inte att mitt godissug beror på att jag egentligen vill ha VATTEN (den där Anki var nog lite bakom flötet ändå)! Framsteg minsann! :) Jag hade gått upp till 74.5 kilo (hm....... say no more!!) och hade jättebra blod och järn värden. Hon sa att det tom var bättre än normalt och undrar vilka piller jag stoppade i mig. Tack och lov för Englands starka gravid-piller som jag köpte 9 måndaders supply av! Hi hi! Bebisens hjärta slog 135 slag i minuten. ♥ Åh det lilla livet, nu börjar jag längta tills den kommer ut!
.
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka på Huddinge sjukhus på informations-träff. Oh oh.......nervöst.
.
Nu har jag äntligen lyckats ladda ner lite bilder, så bilder från helgen med Nordströms kommer imorgon! :)
.
.
Till sist en bild på middagen jag lagade till min kära australienare igår, till hans glädje! Helt hemgjord Fish & Chips med hemgjord tartare sauce och peas! Mmmmmm! A la Viktväktarnas recept, dessutom!!
.

I miss you my beloved America!

Sitter i soffan ganska nyvaken och funderar på dagen som ligger framför mig. Valet är mitt, jag kan göra precis vad jag vill, inga måsten och inget jobb. Men jag känner mig lat, svullen och trött, hade ont i huvet i natt och tog en tablett som gör mig så här. Usch!
.
Sitter och tänker pa mina jobbarkompisar som alla enligt Facebook verkar vara i Amerika. Nu har jag inte varit jet-lagged eller flugit i ett flygplan sedan i Maj och fast jag inte saknar den delen nästan alls så saknar jag USA något så otroligt mycket! Jag saknar att ligga i mitt lyxiga, moderna hotelrum och se på kanalerna HBO och TBS osv osv på TV, jag saknar att gå ut på stan i New York, Boston och Chicago speciellt. Saknar Washington, Newark, Philadelphia (fast jag aldrig ens tyckt om den stan!!), San Fran, LA, ja you name it! Saknar alla affärer, shopping malls, maten, drinkarna, kaffet. I USA är allt så rent, modernt och allt man vill ha finns inom räckhall. Allt finns i USA! Det var ju nästan mitt andra hem i fyra hela år och nu får jag aldrig vara där. Suck. Det hjälper inte att se dessa städer på TV hela tiden heller.....
.
Var på bio igår med Kicki, det var trevligt. Vi såg en ny film med Jennifer Anniston (utspelat i NY, suck!!), en tjejfilm. Den var bra! Vi tog oss dessutom en lyxmiddag på McDonalds. :)
.

Profylax

Till Anna som undrade vilken engelsk profylax vi ska till.... (vilken Anna e det som undrar? :) Kursen heter Annas profylax och ligger på Söder. http://www.profylaxgruppen.com/
.
Den ska tydligen vara bra!

Vecka 28 och hög-gravid!!

Så skiner solen, min dator funkar.....typ lite iaf........och migränen har lagt sig för denna gång! Jag har varit ute och gått i höstsolen med Åsa i flera timmar och fikat på ett mysigt cafe och jag måste säga att jag nästan glömt hur vacker hösten kan vara i Sverige! Det här är min första svenska höst sedan 1996!! Fick också se mycket av våra nya områden här runtomkring, det är jättefint!

Nu väntar jag bara på att min kära syster och svåger ska anlända i Stockholm ikväll! Jippi! Skynda er! :) Längtar verkligen efter att få mysa tillsammans, gå ut på Ladiesnight med Solmaz o de andra tjejerna och få klä upp sig lite. Tack och lov att Matilda varit gravid så mycket så jag kan låna kläder av henne!! 
.
Nu har jag gått in i vecka 28 också och har plötsligt kommit in i den tredje trimestern och är HÖGGRAVID!! Va? Jasså? Ja, det stod så i böckerna i alla fall! Jag har börjat svälla upp ordentligt med vatten ibland och igår på Willys hade jag så mycket sammandragningar så jag nästan blev lite orolig och knappt kunde gå mellan hyllorna! Jag känner att om jag bär tunga kassar och går för fort i trappor osv så kommer sammandragningarna mycket starkare, så det är bara att lugna ner sig isåfall. Min bebis är oftast helvild!!
.
Här kommer ett par bilder från förra veckan och denna vecka! Nu kan jag använda min mage till ett alldeles eget kaffe-bord, inte helt fel!! Tur det för jag orkar snart inte böja mig fram till soffbordet! ;)
.
Vecka 27:
.
.
Vecka 28:
.

