1:a klass, hamburgare och regn

Sitter på tåget (1:a klass såklart! :) hem till min man och Stockholm och försöker få mitt antivirus att funka. Min dator har nog inte långt kvar, den är helskum..... Letar också en bil........suck!!!!!!!!
.
Har haft det underbart där hemma och fast min syrra tycker jag klagar på att jag är trött så älskar jag hennes ungar mer än allt på jorden, de är det mest underbaraste som finns. Jag är fortfarande ingen som sitter och suktar när jag ser främmande barn, men när jag ser dessa små pojkar smälter hjärtat och jag vill bara äta upp dem, gosa, pussa och borra in näsan i deras små nackar!! De är så väluppfostrade och så snälla och nu börjar jag oroa mig för hur jag ska klara av att uppfostra barn...... hm? Måste få tips av mattis och tobbe!!
.
Alex kissade förresten på min väska och mina skor igår på Dyket och vad gör det?! Tur bara som Katja sa att det inte var en Louis Vuitton!  :)
.
Har haft fantastiskt mysigt uppe i Sundsvall denna vecka. Och idag gick mamma och jag på stan och shoppade och skulle luncha så lyxigt och hamnade på Mc Donalds och åt världens godaste hamburgare!! Mmmmmmmmm..... Avslutade med en mjukglass sådär bara så att jag ska kunna komma i mina nya gravid-mamma-kläder, hi hi! Blixten och åskan dundrade förbi och regnet öste ner innan jag for, så himla mysigt!!
.
Måste slutligen bara lägga in ett tips på min moster Malins blogg: www.moalins.blogg.se som har världens finaste foton på min släkt och här nedan har jag stulit en bild av mattis på mina älsklingar!
.

Hemma på semester utan vila ;)

Ok...snabbt, snabbt medan jag har en minut för mig själv ska jag skriva.... fast egentligen skulle jag ju kolla mina bankkonton och blocket efter bilar.

Sitter hos mamma i Sundsvall och hjälper henne vara barnvakt i ett par dagar till mina syster-söner Sebbe och Alex. De är det bästa som finns i livet, sötare än små smultron men vilken ENERGI!!!!!!!!!!!! Ahhhh. Somnade i typ 20 sekunder i en stol medan Sebbe lagade 'mat' till mig i lekstugan, så trött var jag! Vi har badat i två dagar (inte jag, det är så himla kallt!!!!) och lekt hela tiden och en gravid kvinna på 36 år är kanske inte den mest energifyllda människan  man kan leka med, men jag försöker. Ryggen värker och mamma säger att jag inbillar mig! Hm.....?

Nu ska jag skynda mig innan de kommer hem från gammel Gurli och vi ska leka lite mer.

Igår hade vi tjejmiddag hos Katja, det var Katja (såklart), Jessica, Elisabeth, jag och Maria, precis som på den gamla goda tiden, vi pratade från klockan 17.30 till 1 på natten, ha ha!! Idag sågs vi också på Dyket tre av oss! Tänk om man bodde här hemma, kanske vore nåt?

Midsommaren tältandes i pappas stuga var supermysig och ikväll ska jag till mormor. Full rulle, så lite sommarbilder får komma efter allt lugnat sig! :)

Min idag 29-åriga man och jag ska bli föräldrar!!

Nu kan jag äntligen berätta för heeeeeeela världen att det bor i bebis i min mage! Den är 13 veckor gammal och den är beräknad att komma vid nyår! Helt fantastiskt och vi är så förväntansfulla, glada, pirriga och ja... så glada helt enkelt! Vi fick se den på ultraljud i Fredags och där låg den och sprattlade och sparkade och snurrade runt, runt! Det var då som det sa 'klick' och vi riktigt fattade vad som växer där inne!
.
Så mycket som ska tänkas på just nu och så mycket som händer. Men så fort allt lugnat sig lite ska jag njuta för nu behöver jag inte jobba alls! Åh vad skönt!
.
Vem hade tro att jag någonsin skulle gifta mig och sedan bli med barn? Tja, kanske inte ens jag hade trott det och nu sitter jag här med en redan uppsvälld mage!
.
Ikväll och idag har jag haft så himla mysigt. Först var jag på stan med Kicki och åt glass i solen och ikväll har Mark och jag haft picnic och grillat och firat hans 29-årsdag nere i parken här i Solberga. Solen sken och det var så varmt. Det hoppade till och med runt en liten vild-kanin där! Drack alkoholfri champagne och låg och bara njöt på filten medan Mark grillade en 900 gram stek!!!! Den tog upp hela grillen, ha ha!
.

