Merry Mauritius Xmas!!

Hemma igen, solbrända (och då menar jag riktigt brända, aj!!), glada och trötta. Vi har haft den bästa julen någonsin. Resan var underbar, allt från att lyckosten Mark fick åka första klass medan jag jobbade till att vi tillbringade julen med underbara människor till sol, värme, bad, snorkling, drinkar, Catamaran-cruise, härlig julmiddag, underbart hotell och massa skratt! En av mina kompisar- Joe- var också med på resan och hon hade med hennes kille, vilket var en underbar överraskning!!!! Jag visste inte omd det förrän jag checkade in. Vi hade t.o.m kul med Virgin Atlantic's flygvärdinnor som firade julen på samma hotell och var ute på en annan båt samtidigt som oss (som ni ser på korten nedan).

Mark och jag hade också en liten egen 'julafton' innan vi for på julaftonsmorgonen med paket och allt. Jättemysigt!

Julen kunde inte ha blivit bättre. Nu är vi tillbaka i iskalla London! Det är så kallt (fast att värmen är på för fullt) att jag måste sitta med flispyjamas, koftor, filtar och varmvattenflaskan i soffan och dricka hett kaffe. Annars tuppar jag nog av! Jag klarar verkligen inte av kyla nu längre. Jag ville bara stanna kvar där bland delfinerna och korallerna med alla de där härliga människorna på Katamaranen för evigt! If only.......

Här kommer några bilder från vår härliga julresa!








 
Här är en bild genom flygplansfönstret i solnedgången över Alperna. Såååå vackert!

God Jul!!

Sitter i vardagsrummet och äter knäck och lyssnar på julmusik medan granen glittrar i bakgrunden. Har pratat med familjen därhemma och önskat god jul. Saknar dem alla speciellt så här på jul! 

Allt är nu packat och klart (bikini, klänningar, sololja och sandaler), paketen ligger under granen redo för julaftonsmorgonen innan det bär iväg på ett 12-timmarsflyg till Mauritius. Medan ni äter julskinka och ser på Kalle Anka måste jag tyvärr jobba men förhoppningsvis är det värt det och vi får hoppas att Mark får sitta i första klass och dricka champagne på flyget och att vi får sol när vi kommer dit! (Håll tummarna!)


Önskar en riktigt God Jul till er allihopa! Hoppas ni får en underbar jul!

Kramar från Cilla och Mark



Svensk jul i London....

Åh jag är så trött! Sov till klockan 12 och hann inte ens till posten för att hämta upp ett paket från Marks föräldrar! Typiskt! Jag är så jetlagged från min långa, jobbiga resa den här veckan plus att vi hade riktig fest här i går! Känner mig minst sagt sliten men det var värt det!

Vi bjöd in Julie, Adrian, Luke och Ness till en 'swedish christmas' igår, klockan tre. Vi hade ju köpt massor med mat på IKEA så vi bjöd på riktig fest! Vi hade svensk julöl, Kopparbergs cider, välkomstdrink, snaps och vi hde dukat med små juldekorationer och presenter på bordet och tända ljus runt hela lägenheten. Vi hade svenskt julbord med kalla rätter och varma rätter och hade t.o.m lagat en riktig Jansons frestelse!

Vi avlslutade kvällen med en tårta som Mark bakat, plus hemgjorda knäck, pepparkakor, kanelbullar och svensk glögg!

Efter alla gått hem och vi diskat upp berg med disk satt vi i soffan och lyssnade på Carolas julskiva, min favorit. Då kom den där känslan sköljandes över mig igen, som den så ofta gör..... hur mycket julen betyder för mig och hur ledsen jag blir när jag inte kan åka hem och fira den i Sverige med min familj. Jag kunde tillslut inte hålla tillbaka tårarna. Allt det behövs nu såhär före julen är att höra Carolas heliga natt, Adrian som sa 'Happy Swedish Christmas' när han klev in i köket, känna lukten av glögg eller bara tanken på svensk jul....då vill tårarna bara komma fram!