Ensam mamma söker ett liv!! 'SUCK'!!!!

Tredje dagen inomhus! Okej, jag gillar verkligen vår nya lägenhet men nu börjar jag faktiskt få nog av att sitta inne. Skulle gå på en promenad med åsa igår och vi skulle till henne på middag, men ingenting blev av. Jag låg bara på soffan hela dagen och var riktigt grining när min stackars man kom hem. Känns vidrigt att ligga hemma med en sån enorm smärta och illamående och knappt kunna se på TV ens en gång! Solen skiner och hösten ser underbar ut, men jag kan inte ta del av den. Idag är det migrän-dag nummer tre. Får se om det vanliga mönstret håller i sig och jag kanske kan bli frisk ikväll efter 72 timmar? Men sedan blir man ju så seg och helt slut, det tar på krafterna och det tar tid att hämta igen sig.
.
Min dator funkar inte och jag kan inte ens ladda ner nya bilder på vår lägenhet..... suck! Sitter och skriver på Marks engelska dator och klistrar in VARENDA himla bokstav å, ä och ö!! Man kan ju bli galen för mindre!! Varför ska svenska alfabetet vara sa idiotiskt?!!!
.
Tröstar mig med att Matilda och Tobbe snart anländer i storstan och vi kan njuta av en helg tillsammans! Det blir ladiesnight, rundor på stan och mys! Synd bara att det tydligen ska SNöA???!!!!!!!!! Well, well, time will tell!
.

Himla skitdag!

Gnäll.....
.
Idag har det varit en riktig skitdag! Jag haft migrän hela dagen. Tog mig till badkaret och sedan till soffan och inte mycket längre..... Tjafsade med Mark när han kom hem eftersom han är som en liten pojke som inte vill ga till skolan. Nej, alrig orkar han fara till sin svenska kurs och vi tjafsar och tjafsar tills jag tvingar honom...........suck! Nu har jag bestämt att aldrig tjata mer. Vill han inte lära sig svenska tänker jag inte tvinga honom heller!! Grrrr..... Solen sken hela dagen och lyste in och gjorde mitt huvud ännu ondare och jag klarade mig inte ens ut! Nu har jag varit till Willys och handlat och blev riktigt arg pa kassorskan! VARFOR har de självscanning om man ALLTID blir dubbelkollad i alla fall när man kommer till kassan???????? Grrrrrrr. Och himla Telia har inte kopplat in telefonen än och när jag ringer dem kopplar de bara bort mitt samtal efter jag väntat i EVIGHETER!!!!
.
SUCK säger jag bara!!

Minst sagt busy weekend!

Tjock, svullen och slut sitter jag i soffan....med ryggont. Men min lilla bebis verkar vara glad innuti magen, han/hon rullar runt eller vad den nu har for sig, sparkar lite hit och dit.
.
I helgen har vi minst sagt haft MYCKET att fixa och dona osv osv. I Torsdags var jag pa fika med Asa och Uffe, sedan hade vi middag med Asa hemma hos oss. I Fredags var jag pa vattengympan med alla andra gravida i Huddinge, sedan blev det shopping pa Willys och hemgjord pizza. Friday night = always pizza night in the Onken household! :)
.
Lordagen blev det Underbara barn-massa i Alvsjo och vi gick runt i timtals........puh!!!! Kom hem med en massa gratis-grejer (dock inget godis), som blojor, mjukisdjur, nappar, bebis-oljor osv! Jag kunde knappt ta mig till bilen efter, mina fotter var som ballonger och min mage tryckte nerat! Aj! Vi gav oss dock till IKEA och handlade ett skrivbord som var REPAT!! Grrrrrr.............. fick fara tillbaka med det idag. Mark snickrade och skruvade tills klockan var midnatt!
.
Och idag har vi haft Anna, Neal, Loz och Pete med deras 2 pojkar pa besok med fika. De verkade gilla det nya hemmet, och vi fick fina blommor och tekoppar i presenter! :)
.
Efter att ha avslutat dagen med att prova ut nya tvattstugan e det minst sagt dags att ta sig in bland alla lakan och kuddar och in till dreamland.... Zzzzzzz.
.