Stockholm i mitt hjärta.... (mammas favvo låt)

Så fort, så fort rusar tiden förbi! Hur jag ens hinner sova nu för tiden kan man ju undra?!
.
Hade en toppen-helg med Mark, mamma och Lars-Evert som bestämde sig för att komma ner och trängas bland alla turister och se skymten av brudparet Victoria och Daniel! Vilken dag, jag var mäkta imponerad, och jag brukar inte ens bry mig om sånt! De verkar vara så kära och lyckliga och hela bröllopet var fantastiskt!
.
I Söndags tog vi båten ut till Birka, en gammal vikingaö! Jättehärligt hade vi det.
.
Idag blev det en låååååååång lunch och fika med min gamla, kära kompis Farnaz som jag alltid umgicks med i Australien. Vi hade inte setts på ja, kanske 6 år och hade minst sagt mycket att prata om. Vi avslutade dagen med en riktig shoppingtur- hamnade typ på stadens alla H&M, hi hi. Vilken rea!!
.
Lyckligt uppiggad tog jag mig hem och åt middag med min kära och bakade chokladbollar i brist på godis här hemma. Mmmm....
.

My destiny - my migraine

Hittade lite poem om min vidriga sjukdom. Har kommer ett av dem;
.
The beast, the beast, this horrible beast is coming for me again.
I wish the beast would never come for I never know when.

The pain, the pain, the horrible pain shooting through my head.
The lights, the sounds, the awful pain that I have come to dread.

The numbness, the tingling, the slurring of my speech.
I wish that I could understand the nature of this beast. 

The darkness, the blessed darkness is my only hope.
If it wasn't for the blessed darkness, I could never cope.

The suspicion, the snickers, the talking behind my back. 
The questions, the stupid questions that people never lack.

I wish that all the people could understand what I am going through.  
My only wish for all those stupid people is, that the beast never comes for you.

Glada nyheter!!

Busy, busy, busy!!
Marks kusin Blake var hos oss hela helgen - i fem dagar! Hade inte tid att fixa nanting med nya lyan etc etc. Inte ens tid at ringa folk! Visst vi hade kul, for till Skansen, Vaxholm, gick runt hela Stockholm etc etc, men kan ju tala om att jag var ganska lattad nar han for hem!! Att vara med en 22-aring ensam (mark jobbade typ hela tiden) e inte alltid det enklaste.... Jag var sa himla seg och slut i sondags att jag somnade i soffan medan fotbollen var pa TV, mark och blake satt och surrade! Inte likt mig!
.
Nu ska jag rusa till banken, posten och sedan in till stan och traffa mina underbara mostrar Evis och Malin, blir ett par dagar av shopping och bio; SEX AND THE CITY 2, whehooooooo!!!
.
Sedan blir det att packa min dammiga resvaska och dra ivag med flyget till London och jobbet. Snacka om att det nu kanns som en helt annan del av mitt liv, har inte jobbat sedan fore strejken! Hur ser det ens ut i London? Hur serverar man passagerare? Hur oppnar man en flygplans-dorr? Tja, blir till att liska ut det igen!
.
Ser fram emot den dagen jag kan sova precis hur lange jag vill, kanske i 15 timmar utan att ens masta kliva upp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur som helst.....
.
♥ GRATTIS TILL MIN BELOVED SISTER OCH HENNES MAN TOBBE som nu har varit ute och handlat lite..... i form av ett HELT HUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JIPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag e sa lycklig for er skull!! ♥

LÄGENHETS-ÄGARE!!

Nu kan jag berätta för er alla (och tack till er som försökt hjälpa oss med tips) att..............
.
vi har KÖPT LÄGENHET!!!!!!!!!!
.
Vi har bjudit i tre dagar, haft så mycket upp och nedslag och varit sååååååååååå nervösa! (Hjälpte inte att jag var så sjuk i migrän.) Men den 1:a Oktober får vi nycklarna till vårt allra första lilla hem!
.
Vi ska bo i Hökmossen, Hägersten i en liten, nyrenoverad, fin och fräsch 2.5:a!!
.
Jipppppppiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!
.
Malin kanske hade rätt, ibland händer saker av en anledning?
.
Skrev kontrakt till klockan 10 igårkväll och firade med Marks kusin Blake som är här med rosa champagne! Nu ska vi ut på seightseing hela helgen.
.
Whehooooooooo äntligen ska vi få ha vårt alldeles egna, första hem som ingen kan komma och sparka ur oss ur!
.