Jag har ju valt mitt liv och mitt jobb och vi ska fara till Mauritius över julen. Mark är så exter och längtar så tills vi far. Vi ska fira svensk julmorgon här på julafton innan vi flyger iväg på eftermiddagen. Han gillar väl julen men kan absolut inte förstå varför jag blir så känslig runt den här tiden på året. Han vet inte hur traditionellt det är där hemma i Sverige, hur varmt och mysigt inne i mammas hus medan det snöar ute. Familjen betyder mycket för honom, men eftersom han är en typisk kille förstår han nog inte hur mycket familjen kan betyda. Jag önskar inget hellre än att skippa resan till Mauritius i solen och istället ta flyget hem till Sundsvall och få fira den med min familj. 

Ibland drömmer jag mig tillbaka i tiden... Om att vakna till att mamma sätter på julskivan klockan nio på julaftonsmorgonen, högt, högt tills Matilda och jag vaknar, sedan kliver vi upp och ser på TV medan vi äter julfrukost. Vi sitter där i vardagsrummet med julgranen som glimmar och vi får en liten present var. Sedan gör vi oss fina till kyrkan och promenera dit i snön. Efter kyrkan är det alltid hela släkten hos mormor innan man skyndar sig hem till Kalle Anka klockan tre medan mamma slamrar i köket med all julmat. Jag tänker på jularna då vi var tillsammans allihopa, när farmor och farfar brukade komma precis till Kalle Anka. När pappa brukade ha i uppgift att spendera mestadels av kvällen med att bygga barbiehus!

Så magiskt. När man är vuxen blir det inte alltid som man vill, utan jobb och allt möjligt annat kommer ivägen. Men jag ska inte klaga, jag ska i alla fall få fira den med Mark och han fick en gratis flygbiljett för att kunna följa med mig på jobbet. Och vem vet, nästa år kanske, kanske jag får semester över jul och får komma hem igen!

Att leva med jetlag

Hur länge ska min kropp klara av denna jetlag? Sitter på soffan och är fruktansvärt trött och yr. Hjärnan fungerar inte som den ska, ögonen svider, huvudet snurrar och jag vet inte om jag vill ha frukost eller middag. Jag har sovit ca 20 minuter i tre intervaller under de senaste.....fåsenu.....31 timmarna. Vilket betyder en timme sammanlagt sedan igår morse, men inte ens riktig sömn var det! Vi blev flera timmar försenade från Chicago i snöyran och när jag väl kom hem idag var det eftermiddag och ingen ide att gå och lägga sig - för då kan jag inte sova inatt, vilket jag måste, innan jag flyger till Philadelphia imorgon kväll. Det handlar om att planera sömnen också.

Ibland blir jag irriterad när vissa klagar på att de är trötta och jetlagged efter en enda semesterresa utomlands typ en gång per år, och när vissa klagar på att de känner av tidsomställningen när klockan går bakåt eller framåt då det skiftas från vintertid och sommartid (kom igen nu, EN fjuttig liten timme!!). Jag tror INGEN kan förstå den fruktansvärda tröttheten som kommer med att ständigt, varje vecka, byta kontinent, den ständiga tidsomställning (inte bara en timme eller två, utan oftast 6-8 timmars omställning) och med att tappa minst en - eller oftast två nätters sömn i veckan, eller som den här veckan då jag förlorar fyra nätters sömn när jag flyger över Atlanten fyra gånger på sex dagar! Inte klokt.

Inatt på flyget var jag så trött att jag somnade sittandes i vårt 'galley' när de andra var på rast! (Absolut inte tillåtet!) Jag kunde inte hålla ögonen öppna och hjärnan bara snurrade runt, runt tills jag somnade! När jag vaknade till fick jag dricka varm choklad och äta några kakor för att vakna till igen. Jag riktigt känner hur kroppen tar stryk och jag känner mig oftast sliten och orkar knappt röra mig. Orkar knappt ta mig upp för trappor eller gå ut och gå. Jag har nästan 'sovmaratons' emellanåt, för att ta igen mig och då kan jag sova hela dagen! Jag känner ofta som om jag ska bli sjuk (fast jag måste säga att mitt immunförsvar är helt fantastiskt om man ser på hur många baciller jag utsätts för hela tiden) och det jobbigaste förutom tröttheten är att magen sväller upp som en ballong under varje flyg pga trycket i kabinen och altitydförändringarna. När jag kliver på passar alltid kjolen perfekt, ett par timmar senare måste jag knäppa upp den och kan knappt andas! Jag får alltid ont i magen och äter helt fel mat för att kunna hålla mig vaken.