Can money buy happiness?

Varfor ska allt handla om pengar? Om jag anda hade pengar till att fara hem till min lilla farmor som ligger pa sjukhuset!! Bara jag fick se henne och sitta bredvid henne och prata en stund. Men om jag far.....det kostar alldeles for mycket och vi har redan HELT slut pa pengar denna manad. Jag blir sa less, man jobbar och sliter hela sitt liv och sedan sitter man alltid utan pengar i alla fall! Blir sa less pa all rika som bara klagar och sana som inte ORKAR jobba men i alla fall har massa bidrag och pengar..... okej pengar kanske inte gor att man blir lycklig men det underlattar iaf. Suck. Kanner mig riktigt ledsen att jag inte kan hoppa pa X2000 till farmor. Men SJ e hutlosa, SAS ett riktigt 'rip off' och Ybussen alldels for dyr! Nej fast sitter jag i Stockholm och kan inte gora nagot.
.
Hur som helst, klockan ar efter midnatt och lagenheten ser ut som ett bombnedslag. Var och fikade med Uffe och Asa (arbetskompisar fran BA) idag och sedan kom Asa hit pa middag. Jag hann med att krasha ett vinglas och nu star det disk upp over oronen. Men trevligt hade vi i alla fall! :) Kanner mig lyckligt lottad som har kompisar i Stockholm, fast att jag inte ens kommer harifran! Nej, nu hagrar disken! Puh! Eller ska jag sova? Nej just ja, jag har ju inte ens fixat lunch till Mark................ zzzzzzz.

Vecka 27

Sa har jag gått in i tredje och SISTA trimestern! (Min dator funkar inte så jag kan inte lägga ut en bild av min stora mage....)
.
Ikväll ska vi till Huddinge sjukhus och få lite information om BB! Ohhhhhh jag blir nervos!
.
Varje morgon när jag vaknar blir jag alltid lika häpnad av att min mage fortfarande är lika stor som kvällen innan! Annars har den ju alltid varit uppblåst av en massa mat, godis eller alkohol och när jag vaknar dagen efter har det liksom lagt sig! Men inte nu! Den putar ut alldeles hård och sparkandes! :)
.
Här kommer lite info om hur den lilla utvecklas nu! (Taget från www.babycenter.se)
.
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. 

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas. 

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

I nya lyan!!

Nu ar vi nyinflyttade i nya lyan!! Jippiiiiii! Efter en helg med en massa jobb, fotbollsmatch pa puben klockan 6, packandes och upp-packandes och lite umgange med pappa och Monica och hela gardagen i IKEA sitter jag och pustar ut i soffan! Men.... nu ska jag upp och skrubba det som de lata stadfirman inte orkat skrubba (typ allt)! Grrrr.
.
I love it here already! :) Jippiiiiii! Vi har en EGEN lagenhet!! Ingen kan kasta ut mig, ingen kan bli sur om jag skruvar in en skruv! Jag ar HEMMA i MITT HEM!
.
Nu finns det ett orosmoln i min himmel..... farmor. Hoppas hon blir frisk och kry snart. ♥ Jobbigt att jag inte kan fara dit till henne!
.
Tack alla for kommentarer forresten och tipsen! Och Maria L....ha ha vad kul att du visste vilken balkong i Cypern Matilda stod pa, pa bilden! Och Maria U.... ja du vilket minne du har! Du har nog helt ratt, mamma har en bild som ser saaaa lika ut! Det hade jag inte ens tankt pa! :) Vad roligt!
RSS 2.0