En lugn minut för sig själv....

Klockan är nästan midnatt och det är mörkt ute, nedsläckt hos grannarna mittemot och lugnt ute på E4:an. Min stora och min lilla pojke ligger och sover och jag är ensam. Som nästan varje kväll stannar jag uppe längre för att tex göra klart nere i tvättstugan, plocka ihop lite efter dagen, ta av mig sminket och bara pusta ut lite för mig själv. Sitta och surfa utan att bli avbruten eller läsa igenom posten eller betala räkningar, jag vad som helst. Jag älskar varje minut med min son, men man måste ju kunna erkänna att man ibland måste få en stund för sig själv också, speciellt när livet har gått från att bara ta hand om sig själv och sina egna behov i 37 år till att på någon sekund (när man klämmer ut det lilla livet) ansvara för någon annan varje dag, varje minut och varje sekund. Man får själv komma i andra hand. Jag tror inte att många erkänner det här men jag vet från att ha pratat med andra mammor att det blir lite av en chock för många, att man plötsligt inte hinner sminka sig innan man ska ut, inte borsta håret, inte klä på sig före klockan 14 eller ens göra lunch till sig själv! Var tog den där egna tiden vägen?
.
Som tur är så har jag haft så många år för mig själv så jag lider inte av det, jag blir bara lite allmänt trött ibland. Trött i armar och ryggen tex. Och lite trött av att ha andan i halsen hela dagarna om man ens ska försöka äta en minut.
.
Igår var vi på en internationell mamma-grupp med mammor och bebisar från alla möjliga länder, det var supertrevligt! Inte lika tyst och stelt som det kan bli när man träffar en grupp svenskar som inte känner varandra...fniss. Alla pratade massor, hit och dit, kändes nästan som jag var tillbaka på jobbet eller i England! Efterråt var vi på babysim för första gången! Det var helt fantastiskt roligt, speciellt att se Marks glädje över att få bada och simma runt med hans son, och Harry....ja han bara åt på händerna hela tiden, ha ha ha! Sedan vägrade Harry duscha eller ligga snällt på en plastmatta i duschen så hans mamma fick duscha, nej han gallskrek så vi fick ge upp och duscha hemma!
.
Idag var det BVC och Harrys sprutor igen. Han grät men var sedan glad tills ikväll....då det brast ut i hjärtskärande SKRIK! Stackarn, vi fick ge honom alvedon och lägga honom, han var alldeles knallröd i ansiktet och bara suckade och snorade när jag försökte amma honom. Han väger nu dessutom 8 kilo!!!!!!!!!! ÅTTA KILO!! Fattar ni vad tugnt, inte undra på att man får ont i ryggen!!!!!! Har städat ur hans garderob idag och tagit ur storlek 62 som nu också är för litet! Oops, vart tar min bebis vägen? Han är en stor kille nu!
.
Godnatt allihopa!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0