Ändå älskar jag ju mitt jobb. Det är många gånger som jag nästan får nypa mig själv för att förstå att jag lever i verkligheten, speciellt om jag är på något ställe som jag alltid drömt om att åka till. Jag måste också tillägga att ibland får jag så enormt mycket energi, jag vet inte vart det kommer ifrån, men ibland när jag är jetlagged känner jag det som om jag skulle kunna göra vad som helst och vara ute på party hela natten. Konstigt va?

Men ibland, som nu, funderar jag hur länge min kropp ska orka? Och min hjärna?

Nu ska jag se på Spökprogram och försöka hålla ögonen öppna tills Mark kommer hem från en fest med jobbet. Godnatt. Zzzzzzzzzzz

sleep deprived jet flying with jet lag

Snowy, windy, lovely Chicago!

Jag drar upp gardinerna i hotelrummet och vad ser jag? Vita flingor som virvlar runt, upp, runt sedan ner 18 vaningar ner till backen! Marken har blivit vit under natten och floden ligger vit och frusen av tjock is. Jag tar mig en snabb, het dusch och tar pa mig vartenda plagg i min resvaska. Tajts, ett par till tajts, strumpor, boots, tre trojor, kappan, halsduk och handskar. Sedan ger jag mig ner i hissen och ut pa gatan.

Efter en varm, underbar macka och en stor kopp kaffe i 'The corner Bakery' ger jag mig ut i kylan, vinden och snoyran. Jag springer runt pa gatorna och knuffas med tusentals andra julshoppare - in och ut i affarerna. Varje gang jag kommer ut pa gatan virvlar de vita flingorna allt tjockare runt husknutarna och gatorna. Folk ser ut som snogubbar! Jag kan inte lata bli att ge lite pengar till en stackare som star ute halvt frusen till marken och ber om pengar till ett 'schoolrace'. Han undrar varfor jag inte flyttar till Chicago?!! Eh... visst, jag tycker Chicago ar en underbar, vacker, intressant stad men jag skulle inte klara av den iskalla vinden som oftast kyler ner hela staden, hur underbart det an ar! Efter ett par timmar och ett par julklappar senare (till Mark) ger jag upp och skyndar mig hem till hotellet och mitt varma rum. Jag ser knappt var jag springer i den vita snoyran! Inne i rummet tittar jag forundrat ut pa den vita staden medan det biter i kinderna av kylan!



Helgen i bilder

Fredag kväll (Mattis obsevera våra hattar vid middagen!):








Lördagkväll med Dave och Rikki:



Söndag.....vi for till IKEA, åt köttbullar och köpte massor med julmat till vår svenska jul nästa söndag! I love IKEA, känns alltid som man är 'hemma'! Sedan hade vi en mysig, lugn kväll hemma i soffan.

Synd att lediga dagar alltid går så fort.....nu ska jag packa väskan och skynda mig iväg till Chicago!

Can you cook a proper English Christmas Turkey?

Så var man hemma i London igen då. Kallt är det, och det ser mörkt ut ute. Inte för att jag varit ute idag, utan jag sov till 12 sedan har jag bara suttit i soffan med min 'hotwaterbottle' som är varm - full av hetvatten, rosa och mjuk. Gillar att bara slappa medan alla andra jobbar och jag är ensam hemma. Dricker kaffe, pratar med kompisar från Australien i telefon, är på Facebook och bara tar det lugnt. Måste bara säga tack till Monica som gav mig den fina, vita fliskoftan sist jag var hemma, den har blivit min räddning i vinterkylan! Det passar till allt och den är såååå mysig, så TACK Monica!!!!

Om en stund kommer Jess och Jimmy hem (som vi bor med) och vi ska tillsammans laga en riktig engelsk 'Christmas turkey' (vilket betyder kalkon om ni inte visste det). Vi fick t.o.m tips av Jamie Oliver häromdagen på TV så vi hoppas den ska bli bra. Jag ska nog baka en kladdkaka till efterrätt och så ska vi ha riktig jul här hemma innan de far till Australien. Vi ska även ha små julklappar!

Synd bara att glöggen i England inte är så god.....jag är så sugen på glögg! Måste nog fara till IKEA på Söndag eftersom vi ska ha svensk julmiddag här nästa söndag och då måste man ju ha riktig svensk glögg, och sill och köttbullar och pepparkakor.....

