Vad gör man?

Sitter hemma hos mamma och funderar. Vad gör man när någon blivit för gammal och vimsig för att ta hand om sig själv? Och ingen gör något åt det? Och man inte kan hjälpa till?

Kan man tvångsomhänderta någon som inte vill flytta, för deras eget bästa? Nej det kan man ju inte. Men varför ska folk vara så tjuriga, fast de skulle kunna få det så mycket bättre och enklare i livet så vägrar de ändå att inse det. Varför ska en människa som knappt ser något, som snubblar så fort hon går, som inte kan laga mat, städa eller diska bo själv? Någon som inte har någon uppfattning om tiden, vad klockan är, vilka som är där och inte. Nej det har gått för långt och min kära familjemedlem som skulle kunna få det så bra bara hon ville, tjurar på.

Och här sitter man hjälplös. Några tips?



Kommentarer
Anonym

Ta med din anhörig till ett boende, så får dem se med egna ögon att det inte är som förr. Många äldre tror det är sjukhusliknande salar dem ska bo i. Men det är mer likt ett hem idag.

Jag har arbetat på många ställen i sundsvall,det finns det bättre och sämre ställen att bo på helt klart.

Lycka till!

2010-08-24 @ 13:12:53
Anonym

Glömde tillägga att om personen börjat blivit dement/vimsig och inte vet sitt eget bästa kan man kontakta en biståndshandläggare på kommunen som gör hembesök och tar beslut tillsammans med er vad som är bäst för personen i fråga.

2010-08-24 @ 13:15:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0