Älskar min älskling och hatar min migrän

Har legat i mitt nattlinne hela dagen, ibland i sängen och ibland i soffan, med ett isblock på huvet, har bara orkat öppna dörren till balkongen en gång och kokat lite pasta och slängt i lite tonfisk i den. Kan inte röra mig, kan inte diska eller städa och Blake kommer imorgon bitti!! Hjälp! Det ser ut som om det bor en sån där äcklig gammal tant här som inte diskat eller städat i köket på 20 år! Det stinker och sopkorken är så full att det öser ur skräp och matrester ur den och det är så mycket intorkad mat att jag inte vet hur jag ska kunna diska bort det? Dessutom måste jag kravla över en halv meter med papper och saker på golvet innan jag ens tar mig ur soffan!
.
Det gör så ont, så ont. Jag vet inte hur jag ska stå ut och var jag ska ta vägen? 2 dygn nu...ett kvar. Håller alltid i sig i tre dygn. Suck.
.
p.s, tack mattis och Crixan för era fina kommentarer!! Det värmer!!
.
Här kommer lite blandade bilder jag hittade förut i min bildmapp! Första bilden på min vackra, galna man, bara för att jag saknar honom så nu när han är ute i vishan och jobbar.
.
Den här stunden fick mig att asgarva! 'Honey, I'm just looking after my hair', sa han i hotelbadrummet i Cairo. När jag tittade in stod han i duschmössan och hade mitt löshår på sig under!! Ha ha haaaaaaaaa!
.
.
Här är vi i Bangkok, blev lite galna efter ping-pong showen och ville hitta på lite egna tricks! ;)
.
.
Jag och söta koalan i Australien
.

3 år av kärlek!

Har precis gråtit klart till Sex and the City Film nummer 1. Man kan aldrig se det för många gånger. Det ligger en hög blöta servetter bredvid mig i soffan!
.
Mark är bortrest med jobbet i några dagar, känns ovanligt. Nu får jag igen för alla nätter, veckor och dagar som jag lämnar honom ensam och flyger runt världen. Själv ligger jag med migrän sedan i morse och försöker få tiden att gå tills den går över- som den gör efter tre dagar, så jag vet ju vad jag har framför mig i två dagar till!
.
Är nervös över lägenhets-situationen. Är nervös över jobbet. Imorgon är sista strejkdagen.... Känns som om jag är så långt från London och British Airways, som om det finns i ett helt annat kapitel i mitt liv just nu. Vill inte ens tänka på det om jag ska vara ärlig.
.
♥ Tänker på kärlek...... (såklart efter att ha sett SATC) och kom på att Mark och jag helt glömt vår 3-års dag som var för en vecka sedan! Vi är båda urusla på sånt men det gjorde mig lite ledsen att vi inte ens tänkt på det! Men betyder det att man inte älskar varandra mindre? Nej, det gör det inte alls. Egentligen är det bara ett datum i almanackan. De viktiga är ju såklart minnena, allt man upplevt tillsammans och all kärlek vi fortfarande har för varandra! ♥

Snabbkurs!

Har precis sett ett halvt avsnitt av Sex and the city på TV.  Den första stunden jag kopplat av på.....ja hur länge det vet jag inte?! Mark ligger och snarkar, han har det ännu jobbigare som jobbar hela dagarna och nu ska han åka bort på jobb hela veckan så jag blir ensam!
.
Så mycket som ska göras. Så mycket att försöka lista ut, lära sig, om hyresbostäder, eventuella bolån och räntor. Ja, jag tror jag varit på snabbkurs de sista två dagarna! Nu vet jag lite om fixed och rörlig ränta, om olika lån, lånelöfte, bostadsköer, kontantinsatser, budgivning, mäklare, bostadsrättsföreningar, boytor och ja... mycket mer. Jag är helt slut, en helt ny värld har öppnat sig och det är bråttom, bråttom. Om mindre än tre månader är vi hemlösa och vi bor i världens mest svåraste stad att hitta bostad!
.
Tack Anna och Neal för tipsen, tack Kicki (Almberg) för pratstund och tips, tack Emeli för att du kollade på blocket till oss (vilka människor det finns här i världen!! :) och tänkte på oss, tack Crixan för kommentaren, tack Jenny som frågar vänner och bekanta, tack Solmaz för tips och mest av allt; tack till min syster, mamma och pappa! Vad gjorde man utan familj och vänner i svåra tider? Har man det så har man hopp!
.
Tack till alla som bryr oss om oss och tänker på oss!
.
Kanske, kanske en vacker dag om vi har riktig tur kan vi sitta i vår egen lägenhet och slappna av och kunna slå in en spik i väggen utan att få böter, utan att bli utkastade och slösa bort hela lönen på andras lån och hyror! Be för oss är ni snälla!

