Sos-alarm! Vilken vecka!

Vilken vecka det blev!! Först fick jag migrän i Onsdags. Sedan natten mot Torsdagen tog jag en migrän-tablett och somnade om. Vaknade vid 2.15 och gick på toaletten. Sedan kom det en obehaglig känsla som snabbt spred sig i magen (som just nu sitter i bröstkorgen ovanför bebisen) och runt till ryggen. Det blev bara värre och värre och till slut hade jag så himla ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen! Jag kunde knappt andas, bara ligga på höger sida och Mark fick öppna fönstret för jag höll på att tuppa av. Efter ca 40 minuter var han för orolig (jag kunde knappt prata) och ringde sjukvårdsupplysningen. Efter att de pratat med mig (knappt kontaktbar) skickade de ut två killar i en ambulans!!!! Hjälp! 
 
Plötsligt stegar det in två män i de där grön-gula SOS-alarm kläderna i vårt sovrum och tände alla lampor. Där låg jag och flämtade och hade dock äntligen börjat andas ganska normalt igen. De tog en massa prover, EKG, syretest, feber osv, osv, jag minns faktiskt bara hälften. De undrade om jag ville åka med till sjukhuset men blotta tanken på att åka med i en ambulans utan Mark och Harry var skrämmande så jag fick istället en tid på morgonen på specialistmödravården. Till slut hade männen gjort sitt jobb, tyckte att jag slutat hyperventilera och åkte iväg i sin ambulans vid 4.30 på morgonen. Och Harry, min lilla ängel, han sov under precis hela händelsen, han som sover så dåligt annars!!
 
Hann somna om en liten stund innan Harry vaknade och fick gå på dagis tidigt, Mark tog ledigt och följde med mig på sjukhuset. Så startade vår bil såklart inte i den -14 gradiga kylan!!!! Ahhhhh. Fick låna Åsas bil, tack och lov att min kära vän Åsa bor här i samma trappuppgång. Hon är min räddande ängel.
 
På sjukhuset konstaterades mer eller mindre att det var magkattar-anfall. Tydligen vanligt under graviditet och eftersom bebisen trycker uppåt och man försöker andas och magen är alldeles ihopklämd under bröstkorgen så kan det göra så där fruktansvärt ont. De kollade bebisens hjärtljud och allt verkade bra.
 
Så vi for och köpte nytt bilbatteri, hem och sov och fikade och hämtade Harry på dagis. Och så önskar man ju att det ska räcka med en magkatarr men inte då. Hela Torsdagen blev migränen bara värre och värre och nu inatt har jag haft så fruktansvärt ont. Kan knappt sova, mår så dåligt att våra vänner Karro och Daniel fick ta Harry till dagis idag, jag klarade inte av det själv. Vilken mamma man är, jag får så dåligt samvete mot Harry när jag är så där sjuk. Jag har sovit halva dagen och tagit mer migränmedicin och äntligen, äntligen har jag tagit mig ur mitt koma och duschat och plockat upp disken. 
 
Men jag får aldrig något gjort. Så mycket jag vill göra, en lång lista på saker, men ska bara må dåligt hela tiden. :( Nu hoppas jag på att migränen är på väg bort, tre dygn får räcka.....
 
Trevlig helg allihopa från 'The drama queen'!
 
 


Kommentarer
malin

gumman... vännen - jag lider så med dig, hoppas verkligen att du får vara migränfri nu ett tag, känns som att du har haft din beskärda del av typ allt?! eller? puss&kram, jag tänker på dig massor <3

2013-01-25 @ 20:52:29
URL: http://mallafors.blogspot.com
Anonym

Å Cilla stackars dej, allt ska du råka ut för också. Hoppas att du få må bättre nu, jag tänker på dej. Kram från Evis

2013-01-26 @ 13:23:45
Maria

Kära du, inte ska du ha dåligt samvete för att du inte orkar med allt! Du kan ju inte rå för att du blir sjuk och du gör så gott du kan! Hoppas allt får vara lugnt nu så du kan ladda inför förlossninge. Kramar

2013-01-26 @ 18:44:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0