Ha en bra helg allihopa!

Lovely San Frasisco!

Welcome to lovely San Frasisco! If you ever are thinking of coming here, I have only one thing to say; GO!!!!

Jag älskar den här staden, så vacker, så annorlunda, så mycket att se och göra. Varmt på sommaren, kallt på vintern men oftast soligt. Branta backar med vackra hus som slättar ner för branten, vatten, berg, broar, berömd shopping, härliga restauranger, Alcatraz, sälar som ligger ute vid en stor pir i hundratals, turister, en massa konstigt folk (gamla uteliggare överallt).

Jag har precis varit ute i solen och promenerat upp för backarna, ner för backarna och in och ut ur de härliga affärerna. Folk är glada, julpynt glittrar och man kan inte låta bli att gå runt med ett ständigt leende! Var även tvungen att ge lite pengar till en härlig svart kille som stod och kämpade med att sälja sina Big issue-tidningar medan han sjöng för oss och gav en massa kommentarer. 'Ah I can see you all wearing black today, everyone is black, lucky I chose to wear black too. Have a good day maam. Isn't it a lovely day! Oh God Bless you darling (när jag gav honom pengar)! You go and enjoy America!' Han var precis som hämtad ur en film! :)


Jag vet inte vad det är som hänt men jag har mer av en julkänsla i år än jag haft på flera år. Jag gillar att bara strosa runt och ta in allt, alla julgranar som glimmar, alla ljus och alla affärer som tävlar om julskyltningar och folk som springer runt med stora julkassar överallt över gatorna. Även julen i London känns annorlunda i år, mer stämningsfull och roligare att pynta och planera. Hoppas ni känner likadant! :) Känns även härligt att alla mina julklappar blev klara i November och att jag bara ska köpa något pyttelitet till Mark i år, vi bestämde att inte hålla på och slösa på pengar i år. Skönt! Julklappar är egentligen överdrivna, jag tycker det borde räcka med en liten sak till alla. Det man vill ha nu för tiden köper man ju så jag önskar mig aldrig någonting längre. Men nej, nu ska jag sluta babbla och flyga tillbaka hem till London och min Mark!

Här kommer några bilder från soliga San Fransisco!






******************************************************************************************************

Så till mina kommentarer från förra inlägget;

Jenny- vilken fest på Love Actually tänker du på? Jag ÄLSKAR den filmen men vet inte vilken scen du menar?

Mattis- ja vet du vad, jag berättade precis det där för Mark i söndags om hur vi gick runt på gatorna och tittade förundrat in på alla engelsmän i konstiga kungahattar på juldagen! Vad mysigt vi hade det!!

Mamma- jag visste att du inte skulle gilla den där bilden jag la ut på oss, men jag tyckte den var rolig..... okej, jag lägger ut min favoritbild då, där både du och Sebbe är jättesöta! Jag försökte ta en bild på var hjärt-ljusstaken stod i rummet men det blev så suddigt med alla ljus. Sätter in bilden ändå så att du får se!


GRATTIS KÄRA MAMMA!!

Först och främst; GRATTIS MIN ÄLSKADE MAMMA! Hon fyller år idag och tyvärr kunde jag inte vara där och fira henne men jag fick i alla fall prata med henne lite snabbt i telefonen (skulle kunnat prata i evigheter men jag ringde från San Fransisco)! Hon hade i alla fall blivit ordentligt uppvaktad av alla hos mormor i Söndags och av Lars-Evert i Fredags. Jag saknar henne så mycket, hon är världens bästa mamma och jag är så stolt över henne. Hon finns alltid där för mig och alla andra i vår familj. Hon är otrolig min mamma!!



*******************************************************************************************************************

Så till Helgen som var....

Åh vad roligt vi hade det i Fredags! Vilken fest! Vi var som sagt bjudna till e-ons julfest i Knightsbridge alldeles vid Harrods och det var så himla lyxigt. Champagnen flödade, de bjöd på öppen bar, fyra rätters middag med vitt och rött vin, en fotograf som tog proffessionella bilder (man fick en förstoring innan man gick hem), ett fejkat kasino och disco. Det var ca 140 pers där och de flesta var unga. Vi hade som sagt jättekul! Jag kände mig som en 'prinsessa' i min balklänning och jag fick till mitt hår precis som jag ville ha det. Det enda jobbiga var att ta sig hem, jag hade såååååå ont i fötterna och Mark kunde såklart inte fatta varför jag knappt kunde ta mig till bussen.....typiskt killar!