8:e flytten på fyra år - rekord??

Ja jag måste ha flyttrekord!
.
Hade en mysig gårkväll med min moster Malin på stan. Åt pizza i en härlig italiensk restaurang vid St Eriksplan och kom inte hem förrän 1.30 på natten! Hann med mycket surr och skvaller, väl behövligt. Imorse åt vi frukost här hos mig och fick oss en snabb-shopping timme på stan innan Malin skulle hem med tåget. Jag tror vi båda behövde lite andrum och få tänka på något annat i några timmar så det var en välbehövlig träff.
.
Sedan gick jag på banken....och det verkar inte så hoppfullt med att vi ska få något lån som ska räcka till någon bostad i Stockholm direkt. Och nu börjar letandet....igen. Jag som trodde att jag hade mitt på det torra för ett tag framöver. Jag blir mer och mer arg på hyresvärden som lät oss måla om (och betala färgen själva!) och betala extra månadshyra innan vi flyttade in (fast vi inte ens bodde här) för att behålla lägenheten. Inte har han eller hans fru svarat på vårt email heller. Taskigt! Bara sa upp oss så där, och kan inte ens vara sjyssta nog att ringa till oss och förklara.
.
Jag räknade ut idag att jag flyttat 7 gånger på fyra år! Och nu ska vi måsta flytta igen. Aldrig ska man få något riktigt hem där man kan slappna av.
.
For och köpte en skrivare ikväll så vi kan skriva ut lappar och lämna i området och tröstade oss sedan med en pizza på en uteservering här i Älvsjö. Mysigt att sitta ute i den varma kvälls solen.
.
Känner mig så uppgiven och less. Aldrig ska man få vara glad.

När livet går fel....

Igår när jag gick hem från bussen fick jag en sån där härlig lycko-känsla strömma genom mig. Såg mig runt i kvällssolen, på vår bil, på alla gröna träd, blommor, lekplatsen utanför, vårt hus och vår balkong. Och så tänkte jag på hur lyckligt lottad vi är som får bo här! I detta fina område, med balkong i solläge, parkeringsplats och ljust och fräsch och lagomt stort.
.
I nästa sekund tänkte jag att man kanske inte skulle tänka så, för när man är för lycklig brukar det alltid hända något hemskt, så man inte ska få vara för glad, för länge.
.
Och mycket riktigt.... man får inte vara lycklig några längre stunder. Man måste alltid utsättas för prövningar och nedslag. Om man njuter av sin lycka för länge, då måste man tydligen straffas.
.
Och så blev det. Fick just nu ett email av vår hyresvärd att vi är uppsagda från vår lägenhet från den sista Augusti.
.
Alla rum vi målat, alla möbler och saker vi köpt hit så de skulle passa in precis här, allt vi fixat, allt går åt skogen. Vi som skrev på kontrakt för TV, internet och telefon hit i minst ett år framöver Och på toppen av allt valde vi att bo i den stad som det är svårast att hitta lägenhet i, av alla städer i hela världen!
.
Nu kommer vi inte att kunna njuta av sommaren och inte kunna åka på semester, Mark måste ställa in den. För hur ska vi ha råd med det nu? Det går inte.
.
Jag är så ledsen, jag kan inte tänka ordenligt, jag vill bara försvinna. Min kära moster Malin ska sova över inatt och vi ska ut och jag hade sett så fram emot det. Men jag känner mig så uppgiven, så deppad och som jag fått ett slag i magen. Hur ska jag orka le när insidan bara gråter?
.
Varför? Jag avskyr när folk säger att allt har en mening, för vad finns det för mening med sånt här? Jo, meningen är att man inte ska få vara lycklig.
.
RSS 2.0