Min mormor

När jag tänker på min kära mormor så tänker jag på att hon är som drottningmyran i en myrstack. Hon sitter där i sitt hem på sin 'tron' och alla hennes barn och barnbarn och ingifta fruar och män är där varje dag och riktigt behandlar henne som en drottning. De städar, handlar, bär och ser efter, allt de kan för att hon ska ha det bra. De kommer och hämtar henne när hon ska ut på kalas och de sköter hennes hus och trädgård. När hon i somras var i sitt kära hem i Finland så var de där hela gänget och bytte hennes kök och golv och kyl, så att när hon kom hem var allt nytt och ordnat.

Men det är inte för inget som de ser efter henne. Hon är den mest fantastiska kvinnan jag någonsin mött i hela mitt liv, hon har kämpat hela sitt liv genom krig, fattigdom i Finland, till att se efter och uppfostra alla sina barn tillsammans med min morfar. Hon har fött elva barn! Hon är den klokaste kvinna man någonsin kan träffa och fast hon nu är lite ofärdig när det gäller att gå så är hon som en ungdom i sinnet. Hon lyssnar, ger råd och bryr sig om alla sina nära. Hon är en trygg människa som alltid vet hur man ska behandla människor. Hon ger allt och glömmer ingen. Hon är rättvis, känslig och rolig. Och när det är jul och födelsedagar glömmer hon inte bort en enda ur hennes stora skara, hur hon klarar av det förstår jag inte? Hon är otrolig min mormor.

Att gå och sätta sig inne i mormors kök en helt vanlig dag är alltid en händelserik och oförglömlig dag. Man träffar släkten och har man turen kan man kanske få en minut ensam med mormor. Alla de stunderna är givande stunder.

Mark undrar precis nu när jag skriver detta hur många koppar kaffe om dagen mormor dricker? Hon har alltid besök och kaffekokaren står alltid på. Man kan inte gå till mormor utan att det bjuds på kaffe och fikabröd! Det är så tryggt och härligt att sitta där, i timtals helst, i hennes kök.

Hon, min mormor fyllde 80 år den 10:e Januari. Tyvärr kunde jag bara prata med henne i telefonen och kunde inte komma hem till hennes fest, men jag vet att hon blev riktigt uppvaktad av alla. Jag önskar jag hade varit där och fått fira henne med alla! Grattis min kära mormor! Tack för all glädje du ger oss alla!

Här är hon, min mormor Gurli Regina Sten. Lika glad och varm som alltid.

image220


Kommentarer
Crixan

Härligt med nära och kära :) sådana ska man vara rädda om.
Hoppas du har det bra där ute i stora vida världen! :)

2008-01-12 @ 16:57:55
Fadern

Håller med dej till 100 % när det gäller Gurli. Samma sak med mej, hon har alltid varit mitt stora stöd när ann-marie och jag haft våra svåra stunder. kram, far

2008-01-12 @ 21:14:55
Amanda

Stämmer! Det är nästan så att man vill kopiera din text och ha den i en uppsats :) Jag kan lova att hon fick en fin födelsedag iaf, var där och stod för underhållningen ju! =P

Ha det bra! / Amanda

2008-01-13 @ 14:08:01
URL: http://anussniffarenamanda.blogg.se
Din älskade moster Evis :)

Cilla, vad underbart du skriver om mormor. Jag nästan grät när jag läste din blogg. Men så är det vi känner. Hon är vår ängel. Jag ringde mormor och läste upp vad du skrivit och hon blev så rörd. Var rädd om dej! Kram Evis

2008-01-13 @ 21:43:19
ewe

va gulligt skrivet cillus =D håller med amanda där med att ja kan lova att hon fick en toppen födelsedag! :) kram gunnlis kopian (som jenny säger att ja är)

2008-01-13 @ 22:07:01
URL: http://ewelinus.blogg.se
Moster Malin

Jaha!!!!! Nu har du fått mormor att grina igen, på min läggar kväll!!! Evis ringde och läste från din blogg, så nu vet hon vad du tycker!! I kväll Så var jag helt plötsligt inte hennes favvo!;( Hur ska man kunna överträffa det här inlägget???(Hi,Hi)
Saknar dej Cillus, min blogg blir snart uppdaterad...KRAMAR!!!!!!!

2008-01-13 @ 23:15:28
URL: http://www.moalins.blogg.se
malin

vilka vackra ord Cilla... tänk vad underbart för din mormor att höra! *kramar* (hur gick det förresten med det vi pratade om på msn...? har tänkt mycket på dig!)

2008-01-14 @ 08:06:46
URL: http://mallafors.se
Fanny

Va fint skrivet, och som jag ser på dom andra kommentarerna är det inte bara jag som håller med dej om de du skriver. Jag, Emma, Eve, Amanda och Freddie stod för underhållningen och jag satt mig i Storsjös knä när jag var marie picasso. Djuriskt pinsamt! Sen håll mamma ett jättefint tal med inlägg från storsjö. Hon hade en fin dag och alla på festen fick veta att hon hade pratat med dej. Jag har, tro de eller ej, en kort dag på skolan idag så jag tänkte ta en sväng upp till henne efter skolan. Ser fram emot köket och fikat ;) Kram på dej!

2008-01-14 @ 10:34:10
URL: http://effet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0