Här kommer ett par bilder. Det första är på mig och lilla söta Jesse som vi bor med.




Resten av helgen blev också underbar. Vi sov alldeles för länge efter festen men på Lördag eftermiddag var vi bjudna till Julies nya lägenhet i norra London och hon och hennes kille Adrian lagade 'lamb roast', det var sååååå gott och vi hade jättemysigt. Hon hade öppen spis och vi satt och surrade och drack rött vin hela kvällen (som synes på våra röda leenden, ha ha!).



I Söndags hade jag och Mark en hel dag alldeles för oss själva! Vi städade hela lägenheten och vårt stökiga rum sedan gick vi på en lång, underbar promenad i solen. Det kändes som det var höst och vi hittade nya, härliga ställen inte alls långt från vårt hus. Vi gick längst Themsen, genom Chiswick park och hittade t.o.m en liten 'farmers market' där de sålde hembakta bröd, kaffe, lite hantverk och kött. Supermysigt! Vi avslutade dagen med en pint i en mysig liten pub sedan lagade Mark en Sunday roast till oss och vi myste i soffan. Jag kunde inte ha kunnat få en härligare helg! Tänk att vi har varit gifta i tre månader nu, jag och Mark. Och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går.

Här kommer lite bilder från Söndagen;

Utsikten från vårt sovrumsfönster i morgonsolen



Under vår Söndagspromenad hittade vi en del annorlunda 'julpynt' på Londonbornas hus




Underbara Chiswick och Themsen i höstsolen



Ett par stackars fåglar som förbryllat gick runt på isen och undrade vart vattnet tagit vägen??



En pint i puben är aldrig fel efter en prommis



Marks underbara Sunday roast (lite suddig bara)



Vårt rum med de nya fina sängkläderna vi fick av Jenny med familj :)



Mark hemma i vardagsrummet med vår julgran i bakrunden


Från solen i Kenya till fancy julfest i Kensington!

Efter Bahamas fick jag ÄNTLIGEN några dagar hemma i London med Mark! Vi fixade massor med saker som vi inte hunnit med på flera veckor och i Söndags var vi på Julmarknad i Hyde Park! Det var en jättebra julmarknad där man kunde åka skridskor, äta tysk julkorv med vitlökssås, dricka glögg och varm choklad med Baileys! De hade massor med karuseller och även en mysig bar utomhus med fejkad snö (av SKUM, ha ha!). Vi hade jättemysigt. Det var kallt som det ska var på en julmarknad men tyvärr ingen snö....that's London for you.







Efter middag och några drinkar i en pub stal jag en julkula från en gran på Regent Street och vi hade lite kul på tunnelbanan hem ;)




I Tisdags var vi ute och shoppade, Mark köpte en ny  'overcoat', jättefin jacka, till sitt nya jobb och jag var tvungen att köpa en balklänning! Jag har aldrig i hela mitt liv haft en balklänning men jag hittade direkt den perfekta klänningen!! Skimmrande färger i lila med lite glitter i och lång- ända ner till fötterna!  Mark och en till kille som stod vid damernas provrum sa att jag såg ut som en prinsessa, hi hi. ;) Vi ska nämligen på julfest på Fredag i Kensington med Marks nya jobb! Han jobbar första dagen idag och vi är redan bjudna på lyx-fest med middag och champagne, allt är gratis. Jag läääääängtar! Jag har aldrig varit på en riktig lyxig julfest i London city och äntligen är jag bjuden! Måste bara se till att jag inte dricker för mycket av den dyra champagnen och gör bort mig framför Marks nya chef!


Men innan julfesten var jag såklart tvungen att jobba lite, så nu sitter jag, precis anländen i Nairobi, Kenya. Det var en lång dag på flyget med allt från knepigt folk och skrikande ungar till en afrikan klädd i vitt och stora guldsmycken som försökte få mig att följa med honom på semester i ett hotell i Kenya!! Ha ha ha! Men nej, inga såna afrikanska äventyr för mig tack, jag ska istället bara sova och sedan ligga vid poolen imorgon och dega! Det är vad jag gör bäst nu för tiden när jag är i solen och värmen.

RSS 2.0